Dzejzel 160 Napisano Maj 22, 2013 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Bgd Motocikl: TA650 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo Svima, Evo da se ukratko predstavim, pocetnik sam i jos nisam kupio motor, zasad imam osnovnu opremu i svakodnevno radim analize sta kupiti, gledam oglase i citam forum... Prvobitno sam nameravao da kupim 125cc motor da se lagano priviknem, ali sad vec razmisljam da uzmem neki laksi enduro sa vecom kubikazom i da pazljivo i strpljivo ucim. Naravno ne znaci da ipak necu zavrsiti na 125cc, svaki dan menjam misljenje! Inace, imam 33 godine i ne nameravam da divljam... Sto se tice mene, bavim se IT tehnologijama, dosta radim pa mi i treba luft da pobegnem negde motorom sa mojom lepsom polovinom, volim i da popravljam generalno, a to znaci da od svega znam po malo ili dovoljno (koliko mi iskustvo dozvoli), a sto se tice vozila vezbao sam se na stojadinu... Eto toliko zasad, pa javljam kada pazarim motor... Naravno ako imate neka pitanja i/ili sugestije slobodno pisite. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZZ-TOP 64 Napisano Maj 22, 2013 U prolazu, 51 postova Lokacija: Zvezdara-Beograd Motocikl: KAWASAKI Z1000 GTR Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, vec pri prvom citanju sam pom,islio da si neki klinac kojem motor treba za dokazivanje zavisno sta volis I od tvog budzeta preporucujem za vas Yamaha virago 535 ili ako imas kintu I oces extra motordragstar Yamaha a ako ne volis choppere onda neki turing ali posto imas vec 33 bolje je sada uzmi 500ccm pa ne menjaj jedno vreme jer ces taj od 125ccm sledece god promeniti sigurno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzejzel 160 Napisano Maj 22, 2013 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Bgd Motocikl: TA650 Prijavi odgovor kao problematičan E Zdravo, Hvala na savetu, to sam i ja nekako skapirao, a uz to ne zelim da za prvi motor dajem velike pare (a i nemam ih) pa da svatim da mi ne odgovara taj tip motora, zato cu prvo neki jeftiniji, samim tim i stariji, pa makar morao i da se vise odrzava, a usput cu vec da razmisljam za sledeci... Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano Maj 22, 2013 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i tebi,a kad vec uzimas preskoci tih 125 i uzmi nesto jace Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Maj 22, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se sa Bocom, kolegom ITjevcem Obojca smo krenuli sa 125icama, Boca sa kruzerom a ja sa supermoto. Najbolje da kupiš neki supermoto kinez izvozaš se za jednu sezonu i prodaš ga sledeće za skoro iste pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Maj 22, 2013 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan 125 ccm je motor za decu kada ulaze u svet motora. Jos i kinez. Covek ima 33 god, i to je nesto sasvim nesto drugo. Jos ako planira da se vozi u paru, onda je tek u problemu jer ima premali motor. Ako ima smisla za voznju , moze uzeti slobodno vecu kubikazu. Da li ce pasti ili ne tu nema sumnje, pitanje je vremena kada ce se to desiti i kako ce proci. Moja ti je preporuka neki enduro ili coper za pocetak oko 600 ccm, pa posle vidi dalje kako ces. Nije lose ni neki maxi skuter. Zavisi sta hoces od motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZZ-TOP 64 Napisano Maj 22, 2013 U prolazu, 51 postova Lokacija: Zvezdara-Beograd Motocikl: KAWASAKI Z1000 GTR Prijavi odgovor kao problematičan 125 ccm je motor za decu kada ulaze u svet motora. Jos i kinez. Covek ima 33 god, i to je nesto sasvim nesto drugo. Jos ako planira da se vozi u paru, onda je tek u problemu jer ima premali motor. Ako ima smisla za voznju , moze uzeti slobodno vecu kubikazu. Da li ce pasti ili ne tu nema sumnje, pitanje je vremena kada ce se to desiti i kako ce proci. Moja ti je preporuka neki enduro ili coper za pocetak oko 600 ccm, pa posle vidi dalje kako ces. Nije lose ni neki maxi skuter. Zavisi sta hoces od motora. Slazem se , posemno u paru kad se vozi , ispod 500ccm nema kuda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzejzel 160 Napisano Maj 22, 2013 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Bgd Motocikl: TA650 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da sam nesluteci pokrenuo vecitu temu o kubukazi za pocetnika! Drago mi je da ljudi razmenjuju iskustava, ali citajuci gomilu postova i tema sa slicnom tematikom, zakljucio sam da postoji dosta iskusnih vozaca koji su prvo krenuli sa manjim kubikazama, ali takodje ima dosta i onih koji su odmah krenuli sa 600+- kubika (malo pazljivija voznja), ali su svi stigli na zeljeni cilj. Sa druge strane, nezgode koje se mogu pripisati neiskustvu ne treba uvek vezivati za kubikazu. Veliki je faktor sam vozac, pa ako neko kao pocetnik vozi laksi enduro sa oko 600 kubika, ali ga ne forsira vec vozi do 100 na sat, ima slicne sanse a ne vece da bude zrtva neiskustva u odnosu na onog sa 125 kubika. E sad ako ja pogresno predpostavim da sam savladao motor i zelim vise i brze, tu stupa na snagu limitirajuci faktor 125 kubika koji moze sacuvati vozaca... Dosta filozofiranja, bezim sa posla kuci, peske. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gospodar_samoce 68 Napisano Maj 23, 2013 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Бијељина Motocikl: Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan sam od onih koji su poceli sa 500 kubika...Sve je stvar glave, ne snage motora. Ima klinaca (u glavi) koji naprave sranje sa 125ccm, a imas onih koji sa 500+ccm ne naprave njesra... Istina,svi mi,motoristi, se dijelimo na one koji su pali i koji ce pasti.Samo je pitanje trenutka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzejzel 160 Napisano Jun 5, 2013 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Bgd Motocikl: TA650 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo Svima, Evo da javim da sam pazario motor, pocetnicki, sto znaci da je jeftin, star, solidno ocuvan i zasad neispravan... U pitanju je Pegaso 650 '93. koji je imao budzen bendix koji je otkazao, a sada se Bokilic muci da ga sastavi nazad sa ispravnim delovima. Trenutno nam fali ocuvan zupcanik iz Bendix-a, onaj stari model sa 55 zubaca, ali ako ne nadjem da pazarim moracemo da postojeci sto bolje obradimo i ubudzimo, pa koliko izdrzi... Eto toliko, pa javljam status... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...