Jump to content

Moto Zajednica

Kako mi je glupavo pao motor.

Recommended Posts

• Šljivotres, 72 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

I ja sam spustio nogu u udubljenje (10 cm) i naravno traaasss.

Prvih 2-3 centimetra je nevjerica, kao pa dobro gdje je ta zemlja vise, onda sledecih 2-3 cm je ukapiravanje da nesto nije u redu, kao oh-oh, i zadnja 2-3 su za picketanje i pripremanje ateriranja. :)

Hehe, isto tako ti se moj cale odluci da se podseti (sa svojih 65 godina) kako je kao mladic vozio motore. I tako vozikao se on, stigao na raskrsnicu, krenuo da spusti desnu nogu na zemlju - kad ono nema zemlje nego neko ulegnuce u asfaltu 1lol.gif. Propade noga opletose i on i motor po asfaltu, istegne neku tetivu na ruci (pokusavajuci da zadrzi mrcinu od 250+ kila da ne padne) slomi samo vizir, i dobije zestoku zajebanciju od mene 1lol.gif (a dobice i racun za novi vizir i sve ostalo sto sam sam ogrebao i izlomio na toj strani 1zvizduk.gif ).

Lm, manje od nedelju dana posle toga, stigao vam ja pred moju zgradu. Parkiram motor uz zivu ogradu (u daljem tekstu "dzbun"). Spustim ga na copavu, sidjem s njega i stanem izmedju njega i dzbuna da ga podignem na centralni stender. Spustim centralni, uhvatim ravnotezu i kako sam malo cucnuo da ga uhvatim za ram i povucem rukom unazad, uleti mi straznjica pozadi u dzbun. I taman kad je motor bio u vagi (na pola stendera sa oba tocka u vazduhu) malo se previse nagnem ka njemu ( da mi straznjica bas ne bude u dzbunu... jbga ne volem) kad op op motor nesto kao da bezi od mene. Zapeo ja da ga vratim, al djavola krenuo on da legne na desnu stranu i dzaba, malo ga jos zadrzim pa ga (kao lagano) pustim da se prevali na desni cilindar (hehe boxer je to 1zvizduk.gif) pogledam oko sebe "ufff dobro je nema nikog, nije niko video ovu blamazu... U SUNCE TI KALAISANO, NEMA NIKOG KAKO CU GA SADA SAM PODICI 3gaa.gif!?!?" Predjem ja na desnu stranu, gledam ga onako opruzenog po betonu ispred vrata zgrade pa se mislim "aj da probam, pa sta bude". Uhvatim ga levom za ram iznad zadnje kocnice, desnom za desni amortizer ispod volana i zapnem ja ko sivonja da ga podizem. Toliko sam zapeo da smo se zamalo i motor i ja prevrnuli al ovaj put na drugu stranu 1lol.gif. Tako sam ga lako uspravio da sam ostao zabezeknut jedno pola minuta (" al ga je svaba izbalansirao...") okrenuo se jos jednom oko sebe ponovio misao "ufff dobro je nema nikog, nije niko video ovu blamazu" i dostojanstveno se izgubio u ulazu zgrade 1lol.gif.

• Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1479 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

I ja sam spustio nogu u udubljenje (10 cm) i naravno traaasss.

Prvih 2-3 centimetra je nevjerica, kao pa dobro gdje je ta zemlja vise, onda sledecih 2-3 cm je ukapiravanje da nesto nije u redu, kao oh-oh, i zadnja 2-3 su za picketanje i pripremanje ateriranja. :)

Hehe, isto tako ti se moj cale odluci da se podseti (sa svojih 65 godina) kako je kao mladic vozio motore. I tako vozikao se on, stigao na raskrsnicu, krenuo da spusti desnu nogu na zemlju - kad ono nema zemlje nego neko ulegnuce u asfaltu 1lol.gif. Propade noga opletose i on i motor po asfaltu, istegne neku tetivu na ruci (pokusavajuci da zadrzi mrcinu od 250+ kila da ne padne) slomi samo vizir, i dobije zestoku zajebanciju od mene 1lol.gif (a dobice i racun za novi vizir i sve ostalo sto sam sam ogrebao i izlomio na toj strani 1zvizduk.gif ).

Lm, manje od nedelju dana posle toga, stigao vam ja pred moju zgradu. Parkiram motor uz zivu ogradu (u daljem tekstu "dzbun"). Spustim ga na copavu, sidjem s njega i stanem izmedju njega i dzbuna da ga podignem na centralni stender. Spustim centralni, uhvatim ravnotezu i kako sam malo cucnuo da ga uhvatim za ram i povucem rukom unazad, uleti mi straznjica pozadi u dzbun. I taman kad je motor bio u vagi (na pola stendera sa oba tocka u vazduhu) malo se previse nagnem ka njemu ( da mi straznjica bas ne bude u dzbunu... jbga ne volem) kad op op motor nesto kao da bezi od mene. Zapeo ja da ga vratim, al djavola krenuo on da legne na desnu stranu i dzaba, malo ga jos zadrzim pa ga (kao lagano) pustim da se prevali na desni cilindar (hehe boxer je to 1zvizduk.gif) pogledam oko sebe "ufff dobro je nema nikog, nije niko video ovu blamazu... U SUNCE TI KALAISANO, NEMA NIKOG KAKO CU GA SADA SAM PODICI 3gaa.gif!?!?" Predjem ja na desnu stranu, gledam ga onako opruzenog po betonu ispred vrata zgrade pa se mislim "aj da probam, pa sta bude". Uhvatim ga levom za ram iznad zadnje kocnice, desnom za desni amortizer ispod volana i zapnem ja ko sivonja da ga podizem. Toliko sam zapeo da smo se zamalo i motor i ja prevrnuli al ovaj put na drugu stranu 1lol.gif. Tako sam ga lako uspravio da sam ostao zabezeknut jedno pola minuta (" al ga je svaba izbalansirao...") okrenuo se jos jednom oko sebe ponovio misao "ufff dobro je nema nikog, nije niko video ovu blamazu" i dostojanstveno se izgubio u ulazu zgrade 1lol.gif.

OndaK mudro cuti, i ne pricaj nikome o tome... :lol:

PS. Jel' to taj crveni boxer sto je sada na prodaju??? :D

• Svrati ponekad, 111 postova
  • Motocikl: Z900 2020

Meni dva puta padao u mestu, i to na istom mestu. Ul. Balkanska, vidim mesto gde da ga umuvam izmedju dva auta, na ulazu u prodavnicu u koju sam se uputio, stanem, ugasim motor, spustim copavu, krenem da sidjem sa motora a krene i motor napred jer je nizbrdo a nisam ga ostavio u brzini :lol: a tako malo mi je falilo da ga zadrzim. Tiho je pao, skoro da se nije culo nista ali me je to kostalo rucice za kvacilo. Drugi slucaj, mozda posle 5-6 dana, Balkanska, slobodno mesto na levoj strani ulice, uglavim se medju dva auta, u medjuvremenu zvoni telefon, ugasim motor i naravno pocnem da vracam film od proslog puta i nabadam u prvu brzinu, pustam kvacilo i trzim telefon u torbici. Posle obavljenog razgovora resim ja da sidjem sa motora ali sam resio da sidjem sa desne strane, kao sto svakodnevno radim kada ga parkiram u garazi. Jbg zaboravio sam copavu da spustim i ovaj put nije bilo tako tiho padanje jer ga nisam zadrzao ni malo, bolje reci da sam ga jos gurnuo od sebe :D i narvno, ta skola je morala da se plati sa novom rucicom za kvacilo koja je bila zamenjena tog jutra :lol::lol: i ne bi vise parkirao u Balkanskoj, ma ne zelim ni da prodjem tom ulicom :(

• Podržavam 3

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Najgluplji pad koji sam doživeo je sa starim MZom.

Stajem da odradim polukružno oko ostrva (u susret ide par vozila) i zaboravljam da spustim jebene noge! TRAS! :neznam::D

Još uvek mi odzvanja gromoglasan smeh 20ak ljudi u glavi. :lol:

• Podržavam 2

• Drug član, 1479 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

@SHOKLA: Nisam mogao vise da izdrzim, morao sam negde da se ispovedim 1lol.gif

p.s. neje crven no zelen (za decake) 1zvizduk.gif

I ja pokusavam da uvalim ovaj zuti Suzuki, ciji pad sam nesto ranije opisao, ali se nadam da to niko nece da provali... :D

PS, Ljudi smo valjda, za toliko. Treba reci pravo stanje, pa kome kako pase... :aha:

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: Africa Twin XRV 750 RD04, ex Yamaha XJ 600 S, ex Kawasaki KLR 650, ex Kawasaki KLE 500, ex Honda NX250

Ja imam sveze dokaze kako mi je glupavo pao motor... :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja