Jump to content

Moto Zajednica

Flip-up/Enduro kaciga

Recommended Posts

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Da li neko zna mozda za neku kacigu koja je kombinacija Flip-up i Enduro kacige. Enduro kacige su mi vrlo privlacne zbog kacketa, dosta prostora ispred glave, cini mi se veceg vidnog polja i izgleda, ali sam se sad suvise navikao na Flip-up i mislim da ne bih mogao da nosim nesto sto nije flip-up.

U principu ne vozim nikad sa podignutom bradom, ali sam navikao da ne skidam kacigu svaki cas kada se parkiram, kupujem nesto, pricam sa nekim...

Ako se neko seti nekog modela koji je oblika i namene Enduro kacige, a pritom je i flip-up, dajte ime modela da bacim oko.

Inace, kakva su vasa iskustva? Sta vam se pokazalo bolje i prakticnije, enduro ili flip-up?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 439 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350

Moram da te pitam, zasto zelis da menjas ako ti odgovara flip up, tj, navikao si na taj tip kacige? Zbog bezbednosti, buke? Pitam jer i ja nosim flip up. 1zdravo.gif

• Svrati ponekad, 218 postova
  • Motocikl: U najavi

Ja takođe volim izgled cross kacige, ali više volim praktičnost flip-up. 0takoje.gif

I ja sad nosim flip-up, super je, ima i naočare što puno pomaže. U pitanju je CABERG DUKE.

Jedino mi je malo bučna, od kad sam kupio Majesty, verovatno zato što se vetar preko maski i vizira

usmerava prevo na nju, da je vizir motora desetak centimetara viši, nebi bilo ni toliko buke...

Pre ove kacige imao sam AGV RC 5 i to je dobro, ali moraš da imaš i naočare, nije praktično nimalo.

Glomazne su cross kacige i malo gde staju.

Baš i mene zanima postoji li nešto između ?

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Pa kacigu bih menjao u dogledno vreme jer je pocela vec da se dezintegrise :) U pitanjue je Caberg Konda, a vizir je u prilicno losem stanju kao i unutrasnja postava (skaj ispod kacige pocinje da puca polako).

E sad, flip-up je stvarno vrhunska stvar, i u principu jedina mana je sto nema kacket, i sto malo hoce da davi na off-u jer je mali prostor ispred usta. Takodje, enduro kacige su mi dosta lepse od klasicnih, pa i flip-up.

Video sam ovaj novi tip modularnih kaciga. Givi takodje ima jednu zanimljivo. Ali opet to nije to :( kada bih uzeo nju, vozio bih stalno sa punom bradom i kacketom, sto mu dodje isto kao i obicna enduro :D

Cudno mi da je svim proizvodjacima tesko da naprave obicnu flip-up kacigu na koju ce samo dodati kacket koji se dize zajedno sa bradom :S

• Drug član, 1856 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Moraš da budes svestan, da kada voziš otvorenu Flip-up kacigu brada ti nije zaštićena ni kao kod Jet kacige sa celim vizirom. Jer Flip-up kacige nemaju homologaciju kao Jet, vec samo kao Full-face. Dok modularne, na pr. Nolan N-43 ima obe homologacije, a pri tome joj je taj podbradak dosta uži i samim tim pruža veće vidno polje.

Najbolje ti je da probas, jedino ćeš tako znati šta ti najbolje odgovara.

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Imao sam sličan problem kao ti...i shvatio da je rešiv samo sa dve kacige 1neznam.gif

Vozim sa Caberg Justissimo GT .., koristim je godinam unazad i nemam dovoljno reči hvale za nju...a tu je bilo i offa i asfalta.

Nedavno mi je upala u kompenzaciju Airoh S4..dual sport kaciga , kojoj se skida kačket...model kao na slici...takodje odličan model , kao na slici, preporučujem..

1498209_100202210035_Airoh-S4-Free.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja