Jump to content

Moto Zajednica

kilometar sat potrebna pomoc

Recommended Posts

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750

na freewindu tj XF650 imam problem naime moj motor ima digitalni displej kilometar sat a inpuls za kmh dobija sa tocka sa puza koji je drukciji od ostalih , na puz koji je na osovini dolazi kabal koji je na prikacen na piksnu u puzu a na toj piksni je magnet okrugli koji pokrece ticak i tako indukuje inpuls na toj piksni koji dalje ide u sat sad je problem sto taj magnet mek i ako vozite agresivno sa naglim ubrzanjima na njemu popucaju zubi i prestane da se okrece, sad me interesuje da li je moguce na neki drugi nacin dobiti el magnetni inpuls da bi imao pokazivac brzine, da li neko zna kako yamaha XT660R/X Ima rijesen ovaj sistem jer i oni imaju digitalni sat ali nemaju puz na tocku.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750

trenutno ja sam skrpio ovaj magnet napravio sam mu metalni prsten na strugu i na taj prsten navario zube koje pokrece tocak a samim tim i magnet ali nekad zna da preskace pa bi volio neko bolje resenje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja