Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Dve cake :)

1) Odnosi se na RD03 i RD04. Filter za vazduh se nalazi na levoj bocnoj strani. Sta je problem? Posto su nam motori stariji, dogadja se cesto da izduv pocne da pusta. Gasovi se vrtloze i dobar deo ulazi u filter za vazduh, otvor za usis je okrenu ka zadnjem delu motocikla. U tom slucaju imate 2000-3000km do ciscenja filtera za vazduh ili njegove zamene. Krpite lonac na vreme! :)

2) Odnosi se na RD03 - kada vozite petom brzinom, brojke na obrtometru mozete gledati i kao potrosnju u litrima na 100km :) Provereno!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 830 postova
  • Motocikl: XTZ 660 Ténéré

2) Odnosi se na RD03 - kada vozite petom brzinom, brojke na obrtometru mozete gledati i kao potrosnju u litrima na 100km :) Provereno!

Ovako nesto je i kod Dominatora.  :)

Eto sta je Honda , i potrosnju ti pokazuje na tabli.  ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Pozdrav svima, imam jedno pitanje.. Posto sam se dovatio malo "veceg" projekta oko moje africe, na red stizu farovi..

Obezbedio sam H4 bi-xenon za oba fara.. E sad, posto sam skoro to rasturio i uvideo da ulosci za H4, koje sam kupio ne mogu da stanu u promer rupe na faru.. Sto znaci nisu one standardne balonjarke kao sto sam mislio.. Nego je ovde totalno neka druga prica :) nisam se susreo sa ovim ranije..

Pitanje, da li postoji neki poseban ulozak za taj far da bi lepo legla H4 ili moram na ovaj nacin:

http://www.qsl.net/iz7ath/web/home_eng.htm

Kako ste vi resili taj "problem"?

U pitanju je rd04.. model iz 91 god.. Hvala na odg.. ;)

Radio sam i full farbanje i td.. bice slika... ;)

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Vala i ja :) Jest' da još puno 'leba treba da pojedem do bar malčice slične vožnje, ali nema veze ;)

Sjajan sajt, sjajne fotke. Šteta što ne znam italijanski :(

• , 89 postova
  • Motocikl: XRV 750 RD-04 & KTM 625SXC

Mozda je glupo, a mozda nekom i pomogne  :)

Imao sam dva problema sa Afrikom:

1. Kada ubacim u prvu i drzim pritisnuto kvacilo motor vuce unapred. Nije pomoglo stelovanje sajle.

2. Po toplijem vremenu ili kada se duze vozim po gradu zapinje prilikom prebacivanja iz prve u drugu brzinu.

Oba problema resena zamenom ulja. Danas sam sipao Motul 5100, a ne znam sta je pre bilo.

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

Mozda je glupo, a mozda nekom i pomogne  :)

Imao sam dva problema sa Afrikom:

1. Kada ubacim u prvu i drzim pritisnuto kvacilo motor vuce unapred. Nije pomoglo stelovanje sajle.

2. Po toplijem vremenu ili kada se duze vozim po gradu zapinje prilikom prebacivanja iz prve u drugu brzinu.

Oba problema resena zamenom ulja. Danas sam sipao Motul 5100, a ne znam sta je pre bilo.

Identicne probleme sam nekada davno imao sa Yamahom DT80 .. I takodje sam resio problem drugim uljem u menjachu (poshto je cvaja u pitanju)

Zashto je to tako nemam pojma, ali definitivno valjda gustina i sastav ulja utichu na lamele ..

• Svrati ponekad, 457 postova
  • Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE

Imam pitanje, AT kao prvi motor? Hteo sam TA ali ne mogu da nadjem dobar, a par dobrih mi je pobeglo za sec. :) E sad nude mi AT '97 god registrovanu narednih god dana. Mislim da je Ljubicaste boje, rekli su mi da je stanje A1. Ne znam sta to znaci, cena je 2000 jebvrica.

• Balkan Hard Enduro, 600 postova
  • Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i

Imam pitanje, AT kao prvi motor? Hteo sam TA ali ne mogu da nadjem dobar, a par dobrih mi je pobeglo za sec. :) E sad nude mi AT '97 god registrovanu narednih god dana. Mislim da je Ljubicaste boje, rekli su mi da je stanje A1. Ne znam sta to znaci, cena je 2000 jebvrica.

stanje A1 97 god. 2000 eur. ::)  Proveri ti jos jednom i stanje i god  ;)  Ako je kao sto su ti "rekli" casti ih sa jos 50  :)

Tako su mi rekli, ja treba da je vidim tek. Mene vise zanima moze li to za 1 motor. Nisam bas mnogo vican voznji??????

• Balkan Hard Enduro, 600 postova
  • Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i

Afrika kao prvi motor,i nisi vican voznji.. nije ti najbolja solucija.Bilo bi bolje da krenes sa nekim manjim i laksim za pocetak.

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5466 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Sto Dzime, ako je chovjek jak u nogama i rukama sta mu fali.Gas ga sigurno nece prepasti  :D  ;D

Hvala, slikacu je pa cu postaviti slicke. Po ovome ona bi trebalo da je 93 ili 94 god. Ako ne bude valjala bar znam gde ima valjana ;)

xexexexexexexexexe pa nije da sam slab. Oko 190 i 95 kg, sto se tice visine i tezine, snage ima dovoljno. Za nju se ne brinem ali ako kazes da nije..... da li je bolja solucija TA???? Nemam nista protiv tvog misljenja, da me ne protumacis pogresno, naprotiv cenim ga.

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5466 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Ma ja to malo Dzima bota cimam  ;D  AT ima sasvim dovoljno snage za svoju namjenu a ova sto je od Ace ti je sigurno dobra (pogledaj samo kako je sredio ono traktorche Xl )  Srecna kupovina!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja