Jump to content

Moto Zajednica

suzuki gsxr lupkanje lanca ili lager

Recommended Posts

• U prolazu, 14 postova

primetio sam najpre dok je motor ugasen i izbacen iz brzine kad se krece da se nesto cuje, kao lanac ili propali lager , zvuk dolazi negde oko pogonskog malog zupcanika koji pokrece lanac , sad se taj zvuk cuje i u voznji ,i prilicno se dosta cije, znaci kad motor ide skroz polako cuje se tak, tak, tak kao da lanac kaci negde .. proverio sam lanac , zatego ga, sve je ok .. da li moze da bude mozda lanac na bregastoj ? hvala unapred na odgovorima ...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

lanac na bregastoj zvechi pa zvechi, na leru u obrtajima...

pogonski vech ako ti "kachi" onda bi zvuk trebao da ubrzava srazmerno brzini kojom se krechesh.

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

ja bi rekao lanac, jer vidish da napravi pun krug na osovini, da je lager kontam da bi puckalo non stop..

jesi probao da skinesh lanac i okrechesh lanchanik? pregledaj lanac na istegnutost.

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Namazi pogonski lanac dobro uljem SAE90 pa probaj okretati, ako se lupkanje smanji ili skroz nestane onda ti je istegnut pogonsli lanac i gubi korak sa zupcanikom kad zasusi. 0namigivanje.gif

• Zainteresovan, 531 postova
  • Motocikl: 950adv 450exc

Kod mene se nesto slicno culo a problem je bio u gumi (ili klizac na viljusci sto vodi lanac ne znam kako da ga nazovem) bila pojedena i one rolnice isto sto vode lanac

• U prolazu, 14 postova

kako da proverim lanac na istegnutost ? popustio sam malo lanac i prilicno se manje cuje ali i dalje me iritira taj zvuk .. mislim da je propao lanac jer ga nisam dugo podmazivao ...

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Uhvatis lanac u krajnjoj tacki zadnjeg lancanika i povuces unazad., ako se odvaja od lancanika istegnut je. Ako se ne odvaja trebas ga skinuti i potopiti u naftu da stoji bar 24h, pa ga onda dobro izbrisati i "izlomiti" da se svaki zglob pomjera. Onda ga dobro podmazati ( posto dugo nije bio podmazivan ) uljem SAE 90. Ujedno pogledati lancanike da nisu pojedeni. 0namigivanje.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja