mikica 8 Napisano Januar 1, 2008 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM850 Prijavi odgovor kao problematičan Ovde bi trbalo pisati o kastumizacijama MZa evo moje price kao pocetak, a siguran sam da nisam jedini koji je svog mza malo doradjivao i prepravljao. Jer kao jeftin motor pruza tu mogucnost da se za malo para igramo ili ti budemo kreativni do beskonacnosti i natrag! http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=4767.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 2, 2008 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Moguce da sam vec negde postavio slike ali ovako je preglednije. Moj prijatelj, kakav bio kada sam ga DONEO kuci i kakav je sada kada ga vozim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Januar 2, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast ts-chopper. Ma bombona! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 3, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan TS-u... Od cega je upravljac i ono "burence" ispod fara?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 3, 2008 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Upravljac je od stare Jawe bebete stim sto sam ga "malo" rasirio, probacete ga nekom prilikom stvarno je udoban za dugu voznju, i uopste ne zamara, ima potpuno prirodan polozaj ruku i kicme. Burence je neka metalna konzerva koju sa oblozio skajem i ugradio joj alke za pricvrscivanje, jedna na sraf ispod fara i dve sa srtane oko teleskopa. Inace pored estetske ima i prakticnu ulogu. Medjutim, od kada sam postavio bocne kofere, u burencetu mi je samo prekoptrebna krpa za brisanje ruku na benzinskim pumpama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 3, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan 2 TS: Pretpostavljam da si sediste sam pravio(sio)... Ko tamo u Nisu radi hromiranje i po kojoj ceni? Nesto sam nacuo da postoji neka firma koja radi 2 evra po 1 dcm kvadratnom - jel' to tacno i imas li njihov br.tel?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 3, 2008 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Postoji firma koja radi hromiranje u niskom nasenju Brzi brod. Nemam broj kod sebe ali ovih dana cu se potruditi da nadjem, raspitacu se i o ceni. Jedino sto sam cuo je da covek to radi dosta kvalitetno. Sediste sam ja radio, kao i naslon. Obican skaj mi je bio suvise mek i osetljiv, pa sam za tapaciranje koristio skaj sa starih skodinih sedista. Ovaj skaj je bio prosiven tankim sudjerom i nekim platnom sa unutrasnje strane tako da je dosta cvrsci. Osnovu sedista sam napravio od drvene daske preko koje sam stavio sundjer sa (opet skodinog) sedista. Oblokovao sam ga tako da bude nize i udobnije, kao da sedite u sedlu, Suvazac(ica) sedi nesto vise na mnogo debljem sundjeru koji je opet oblikovan da se prosto stapa sa du...om. Sundjer je oblikovan tako sto sam ga sekao i uvijao u nekakve valjke koje sam pre skaja stegao duplim platnom. Nakon skaja sam ga dodatno oblikovao metalnim dugmadima (kao kod starog koznog namestaja, ili tapaciranih vrata), po obodu sam ukucao ukrasne eksercice sa polukrucnom glavom . Isti skaj sam kotistio za sediste, naslon, kofere, i burence tako da sve izgleda kao da je sa tog motora ,tj. nista ne odudara drugim dezenom ili materijalom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 3, 2008 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ovde se malo bolje vidi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 4, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Sediste se lepo uklopilo...a ovako iz daleka izgleda udobno JAvi mi na PP br.tel. kada dodjes do njega. Cuo sam da u Nisu hromiranje radi i neka firma koja radi takve hemijske stvari na veliko(bivsa drzavna firma) ali da su dosta aljkavi i da lose pripremaju materijal za hromiranje...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 4, 2008 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Javljam cim saznam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Januar 7, 2008 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan ja sam u toku neke prerade,nadam se da ce se sve lepo zavrsiti! otvoricu posebnu temu kada se sve zavrsi i postavicu slike koje prate osvezavanje mog MZ-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Januar 12, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan otvori pa ce ti zakljucet ko i meni zbog tkz nepreglednosti foruma e a od cega su ti to plastike e stavi si onaj auspuh ko sto imam ja jer ti se ovaj ne uklapa bas u ovaj sportski stil e es mozda mjenjo semeringe i ulje u vilicama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Januar 12, 2008 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan otvori pa ce ti zakljucet ko i meni zbog tkz nepreglednosti foruma e a od cega su ti to plastike e stavi si onaj auspuh ko sto imam ja jer ti se ovaj ne uklapa bas u ovaj sportski stil e es mozda mjenjo semeringe i ulje u vilicama. nece biti skoro gotovi radovi tako da necu jos otvarati temu... plastike su od honde nsr,kupio sam ih od brke... rado bih stavio takav auspuh ali ne mogu nigde da ga nadjem ,pa cu zato da probam da prepravim ovaj da lici na nesto ;D... nisam menjao,ali je u planu i to da se odradi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Januar 20, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Ih blago vama kad imate garaze!!! ja siroma ni shupu nemam, jebes zivot ka si u zgradi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Januar 24, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan otvori pa ce ti zakljucet ko i meni zbog tkz nepreglednosti foruma e a od cega su ti to plastike e stavi si onaj auspuh ko sto imam ja jer ti se ovaj ne uklapa bas u ovaj sportski stil e es mozda mjenjo semeringe i ulje u vilicama. nece biti skoro gotovi radovi tako da necu jos otvarati temu... plastike su od honde nsr,kupio sam ih od brke... rado bih stavio takav auspuh ali ne mogu nigde da ga nadjem ,pa cu zato da probam da prepravim ovaj da lici na nesto ;D... nisam menjao,ali je u planu i to da se odradi ma ja imam zajebancije kad sam promjenio ulje u vilicama vilice su mi krace za par cmm al jebada je u tome sto mi je i svjetlo onda nize a posto imam onu drugu masku pa neznam kak da dignem svetlo danas sam probvo al neide nekak je uglavljeno u onu plastiku i nemos ga stelat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2669 Napisano Februar 10, 2008 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Sediste sam ja radio, kao i naslon. Obican skaj mi je bio suvise mek i osetljiv, pa sam za tapaciranje koristio skaj sa starih skodinih sedista. Ovaj skaj je bio prosiven tankim sudjerom i nekim platnom sa unutrasnje strane tako da je dosta cvrsci. Osnovu sedista sam napravio od drvene daske preko koje sam stavio sundjer sa (opet skodinog) sedista. Nakon skaja sam ga dodatno oblikovao metalnim dugmadima (kao kod starog koznog namestaja, ili tapaciranih vrata), po obodu sam ukucao ukrasne eksercice sa polukrucnom glavom . Isti skaj sam kotistio za sediste, naslon, kofere, i burence tako da sve izgleda kao da je sa tog motora ,tj. nista ne odudara drugim dezenom ili materijalom. Ovo ti je odlično rešenje i ne znam kako se ja toga nisam setio. Ja sam razmišljao koji bi materijal koristio za presvlačenje,ali mi nešto nisu odgovarali skaj i koža. Ja sam doduše na apn-u stavio običan skaj ali mislim da neće dugo izdržati. Sad ima puno vrsta eko kože,ali ne znam kako bi to ispalo. Na MZ -u imam jednu malu napuklinu,pa si mi dao ideju da počnem da merkam krševe po komšiluku i auto otpadu. Mnogo mi se sviđa kako izgleda materijal na tvom sedištu,samo ove nitne bi gledao da izbegnem,ali to na kraju nije ni bitno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1738 Napisano Octobar 17, 2008 Drug član, 755 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Otac moje koleginice ima MZ (sad nem pojma serije)ali ima far koji lici na televizor.Postoji mogucnost da ga uzmem,ali pregledavsi slike sa ovog foruma,nalozio sam se da mu ga dam po totalnoj restauraciji.Inace motor je vozen do pre 2-3 godine,sada je u garazi.Planiram da odem ida ga pogledam,ali me interesuje ima li delova za taj model,i kakv je taj MZ u stvari-kako se pokazao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Octobar 17, 2008 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Odllican,al' ruzan u pm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1738 Napisano Octobar 17, 2008 Drug član, 755 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Ruzan je toliko da nemoze da se skine pogled sa njega!Neodoljivo ruzan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Octobar 17, 2008 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Heh,pa ima neki smek,simpaticno ruzan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Octobar 17, 2008 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Imas tri modela "televizora"150,175 i 250. MZ 150 ES je tzv. mali ES,dok su 175 i250 veliki ES-ovi.175 i 250 su potpuno isti samo je razlika u kubikazi.Mislim da su bolji od 150. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=19221.0 Ovo sam se ja zanimao prosle godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1738 Napisano Octobar 18, 2008 Drug član, 755 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan To je taj!!!Mislim da je i boja identicna,ovih dana cu da vidim sta i kako pa cu da javim.Nisi bas detaljisao,ali svaka ti cast!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Octobar 18, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ako neces ti, javi meni hocu ja!! ;D ;D ;D ;D Sala-mala... Ma to su odlicni motorcikli, a sto se delova tice ima ih!! Pogledaj ga, uslikaj pa okaci sliku ovde da vidimo o kom modelu se radi!! Samo napred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Octobar 18, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ide zima, biće vremena za sređivanje ihihiii... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1738 Napisano Octobar 18, 2008 Drug član, 755 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakvi,matori nece ni da cuje!!!Poceo da mi prosipa pricu kako je to muzejski eksponat,bla,bla.Motor je u voznom stanju,upalio ga chicha...RADI JEBOTE!!!Treba mu jedno poliranje,ima i rdje, ali radi i ide.Kao hoce da ga ostavi unuku,a ovaj se zgrazava i koluta ocima,decko samo sto mi ne kaze"ma teraj ovo djubre iz dvorista"Rece mi koleginica da deda nije u stanju (zdravlje) da ga vozi tako da ce da me obavestava kako se odvija situacija.Odem posle da se smirim u Sprintovom predstavnistvu i vidim jedan fin skuter Sprint classic.Postavio sam temu u motori pa ako neko nesto zna neka napise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...