Vuja 36 Napisano Jun 5, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Tema je za Jawu i znam da svašta može da se podvede pod to ali sve sporedno joj umanjuje vrednost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Jun 5, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja 2 u 1 rezonu :D sto je neko buzio na mojoj jawi.Ako nekom treba poklanjam ;D Mislim da bi se uz proracune dobrog auspuha moglo mnogo dobiti na snazi i obrtajima,al elasticnost bi opala dosta,i meni se taj zvuk ne svidja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markomdm 0 Napisano Jun 5, 2009 U prolazu, 87 postova Lokacija: Donja Mutnica-Paraćin Motocikl: Jawa 250 Custom Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja neke ideje oko auspuha da se poboljsa zvuk, kada budem to uradio javicu sta je ispalo. Floyd je u pravu sto se tice izduva 2 u 1 ali to treba da uradi neko ko zna, ali meni je lepsa Jawa kada ima 2 auspuha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Jun 5, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Sta god da se uradi sa izduvom 2-1 dvotaktna masina ne moze lepo da radi.Ja cu za sada da stavim fabricke ali bez prigusivaca.Bitno mui je da motor lepo radi i da je elastican a zvuk manje vise.Joj kako me je apen sad iznervirao,nece da upali pa nece,raspao se dihtung izmedju cilindra i karba,a i karburator na tom mestu kriv od stezanja.Sad moram na susret u Rumenci veceras kolima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jun 5, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Moji prigusivaci su kraceni za po 2cm, ne znam da li i koliko utice na rad ali se cuje k'o mitraljez na nizim obrtajima a na visim kao da prolazi kamion. Pokisoh veceras, malo... Bezeci od pljuska peo sam se od rakovickog puta ka Banjici (5 solitera), vozio sam 'malo' brze nego inace tuda, kad se nesto ispod desne (valjda?) dekle pobunilo i pocelo da vristi :o Popustim gas, zacuti, dodam gas, pocne... Obrtaljka mi ne radi, pa ne znam kad je pocelo da vristi. Od Banjice vise nisam zurio. Stigla i kisa :-\ Taman se i mazgica malo okupala, sad je cista Mene izvadilo kisno odelo. Ostalo pitanje, sta to ima ispod sto moze tako da vristi (zvuk podseca na poludeli lezaj) ? Ulja ima dovoljno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jun 5, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Da, lepo bi bilo da nisu stavljeni novi u novembru. Moze li biti jos nesto? Sta da gledam oko alternatora? Na levoj strani? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Jun 6, 2009 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав момци! Није ме било неко време, обавезе... интернет... и ето... Драго ми је да видим да се број чланова, верних Чехињама и 2Т машинама, повећава. Стим у вези, желим добродошлицу, господину Штампару, у нашу мото заједницу. А, сада овако: Kako me samo provali, da mi je znati Evo malo: ... Па добро, бре Лорде, где је овде Јаворка??? Имаш, лепо, ''девојку дана'' па тамо, ти, са њима, то... Овде ништа без Јавке!!! Које куде, што се тог завијања тиче, колико сам разумео, у питању је оштар звук... Такав звук може да произведе семеринг. Провери када се, тај звук, јавља... Kolege po motoru, pomagajte... Kao shto znate, vozim Jawu 559 u nasem klasik prvenstvu... (Jawa druga u generalnom za sada! ;D) Hod gasa mi je uzasno veliki. Koliki je hod na 350? Probao sam rucku od CZ-a 175, i isto je... :-\ Moze i ako neko ima sa nekog drugog motora.... Прво честитке! А ондак': Ход ручице гаса (барем код модела ...638, 639...) зависи од хода шибера у карбуратору. Јер је сајла директно везана за шибер и ручицу у бовдену. Један од начина да то решиш јесте да нађеш ручицу већег пречника на који се намотава сајла приликом додавања гаса, или да направиш преносну полугицу, чији би један крај причврстио за рам... (у овом случају су ти потребне две сајле, мање, наравно). У колико си заинтересован, могу да поставим цртеж, па да оцениш да ли би било изводљиво... To Sky: Da li si mozda dobio neki cenovnik ostalih delova , kad si narucio radilicu i sitnice? Да, наравно. И ценовник и каталог... У понуди имају и јај ситнији део, који је за мотор. Што се издува 2 у 1 тиче, може мотор лепо да ради, али под условом да се тај издув уради како треба. По мени ауспухе не треба дирати, лепша је са два. Два цилиндра - два ауспуха, има, она, своју шармантну симетричност... А ауспухе са резонаторима имају модели 639... Остао сам дужан фотографије модела 639 са оклопом... Не стижем, а и киша ми не да. Поред оклопа, агрегат је обогађен за ВАПЕ паљење и опремљен пумпом за уље. Па чим уграбим прилику... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jun 6, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan SKY, dodaj info za ono nemacko ulje, adresu, marku, cenu... Provericu od ponedeljka, za vikend nemam vremena. A lako cemo da dodamo Jawu na ove dve slike gore, samo da zapalimo negde van grada... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Jun 7, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi, ima li Bergoline u Juznom Bulevaru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jun 7, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Vujo, nisam stigao da odem, nikao mi neki poslic pa cu verovatno sutra da odem tamo. Takodje ima jedna radnjica krcata uljima na velikoj krivini kad se ide iz Brace Jerkovic prema Medaku 3. Ovi nemaju Bergoline ni Husquarnu ni Castrol ni Ipone ni Adamol ni Sunoco. Imaju svasta nesto drugo, slikacu kad budem isao sledeci put. Stihll mogu da nadjem, ali to nije full sintetika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Jun 7, 2009 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Po mom misljenju ne treba full sintetika za motore starije konstrukcije kao sto je Jawa. Uostalom sintetike nije ni bilo kada su se Jawe proizvodile, tako je i procentualni odnos ulja u mesavini odredjivano za mineralno ulje. Ja sam moju prvu Jawu od 175 kubika vozio i sa uljem za podmazivanje sivacih masina. ;D To ulje naravno nisam koristio duze vreme, nego kada sam ostao bez goriva a situacija je bila: daj sta das. :-\ Za Jawu i mineralno ulje zavrsava posao mada ni polusintetika nije na odmet. Cista sintetika je po meni bacanje para, ali to se meri po dubini dzepa vlasnika. I u Transalpa sipam mineralno ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Jun 7, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno je bolje stavljati ful sintetiku.Manje dimi a i zbog aditiva,kojih u mineralnim uljima nema.Cistije je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markomdm 0 Napisano Jun 8, 2009 U prolazu, 87 postova Lokacija: Donja Mutnica-Paraćin Motocikl: Jawa 250 Custom Prijavi odgovor kao problematičan Ma moze i pola-pola Kad ima novca dobro, kada nema i ono na tocenje je dobro. E sad da pitam jel zna neko kolika je radna temperatura masine? Tj. zanima me koliko se greje dekli, poznato je da se aluminijum lako greje, masina se ne pregreje ali je dekli dosta vruc. Tacnije moze da se drzi ruka ali je vruce, ne moze bas da se pali cigareta ;D Pa da li je to neka normala ili nije ok? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jun 8, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Malopre se vratih sa praznjenja rezervoara Hocu da potrosim sve sto imam u rez. jer ne bih mesao razlicita ulja... Mislim da sam spalio 70-ak km veceras. Dakle, malo sam je 'silovao' veceras i ne ponovi se ono cviljenje??? Tek sad mi nista nije jasno Enivej, narucio sam od Mikija Jawe nove delove, lanac (neki skuplji), zadnji lancanik, prednji lancanik 17 zuba, polovnu sajlicu/prekidac za stop-svetlo i dihtunge lonceta karburatora (da se nadje). Ostalo mi taman para za kompresorsku sirenu Ide ova moja i sa dvoje sasvim lepo i uzbrdo (kad se odvrne ;D ) i nizbrdo, samo sto je ja ne odvrcem mnogo, volim onako, penzionerski, natenane... Markomdm - kod mene se isto dekle greju da su vruce-vruce ali ne mozes da se opeces. Normalno je to. Sami cilindri i glave umeju i da pecnu, narocito posle duze gnjavaze kroz grad. Znam da moze a i najjednostavnije je jer ga svuda ima, Stihll, ali...voleo bih da ipak nadjem neku sintetiku za manje novce. Ako ne uspem, eto mene u Temerin sa prikolicom da natovarim 20-ak litara Q8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markomdm 0 Napisano Jun 8, 2009 U prolazu, 87 postova Lokacija: Donja Mutnica-Paraćin Motocikl: Jawa 250 Custom Prijavi odgovor kao problematičan Znaci dobro je, ni kod mene ne moze da se opece. Ja sam sinoc poludeo, vozio sam kao lud, gde je pravac tu je pun gas. Drug sa MZ 150, inace je ful sredjen i nesto mu je budzio masinu, stavljao neke lezajeve za visoke obrtaje od nekog Suzukia i ide ko lud. Hoce da me stigne ali nikako i bum, stade motor, pregrejao se, crkla svecica, nece da upali pa guraj a na magistrali samo sibaju kola, mogao neko i da nas zbrise. Ali jbna kisa poce da pada pa brze bolje kuci, inace bih i ja ispraznio rezervoar, veceras ce biti suv i put i rezervoar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jun 8, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Pa kako se pregrejao ako si vozio otvorenim putem i brze od 30kmh ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markomdm 0 Napisano Jun 8, 2009 U prolazu, 87 postova Lokacija: Donja Mutnica-Paraćin Motocikl: Jawa 250 Custom Prijavi odgovor kao problematičan A ne Jawa, MZ se pregrejao, znam ja sta vozim : ;D Isli smo preko 100-tke ali on je vozio u 5-oj punim gasom da me stigne i pregrejao, ne znam kao je uspeo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jun 8, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markomdm 0 Napisano Jun 8, 2009 U prolazu, 87 postova Lokacija: Donja Mutnica-Paraćin Motocikl: Jawa 250 Custom Prijavi odgovor kao problematičan Znate kako kazu, to sam negde procitao ali nemam pojma gde. Jawa da te zajebava, MZ da te proveze, NSU gde pozelis ti si tu, dodje BMW pa ih sve prejebe. E da, zelja mi je da sredim jednog BMW-ica R25, samo da ga jos nadjem ispod neke sljive ili u nekoj supi posto je dosta skup koji je ispravan. Ali ako naletim na jos nekog Ceskog BMW-a za gajbu piva bacam se na sredjivanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markomdm 0 Napisano Jun 8, 2009 U prolazu, 87 postova Lokacija: Donja Mutnica-Paraćin Motocikl: Jawa 250 Custom Prijavi odgovor kao problematičan Evo i jedne slike sa sajma motora u BG-u, trazio nesto na kompu pa nasao, ko nije bilo ili video evo. Mislim da smo na celom sajmu samo ja i drug slikali, kada smo videli Jawu bili smo kao neka deca koja nikad nisu videla motor ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jun 8, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam danas u AP Sport-u u Zemunu, LinX Scooter 2T, full sintetika, 380 dinara za litar. Italijansko, API TC+, JASO FC i ISO GLOBAL L-EGD sertifikati. Vredi li to necemu, da pazarim sutra 1 litar, da probam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 8, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Sumnjiva mi ta sintetika za 380 dinara ' litar ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jun 8, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Na internetu na rec, na rec... "linx" nadjoh sledece : http://www.cybermotorcycle.com/euro/brands/linx.htm http://www.viscosityoil.com/synthetic6.htm (boca u sredini, sa plavim motoricem) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jun 8, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Kuvajtsko Q8 DAILY SUPER koje mi salje PetarPan iz Temerina kosta 470din/L Ima API TC++, JASO-FC smokeless i TISI 1040 sertifikate. Full sintetika... http://www.q8oils.it/catalogo/Prodotto.jsp?id=113 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 8, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Moj brat od tetke je imao firmu pre desetak godina, i trgovao je uljem. Uglavnom je uvozio ulje na burad, i prodavao velikim firmama za njihove masine ( gradjevinske i slicno ) . Jednom ga je pozvao neki bugarin da mu ponudi da saradjuju. Moj brat i njegov ortak odu u Bugarsku, covek ih doceka, ugosti i sve kako treba, i ajd da odu da vide sta ima na lageru. . . Ima sta i da vide. Magacini prepuni ambalaze za sva moguca svetska ulja, i punionica. Kaze bugar moze da ti spakuje ulje u bilo koju ambalazu. Pitali ga koje ulje ustvari on toci - kaze neko tursko koje doteruje cisternama iz turske. Moj brat i njrgov ortak se vrate, ispricaju mi to i pitaju sta da rade, dal da se upuste u to ? Odgovorio sam ih vrlo lako. Reko sam im : " Sta mislite da neki krimos uzme to vase ulje i sipa u svoju mecku, il bmw-a, pa crkne ? Imate li para da mu kupite nov motor " Odustali su istog momenta. Tako i ovo . Licno ne bih preporucio neka takva nepoznata a jeftina ulja. Bolje onda sipaj " Fam-duo-takt, bar znas sta si sipao ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...