Jump to content

Moto Zajednica

Enduro pike-axe

Recommended Posts

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Kao i svaka ideja i ova je dosla sasvim slucajo, gledajući video na u tubu o zavarivanju vidim medju svim onim alatom vidim i čekić za obijanje šljake. Reko pametna stvar što se ovog ranije nisam setio :stabre:, umesto da svaki put tražim lagan čekić. I tako usled nedavnog sređivanja kuće naletim na flah debljine 5mm reko prava stvar za moj projekat. Pošto imadoh vremena volje i alata uzeh da majstorišem i tako nastade čekić za obijanje šljake

post-8713-0-45518000-1379591197_thumb.jpg

Prodje još neko vreme sedim gledam majstoriše mi se al ne znam gde i šta. Pošto volim da vozim po prirodi i što bi neki rekli "vukejbini" dođoh na ideju da napravim sekirče koje bi mogao da ponesem na tako neku vožnju ili kad idem na voznju koja uključuje kampovanje. Tako se odlučih da onaj izgunfujem :D predhodni projekat.

Eto mene opet u garaži seci brusi vari dok ne ispade zadovoljavajuće. Onda dodje na red oštrenje i igranje brusilicom od sat dva sa periodičnim prekidanjem i hlađenjem buduće oštrice (da ne bi došlo do otkaljivanja). Dogurah do debljine ostrice od 1mm tad poče ručna zabava :na_glavi: sa kamenom i još pola sata sat oštrenja. Posle toga farbanje pa sušenje pa opet iznova. Kad se to završi vidim nešto mi tanka ručka nađem kanapa u kući pa se bacih na pletenje držala.

Kad se sve na kraju završilo

post-8713-0-70519300-1379592251_thumb.jpg

post-8713-0-94132000-1379592259_thumb.jpg

post-8713-0-91787700-1379592267_thumb.jpg

Nažalost dok sam radio nisam stigao da slikam :(

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Sljaka je nusproizvod koji nastaje prilikom zavarivanja, nakon zavrsenog varenja kucka se po varu da bi sljaka otpala.

peeler.jpg

Ovo beše neki ljuti čelik nadam se da će drzati ako ne onda oštrenje pred svako kampovanje :D

P.S. I futrola je u planu samo da dodjem do neke koze

• MK SO Zandarmerije, 608 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC

simpaticna sprava.ali,materijal se otpustio,ili kako kazes otkalio sigurno dok si ga vario,tako da nece od ostrenja da se zezne jos vise sigurno

Ako je nesto znacilo odma po varenju potapanje u vodu :neznam: ali kad pogledam koliko je cesto upotrebljavam nije veliki problem svremena na vreme malo naostriti.

Dok sam vario razmisljao sam kako bi mogao da zaobiđem to otkaljivanje prilikom varenja ali mi ništa nije palo napamet :neznam: svaki savet za ubuduće je dobrodošao ;)

0stabre.gif Cek, sredjujes varove kod kuce, a sta radis u prirodi sa sekircetom? Koristis kao multi-purpose? 1neznam.gif

Napravio sam obe alatke...

• MK SO Zandarmerije, 608 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC

ne vredi nakon varenja je to vec pregrejano,ali nema veze ti ne stemujes beton s tim alatom pa ti treba neke lude perfomanse.ono se tupi ti ostri i udri :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja