SmokeS 339 Napisano Maj 21, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Hoce da blokira automat.. Zreo je za zamenu... On ti pravi problem.. Ja sam nasao automat od rd07 i resio problem.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Maj 22, 2011 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan i meni je jednom zaglavio migavac.... samo se upalio i stajao upaljen... bilo je bash hladno napolju a ja vozio naked veriziju afrike... bez ikakvih plastika na sebi... skinuo automat, ochistio kontakte WD-om i evo ga radi super... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobanm 5 Napisano Maj 22, 2011 U prolazu, 30 postova Lokacija: Mostar Motocikl: honda africa twin xrv 650 Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svim kolegama na forumu , vozim rd 03 motor pripremljen za stelanje ventila ali ne ide , nesto nisam skonto kako treba pa bih molio pomoc. vrtim radilicu u smjeru kontra sata , idu mi oznake f , zatim ft , tatim rt , zatim dvije crte blizu jedna do druge . e sad , znam da je f- front , r-rear ali sta su ove oznake jer nisu odvojene i ne znam sta da radim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 325 Napisano Maj 22, 2011 Svrati ponekad, 440 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan i meni je jednom zaglavio migavac.... samo se upalio i stajao upaljen... bilo je bash hladno napolju a ja vozio naked veriziju afrike... bez ikakvih plastika na sebi... skinuo automat, ochistio kontakte WD-om i evo ga radi super... evo sad sam probao ponovo i rade naj normalnije bem li ga, mozda su nesto bobrljavili zbog jucerasnje kise ...ko zna hvala svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Maj 22, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svim kolegama na forumu , vozim rd 03 motor pripremljen za stelanje ventila ali ne ide , nesto nisam skonto kako treba pa bih molio pomoc. vrtim radilicu u smjeru kontra sata , idu mi oznake f , zatim ft , tatim rt , zatim dvije crte blizu jedna do druge . e sad , znam da je f- front , r-rear ali sta su ove oznake jer nisu odvojene i ne znam sta da radim. Ovde je sve lepo opisano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cobe 189 Napisano Maj 31, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 469 postova Lokacija: TRSTENIK Motocikl: pa najbolji nego koji drugi :-))) Prijavi odgovor kao problematičan posto ne vozim te vrste motora a iskreno i ne zanimaju me imam jedno pitanje.koliko vredi realno africa 750 -2000 god sa duratech koferima i dosta druge duratech dodatne opreme (stitnici za ruke,stitnici za lanac,skid plate i ostale stvari).motor ima 37kkm i limarski je u idealnom stanju.guma je prednja nova ,zadnja je mozda malo vise potrosena .motor je neregistrovan.hvala svima na pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Maj 31, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Realno nekome ne vredi ništa, a nekome 10.000 eura Tržišna vrednost, sa svim tim dodacima, tog godišta je, recimo između 4000 i 4500eur 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FxIxLxIxP 0 Napisano Maj 31, 2011 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd, Podgorica Motocikl: Piaggio x9 Prijavi odgovor kao problematičan Ovi su me Tekstovi o africi potpuno kupili. Vec duze vrijeme razmisljam o njoj medjutim nikakoda naleti neka koja bi mi godistem i cijenom odgovarala... Sve do sad. Nasao sam jednu u Beogradu RD07. Medjutim kako nisam iz Beograda nego iz Podgorice ne znam nikoga ko se razumije u motore (narocito u Afriku) da bi posao sa mnom da pogleda ovaj motor. Volio bih ako ima nekoga iz Bg ko vozi Afriku i razumije se , da se javi , da podjemo zajedno da mi da svoje misljenje o ovoj, jer...ne bih da kupim motor koji je spreman samo za ulaganje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cobe 189 Napisano Maj 31, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 469 postova Lokacija: TRSTENIK Motocikl: pa najbolji nego koji drugi :-))) Prijavi odgovor kao problematičan Realno nekome ne vredi ništa, a nekome 10.000 eura Tržišna vrednost, sa svim tim dodacima, tog godišta je, recimo između 4000 i 4500eur Hvala kolezi na pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Maj 31, 2011 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ovi su me Tekstovi o africi potpuno kupili. Vec duze vrijeme razmisljam o njoj medjutim nikakoda naleti neka koja bi mi godistem i cijenom odgovarala... Sve do sad. Nasao sam jednu u Beogradu RD07. Medjutim kako nisam iz Beograda nego iz Podgorice ne znam nikoga ko se razumije u motore (narocito u Afriku) da bi posao sa mnom da pogleda ovaj motor. Volio bih ako ima nekoga iz Bg ko vozi Afriku i razumije se , da se javi , da podjemo zajedno da mi da svoje misljenje o ovoj, jer...ne bih da kupim motor koji je spreman samo za ulaganje. Nikakav problem, tu smo da pomognemo, kad resis, javi da se organizujemo vec nekako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 325 Napisano Jun 2, 2011 Svrati ponekad, 440 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan jedno pitanje uzeo sa `CHAIN LUBE - road plus _ptfe` MOTUL sprej za podmazivanje lanca na mojoj africi, pa me zanima da li je ovaj sprej ok i da li mi treba i odmascivac lanca koji jos nisam kupio na oko lanac je cist tj. nisam ga akao po off-u lanac i lancanici su od hajabuse Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Jun 6, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Evo dva pitanja koje će da obraduju drugove teneraše, samo dok nađu ovaj post Elem, makina mi troši ulje i to ne malo. Proverio sam ulje i nalio do max, pre puta u Kotlinu. Tamo, nazad i malo vozikanja okolo ukupno oko 1000 km. Ponovo sam proverio ulje i dolio sam tačno 3.5 dl da bi stanje bilo kao pre 1000 km.... Ovo je MNOGO, ali baš. Kilometraža po satu je 85.000 ali to naravno da nema veze s mozgom. Možda jedino ako je 385.000 ... Šta činiti? Gumice ventila? Sprema mi se generalna? Uhhh... Drugi problem: Od kako sam kupio ovu AT (maj prošle godine) imao sam utisak da nekako ne stoji volan kako treba. Čak motor malo (ali vrlo malo) vuče levo i sam se obara kada pustim volan. Nije mi to ni toliko smetalo, pa sam se gotovo i navikao na to. Sve do pre 2 dana, nisam pridavao neki značaj svemu tome, a onda smo Busman i ja zamenuli Afrike na 1 đir. I on mi je rekao da mu nekako nije odgovarao položaj dok ju je vozio. Ulje u štapovima je menjano pre 3-4 'iljade. Trouglovi popuštani, pa ponovo stezani, ne bi li se "samo od sebe namestilo", ali bezuspešno... Dodatno, u subotu sam se razvalio na offu, popucala mi desna prednja plastika, iskrivio sam rolbar... UH, ZAPALIĆU JE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Jun 6, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Evo dva pitanja koje će da obraduju drugove teneraše, samo dok nađu ovaj post Elem, makina mi troši ulje i to ne malo. Proverio sam ulje i nalio do max, pre puta u Kotlinu. Tamo, nazad i malo vozikanja okolo ukupno oko 1000 km. Ponovo sam proverio ulje i dolio sam tačno 3.5 dl da bi stanje bilo kao pre 1000 km.... Ovo je MNOGO, ali baš. Kilometraža po satu je 85.000 ali to naravno da nema veze s mozgom. Možda jedino ako je 385.000 ... Šta činiti? Gumice ventila? Sprema mi se generalna? Uhhh... Drugi problem: Od kako sam kupio ovu AT (maj prošle godine) imao sam utisak da nekako ne stoji volan kako treba. Čak motor malo (ali vrlo malo) vuče levo i sam se obara kada pustim volan. Nije mi to ni toliko smetalo, pa sam se gotovo i navikao na to. Sve do pre 2 dana, nisam pridavao neki značaj svemu tome, a onda smo Busman i ja zamenuli Afrike na 1 đir. I on mi je rekao da mu nekako nije odgovarao položaj dok ju je vozio. Ulje u štapovima je menjano pre 3-4 'iljade. Trouglovi popuštani, pa ponovo stezani, ne bi li se "samo od sebe namestilo", ali bezuspešno... Dodatno, u subotu sam se razvalio na offu, popucala mi desna prednja plastika, iskrivio sam rolbar... UH, ZAPALIĆU JE Cim resimo problem, brisi taj post Izgleda da ti se smesi generalna.. Ili trosi gore na gumicama ventila, ili na karikama.. Proveri za svaki slucaj kompresiju da vidis u kakvom je stanju... I meni je bio malo vise troskao ulje 10-40.. Ali to ulje mi je izgledalo nesto mnogo redje od ostalih 10-40,, Marly.. Sada cu da vidim da li ce trositi bardahil 10-40.. Mada svi mi kazu da je to u granicama normale.. Ali tebi trosi malo vise.. Ne znam sto bih ti vukao u stranu, proveri geometriju motora.. Mozes nakvasiti tockove i malo ga provozaj, pa pogledaj kako se poklapaju "linije" I ono sto sam video sto si pao.. Kako si uspeo onako da pokrivis rol bar? I drugo sto se njega tice, po meni je najveca glupost, ono sto se rol bar dodatno "kaci" na rezervoar.. Na onaj dole srafic! Ne vidim cemu to?! Samo kad padnes da jos u tom delu pokrivis rezervoar i taj mali nosac za plastiku.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Jun 6, 2011 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Elem, makina mi troši ulje i to ne malo. Proverio sam ulje i nalio do max, pre puta u Kotlinu. Tamo, nazad i malo vozikanja okolo ukupno oko 1000 km. Ponovo sam proverio ulje i dolio sam tačno 3.5 dl da bi stanje bilo kao pre 1000 km.... Ovo je MNOGO, ali baš. Kilometraža po satu je 85.000 ali to naravno da nema veze s mozgom. Možda jedino ako je 385.000 ... Šta činiti? Gumice ventila? Sprema mi se generalna? Uhhh... Poslusaj me kao sto sam ti vec rekao, probaj na sledecem servisu da sipash IPON 15.5 pa javi rezultate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Jun 7, 2011 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Elem, makina mi troši ulje i to ne malo. Proverio sam ulje i nalio do max, pre puta u Kotlinu. Tamo, nazad i malo vozikanja okolo ukupno oko 1000 km. Ponovo sam proverio ulje i dolio sam tačno 3.5 dl da bi stanje bilo kao pre 1000 km.... Ovo je MNOGO, ali baš. Kilometraža po satu je 85.000 ali to naravno da nema veze s mozgom. Možda jedino ako je 385.000 ... Šta činiti? Gumice ventila? Sprema mi se generalna? Uhhh... Poslusaj me kao sto sam ti vec rekao, probaj na sledecem servisu da sipash IPON 15.5 pa javi rezultate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Jun 7, 2011 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ajd jedno pitanjce, jel ima negde da se kupi filter vazduha za RD04 i koiko je parica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Jun 7, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Bas sad i ja trazim filter vazduha, nasao sam na jednom mestu, moze da posalje u petak.. Ne znam da li smem da napisem ovde?! Ili da saljem pp?! kosta 17e + dostava na adresu (aks) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Jun 7, 2011 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Bas sad i ja trazim filter vazduha, nasao sam na jednom mestu, moze da posalje u petak.. Ne znam da li smem da napisem ovde?! Ili da saljem pp?! kosta 17e + dostava na adresu (aks) Ajd pp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Jun 7, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Objavite to ovde slobodno - to je korisna infrmacija potrebna mnogima (03 i 04 koriste isti filter). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 946 Napisano Jun 7, 2011 Zainteresovan, 579 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Slican je ali nije isti. Na RD04 ima sundjer na obodu. Ja sam svoj narucio iz Louisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Jun 7, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Elem, makina mi troši ulje i to ne malo. Proverio sam ulje i nalio do max, pre puta u Kotlinu. Tamo, nazad i malo vozikanja okolo ukupno oko 1000 km. Ponovo sam proverio ulje i dolio sam tačno 3.5 dl da bi stanje bilo kao pre 1000 km.... Ovo je MNOGO, ali baš. Kilometraža po satu je 85.000 ali to naravno da nema veze s mozgom. Možda jedino ako je 385.000 ... Šta činiti? Gumice ventila? Sprema mi se generalna? Uhhh... Poslusaj me kao sto sam ti vec rekao, probaj na sledecem servisu da sipash IPON 15.5 pa javi rezultate Probao sam do sada Motul 3000 (20w50), Total 15w50 polusint. ali sve je trošio. Interesantno je da na prvu hiljadu gotovo da ne troši. Valjda kad razbije ulje i izgubi viskozitet, onda krene da se troši. OK, probaću i IPON, svakako mi se smeši zamena ulja Ako samo to bude rešilo problem, idemo svi na PIVOOOOoooooooOO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Jun 7, 2011 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ipon 15.5 polusintetika je zakon Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Jun 7, 2011 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ipon 15.5 polusintetika je zakon si Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 325 Napisano Jun 17, 2011 Svrati ponekad, 440 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan sinoc mi se u toku voznje desilo sledece prvo su svetla pocela da mi se gase ,resetovao mi se tripmaster i posle 3 min je motor poceo da cima i gubi snagu zaustavio sam se i pokusao ponovo da ga upalim al bezuspesno ( jedino su svetla radila slabim intenzitetom ) posle 15 min pauze sam ga startovao i upalio je najnormalnije ,dovezao sam se do kuce sa ugasenim svetlima ( nisam hteo da ih palim) sta to moze biti ,da li je regler ili nesto drugo nisam strucan jbg hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6143 Napisano Jun 17, 2011 Svakom po zasluzi, 12443 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Proveri kleme na akumulatoru, konektor na releu anlasera i punjenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...