Jump to content

Moto Zajednica

KLE 500 problemi sa mjenjacem

Recommended Posts

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Sinoc nakon malo zivahnije voznje, moj KLE odluci da zakuca mjenjac u prvoj brzini. Stanem, sacekam da se malo ohladi i krenem ponovo, ali nista. Imam samo prvu brzinu, cak ni u ler nece da prebaci.

Prva stvar na koju sam posumnjao je da se odvio saraf osovine polugice mjenjaca, ali nije. Tu je sve uredno. Onda sam provjerio sajlu kvacila i polugu, da vidim da li odvaja do kraja, ali nije ni to.

Ulje je preslo nekih 2000 kilometara od zamjene i na kontrolnom prozorcicu djeluje samo malo tamnije nego kad je svjeze.

Ideje, sugestije, prijedlozi ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5566 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Zemo ako poluga nozice pokrece osovinu mjenjaca a nece da mjenja brzine mislim da ti se smjesi otvaranje masine..pretpostavljam birac brzina ili nesto u tom sklopu..

• Zbunjen, 888 postova

Zemo ako poluga nozice pokrece osovinu mjenjaca a nece da mjenja brzine mislim da ti se smjesi otvaranje masine..pretpostavljam birac brzina ili nesto u tom sklopu..

I ja mislim da ce to biti slucaj, ali se nadam da mozda neko ima drugaciju ideju :'(

• Zbunjen, 888 postova

bice da je ona kuglica sto mu neda da salta kad je ugasen agregat zaglavilaa..mozda..otvaranje na pola,

Ne moze se to mozda prodrmati lupanjem gumenim cekicem negdje po kucistu ? :jee:

• Zbunjen, 888 postova

Rijeseno :moto3: . Srecom, samo glupost. Prije nekog vremena sam iz predstroznosti zamijenio originalnu kawinu sajlu, staru 17 godina rezervnom sa wemota.

Ocigledno ne dovoljno kvalitetnom, posto se sajla istegla do te mjere da kvacilo uopste nije odvajalo. Vratio natrag origigi sajlu, sve uredno.

E sad, kako se problem ukazao u povratku sa voznje, po noci, nisam na vrijeme vidio taj detalj, a motoru sam imao vremena prici tek juce.

Ne kontam kako nije pokazivala (ili ja nisam skontao, sto je vjerovatnije) ikakve probleme prije toga, mjenjac je i mijenjanje brzina je skroz ok radilo...

Naravoucenije, ako radi ne cackaj :jee: .

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja