Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Čuvajte se Aćimoa 1oda.gif Vrlo uskoro će se pojaviti sa najbolje sređenom Afrikom u gradu a i šire 0namigivanje.gif

Sa sređivanjem motora je završeno do daljnjeg, sinoć sam sredio i sebe. Jaša i lone sa zimskom i kišnom postavom, ostaje dobra kaciga i čizme pa da krenemo u boj.

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

Aha, onda moja greska. Mislio sam da sam na Hitmenovoj frici video onaj nosac GPS-a sa Touratech nalepnicom.

To su vec ozbiljne muljavine moj Lale .. :D

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: YAMAHA XJ900

Napisao sam vam gore sa kog je to sajta, tamo gde su samo Afrikanci. Sad sam poskidao T.A. i dodao nove. Dajte jos ispravki, ovo je sve sto ja imam.

Aleksandra- Zema

Abdullah100k

atomski mrav

Boban

BobicaSm

BojanXRV

dane@

Maxa

jimmy

kepo

makins

matijak

MISIRAC

Busman

Ribolovac

Ruska

shejtan

Shuster

veve

VILI

Gile

zekazmaj

zozon

Dalton

termogedzo

Cope

Free

Kursula

Kova

Afrikanac

Popaj

tika

turbopedja

igor974

Hacky

Jager

Djomla

SmokeS

zmijasmuk

dejankiss

zoran075

Gosa

Zipacope

Sanmikele

svestenik

Chomsky

King Rope 34

Aco Honda

Afri

gusar

rusic

acimo

motoljuba

nikola1

+ Hyperion

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: Tomos 4ka

Jos jedared Sebin stender za RD04. Nesto nisam odradio sa slikama kako treba prosli put. Prilikom montiranja ama bas nikakvih problema, sve je vrlo precizno uradjeno i legao je u bocu. Da priznam bruku, tek naredni dan sam se setio da osovinu na kojoj visi dobro zamastim kako bih je zastitio od vlage.

2E3FDC5F-50C9-2F46-946F-30C4B432B146.jpg

643C9918-D910-B748-B1CC-E99DED99B483.jpg

D68286B7-6848-D94E-A2FE-3C5E5F38DB8C.jpg

C97B8BE1-1FA9-3547-86D6-94017F1D95D0.jpg

C6D154AA-1932-A641-9147-5E5332005A1E.jpg

Ako moze neko da mi objasni kako ubacuje thumbnail slicice koje se direkto otvaraju u forumu, probao bih ubuduce da ne opterecujem velikim slikama.

• Podržavam 2

• Balkan Hard Enduro, 600 postova
  • Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i

Ako moze neko da mi objasni kako ubacuje thumbnail slicice koje se direkto otvaraju u forumu, probao bih ubuduce da ne opterecujem velikim slikama.

Bolje ovako nego thumbnail :takoje:

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

sanmikele, bravo za trud, lepo je videti da se ljudi zezaju sa ovim nashim matorim kravama :) da im nedamo da umru :) stalno ih sredjujemo :D

svidja mi se zashtita na izduvnoj grani, kako si je fiksirao? ne vidim shelne

• Balkan Hard Enduro, 600 postova
  • Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i

Danas san kupio lezajeve volana i semerige za iste.Posto sam mislio da cu proci jeftinije,a i brze doci do istih,nisam hteo da narucujem iz Louisa,nego sam kupio u Astridu,u ul.T.Kacelarovica.

Naravno,znao sam da nisu valjkasti,nego kuglicasti,i pasuju,ali su totalno druge konstrukcije,odnosno mnogo su "otvoreni" u odnosu na orig.

Cena lezajeva par 2985 din. Semeringe nemaju,jer su specificni,i njih sam uzeo u Centru S po ceni od 1400 din.To izadje 4400din,a u Louisu je 40eur,i cini mi se da se dobija komplet sa semerinzima.

Tako da,ako je neko planirao zamenu,nek ne razmislja,nek naruci orig.!

PS.Ne znam kako se smanjuju slike u thumb. :zbunjen:

post-2472-0-46999200-1297970886_thumb.jpg

post-2472-0-56377400-1297970907_thumb.jpg

post-2472-0-23971500-1297970967_thumb.jpg

post-2472-0-54869600-1297970995_thumb.jpg

post-2472-0-27414700-1297971023_thumb.jpg

post-2472-0-59013200-1297971051_thumb.jpg

post-2472-0-54510200-1297971106_thumb.jpg

• Podržavam 1

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

PS.Ne znam kako se smanjuju slike u thumb. :zbunjen:

Skini VSO Image Resizer 4 i u njemu za 1 minut (vrlo lako) smanjis slike,

a onda ih tako smanjene kacis po sajtu i po netu. Ja smanjujem na 640x480.

U Opcijama ga podesi kao na slici dole i mozes neogranicen broj slika odjednom da smanjis.

Napravice ti smanjene slike, a originali ce ti ostati. Jedino jos treba da napravis jedan

folder (recimo: Fotke za Net) i da ga uneses u Destination. Sve smanjene fotke ce se

pojaviti u njemu.

post-1815-0-80405500-1297993365_thumb.jpg

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

Drugari Afrikanci,slucajno naletih na oglas za Africu od 4300 milja,sto mu je oko 6900 km,2002 godiste.Kazu da englezi ne lazu i ne vracaju kilometrazu.Mene motor ne zanima,al mi zapala za oko kilometraza :moto3:

http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201106379573585/sort/priceasc/usedbikes/model/africa_twin/make/honda/page/1/radius/1500/postcode/ls115ew?logcode=p

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Piše da može da dokaže kilometražu.

Mada ovo "never been off road" ne znam kako da mu poverujem. Pa nije to, ST, majku mu :D

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: africa twin rd04

Evo jedno,mozda glupo,pitanje-da li bi stetilo motoru rd 04 90god kada bi se sipalo ulje za automobile.Ako pise da treba biti mineralno i viskoziteta 10-40 da li bi moglo i neko auto ulje.

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

To ne bi bilo pametno.. Jer ta ulja vecinom nisu pravljena za mokro kvacilo.. Nemaju te neke aditive.. Tako da ti moze doci do proklizavanja lamela i muka oko istih.. ;)

• Svrati ponekad, 297 postova
  • Motocikl: Vfr 750

ja vec godinama sipam seleniju gold i nemam nikakvih problema sa pegasom sam presao preko 30000 i nista mu nije falilo, sad sam uzeo TDM i zamenio ulje i opet sipao seleniju i ide motor bez problema ne proklizavaju lamele.

Ali generalno treba biti obazriv sa auto uljima jer neka poseduju aditive za smanjenje habanja motora pa sa njima moze biti proklizavanja lamela.

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: HONDA AFRICA TWIN RD03 (1988), TOMOS CLS 15 (1978)

Napisao sam vam gore sa kog je to sajta, tamo gde su samo Afrikanci. Sad sam poskidao T.A. i dodao nove. Dajte jos ispravki, ovo je sve sto ja imam.

Aleksandra- Zema

Abdullah100k

atomski mrav

Boban

BobicaSm

BojanXRV

dane@

Maxa

jimmy

kepo

makins

matijak

MISIRAC

Busman

Ribolovac

Ruska

shejtan

Shuster

veve

VILI

Gile

zekazmaj

zozon

Dalton

termogedzo

Cope

Free

Kursula

Kova

Afrikanac

Popaj

tika

turbopedja

igor974

Hacky

Jager

Djomla

SmokeS

zmijasmuk

dejankiss

zoran075

Gosa

Zipacope

Sanmikele

svestenik

Chomsky

King Rope 34

Aco Honda

Afri

gusar

rusic

acimo

motoljuba

nikola1

+ Hyperion

+ twin

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Africa Twin

Jipiii, proradio mi tripmaster :jee5: . Pre par meseci mi se odjednom pojaviše samo osmice na displeju, ne znam koj mu Q bi. I sad pre neki dan krenem da se vozim i odjednom primetim – šljaka Da li je u pitanju neki kontakt, pitaj boga.

E, al zato mi skoro crce puž :'( (pretpostavka, jos nisam skinuo tocak). Bio neki žestok minus a ja krenuo od Kaludjerice do Zemuna i u povratku primetim da mi brzinomer ne radi.

Nesto razmisljam da li je mozda uzrok niska temperatura ? Da nije stegla mast i blokirala Puž ? Vise bi voleo da je sajla, posto imam rezervnu, al sve se plasim da je puž obzirom da je najslabija karika u lancu.

Nego gledam nesto ovaj spisak, ima nas vec čitava četa. Razmisljam, obzirom da mi nase krave ćeramo dugi niz godina (za razliku od vlasnika ostalih motora, koji ih menjaju svaki čas) a obzirom da se sada nick jednostavno menja, da prilepimo svi uz nick XRV kao sto je to Bojan uradio ?

Čisto da se pripadnici sekte malo istaknu, a i da malkice iritiramo raju :africa: . :)

i meni se to desilo jednom sa tripmasterom... otkachio sam onaj njegov konektor, ochistio, nashpricao i nikada vishe nisam imao taj problem...

shto se pinjona tiche meni je upala voda i sjebala sajlu (vozio bez km/rpm satova jedno vreme)... sajla se zaglavila na vrhu i uvrtela, pokidala i oblajznula plastichni deo u pinjonu... ja sam u naletu besa zamenio sve, sajlu, metalni i plastichni deo pinjona... ako je samo plastika to ti je oko 2000din u centru s i uvek imaju na stanju... ako je metalni deo to ti je ispod 100€ zavisi gde kupujesh (imam ja jedan polovan koji radi ako zatreba)... sajla 10ak€

pozz

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Africa Twin

i meni se to desilo jednom sa tripmasterom... otkachio sam onaj njegov konektor, ochistio, nashpricao i nikada vishe nisam imao taj problem...

shto se pinjona tiche meni je upala voda i sjebala sajlu (vozio bez km/rpm satova jedno vreme)... sajla se zaglavila na vrhu i uvrtela, pokidala i oblajznula plastichni deo u pinjonu... ja sam u naletu besa zamenio sve, sajlu, metalni i plastichni deo pinjona... ako je samo plastika to ti je oko 2000din u centru s i uvek imaju na stanju... ako je metalni deo to ti je ispod 100€ zavisi gde kupujesh (imam ja jedan polovan koji radi ako zatreba)... sajla 10ak€

pozz

Hvala druze, kolko sutra cu da skinem tocak da vidim sta je po sredi, pa ti se javljam ako je riknuo i taj metalni deo koji ti imas.

pozz

• Svakom po zasluzi, 12444 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Isto izgleda i na TA i meni je na Dedamrazijadi 2008. godine brzinomer prestao da radi, izgleda od minusa 0namigivanje.gif. Pinjon nije bio dobro podmazan pa se plastični zubi pojeli. Skinuti prednji točak, izvaditi kompletan pinjon, očistiti benzinom svu mast, proveriti kako radi metalni puž i da li se lepo okreće, staviti novi plastični zupčanik, sve lepo podmazati (ne previše!), vratiti točak i to je to 1oda.gif

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: africa twin rd04

ja vec godinama sipam seleniju gold i nemam nikakvih problema sa pegasom sam presao preko 30000 i nista mu nije falilo, sad sam uzeo TDM i zamenio ulje i opet sipao seleniju i ide motor bez problema ne proklizavaju lamele.

Ali generalno treba biti obazriv sa auto uljima jer neka poseduju aditive za smanjenje habanja motora pa sa njima moze biti proklizavanja lamela.

Ko je proizvodjac tog ulja Selenija i da li jos neko ima iskustva sa sipanjem auto ulja u motocikl.

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Ja znam da sam procitao negde na forumu da je neki covek sipao auto ulje, i da je posle imao problema sa lamelama.. rastavljao par puta sve i cistio lamele benzinom.. tek posle ne znam koliko su prestale da mu proklizavaju lamele.. Podrazumeva se da je posle prvog otvaranja motora zamenio ulje ;)

U svakom slucaju na pakovanju ulja trebalo bi da pise da li moze i za mokra kvacila.. Pa pogledaj..

Ako vec kupujes ulje kupi za motor i nema glava da te boli ;) a ako imas vec neko ulje za automobile samo ga proveri i to je to.. pozdrav

• Podržavam 1

jbt zbog 3000din ne zhelim da imam glavobolje... sipajte bre ulje koje je napravljeno za motor koji vozite... stvarno nije cifra vredna testiranja... pa makar imao bazen tog drugog ulja... prodaj ga pa kupi ovo moto ulje :)

• Svrati ponekad, 297 postova
  • Motocikl: Vfr 750

Ko je proizvodjac tog ulja Selenija i da li jos neko ima iskustva sa sipanjem auto ulja u motocikl.

Proizvodjac selenije je Petronas koji je sponzor mercedesu u f1 i fiat-yamaha timu u motociklizmu.

jos jedan od razloga sto sipam seleniju je i sto je pakovanje od 2l limeno ,pa ja mislim i da je malo teze za falsifikovanje, i cena je jedan od faktora jel je litar malo preko 500 din

evo i sajta petronasa

http://www.pli-petronas.com/products/am_selenia.aspx

evo i koga snabdevaju u motosportu

http://www.pli-petronas.com/motorsports/default.aspx

u Bg ima da se kupi u Shop investu i AP sportu.... i mozda jos negde :neznam:

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ej, bre, ljudi... nemojte se zajebavati zbog stvarno malo para. Kakvo bre auto ulje?! Pa ne vozite traktore, sunce mu poljubim! Afrike su fine mašine, zaslužuju kvalitetno MOTO ulje :D

Ja sam probao razne tipove ulja, najbolje mi se pokazao MOTUL 3000. Nit' preskupo, a odlično je. Gledajte da kupite ulje direktno od uvoznika i nema glavobolje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja