mungos 910 Napisano Jun 3, 2013 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan To je evidentno. Valjda i ovo vreme mrljavo(izmedju ostalog) utiče na nas. No, ja sam optimista barem u pogledu trosatnih TD-ova u manjim grupama. Za ceo dan stvarno treba da si malo (kao ja, recimo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja sombor 6 Napisano Jun 3, 2013 U prolazu, 62 postova Lokacija: sombor Motocikl: DRZ400SM Prijavi odgovor kao problematičan HUMANI ALVIROVICI,NEMA VAS DOSTA,NEMATE PARE,IDITE NA ULICU DECO I IZGUBITE GLAVU,STAZA JE NASA I NIJE JE DRZAVA NAPRAVILA DA JE VI TROSITE,PLACATE SAMO NAKNADU ZA PUTEVE .... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1965 Napisano Jun 3, 2013 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Vidim na sajtu navaka da je krenulo sa prijavama za 23jun...mi koji smo uplatili, a zelimo da vozimo sledeci td, je l treba da se prijavljujemo kod njih na sajtu? Dovoljno je da se nama javite, kao odgovor mejla koji smo poslali u vezi ovog otkazanog TD-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mladen Alvirovic 152 Napisano Jun 3, 2013 U prolazu, 64 postova Prijavi odgovor kao problematičan HUMANI ALVIROVICI,NEMA VAS DOSTA,NEMATE PARE,IDITE NA ULICU DECO I IZGUBITE GLAVU,STAZA JE NASA I NIJE JE DRZAVA NAPRAVILA DA JE VI TROSITE,PLACATE SAMO NAKNADU ZA PUTEVE .... Nema potrebe za zestkoim reakcijama i "vikanjem" kroz pisanje velikih slova. Kao sto ti imas posao od koga zivis tako i mi zivimo od staze. Ulozili smo u nju sve sto imamo i sto nemamo, bez drzave ili neke institucije. Sada ta staza mora barem da zaradi za plate ljudi, za odrzavanje koje je basnoslovno skupo, za eventualnu dalju izgradnju. Dakle, sve je ovo cisto ekonomske prirode. Ono sto nije ekonomske prirode jeste sto smo pokusali u dogovoru sa Pablom i Severianom da za BJB zajednicu zadrzimo uslove koji su zajednicki interes. 1. Cenu a BJB nismo dirali od prosle godine i necemo je dirati i ako pogledate na sajtu ono sto drugi placaju prakticno za pola dana clanovi BJB zajednice za taj novac dobiju ceo dan 2. Vremenski raspored voznji je odredjen od strane BJB zajednice a ne nas tako da zalbe na tesan raspored ne mogu biti na nas racun. Poenta je uvek bila da se sakupi sto vise ljudi da bi cena po coveku bila sto niza. Pri tom, vecina ljudi je sama priznala da je 20 min dovoljno i da je 40 min pauze do sledece smene sasvim u redu. Te u tom smislu ne vidim nikakav problem. Ako hocete da se promeni mi na to ne uticemo niti nam je bitno. Samo vasa odluka 3. Kvalitet podloge necu dalje komentarisati osim sto znam da sa istim automobilom (ne motociklom) sada imamo i do tri sekunde brze vreme po krugu 4. Da li je na nekim drugim stazama bolje - jeste. Na kojim - na onim gde je drzava gradila i sipala pare a ne mali privatnik sa dobrom idejom. Nama bre opstina naplacuje ekolosku taksu na travu. Toliko o podrsci. 5. Samo zbog zelje da sa BJB zajednicom napravimo dobar odnos rekli smo Pablu da svi koji su vec platili i popunili izjave na BJB forumu mogu slobodno da dodju da voze 23. bez ikakvih drugih obaveza i mocice da voze ceo dan. Nama je samo bitno da dobijemo spisak ljudi da bi znali ko je sa BJB i to je to. Nema uslova ni broja ljudi, ni nekih drugih. Pretpostavljam da je to dovoljno da se shvati da postoji dobra volja Najvaynije od svega - cena dnevnog najma staze, sve sa ljudima i hitnom pomoci i osiguranjem staze nije nista visa nego bilo gde drugo (osim mozda propalih Zaluzana koji nisu niciji). Ako neko zeli da iznajmi stazu onda on placa tu cenu i odredjuje ko ce unutra da se vozi. Ako ne zeli da plati cenu za ceo dan nego hoce da plati za pola moze i za pola. Ako je i to skupo onda moze da plati sitnu cenu da se vozi na otvorenom danu ali onda ne odreduje on ko ce biti na stazi ni kako ce da se vozi nego postuje tudja pravila. Dakle, sve moze, samo je pitanje koliko zeli da plati. A sto se tice aluzije na humanost pretpostavljam da nije dovoljno to sto dajemo besplatne treninge hitnoj pomoci i vatrogascima bez ikakvog sponzora ili pominjanja u javnosti, sto idemo po skolama i edukujemo decu bez ikakvog interesa, nije dovoljno sto besplatno dajemo stazu studentima za istrazivanja, nije dovoljno sto dajemo velike pare i posle zemljotresa i za porodilista i stosta drugo. Dakle, nije dovoljno sto sve to radimo za one koji nemaju i kojima je pomoc potrebna nego se ocekuje da stazu ustupimo besplatno onima koji bi da se voze iz zabave i licnog zadovoljstva. Zasto ti na pumpi ne daju benzin besplatno jer su humani, da ti pomogni da naucis bolje da vozis. Zasto auto skola ne radi besplatno jer je humana da bi se povecala bezbednost saobracaja. Zasto prodavci kaciga ne dele kacige besplatno jer su humani da bi se sacuvali zivoti. Zasto prodavci guma ne dele gume besplatno da bi se takodje sacuvali zivoti. E iz istog razloga mi svasta dajemo besplatno ali organizaciju TD ne mozemo. Zasto nasim zaposlenima pekar ne da hleb besplatno jer je human ili nam hitna pomoc ne naplati dezurstvo jer su humani, zasto putari kad odrzavaju stazu ne urade to besplatno jer su humani, zasto firma koja obezbedjuje stazu ne radi besplatno jer su humani. Na kraju krajeva, niko tebe ne tera da vozis motor. To ti je licno zadovoljstvo. Tako te niko ne tera ni na dodjes na stazu jer je i to licno zadovoljstvo. 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja sombor 6 Napisano Jun 3, 2013 U prolazu, 62 postova Lokacija: sombor Motocikl: DRZ400SM Prijavi odgovor kao problematičan ovaj vas memoar je potpuno ispravan ali je verovatno poslovna tajna koliko je stvaran, zato ja nisam novinar i neznam toliko da pisem nigde nisam napisao da trebate dati stazu dzabe nego sam se nadovezao da je TD odlozen ne zbog kise nego zato sto nema dovoljno prijavljenih(fali par crvenih pa bolje da niko nevozi),a sto se tice hleba i ostalog poredjena sa voznom na vasoj stazi licno mislim da je otislo malo previse u nebesa ali to je vase pravo isto kao i moje da napisem sta mislim o svemu tome predpostavljam i da ste bolje upuceni koliko ima motorista u srbiji i kad to podelite sa prijavljenima za TD dobijete stvarnost ili popularnost 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mladen Alvirovic 152 Napisano Jun 3, 2013 U prolazu, 64 postova Prijavi odgovor kao problematičan ovaj vas memoar je potpuno ispravan ali je verovatno poslovna tajna koliko je stvaran, zato ja nisam novinar i neznam toliko da pisem nigde nisam napisao da trebate dati stazu dzabe nego sam se nadovezao da je TD odlozen ne zbog kise nego zato sto nema dovoljno prijavljenih(fali par crvenih pa bolje da niko nevozi),a sto se tice hleba i ostalog poredjena sa voznom na vasoj stazi licno mislim da je otislo malo previse u nebesa ali to je vase pravo isto kao i moje da napisem sta mislim o svemu tome predpostavljam i da ste bolje upuceni koliko ima motorista u srbiji i kad to podelite sa prijavljenima za TD dobijete stvarnost ili popularnost To zasto je TD otkazan pitaj Pabla i drugare a ne mene. Meni je u petak javljeno da se otkazuje i to je to. Da li sam nudio pola dana - jesam. Da li je moglo da se sakupi - ne znam. Sustina price je da je cena javna i uvek ista, utvrdjena odavno te koliko fali nije na meni da racunam. Svaka usluga ima svoju cenu a ti ako imas pare platis i dobijes ako nemas nikom nista. Zasto bi ja iz svog dzepa pokrivao minus ako BJB nema da plati termin? Da li fali par crvenih ili nekih drugih zaista nije bitno. Da li ce tebi prodavac kacige ili motocikla dati svoju robu ako ti samo malo fali? Da li ce ti auto skola dati obuku ako ti fali par crvenih? Pa valjda su ljudi nece sad da cepidlace, ipak je visi interes da svi budemo srecni i zadovoljni. Musterija je uvek u pravu cak i kad nema novca da plati robu. Ja razumem tvoj stav ali ne mogu da ga opravdam jer tebi nije bitno da li postoji novac da se plate ljudi koji tu rade ili koji ce da ciste stazu od ulja i benzina kad se neko razbije (a imali smo i to na BJB TD). Bitno je da se vozi a ovi sto rade "Bog ce im platiti valjda" 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja sombor 6 Napisano Jun 3, 2013 U prolazu, 62 postova Lokacija: sombor Motocikl: DRZ400SM Prijavi odgovor kao problematičan kad bi znali koji ljudi i koji trosak onda bi sva ta kuknjava na novac imala nekog smisla, ali to je vasa privatna stvar i netice se nikog sto se tice pabla nemoram da ga pitam nista jer ovo pise na strani br 5 ove teme i odatle ljudska potreba za istinom Napisao Juče, 16:05 PM Vreme je bilo direktni povod, ali je glavni uzrok otkazivanja TD_a upravo nedostatak ljudi. Mi imamo fiksan trosak rente staze i ako nas ne bude dovoljno, ni ne mozemo da je rentiramo tvoje pravo je da se vozis sam po ceo dan jer je staya tvoja a isto tako i ja mogu da kazem sta mislim sve i da nisam u pravu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mladen Alvirovic 152 Napisano Jun 3, 2013 U prolazu, 64 postova Prijavi odgovor kao problematičan kad bi znali koji ljudi i koji trosak onda bi sva ta kuknjava na novac imala nekog smisla, ali to je vasa privatna stvar i netice se nikog sto se tice pabla nemoram da ga pitam nista jer ovo pise na strani br 5 ove teme i odatle ljudska potreba za istinom Napisao Juče, 16:05 PM Vreme je bilo direktni povod, ali je glavni uzrok otkazivanja TD_a upravo nedostatak ljudi. Mi imamo fiksan trosak rente staze i ako nas ne bude dovoljno, ni ne mozemo da je rentiramo tvoje pravo je da se vozis sam po ceo dan jer je staya tvoja a isto tako i ja mogu da kazem sta mislim sve i da nisam u pravu ko je bio na TD zna koji ljudi, a pogotovo oni koji su pali znau koji ljudi. Koliki je trosak lako mozes i sam da racunas, uzmes lepo dnevnice pa dodas na to poreze i doprinose. A onda uzmes lepo cenu za jednu putarsu cistilicu sa cetkama i obracunas koliko kosta 5-7 sati njenog rada, pa uracunas i jednu cisternu koja ce jos toliko da radi na kraju i na sve to dodas hitnu pomoc i jedan sitan trosak koji se u racunovodstvu zove amortizacija objekata i opreme i koji nikadan nije 0. Pa kad sve to lepo saberes dobijes sta to kosta. A onda to uporedi sa najmom neke druge staze (a da nisu Zaluzani) i samo ce ti se sve reci. Od pocetka je BJB hteo ceo dan i tako je isla kalukacija. Zasto je hteo ceo dan pa zato sto smo vec drzali pola dana i svi su rekli da je suvise nategnuto i gusto, da bi vodeli da imaju opusteniji raspored voznji. Onda je BJB trazio ceo dan. Na pocetku sezone su predstavnici BJB bili kod mene i trazili 7 termina po ceo dan i dobili 7 termina po ceo dan. Jel ocekujes da ja sad mislim umesto njih. Oni valjda znaju sta im je najbolje a ja isporucujem to sto su trazili, nista vise nista manje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja sombor 6 Napisano Jun 3, 2013 U prolazu, 62 postova Lokacija: sombor Motocikl: DRZ400SM Prijavi odgovor kao problematičan organizovao sam trke i znam dobro koliko sta kosta ali covece ko ti kaze da radis dzabe pricam o razlici 40 ljudi puta 5500 din i 60 ljudi puta isto ako ste humani i dajete vatrogascima i hitnoj pomoci da "treniraju" po vasoj stazi a vozili su i gasili pre navaka onda je apsurd da je nekolicina ljudi manje razlog da svi ostali nevoze,dajete u humane svrhe,zemljotrese, a bajkerima koji su zila i osnova takve staze uskracujete jer "fali" love. necu ulaziti u apsurd da se trke u srbiji voze oko bandera,celicnih ograda,i po kojekakvim livadama pored staze koja kako ti kazes zadovoljava sve standarde za tako nesto,reci sam kao "strucnjak" za bezbednost jel to normalno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1965 Napisano Jun 4, 2013 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, hajde da ne pravimo dramu bez potrebe. Svi koji su uplatili imace pravo da za iste pare voze ceo dan 23. Juna i koliko vidim, skoro svi su to i odabrali. Kasnije cemo videti kakvo je interesovanje za TD i potrudicemo se svi da se dogovorimo tako da svi budu zadovoljni i to je to. Ne treba nam svadja i malodusnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mladen Alvirovic 152 Napisano Jun 4, 2013 U prolazu, 64 postova Prijavi odgovor kao problematičan organizovao sam trke i znam dobro koliko sta kosta ali covece ko ti kaze da radis dzabe pricam o razlici 40 ljudi puta 5500 din i 60 ljudi puta isto ako ste humani i dajete vatrogascima i hitnoj pomoci da "treniraju" po vasoj stazi a vozili su i gasili pre navaka onda je apsurd da je nekolicina ljudi manje razlog da svi ostali nevoze,dajete u humane svrhe,zemljotrese, a bajkerima koji su zila i osnova takve staze uskracujete jer "fali" love. necu ulaziti u apsurd da se trke u srbiji voze oko bandera,celicnih ograda,i po kojekakvim livadama pored staze koja kako ti kazes zadovoljava sve standarde za tako nesto,reci sam kao "strucnjak" za bezbednost jel to normalno To za trke je posebna priča koju možemo da pričamo neki drugi put jer je to mnogo veći problem od novca. Mi smo dali dva besplatna termina SAS-u koji je trebalo da organizuje trke a onda smo sedam meseci čekali da dobijemo bilo kakav papir od njih šta će tu uopšte da se događa. Kada je papir stigao bio je potpuno opšti a stigao je posle svakog roka za organizaciju termina u julu. U tom smislu ni trke ne može da bude. Ali, kao što rekoh to je tema nekog drugog dela foruma Pošto vidim da imaš željju za organizacijom i pošto više-manje 1000 evra razlike u prihodima za jedan dan nije neki problem predlažem sledeće - NAVAK će ti dati termin u koji ćemo obračunati samo suve troškove, bez naše zarade, i ti plati termin unapred. Zapravo, kao što je BJB hteo, plati 5 termina unapred i damo ti još i popust na avansnu uplatu i to onda dođe još jeftinije. Onda skupi bajkera koliko možeš, naplati koliko ti daju i pusti ih da se voze. Budi human čak i kad nemaju para da se voze jer su oni budućnost tvog posla sa organizacijom TD termina. Siguran sam da će i Pablo i Severian biti veoma srećni da im skinemo brigu sa leđa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stankovich 54 Napisano Jun 4, 2013 Svrati ponekad, 125 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ana Reljić Предлажем да је казнимо колективно Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petkos 15 Napisano Jun 4, 2013 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSXR 600 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Vazi li popust i za nas koji smo se prijavili za TD (svaki put ove god) ali nismo uplatili, i da li da se prijavim za 23. preko BJB ili direkt na Navak? na cemu je sad ostalo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario 154 Napisano Jun 4, 2013 Iceman, 176 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan I kolika je cena za Navakov TD? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1965 Napisano Jun 4, 2013 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Vazi li popust i za nas koji smo se prijavili za TD (svaki put ove god) ali nismo uplatili, i da li da se prijavim za 23. preko BJB ili direkt na Navak? na cemu je sad ostalo? Ako se za 23. Jun prijavite preko nas, tj. popunite prijavu i platite na BJB racun, onda imate 5.500 dinara cenu za celodnevni trackday. A ako hocete pola dana da vozite, onda se prijavite NAVAK-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1965 Napisano Jun 4, 2013 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan I kolika je cena za Navakov TD? http://www.navak.rs/track-day/sledeci-track-day.html Termin vožnje Cena po vozaču 10.00 - 13.00 (auto) 5.000 din. - (moto) 4000 din. 14.00 - 17.00 (auto) 5.800 din. - (moto) 4600 din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petkos 15 Napisano Jun 4, 2013 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSXR 600 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Vazi li popust i za nas koji smo se prijavili za TD (svaki put ove god) ali nismo uplatili, i da li da se prijavim za 23. preko BJB ili direkt na Navak? na cemu je sad ostalo? Ako se za 23. Jun prijavite preko nas, tj. popunite prijavu i platite na BJB racun, onda imate 5.500 dinara cenu za celodnevni trackday. A ako hocete pola dana da vozite, onda se prijavite NAVAK-u. Korektno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja sombor 6 Napisano Jun 4, 2013 U prolazu, 62 postova Lokacija: sombor Motocikl: DRZ400SM Prijavi odgovor kao problematičan da zelim da organizujem trke sigurno bi se odrzale kao sto i jeste svaka ali hvala nebi to vise radio kao sto ni Pablo nece vise posle ovoga sigurno,a sto se tice komentara 1000 eura manje vise razlike mislim da nisi dobro izracunao ili razumeo jer kad odlozite zbog malo love onda dobijete nula dinara,a onako bi uzeli dva soma i svako bi nesto ucario,mozda bi sledeci put doslo 100 vozaca kad bi videli ovih 40 i sl,isto tako nebi bilo dobro da svi jednako razmisljamo stoga imas pravo da se neslozis sa mojim komentarima koji su pre svega za dobrobit vecine a ne u licnu korist Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Jun 5, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nisu im T O L I K O loše cene. Kad bi skinuli pre podne na 3000 i popodne na 3600 bile bi skroz OK. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Jun 5, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da Peđa pokušava ovo da kaže: 10 ljudi X 4000 = 40.000 20 ljudi X 2500 = 50.000 Sve je ovo što Mirko govori u redu. Moj jedini problem je rigidnost odnosa prema mušterijama. Stvar je u povoju, BJ je prošle godine organizovao 4 veoma uspešna dana i sigurno bi i ove godine sve bilo OK da vreme nije usralo. Ne radi se samo o otkazivanju TD-a nego i o generalnoj letargiji među motorašima. KOliko će NAVAK da dovede vozača na svoj TD? 15-20? Više, manje? Ajde da vidimo sve tri opcije. a. Ako dođe manje od toliko non-BJ ekipe ne vidim o čemu razgovaramo... b. Ako dođe 15-20 non-BJ-evaca zašto ih ne bi priključili BJ TD-danu i vozili po pravilima koja su na prošlogodišnjim BJ TD-ovima važili? Prestiž imena TD-a ili šta? Ne vidim za koga je odlično da se neko ko vozi po stazi brzinom bicikle vozi u isto vreme sa nekim ko vozi 1:32 ili ako bi došli trkači možda i 1:25? Zato što je Mirko ili neko drugi tako rekao i tačka? c. Ako dođe 40 non-BJ-evaca opet nema o čemu da se razgovara, NAVAK treba da prganizuje TD-eve sa nekim popustom za grupnu uplatu preko BJ i to je to! I dalje mislim da terba da se razdvoje početnici i rekreativci od napete ekipe ez obzira ko organizovao TD i kako se TD zvao. Takođe bih iz najnesebičnijih pobuda da predložim Mirku i Pablu da pozovu 2-3 bržih vozača da dođu na stazu BESPLATNO na sat vremena da utvrde da je staza "sazrela" i da je "klizav asfalt" ostao u 2012. Ako je problem u "besplatno" možemo to da nazovemo promocijom novog asfalta za motore u kojoj NAVAK daje stazu na sat vremena a vozači ne naplaćuju uslugu promovisanja. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Jun 5, 2013 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Jun 5, 2013 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da Peđa pokušava ovo da kaže: 10 ljudi X 4000 = 40.000 20 ljudi X 2500 = 50.000 Sve je ovo što Mirko govori u redu. Moj jedini problem je rigidnost odnosa prema mušterijama. Stvar je u povoju, BJ je prošle godine organizovao 4 veoma uspešna dana i sigurno bi i ove godine sve bilo OK da vreme nije usralo. Ne radi se samo o otkazivanju TD-a nego i o generalnoj letargiji među motorašima. KOliko će NAVAK da dovede vozača na svoj TD? 15-20? Više, manje? Ajde da vidimo sve tri opcije. a. Ako dođe manje od toliko non-BJ ekipe ne vidim o čemu razgovaramo... b. Ako dođe 15-20 non-BJ-evaca zašto ih ne bi priključili BJ TD-danu i vozili po pravilima koja su na prošlogodišnjim BJ TD-ovima važili? Prestiž imena TD-a ili šta? Ne vidim za koga je odlično da se neko ko vozi po stazi brzinom bicikle vozi u isto vreme sa nekim ko vozi 1:32 ili ako bi došli trkači možda i 1:25? Zato što je Mirko ili neko drugi tako rekao i tačka? c. Ako dođe 40 non-BJ-evaca opet nema o čemu da se razgovara, NAVAK treba da prganizuje TD-eve sa nekim popustom za grupnu uplatu preko BJ i to je to! I dalje mislim da terba da se razdvoje početnici i rekreativci od napete ekipe ez obzira ko organizovao TD i kako se TD zvao. Takođe bih iz najnesebičnijih pobuda da predložim Mirku i Pablu da pozovu 2-3 bržih vozača da dođu na stazu BESPLATNO na sat vremena da utvrde da je staza "sazrela" i da je "klizav asfalt" ostao u 2012. Ako je problem u "besplatno" možemo to da nazovemo promocijom novog asfalta za motore u kojoj NAVAK daje stazu na sat vremena a vozači ne naplaćuju uslugu promovisanja. fantasticna ideja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mladen Alvirovic 152 Napisano Jun 5, 2013 U prolazu, 64 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da Peđa pokušava ovo da kaže: 10 ljudi X 4000 = 40.000 20 ljudi X 2500 = 50.000 Sve je ovo što Mirko govori u redu. Moj jedini problem je rigidnost odnosa prema mušterijama. Stvar je u povoju, BJ je prošle godine organizovao 4 veoma uspešna dana i sigurno bi i ove godine sve bilo OK da vreme nije usralo. Ne radi se samo o otkazivanju TD-a nego i o generalnoj letargiji među motorašima. KOliko će NAVAK da dovede vozača na svoj TD? 15-20? Više, manje? Ajde da vidimo sve tri opcije. a. Ako dođe manje od toliko non-BJ ekipe ne vidim o čemu razgovaramo... b. Ako dođe 15-20 non-BJ-evaca zašto ih ne bi priključili BJ TD-danu i vozili po pravilima koja su na prošlogodišnjim BJ TD-ovima važili? Prestiž imena TD-a ili šta? Ne vidim za koga je odlično da se neko ko vozi po stazi brzinom bicikle vozi u isto vreme sa nekim ko vozi 1:32 ili ako bi došli trkači možda i 1:25? Zato što je Mirko ili neko drugi tako rekao i tačka? c. Ako dođe 40 non-BJ-evaca opet nema o čemu da se razgovara, NAVAK treba da prganizuje TD-eve sa nekim popustom za grupnu uplatu preko BJ i to je to! I dalje mislim da terba da se razdvoje početnici i rekreativci od napete ekipe ez obzira ko organizovao TD i kako se TD zvao. Takođe bih iz najnesebičnijih pobuda da predložim Mirku i Pablu da pozovu 2-3 bržih vozača da dođu na stazu BESPLATNO na sat vremena da utvrde da je staza "sazrela" i da je "klizav asfalt" ostao u 2012. Ako je problem u "besplatno" možemo to da nazovemo promocijom novog asfalta za motore u kojoj NAVAK daje stazu na sat vremena a vozači ne naplaćuju uslugu promovisanja. Sve je jasno, ALI 1. na ovom delu foruma sam već skoro dve godine, a na svakom BJB danu sam bio lično pa te molim da naučiš sa kim pričaš 2. BJB je na početku sezone rekao da želi da organizuje 6 ili 7 svojih dana i ja sam prihvatio da mi u tom slučaju MI NE ORGANIZUJEMO NIJEDAN NAŠ TD DAN i da ni ne najavljujemo takvu mogućnost nigde. Dakle, dajemo BJB zajednici mogućnost da reklamira, prodaje, skuplja, razvija posao na najbolji način. U tom smislu ceo posao smo želeli da prepustimo BJB zajednici i da postepeno u toku godine dodajemo nove pogodnosti o kojima je Pablo ili Severian već jednom pisao (rešavanje pitanja garaže, pitanje goriva, masovnije publike, treninga za one koji žele da dodatno nešto nauče...). Jedno po jedno da se reši ali kroz BJB a mi uopšte i ne pravimo svoje termine za motocilke, smo dajemoo logističku podršku. Čak smo dogovarali da se vremenom deo naših ljudi zameni nekima kojie bi BJB angažovao da se smanje troškovi. Jedno po jedno kao što rekoh. Mislim da je to za početak više nego fer. Trebalo je da do kraja ove sezone izbrusimo potpuno novi BJB proizvod i sa potpuno idealnim uslovima u okviru onoga što sada postoji. Zašto BJB to nije bio u stanju da uradi ni jedan dan niti polovinu ne želim ja da analiziram, ima mnogo upućenijih od mene. Ali je jedna činjenica suštinksa - ni u jednom trenutku BJB nije stigao ni do 40 uplata a kamoli nešto više. Da je bilo 40 uplata na gomili mi bi se sigurno dogovorili, kao i uvek do sada. 3. Koliko će ljudi doći na naš TD je u ovom trenutku potpuno nebitno jer smo čekajući da BJB nešto uradi žrtvovali ceo maj i skoro ceo jun a nismo oglasili nijedan svoj termin. Sada kada smo ga oglasili je već više-manje kasno jer krajem juna ljudi uglavnom odoše već na odmore i mora. Ali, šta je tu je. Uradićemo najbolje što može. Kao što sam i ranije pisao i prošle godine nekoliko puta istakao - cena po kojoj radimo termin za TD ili BJB je nekomercijalna, mi tu ne zarađujemo baš ništa. SVe ode na troškove ljudi, hitne pomoći, čišćenja, amortizacije objekta. Profita tu na jednom danu nema jer kakvu god cenu da stavimo više od 40-50-60 ljudi neće doći. Voleo bih da je drugačije ali nije. Mnogima je skup samo put do staze pa taman da je staza i besplatna 4. Da li će doći 10 ljudi za ove pare ili 20 za one ne želim sada da licitiram niti da iznosim bilo koje argumente jer će to biti rasprava bez rezultata budući da svakom svoji razlozi deluju realnije. Ali, suština priče je da sam ja sada rekao Pablu a onda i svima vama - ko se prijavi preko BJB zajednice može da vozi ceo dan za 5500 dinara što je više nego korektno. Ono što će biti možda lošije jeste organizacija grupa jer vi to radite sjajno. Slažem se da neki ljudi dođu i probaju BESPLATNO i onda pričaju šta su videli. I Pablo i Severian znaju da sam takve zahteve potpuno privatno ispunjavao za neke druge potrebe, a i Alex i ekipa znaju da smo imali to i prve godine. Nema razloga da i sada to ne organizujemo. Ali, to svakako neće biti grupa od 20-30 ljudi pa da se voze 2-3 sata. To je test za par ljudi da ne moramo da imamo trošak hitne pomoći, redara i koječega drugog. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Jun 5, 2013 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je jasno, ALI 1. na ovom delu foruma sam već skoro dve godine, a na svakom BJB danu sam bio lično pa te molim da naučiš sa kim pričaš 2. BJB je na početku sezone rekao da želi da organizuje 6 ili 7 svojih dana i ja sam prihvatio da mi u tom slučaju MI NE ORGANIZUJEMO NIJEDAN NAŠ TD DAN i da ni ne najavljujemo takvu mogućnost nigde. Dakle, dajemo BJB zajednici mogućnost da reklamira, prodaje, skuplja, razvija posao na najbolji način. U tom smislu ceo posao smo želeli da prepustimo BJB zajednici i da postepeno u toku godine dodajemo nove pogodnosti o kojima je Pablo ili Severian već jednom pisao (rešavanje pitanja garaže, pitanje goriva, masovnije publike, treninga za one koji žele da dodatno nešto nauče...). Jedno po jedno da se reši ali kroz BJB a mi uopšte i ne pravimo svoje termine za motocilke, smo dajemoo logističku podršku. Čak smo dogovarali da se vremenom deo naših ljudi zameni nekima kojie bi BJB angažovao da se smanje troškovi. Jedno po jedno kao što rekoh. Mislim da je to za početak više nego fer. Trebalo je da do kraja ove sezone izbrusimo potpuno novi BJB proizvod i sa potpuno idealnim uslovima u okviru onoga što sada postoji. Zašto BJB to nije bio u stanju da uradi ni jedan dan niti polovinu ne želim ja da analiziram, ima mnogo upućenijih od mene. Ali je jedna činjenica suštinksa - ni u jednom trenutku BJB nije stigao ni do 40 uplata a kamoli nešto više. Da je bilo 40 uplata na gomili mi bi se sigurno dogovorili, kao i uvek do sada. 3. Koliko će ljudi doći na naš TD je u ovom trenutku potpuno nebitno jer smo čekajući da BJB nešto uradi žrtvovali ceo maj i skoro ceo jun a nismo oglasili nijedan svoj termin. Sada kada smo ga oglasili je već više-manje kasno jer krajem juna ljudi uglavnom odoše već na odmore i mora. Ali, šta je tu je. Uradićemo najbolje što može. Kao što sam i ranije pisao i prošle godine nekoliko puta istakao - cena po kojoj radimo termin za TD ili BJB je nekomercijalna, mi tu ne zarađujemo baš ništa. SVe ode na troškove ljudi, hitne pomoći, čišćenja, amortizacije objekta. Profita tu na jednom danu nema jer kakvu god cenu da stavimo više od 40-50-60 ljudi neće doći. Voleo bih da je drugačije ali nije. Mnogima je skup samo put do staze pa taman da je staza i besplatna 4. Da li će doći 10 ljudi za ove pare ili 20 za one ne želim sada da licitiram niti da iznosim bilo koje argumente jer će to biti rasprava bez rezultata budući da svakom svoji razlozi deluju realnije. Ali, suština priče je da sam ja sada rekao Pablu a onda i svima vama - ko se prijavi preko BJB zajednice može da vozi ceo dan za 5500 dinara što je više nego korektno. Ono što će biti možda lošije jeste organizacija grupa jer vi to radite sjajno. Slažem se da neki ljudi dođu i probaju BESPLATNO i onda pričaju šta su videli. I Pablo i Severian znaju da sam takve zahteve potpuno privatno ispunjavao za neke druge potrebe, a i Alex i ekipa znaju da smo imali to i prve godine. Nema razloga da i sada to ne organizujemo. Ali, to svakako neće biti grupa od 20-30 ljudi pa da se voze 2-3 sata. To je test za par ljudi da ne moramo da imamo trošak hitne pomoći, redara i koječega drugog. Mislim da je sve svima jasno ali ovo vreme doprinosi nervozi koju prenosimo na tastauru. Mladen, sa moje tačke gledišta, čini poprilične ustupke BJB zajednici u odnosu na druge. Ipak, on zastupa stavove i interese svoje firme i nije dužan nikome od nas da ppolaže račune o svom poslovanju. Takodje nije ni blesav pa da sada da bi zadovoljio našu glad za stazom radi u minusu. On ima svoju matematiku. Sa druge strane imamo Pabla i Severiana koji su pametni momci i koji znaju šta bi za nas bilo naj bolje. Interesi se neće nikad poklopiti 100%. Što reče jedan moj poslovni prijatelj:" Dobar posao je onaj kada su obe strane po malo nezadovoljne jer obe da budu zadovoljne je nemoguće." Medjutim, pokazali su, i dokazali prošle godine, da modus postoji i da se sve može dogovoriti. Bilo nam je lepo i uživali smo u svakom TD-u. ZATO POLAKO I BEZ OPTUŽIVANJA Prolepšaće se vreme i odmah će sve biti bolje. Evo videćete. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mladen Alvirovic 152 Napisano Jun 5, 2013 U prolazu, 64 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mungose svaka ti je ka' Njegoševa Pozdrav i živ bio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...