Jump to content

Moto Zajednica

Glokner I put (24.05-30.05.2013)

Recommended Posts

• Zainteresovan, 631 postova
  • Motocikl: crf 1000

Posle nekoliko Balkanskih moto tura,ove godine je došao red i na Alpe.Obično putujem sa ženom kao suvozačem,tako beše i ovog puta.Plan je bilo obići Grosglokner,Gerlos i Dolomite.Nažalost vreme nam nije išlo u potpunosti na ruku.Zbog obilnih snežnih padavina Dolomiti su iako sa rezervisanim smeštajem bili otkazani.(možda dogodine)Evo nekoliko sličica kao ilustracija naše avanture.

post-437-0-33180100-1370544022_thumb.jpg

post-437-0-91282100-1370544068_thumb.jpg

post-437-0-72731800-1370544117_thumb.jpg

post-437-0-59296200-1370544177_thumb.jpg

post-437-0-79580400-1370544228_thumb.jpg

post-437-0-74787200-1370544278_thumb.jpg

post-437-0-94863100-1370544347_thumb.jpg

post-437-0-15937800-1370544410_thumb.jpg

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 439 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350

Postimage tacka com, imate tamo kada izaberete slike koje hocete da ubacite resize, odnosno da ih smanji, tu stavite rezoluciju, i onda okacite ovde. :)

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Lepo je sve to ali mislim da ljudi vise vole da citaju red teksta, pa onda koja slika, pa opet red teksta (sto vise to bolje) pa koja slika ili koji video :neznam: Samo moje misljenje.

Upravu ste za red slika red teksta ,ali oprostite mi ovaj put. Što se tiče samog putovanja odlazak do Zell am See-a bio je praćen kišom kroz Sloveniju i Austriju sve do iza Villacha.Nakon Villacha je temperatura pala na 7stepeni .Zell am See nas je dočekao na 10 stepeni.26,27 i 28 maj su bili odlični za vožnju.

Vlasnik pansiona u Zell am See-u je bio veoma ljubazan.Stalno nam je proveravao vremensku prognozu i dobijali smo jutarnji brifing.Po njegovoj sugestiji ,a nakon provere sa hotelom u Dolomitima morali smo da otkažemo odlazak u Italiju jer je granica snega pala na 1350 mnm,tako da nije bilo nikakvog smisla u tom terminu ići na italijanske Alpe0plac.gif.Hotel u Dolomitima je bio na 1700mnm.Na sajtu www.bergfex.at se može dosta dobro pratiti prognoza i to vrlo detaljno.

Što se tiče samog Grossglockner-a stvarno je pravi bajkerski raj i vredi dati 23 evra za ulaz.

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: CBF1000FA

Jel to poskupeo Glokner? Zbirna karta za Glokner, Gerlos i Nockalm je kostala 24.

Tu zbirnu, koja ukljucuje i popust od 3 evra za Villacher Hochalpenstrasse, smo 18.05. u filijali ÖAMTC-a u Villachu platili 26 Evra.

• Podržavam 1

• MotoDJIR.com, 1428 postova
  • Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015

Mada za tu grupnu kartu moraš da znaš Nemački.

Ja sam pokušao da je kupim sa mojim znanjem tog jezika,pa su nam ponudili "grupnjak" u obližnjoj prostoriji.

Mimi i ja smo odmah prihvatili,ali Unas nas je spasao pošto on jedini razume šta pesnik kaže.

Nismo shvatili da celokupan aranžman ne uključuje ženske osobe.

Hvala Unas! :zdravo:

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5563 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Mada za tu grupnu kartu moraš da znaš Nemački.

Ja nemam pojma nemacki, samo engleski, a kupio sam bez problema, na ulazu na Nockalmstrasse. Doduse, nije bas da se reklamira...ako ne znas da postoji nece ti reci.

• U prolazu, 55 postova

.Što se tiče samog Grossglockner-a stvarno je pravi bajkerski raj i vredi dati 23 evra za ulaz.

Na ulaznici je napisan registarski broj. Ako ideš opet na GG i na kasu predložiš ulaznicu, koja nije starija od 12 meseci ulaz se plati samo 8 eura.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja