Jump to content

Moto Zajednica

BMW motor se sklapa u Kini

Recommended Posts

• , 1322 postova

od sada ce se motori za seriju G 650 sklapati u Kini.BMW-ov financijski direktor Fritz Geri je izjavio da je to jedini nacin da se eliminira ucinak jakog eura prema slabom dolaru i japanskom jenu.Kaze da jedino tako BMW moze osigurati donekle mirnu buducnost,te akumulirati kapital za razvoj novih modela.Motore ce sastavljati firma Loncin.Za one kojima to nije bilo dovoljno iznenadjenje,usljedilo je novo.G 450 bit ce opremljen motorima koji su proizvedeni u Kymcovim pogonima na Tajvanu

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

E vala hvala bogu....nebi li [ojeftinili malo i Svabe svoje motore....da i mi obicna raja mozemo da ih provozamo malo.

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

A taman sam poceo da razmisljam o 450 G  kad ono kinez >:(.E ako sad ne obore cenu onda su stvarno najveci vacarosi u moto industriji.

Slobodno ga kupi! A evo i zasto:

Ne znam da li ste culi za ISO sistem kvaliteta. To je nesto sto garantuje da ce taj odredjeni proizvod imati jednaku izradu, materijale...tj. kvalitet, bilo da je izradjen u Njemackoj, Japanu, Kini, Tajlandu ili Crnoj Gori.

Da malo uprostim stvar, to tamo u Kini izgleda nekako ovako: gomila kineza na trakama, rade sa gomilom njemackog materijala i na gomili njemackih masina, sa sve Njemcima koji sve to nadgledaju i vode. Dakle, poenta je u jeftinoj kineskoj radnoj snazi, a ne u njihovom inzenjeringu i nikakvim njihovim tehnologijama. Reci cu vam sada i jednu cinjenicu, od Mercedesa je u Njemackoj ostao samo muzej i jedan manji razvojni centar, svi pogoni i ostatak tehnologije su prebaceni u zemlje sa jeftinijom radnom snagom, ukljucujuci naravno i Kinu. Dakle, ako se nesto sklapa u Kini, Tajlandu, Tajvanu... ne znaci da ga je Kinez i napravio i da koristi svoje materijale i da je to uopste njegov proizvod. Ljudi stalno brkaju ove stvari.

A sto se tice BMW-a, cisto sumnjam da ce smanjiti cijene, mislim da ce taj "visak" novca ipak iskoristiti za nesto drugo, mozda za neki novi razvoj ili nesto slicno...

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

A taman sam poceo da razmisljam o 450 G  kad ono kinez >:(.E ako sad ne obore cenu onda su stvarno najveci vacarosi u moto industriji.

Slobodno ga kupi! A evo i zasto:

Ne znam da li ste culi za ISO sistem kvaliteta. To je nesto sto garantuje da ce taj odredjeni proizvod imati jednaku izradu, materijale...tj. kvalitet, bilo da je izradjen u Njemackoj, Japanu, Kini, Tajlandu ili Crnoj Gori.

Da malo uprostim stvar, to tamo u Kini izgleda nekako ovako: gomila kineza na trakama, rade sa gomilom njemackog materijala i na gomili njemackih masina, sa sve Njemcima koji sve to nadgledaju i vode. Dakle, poenta je u jeftinoj kineskoj radnoj snazi, a ne u njihovom inzenjeringu i nikakvim njihovim tehnologijama. Reci cu vam sada i jednu cinjenicu, od Mercedesa je u Njemackoj ostao samo muzej i jedan manji razvojni centar, svi pogoni i ostatak tehnologije su prebaceni u zemlje sa jeftinijom radnom snagom, ukljucujuci naravno i Kinu. Dakle, ako se nesto sklapa u Kini, Tajlandu, Tajvanu... ne znaci da ga je Kinez i napravio i da koristi svoje materijale i da je to uopste njegov proizvod. Ljudi stalno brkaju ove stvari.

A sto se tice BMW-a, cisto sumnjam da ce smanjiti cijene, mislim da ce taj "visak" novca ipak iskoristiti za nesto drugo, mozda za neki novi razvoj ili nesto slicno...

zato je mecka sve losija i losija ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 375 postova

odavno honda,yamaha,suza i drugi skjlapaju u kini..kao i mercdes i mnogi drugi..e sad se uhvatise bmw motora ovi koji ih nevole ili nemogu da ih kupe.... ;)evil je to donekle pojasnio..i

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Reci cu vam sada i jednu cinjenicu, od Mercedesa je u Njemackoj ostao samo muzej i jedan manji razvojni centar, svi pogoni i ostatak tehnologije su prebaceni u zemlje sa jeftinijom radnom snagom, ukljucujuci naravno i Kinu.

lazo nije bas da je Mercedes iselio proizvodnju iz Sinden Fingena tj Nemacke.  Nikad Mercedes nece prestati sa proizvodnjom u svabiji.  Medjutim upravu si sto se tice sirenja proizvdnje i Mecka je oduvek proizvodila vozila van Nemacke, cak su se jedno vreme Daimleri pravili samo u Engleskoj.

....Besides its native Germany, Mercedes-Benz are also manufactured or assembled in:

Argentina [1] (Buses, Trucks and the van Sprinter. the first factory of Mercedes-Benz outside of Germany)

Austria (G-Class) [2]

Brazil [3]

China

Egypt [4]

Federation of Bosnia and Herzegovina

India [5]

Malaysia [6]

Mexico

Nigeria [7]

South Africa [8]

South Korea (Mercedes-branded Musso and MB100 models manufactured by SsangYong Motor Company)

Thailand [9]

Turkey [10]

United Kingdom (The SLR supercar is built here at the McLaren Technology Centre in Woking).

USA ..."

"...Daimler shareholders

The largest voting shareholder of Daimler is the State of Kuwait, with 7.0% (as at 30 September 2007), Deutsche Bank with 4.35% (as at 2 May 2007) and followed by United Arab Emirates with 2.0% (as at 1 January 2006).[7]

The regional breakdown of shareholdings as at 30 September 2007 was:[7]

36.7% Germany

36.2% Other Europe

19.8% USA

7.30% Rest of world

Daimler sells automobiles under the following marques worldwide:

Mercedes-Benz Cars

Maybach

Mercedes-Benz

Smart

Mercedes-AMG

Daimler Trucks - Commercial vehicles

Freightliner

Mercedes-Benz (truck group)

Mitsubishi Fuso

Thomas Built Buses

Sterling Trucks

Western Star

- Components

Detroit Diesel

Mercedes-Benz

Mitsubishi Fuso

- Daimler Buses

Mercedes-Benz buses

Orion Bus Industries

Setra

Mercedes-Benz Vans

Mercedes-Benz (vans group)

- Daimler Financial Services

Mercedes-Benz Bank

Mercedes-Benz Financial

Daimler Truck Financial

Daimler currently holds interests in the following companies:

85.0% Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation of Japan

40.0% McLaren Group of United Kingdom

22.41% European Aeronautic Defence and Space Company (EADS) - a parent company of Airbus of Europe

19.9% Chrysler Holding LLC of United States ..."

http://en.wikipedia.org/wiki/Daimler_AG

Guest Borko_smorko

Pre jedno sest meseci zevajuci po netu naidjem na jedan clanak u kome sam procitao da Kymco pravi agregate za mnoge firme evropske i da se planira saradnja sa BMW. Odmah sam pomislio da je budalastina. Evo sada vidim i ovu vest. Sve u svemu Kymcovi skuteri nisu skuteri vec su to mazge koje mogu da idu do besvesti. Ja za njih imam samo reci hvale a i sam sam jedno dve i po godine nemilosrdno izrabljivao jedan super 9 i nikada nisam inao ni jedan kvar! A hornet je bogami umeo da me zajebe kad se najmanje nadam!

Mislim da je Kina nesto sto ceka sve proizvodjace i da ce uskoro doci do ukrupnjavanja, nesto kao u auto industriji sto nikako ne znaci da je to stetno. Verujem da kvalitet nece trpeti.

Guest babyboy

Ljudi, ne radi se ovde o spustanju kvaliteta, radi se samo o jeftinijoj radnoj snazi, kinezi ce da rade tamo maltene dzabe (i bice srecni zbog toga) dok bi nemci samo dizali cenu ovog brenda. Verujem da ce BMW zadrzati istu kontrolu kvaliteta kao i do sada, nebitno da li ce ga sklapati kinezi ili ne.

Isto ko i Najke (Nike patike), siju se u Kini i Tajvanu a jos uvek su Nike  :D

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Pa od kad je još Kawa počela da se  sklapa u kini pa šta fali novim modelima za te pare, bog da te veseli ...

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Pa naravno, svi proizvodjaci motornih vozila polako ali sigurno prebacuju pogone u zemlje sa jeftinijom radnom snagom, logicno. Sto naravno ne utice na kvalitet ukoliko imaju uveden sistem kvaliteta, a imaju svi (samo kod nas to jos uvijek vrda).

• XL, 460 postova
  • Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i

Pre jedno sest meseci zevajuci po netu naidjem na jedan clanak u kome sam procitao da Kymco pravi agregate za mnoge firme evropske i da se planira saradnja sa BMW. Odmah sam pomislio da je budalastina. Evo sada vidim i ovu vest. Sve u svemu Kymcovi skuteri nisu skuteri vec su to mazge koje mogu da idu do besvesti. Ja za njih imam samo reci hvale a i sam sam jedno dve i po godine nemilosrdno izrabljivao jedan super 9 i nikada nisam inao ni jedan kvar! A hornet je bogami umeo da me zajebe kad se najmanje nadam!

Mislim da je Kina nesto sto ceka sve proizvodjace i da ce uskoro doci do ukrupnjavanja, nesto kao u auto industriji sto nikako ne znaci da je to stetno. Verujem da kvalitet nece trpeti.

BTW, ne znam da li znate da je Kymco kineska fabrika koja je 70-ih i 80-ih radila delove za male Hondine modele i nakon sto je pokupila zanat pocela da i sama pravi motocikle...

Toliko o mazgi iz Kine :)

• Svrati ponekad, 142 postova

Kymca zaista prave Kinezi ali oni sa Tajvana!

Jbt......budisticki monah pravi Kymca  ;D ;D ;D

Sve vece marke otvaraju fabrike u kini i zemljama sa niskom cenom radne snage.

Razlog > evo malo sta je Reno uradio.

Otvorio je fabriku dacije u Rumuniji i zaposlio oko 2-3.000 ljudi. Naravno odma je pala ucena renoa da ljudi u Rumuniji moraju kupovati vise Daciju i na ostale modele su povecali takse i to podoosta, jer ako se ne kupuju automobili dacije, fabrika ce otpustiti radnike.

A mnogo je lakse otpustiti 3000 ljudi nego zatvoriti hi-fi, 90% robotizovanu modernu fabriku u samoj francuskoj.

Ista je prica i za to u Kini.

Jeste da Dacija ima samo renoov motor ali ne i karoseriju ( tako da je sam ISO standard motora isti, ali ne i karoserije ).

Sto kaze Evil_Zo, posto ce se motori vece fabrike sklapati i u kini, kao i u samoj Nemackoj i drugim predstavnickim fabrikama, ISO kvalitet mora da bude identican bilo gde da je motor sklapan.

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

Čemu panika?

Šta mislite koliko je "naših" ljudi ( da ne pominjem kojekakve tetke i tetkice ) radilo i radi u Njemačkoj,u pogonima Mercedesa,BMW....pa smo sve to hvalili. A sad će kao Kinez nešto da ušeprtlji u proizvodnji  ;)

• Drug član, 1261 postova

A sto Suzukija ne presele ovde, i ovde je jeftina radna snaga, a Evropa je bar geografski blizu.

Da zaposlim buraza, pa da bude delova za dz. Mislim da je verovatnije da pocnemo sklapanje

revolucionarnog novog Motins Automatika 3MLSDRFEDJ

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja