NapoleonBonaparta 2 Napisano Avgust 9, 2013 U prolazu, 3 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: MotorHispania RX 50;Honda Prijavi odgovor kao problematičan Postovanje,Ja sam Milorad Adamovic iz malog mesta pokraj Bijeljine ,po imenu Brodac Kao glavni problem mi je to sto vozim jedan spanski motor po nazivu MotorHispania(MH) modela RX 50 super sport,i naravno kao jos relativno mlad i neiskusan vozac lutao sam Semberijom u potrazi za majstorom koji bi ga sredio jer sam uzeo nove: Kocnice(napred nazad) Amortizer(zadnji) zmigavce prednji lancanik lanac I sada naravno ko bi se zezo samnom kad na +41C moze da laduje........... Ja vidno iznerviram uzmem kupim markere i rasklopim motor tako sto sam po bojama znao koji dio ide gdje! I tako skinem sve i stavim amortizer novi nazad..........uspesno Zmigavce....to pet minuta posla dva sarafa dva kabla povezi i gotovo uspesno Lanac skratim kako treba,skinem lancanik prednji stavim novi skinem stari lanac stavim novi i sastavim USPESNOOO i onda dodju na red kocnice za koje sam mislio da je najlakse,a problem je ovako djelovao! kad sam razvrnuo maske sa repamotora primetim casicu u kojoj je TREBALO biti ulje za zadnju kocnicu........praznaaa......okej nije bitno posaljem druga kupi on K2 neko ulje pise da je za kocnice.......... izvadim osigurace koji drze plocicu u lezistu kocione stipaljke i polako razvrnem stipaljku.........i prizor koji sam zamisljo samo u filmu...........jedna strana kocnice je toliko pojedena(mislim na plocicu) da je ona pukla na dva dela a polovina uopste ne postoji........a na drugom delu cak ima malo mesa mozda jedan microMetar Al mislim ja okej stavim nove i to je to........... (plocice sam uzeo u Austriji originalne za taj motor) Stavim ih u leziste na disk stavim stipaljkuprovucem lepo osigurace da drze diskove stalno u lezistu i krenem da zavrcem stipaljku,kad sam dosao pred kraj mozda pola milimetra pred kraj pocne ulje da curi na sve strane iz kocnice,i jbg kontam imam ulja nek lije i ovo nek iscuri,i pocnem zavrcem ko sivonja dok nisam dosao pred kraj,kad sam da okrenem gumu,primetim da sama koci ali nije veliki problem vidim to je standard,pogledam u casicu vratilo se ulja ali skroz malo,znaci dva puta ispod minimalno gde pise,kazem drugu da cu ja naget motor a on nek okrece gumu pa stisne kocnicu jer dok sam stavljo lanac otkino sam onaj saraf jer je bio zapeko sto centrira gumu ali sace mi stici novi za 30min.....on okrece vidim ja koci ona sama al on moze komotno da okrece msm kad bi ono naglo okreno pa da pusti ona nebi nastavila da se okrece al dok guras okrece se,kad je stisno kocnicu,nista ne primecuje uopste nista okreces kako okreces.........sad imam veliko pitanje jer sumljam da je to do izdacivanja i manjaka ulja.............. Kako da izbacim svo ulje iz kocnicenaspem ovo novo jer pise na njemu "Strogo zabranjeno mesati sa drugim vrstama....."i kako taj vazduh sto citam reguulisati,i da naravno to drukane i izracivanje trebace mi savet i za prednju jer kad sam vidio sta uradih sa zadnje neusudjujem se prednju zezat! Milorad Adamovic, Bijeljina BB br.mob.tel:+38766654235 HVALA! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Avgust 9, 2013 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Kao prvo nema potrebe da pises tolikim slovima i jos podebljavas, svi manje vise dobro vide i ovaj klasican font. A sto se tice luftiranja sistema za kocenje...ako to nikad nisi radio ili bar gledao kako neko drugi radi ,najbolje je da motor oteras kod nekog majstora. Moze majstor koji popravlja bilo kakve motore, ne mora da bude ovlasceni servis za tvoj motor. Ako si bas bas bas resio da to odradis sam, pokusaj na youtube da nadjes neki klip kako se radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NapoleonBonaparta 2 Napisano Avgust 9, 2013 U prolazu, 3 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: MotorHispania RX 50;Honda Prijavi odgovor kao problematičan Nije da sam bas bas bas resio nego bas bas bas bas bas resio jer su me iznervirali,na youtube trazio prije nago sam isceprko ovaj forum i NISTA! Ta kombinacija italic,bold i fontovi su radi estetike i raspoznavanja mada kad vidim greske u pravopisu koje sam napravio najezim se............ Ujedno hvala na javljanju..........ako znas ti za neki clip javi ili neko poduze pojasnjenje za ovakvu kocnicu: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Avgust 9, 2013 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Alooo momak. Ako si iz Brodca onda si cuo za Mesara ili Lunu, pa lijepo odes njima da ti rijese problem koji ti ocito ne mozes, jer neznas elementarne stvari o kocionom sistemu. Nije to traktor i ne sipa se u kocnice motocikla UK2 ulje vec DOT4 i ne radi ono sto neznas. Vec potrazi prave majstore u svom selu da ti zavrse posao kako treba na tvoje zadovoljstvo i sigurnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NapoleonBonaparta 2 Napisano Avgust 9, 2013 U prolazu, 3 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: MotorHispania RX 50;Honda Prijavi odgovor kao problematičan Alooo momak. Ako si iz Brodca onda si cuo za Mesara ili Lunu, pa lijepo odes njima da ti rijese problem koji ti ocito ne mozes, jer neznas elementarne stvari o kocionom sistemu. Nije to traktor i ne sipa se u kocnice motocikla UK2 ulje vec DOT4 i ne radi ono sto neznas. Vec potrazi prave majstore u svom selu da ti zavrse posao kako treba na tvoje zadovoljstvo i sigurnost. E pa mesar me salje jednom,Luna kaze da ne zna.............DOT4 moram naci a sav problem oko kocnica sam skonto i resio uz pomoc cekica............a ako si iz brodca bas imam traktor da resis problem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Avgust 9, 2013 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ocito te znaju kao strucnjaka, pa nece da se petljau u tvoj posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NapoleonBonaparta 2 Napisano Avgust 9, 2013 U prolazu, 3 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: MotorHispania RX 50;Honda Prijavi odgovor kao problematičan Ocito te znaju kao strucnjaka, pa nece da se petljau u tvoj posao. Si bas neka dusa od coveka..........Mesar mi komsija a Luna cica..........luna je na nekoj voznji,kaze covek nezna sa ovim tipovima kocnica bio prekljuce,a ti mi skaces po zivcima ko retardirana veverica,ako imas nesto da pomognes reci ako ne mozes ladno da iskuliras! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Avgust 9, 2013 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Ocito te znaju kao strucnjaka, pa nece da se petljau u tvoj posao. Si bas neka dusa od coveka..........Mesar mi komsija a Luna cica..........luna je na nekoj voznji,kaze covek nezna sa ovim tipovima kocnica bio prekljuce,a ti mi skaces po zivcima ko retardirana veverica,ako imas nesto da pomognes reci ako ne mozes ladno da iskuliras! A ti se napoleone malko smiri pa otvori temu tamo gde joj je i mesto - u odeljku o popravkama. Ovde tesko da ces smislen odgovor da dobijes, ovo ti je predstavljanje, a ne da si se predstavio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Avgust 9, 2013 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ocito te znaju kao strucnjaka, pa nece da se petljau u tvoj posao. Si bas neka dusa od coveka..........Mesar mi komsija a Luna cica..........luna je na nekoj voznji,kaze covek nezna sa ovim tipovima kocnica bio prekljuce,a ti mi skaces po zivcima ko retardirana veverica,ako imas nesto da pomognes reci ako ne mozes ladno da iskuliras! Kad oni "ne mogu" da ti pomogu onda znam koliko je sati. Samo opusteno i namjestaj kocnice cekicem i dalje. Izgleda sasvo,ali ne skodi, cak sta vise izgleda da pomaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Avgust 9, 2013 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam cuo da se kocnice same poprave ako preseces crevo...probaj pa nam javi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Avgust 10, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan prvo - dobrodošao, drugo - polako... imaš gomilu tema u forumu gde je opisano šta i kako oko kočnica i ljudi su spremni da pomognu ali ne pod moranjem, jel ovo je forum a ne tehnička podrška i ponekad treba da iskuliraš poneku šalu... treće - ne znam kako stojiš sa engleskim (pošto je većina tutoriala na Youtubeu na engleskom) izraz koji ti treba je - motorcycle break bleeding ili ti ozračivanje kočnice na motoru http://www.youtube.com/results?search_query=motorcycle+break+bleeding+&oq=motorcycle+break+bleadi&gs_l=youtube.3.0.33i21.69.8094.0.11100.23.18.0.4.4.0.312.2226.8j8j1j1.18.0...0.0...1ac.1.11.youtube.Ga9C2ZAmj3g princip je relativno jednostavan.... gore kod ručice kočnice imaš posudu u koju ide ulje (uglavnom je dot 4, trebalo bi da piše na poklopcu posude) a dole na kandži (ono što drži ploćice) imaš mali odušni ventil... Pošto ti je sistem pun pogrešnog ulja, moraš sve da izbaciš tako što ćeš da skinešš poklopac i gumu iz gornje posude a dole da odvrneš odušni ventil i da drukajući ručicu izguraš ulje napolje... stavi neku krpu na felnu jel je to ulje agresivno prema boji.. ako nešto ulja i padne na točak, nije strašno samo preli vrelom vodom odmah preko i neće biti problema... kad nabaviš odgovarajuće ulje, sipaš u posudu (stavi krpu oko nje jel će da štrca po malo) lagano drukaš ručicu i kada dobiješ otpor DRŽIŠ STEGNUTU RUČICU i lagano otpustiš odušni ventil.-. To bi bilo lepo da ti neko pomogne oko drukanja ručice.. malo popustiš da izadje vazduh pa stegneš.... onda se natavi drukanje kočnice i proces ponovi više puta dok kočnica ne doboje odgovarajući otpor tj. ne izbaciš sav vazduh iz sistema.... Eto nadam se da će ti ovo malo uputstvo pomoći, ako zapneš negde ti pitaj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4466 Napisano Avgust 10, 2013 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan nedaj se napoleon, dobrodošao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NapoleonBonaparta 2 Napisano Avgust 10, 2013 U prolazu, 3 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: MotorHispania RX 50;Honda Prijavi odgovor kao problematičan nedaj se napoleon, dobrodošao. Hvalaa.....nadam se dobrom druzenju.......i da naravno ako bude sta kome trebalo za kupiti/prodati nek javi potrudicu se naci ako znam nekoga ko ima ili mu treba! PS: Popsy Hvala drugar ovo mi je doslo do utvrdjivanja gradiva posto sam imo jos jedan problem sa kljestima kocnice bio zapeko onaj klip,pa je davao stalan otpod disku........al sam isprskao WD-40 nakuco ga cekicem dole sada cekam da nadjem DOT4 jer me zezno tip na benzinskoj sreca 2evra kostalo........ Trebal nekom DOT3? Poslacu ga dzabe.......samo nek plati postu ili uzme ga! Hvala drugar moj....... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NapoleonBonaparta 2 Napisano Avgust 15, 2013 U prolazu, 3 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: MotorHispania RX 50;Honda Prijavi odgovor kao problematičan E ako ko od iskusnijih vidi ovo: Kod mene pise ispod u prolazu,a kod nekih drugih kolaga forumasa nesto drugo,to im dodje kao cin,pa ako moze neko da pojasnikako se koji naziv stice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...