banconi 243 Napisano Avgust 29, 2013 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX-R 1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, Pre nepune dve godine sam imao udes kada je mene i devojku oborila žena u Golfu, opisao sam događaj još tada ovde na forumu, preliminarno je policija tada bila podigla krivičnu prijavu protiv mene. Ja sam se aktivno uključio u postupak, bio sam ubeđen da nisam kriv, odbio ponudu tužioca o odbacivanju prijave uz uplatu, predao elaborat o događaju i fotografije, išao kod istražnog sudije itd. Pre nekoliko dana sam dobio rešenje da se odbacuje sve protiv mene, i da se podiže krivična prijava protiv žene s kojom sam s sudario. Podigao sam predmet iz suda i sada treba da prijavim štetu na motoru. Na motoru nisam sređivao stvari s kojima sam mogao da živim, baš zbog eventualnog osiguranja, i baš iz razloga što sam se nadao da ću dobiti slučaj. Tako imam izgrebanu gomilu plastike, vizir, far, zarezanu felnu, ulubljen rezervoar itd. Ipak, nekoliko fundamentalnih delova sam morao da zamenim: dekl koji je cureo, oba prednja diska oštećena, (jedan polomljen, drugi iskrivljen). Oštećene delove imam sačuvane, račune novih nemam. Osnovno pitanje je, kako najbolje dokazati osiguranju da su to zaista delovi sa mog motora? Da li vraćati oštećene delove pre dolaska procenitelja, ili se objašnjavati s njim? Sa jedne strane sam dobio sugestiju da je najbolje i najčistije da ih vratim, pa da procenitelj slika sva oštećenja. Sa druge strane su mi skrenuli pažnju da procenitelji nisu sisali vesla, i da znaju da motor nije stajao skoro dve godine čekajući procenu, i da je najbolje da priložim oštećene delove uz objašnjenje. Ja nisam zainteresovan nikakvim prevarama da se bavim, da im podmećem oštećenja, ili bilo šta slično, ali ne bih voleo da mi odbiju praktično tri najskuplja elementa. Imam policijske fotografije sa lica mesta iz uviđaja, crno bele, na kojima se kao za inat vide baš ogrebotine i oštećenja koja su i dalje na motoru, jedan polomljeni disk se vidi onako mutno, drugi disk i dekl se nigde ne vide. Svakako bih se pozvao na poliijske fotografije kada bi one bile potpuno vidljive i kada bi obuhvatale ove delove, ali eto, baš par meni bitnih detalja za procenu na njima nema. Na kraju, hoću da priložim i oštećene dve kacige, kao i moju oštećenu jaknu. Neko je već pisao ovde na forumu da su mu to odbili, jer navodno osiguranje nikako ne može da zna da šteta na opremi potiče iz baš tog udesa. Ipak, na pominjanim policijskim fotografijama se na nekoliko mesta vide jasno baš te kacige, i pomalo mutno jakna. Da li neko ima nekog procenitelja u osiguranju (ovde je u pitanju Dunav, ali je pitanje generalno) koji bi znao da odgovori na ova pitanja? Dakle, šta raditi sa delovima koji nisu na motoru, i kako se postaviti za oštećenu ličnu opremu? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Avgust 29, 2013 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ono sto ja mogu da Vam preporucim jeste ovaj sajt, gde mozete dobiti besplaltnu pravnu pomoc: PRO BONO Odgovaraju vam advokati, profesori, pa i studenti. Sajt je napravljen bas povodom ovakvih stvari i nedoumica, radi bolje zastite prava gradjana. Nadam se sam pomogao, pozdrav! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5109 Napisano Avgust 29, 2013 Drug član, 1899 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan I oprema spada u štetu, tako da možeš i to da tražiš. A osiguranje će uvek, ali uvek pokušati da se pravi ludo i da prođe što bolje-jeftinije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mouse0 551 Napisano Avgust 29, 2013 Svrati ponekad, 333 postova Motocikl: Suzuki GSX600F '01 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega, problem je sto je proslo toliko puno vremena pa ce i oni biti svesni da si ti motor morao da spremis u vozno stanje. Jedino je frka sto nemas racune od delova, pa je najbolje da im prikazes stanje motora u trenutku udesa. E sad, ukoliko motor unakazis da nije u voznom stanju a pri tome si u medjuvremenu platio registraciju, tj prosao tehnicki pregled-u startu si se zeznuo, pazi na to. Mozda je najbolje da se konsultujes sa pravnim licem da ne bi nesto pogresio, razliku koju platis kao pravni savet ce biti nista u odnosu na ono sto mozes dobiti/izgubiti. Srecno u svakom slucaju ,izguraj to kako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 29, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Trebao si odmah posle udesa da se javiš osiguranju radi procene štete, bez obzira na to što si ti bio okrivljen. Sad bi sve bilo mnogo lakše. Takođe si trebao da islikaš motor i opremu kad si došao kući, pa bi sad sve bilo lakše. Ovako, sad - šta ti priznaju - to je to. Zadnji put kad sam imao udes , ali kolima ( ja stao da propustim pešake na pešačkom, a lik se zakuca u mene od pozadi ) - odem u osiguranje na procenu štete, procenitelj je sve slikao, čakl je vadio i tapecirunge iz gepeka i slikao sa unutrašnje strane. Ja ga pitam zašto to radi, on mi odgovori da i njih kontrolišu pa da mora da slika sve što se pomerilo a posledica je udesa . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gucci 272 Napisano Avgust 30, 2013 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Super 9 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka fotografija pa i tvoja je vrlo bitan dokaz osiguranju. Ja sam tako poprilicno izvukao od osiguranja. Negde su poceli da vrdaju i kako sam pripretio advokatom odmah su zvali da se dogovorimo, 'pa nemojte, naci cemo zajednicki jezik, blabla', isplatili me itd. Oni probaju pa ako prodje, prodje. Tebi je mala steta za njih tako da ne bi trebalo da te cimaju, a i naravno, probaj i ti da ih malkice rebnes pa APP. Ako ne, zadovolji se nekom sredinom i prilozi im sve sto imas, od fotki do delova koje si sacuvao. Nisi duzan da cuvas racune, mozes komotno da vratis sve to polomljeno na motor i da im tako ostavis da procene pa ce se cesati - nemaju izbora u svakom slucaju sem da plate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5109 Napisano Avgust 30, 2013 Drug član, 1899 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ali bukvalno je ako prođe prođe, svuda gladaju da zakinu. Tako su moj motor gledali i bukvalno pola stvari koje sam im ja pokazao i koje su slikali nisu stavili u zapisnik, pa sam morao da se zalim i došao je drugi procenitelj i lepo čovek zaključio da je totalna šteta. Pa su posle toga zatezali oko isplate, kao nije krivica njihovog osiguranika, i onda sam ih lepo tužio, pa kad su videli da je vrag odneo šalu priznali moj tužbeni zahtev, i sad mi dodju i troškove postupka i nekih skoro 30% od procenjene štete na ime zateznih kamata(još malo pa će dve godine od udesa) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 686 Napisano Avgust 30, 2013 Zainteresovan, 402 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan A u kom vremenskom periodu obicno isplate stetu? Ja sam imao saobracajku pre skoro mesec dana, i tek za 2-3 dana ce biti gotov zapisnik pa ce doci ovi iz osiguranja da slikaju motor. Ja mislim da bi trebalo da pisu totalnu stetu jer su viljuske iskrivljene i ram je napukao na 3 mesta. Da ne pominjem plastike, farove itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banconi 243 Napisano Avgust 30, 2013 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX-R 1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Evo danas sam bio u osiguranju da prijavim štetu, rekli su mi da nije problem što delovi nisu na motoru, niti što nemam račune, obračunavaće se prema sporazumnoj odnosno tržišnoj vrednosti delova. Ipak, poslali su me u drugu ispostavu Dunav osiguranja, tako da ću prave detalje o dodatnoj opremi i o vrednosvanju delova imati tek kada se sve obračuna. Za Miroslava91, moje ranije iskustvo sa automobilom je da štetu isplate za oko 15-30 dana od dana kada se sve složi, uradi uviđaj i procena. Po opisu tvoje štete, to je verovatno totalna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gucci 272 Napisano Avgust 30, 2013 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Super 9 Prijavi odgovor kao problematičan Miroslave, ako si se povredio i bila je hitna pomoc, obavezno ih oderi. Ponesi lekarsko uverenje sa ispisima povreda. Dobices najmanje 1000EUR za lake telesne povrede... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...