Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Ako ti je to dihtung koji ide ispod cilindra, to mogu bez problema napraviti ovi iz Backog Jarka. Ako ti je predaleko :nanana: posalji uzorak, ja cu im odneti pre posla i pokupiti u povratku.

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju

drugari, treba mi pomoc, koji je pravi polozaj sajle brzinomera na RD04 (mislim na putanju od puza do onog drzaca sajle na plasticnoj oblozi desnod dela vile)nelogicno mi je da sajla ide do tocka, a opet kad prebacim na drugu stranu izmedju vile i plastike, mnogo mi nategne plastiku i iskrivi je pa nebih rekao ni tuda da ide... :stabre::zbunjen:

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

drugari, treba mi pomoc, koji je pravi polozaj sajle brzinomera na RD04 (mislim na putanju od puza do onog drzaca sajle na plasticnoj oblozi desnod dela vile)nelogicno mi je da sajla ide do tocka, a opet kad prebacim na drugu stranu izmedju vile i plastike, mnogo mi nategne plastiku i iskrivi je pa nebih rekao ni tuda da ide... :stabre::zbunjen:

sa unutrashnje strane vile... imash metalni prsten koji ga drzhi uz vilu na fabrichkim vilama i mali zhljeb da ne mozhe da sheta.. i onda prolazi izmedju vile i tochka i ide sa zadnje strane vile ka motoru na gore...

sa unutrashnje strane vile... imash metalni prsten koji ga drzhi uz vilu na fabrichkim vilama i mali zhljeb da ne mozhe da sheta.. i onda prolazi izmedju vile i tochka i ide sa zadnje strane vile ka motoru na gore...

Hvala :)

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

A sta fali podizacima koje sada imas?

fali volanu... :) ovaj Magura AX2 je vishlji, shiri i manje "kriv ka meni"...

Africa-Twinriaditkarozmery-X2.jpg

• Zainteresovan, 707 postova
  • Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r

Ova afrika je mog drugara Petera koji mi je bio u gostima ovoga ljeta i ima negdje ovdje putopis gdje smo se sve vozili 4 dana. Afrika mu je stvarno , pa recimo pored nje ne bih poželio ni jedan drugi motor iz klase. Čitav prednji kraj (vile,trouglovi, točak, kočiona kliješta...) od KTM640adv, zadnji točak 18 , zadnji amortizer ohlins -plaćen 800e. Čak sam sanjao jednu noć da kad smo završili vožnju on skida amort i dok smo spavali došao je lopov i ukrao ga :lol: .

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: 1090R, XRV 750, TZR 125

Teško druže, zvao sam neke ljude u okruženju, ali mi svi rekoše da imaju po 10 poručenih felni na čekanju, što za RD03, što za RD04. Smatraj se jako srećnim ako je nađeš u skorije vreme.

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

A sto ne kupis novi obruc? Ja to planiram da uradim.. Na rugged roads imas da vise proizvodjaca pa mozes da bacis pogled. Ja planiram da uzmem 18" pozadi za rd04 sa duzim zicama. To sve izadje do nekih 250e.. + da se dobaci do bg-a.. Sto definitivno nije skupo za EXEL.. Baci pogled na cene:

http://ruggedroads.com/shop/category_21/XRV650-RD03.html?sessid=kxsEWPRNULKibB9kbppr864oa1dMOnFwJm7vlr4oTWJiaoBwXs8MFrLTN6DHfXwj&shop_param=cid%3D%26

Verujem da moze i jeftinije da se nadje, ali nisam dovoljo duboko istrazivao taj deo.

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Ova afrika je mog drugara Petera koji mi je bio u gostima ovoga ljeta i ima negdje ovdje putopis gdje smo se sve vozili 4 dana. Afrika mu je stvarno , pa recimo pored nje ne bih poželio ni jedan drugi motor iz klase. Čitav prednji kraj (vile,trouglovi, točak, kočiona kliješta...) od KTM640adv, zadnji točak 18 , zadnji amortizer ohlins -plaćen 800e. Čak sam sanjao jednu noć da kad smo završili vožnju on skida amort i dok smo spavali došao je lopov i ukrao ga :lol: .

Video sam njegovu AT i super je odradjena! Samo gde je nasao ohlins za 800e :'( ja ne mogu da nadjem ispod 1000-1100e..

Video sam i vas putopis na nekom od foruma i odusevili ste me! Svaka cast :):takoje:

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

...Samo gde je nasao ohlins za 800e :'( ja ne mogu da nadjem ispod 1000-1100e..

U bre, tisuću evara za AMORTIZER?

Glup sam, ajde objasnite mi po čemu je Ohlins hiljadu puta bolji od fabričkog amortizera? U nečemu jeste bolji sigurno, ali baš toliko? Čime oni to opravdavaju toliku cenu??

Da li moze mala pomoc na ovoj temi: http://forum.bjbiker...ricu-twin-rd03/

zasto ne probas sa ebay-om, ako nemas ko da ti donese, obrati se momcima sa foruma koji to rade ebay i sifaca, saradjivao sam sa obojicom i bas sam zadovoljan, sve proslo kako treba!

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000, Honda Africa Twin RD03

A sto ne kupis novi obruc? Ja to planiram da uradim.. Na rugged roads imas da vise proizvodjaca pa mozes da bacis pogled. Ja planiram da uzmem 18" pozadi za rd04 sa duzim zicama. To sve izadje do nekih 250e.. + da se dobaci do bg-a.. Sto definitivno nije skupo za EXEL.. Baci pogled na cene:

http://ruggedroads.com/shop/category_21/XRV650-RD03.html?sessid=kxsEWPRNULKibB9kbppr864oa1dMOnFwJm7vlr4oTWJiaoBwXs8MFrLTN6DHfXwj&shop_param=cid%3D%26

Verujem da moze i jeftinije da se nadje, ali nisam dovoljo duboko istrazivao taj deo.

Prvi put sada gledam ovaj sajt. Ono sto mene sada buni je to sto su svi obruci koji su ponudjeni na toj stranici navodno za RD03 i u razlicitim su dimenzijama. Nisam video dimenziju koju trazim.

Felna koja je sada na mom motoru je 17 x 2,75 82--20--11-- 4 89 DOT. Felna ima 32 zice. Sve vreme sam bio u ubeđenju da je to originalna felna i jedina dimenzija koja ide na Africu RD03. Ukoliko grešim molio bih iskusnije kolege i one koji o ovome znaju više da pomognu. Tačnije sta sve moze da pasuje kao zadnji točak, odnosno da li neke druge dimenzije zahtevaju budženje i prepravke ili je to unapred predvidjeno od strane proizvođača, a na nama ostaje da napravimo izbor.

Siguran sam da nisam jedini koji ima ovaj problem jer je opšte poznato da su zlatne DID felne jedna od boljki naših Africa. Prosto je neverovatno u kojoj meri mogu da budu ostecene. Potrudicu se da okacim slike moje felne kao primer kako to ne treba da izgleda.

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, ktm, cb750 boldor, dylan

...Samo gde je nasao ohlins za 800e :'( ja ne mogu da nadjem ispod 1000-1100e..

U bre, tisuću evara za AMORTIZER?

Glup sam, ajde objasnite mi po čemu je Ohlins hiljadu puta bolji od fabričkog amortizera? U nečemu jeste bolji sigurno, ali baš toliko? Čime oni to opravdavaju toliku cenu??

za pocetak zato sto imas mogucnost stelovanja svega, koliko brzo ce da se sabije, koliko brzo vrati, visinu motora, u slicaju kvara mozes da ga rasklopis i zamenis deo koji je otisao, za razliku od fabrickog koji kad zabode mozes da ga bacis u djubre, a da ne spominjem slinavu oprugu i ne mogucnost stelovanja

sto se cene tice izadje oko 900 e kada se uzme povracaj poreza

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, ktm, cb750 boldor, dylan

Prvi put sada gledam ovaj sajt. Ono sto mene sada buni je to sto su svi obruci koji su ponudjeni na toj stranici navodno za RD03 i u razlicitim su dimenzijama. Nisam video dimenziju koju trazim.

Felna koja je sada na mom motoru je 17 x 2,75 82--20--11-- 4 89 DOT. Felna ima 32 zice. Sve vreme sam bio u ubeđenju da je to originalna felna i jedina dimenzija koja ide na Africu RD03. Ukoliko grešim molio bih iskusnije kolege i one koji o ovome znaju više da pomognu. Tačnije sta sve moze da pasuje kao zadnji točak, odnosno da li neke druge dimenzije zahtevaju budženje i prepravke ili je to unapred predvidjeno od strane proizvođača, a na nama ostaje da napravimo izbor.

Siguran sam da nisam jedini koji ima ovaj problem jer je opšte poznato da su zlatne DID felne jedna od boljki naših Africa. Prosto je neverovatno u kojoj meri mogu da budu ostecene. Potrudicu se da okacim slike moje felne kao primer kako to ne treba da izgleda.

koliko vidim na njihovom sajtu nude dve opcije u 17", 3,5 i 4,25 za lozace koji zele da imaju siru gumu, ja bih na tvom mestu uzeo 18" ako nista drugo barem je veci izbor guma

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja