Nenad75 0 Napisano Decembar 26, 2007 U prolazu, 17 postova Lokacija: lazarevac Motocikl: kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovi tekstovi o tehnikama vožnje su stvarno ok i baš ih rado čitam, može li neko da da neki savet za vožnju enduro motora na asvaltnim i na zemljanim putevima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 3001 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Procitaj tekst o kros tehnici, sve je isto... Za enduro voznju je bitna kilaza, sve preko 140 kg je nevozljivo na zahtevnom terenu. Za neki soft enduro, makadam, tvoj motor moze da se vozi... Drustvo obavezno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Procitaj tekst o kros tehnici, sve je isto... Za enduro voznju je bitna kilaza, sve preko 140 kg je nevozljivo na zahtevnom terenu. Za neki soft enduro, makadam, tvoj motor moze da se vozi... Drustvo obavezno... Šta smatraš zahtevnim terenom? Hm... da pojasnim: u ovoj temi (BJB okupljanje na Fruškoj Gori) je opisana naša vožnjica po šumi... Ukratko: prvo po kolskim stazama, pa po pešačkim, pa van staze među drvećem... Motori: Afrika, Tenera, DR... Nije bilo loše... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan Moj motor Yamaha TT600s ima oko 145 kg E verzija ima 160kg, to je cist cross sa svetlima,znaci nema akomulator i alnaser ima upside-down viljusku ,i ohlins brembo kocnice ma full.Imam snimak lika koji sa E verzijom koja ima 160kg razbija po cross stazi znaci skokovi i sve ostalo.Tako da nemora da znaci da preko 140 kg nije za hard enduro teren.Zavisi samo od vozaca koliko je iskusan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 3001 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Procitaj tekst o kros tehnici, sve je isto... Za enduro voznju je bitna kilaza, sve preko 140 kg je nevozljivo na zahtevnom terenu. Za neki soft enduro, makadam, tvoj motor moze da se vozi... Drustvo obavezno... Šta smatraš zahtevnim terenom? Hm... da pojasnim: u ovoj temi (BJB okupljanje na Fruškoj Gori) je opisana naša vožnjica po šumi... Ukratko: prvo po kolskim stazama, pa po pešačkim, pa van staze među drvećem... Motori: Afrika, Tenera, DR... Nije bilo loše... Smatram zahtevnim terenom gde ne bi mogao da prodjem ili se popnem normalno peske... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 3001 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Moj motor Yamaha TT600s ima oko 145 kg E verzija ima 160kg, to je cist cross sa svetlima,znaci nema akomulator i alnaser ima upside-down viljusku ,i ohlins brembo kocnice ma full.Imam snimak lika koji sa E verzijom koja ima 160kg razbija po cross stazi znaci skokovi i sve ostalo.Tako da nemora da znaci da preko 140 kg nije za hard enduro teren.Zavisi samo od vozaca koliko je iskusan. Da li si kad probao da izadjes iz ovakve rupe, moze da ima i sto konja, i ko zna kakvo ogibljenje kad je tezak i proklizava, a nemas gde da se zaletis, voze i BMW 1200 na Edzbergu i KTM super enduro, ali samo prvih par brzinskih ispita, najbolje im se poxazao EXC 300. (100 i neko kilo). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 3001 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Nema veze da li moze da se skace ili ne, kilaza je bitna zbog okretnosti i trakcije, kad trebas da ga podignes, okrenes.... Da se popnes uz vertikalu, predjes balvan, da ga uteras u blato, potok.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 3001 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Sa jedne blaze voznje... http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=5849.80 Ne mogu opisem osecaj kad se spustas dole, kocis zadnjom, prednja do kraja drzis na limitu da ne blokira, a stalno ubrzava. Ako pojacas prednju ides na prednji tocak. Zadnjih desetak metara mi doslovno prokuva prednja kocnica i pocne da popusta.... Uzbrdo pola vozis na zadnjem tocku..... Super stvar, morate da probate... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan ;D :o ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan prolaz kroz potok,na slici nisam ja i nije moj motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 3001 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan http://www.youtube.com/watch?v=V3G36Lrl4e0&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=YYDL1SqX-SY A ovo je bilo ali je super trening Laki nemoj nista licno da shvacas, nemam nista protiv tvog motora, penta moje price je da je sve mnogo lakse kad je motor laksi (a i vozac) Pozz ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan e za ovakve terene vec nebi moglo da se tera ;Dsvaka cast momcima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan rboban, interesuje me samo jedno. Stase desava kada masina na primer udje do pola u vodu, ipak je to nagla promena temperature. Dal se desava da se iskrivi glava ili mozda prsne blok ili nesto slicno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 3001 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan rboban, interesuje me samo jedno. Stase desava kada masina na primer udje do pola u vodu, ipak je to nagla promena temperature. Dal se desava da se iskrivi glava ili mozda prsne blok ili nesto slicno? Za divno cude ne desi se nista, cilinidar i sama glava je veoma visoko tako da retko dojde voda do njih. Samo se podigne oblak pare i teras dalje. Da steti,steti. Sigurno mu ne prija.. Ali uzitak je mnogo veci. Inace par puta mi je i prokuvao motoru enduro voznji, kad se zaglavis negde, neka rupa, blato... Posle toga obavezno promenim ulje ma koliko bilo staro i teraj. Nikad mi nije ni pukao dihtung a kamoli nesto drugo, ima tu sigurno nesto i u materijalima. Kad pogledas dobar hard enduro kosta nov oko 8000,puno para za jedan cilindar.... Kad vidis sta sve prezivi, jasno ti je zasto je tako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan ispravka yamaha tt600s ima 135kg stim sto ovde pise da ima akomulator a nema.Znam da nemas nista protiv mene samo ispada da mi koji vozimo malo teze endure nemozemo da skrenemo s naseljenog puta i vozimo po sumi.A po onakvim terenima kao sa onih snimaka koje si ti postavio jedva prolaze i njihovi motori i tim putem ja nebi prolazio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Decembar 27, 2007 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan poenta je u tome da teži motor u većem blatu tone, kad krene da kliza teško ga ispraviš, ako upadne u rupu teško ga je izvaditi iz nje, ako je neka veća prepreka- nemožeš da preskočiš... npr ja sam iz kanala izvučem motor od 100kg al već od 130>... nema šanse... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Decembar 27, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da, al' onda su oni što iscimaju tenk iz rupe veće face od onih koji tuda prođu BMXom ;D ;D ;D NAPOMENA: ovo je bila šala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Decembar 27, 2007 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan A na primer:Moj motor ima 135kg ja imam 67kg to je negde oko 200kg sve zajedno a neko ima 90kg sa motorom od 110kg to je isto 200 sve ukupno Jel to isto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 27, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Nije isto, taj covek ce sa svojih 90 kila mnogo lakse da vlada motorom od 110, nego ti sa svojih 67kg sa motorom od 135kg...otprilike duplo lakse...sem ako nisi atomski mrav... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Decembar 27, 2007 Drug član, 3001 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan A na primer:Moj motor ima 135kg ja imam 67kg to je negde oko 200kg sve zajedno a neko ima 90kg sa motorom od 110kg to je isto 200 sve ukupno Jel to isto? Matematicki da, u praksi u voznji ne. Prva varijanta je upravljivija na brzim deonicama, usecima jer je tezina postavljena nisko. Druga varijanta je bolja na teskim terenima, jer polozajima tela prestas teziste i omogucavas prelazak preko prepreka i penjanje. A i na kraju kad ne moze lakse ga izvuces. To je u slucaju te teorijske postavke 200-200. Dobitna kombinacija bi bila naravno motor 110 vozac 67 ;D ;D ;D Sve u principu SVE moze da se voz ovako ili onakoi, prilagodis tehniku, i kuda moze moze, kuda ne zaobidjes. Cesto imamo situacije kad mi se penjenemo i ulazimo, a oni koji su tezi ili neiskusniji cekaju da se mi izdivljamo pa opet dalje zajedno. Bitno je druzenje, voznja.... Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Decembar 27, 2007 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan da napred imam upside-down nazad ohlins sve se podesava.Tockovi imaju svoje diskove ja mislim da ce pasovati bez prepravki.A prednji blatobran stavljam za supermoto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 173 Napisano Decembar 27, 2007 Drug član, 1193 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Moj motor Yamaha TT600s ima oko 145 kg E verzija ima 160kg, to je cist cross sa svetlima,znaci nema akomulator i alnaser ima upside-down viljusku ,i ohlins brembo kocnice ma full.Imam snimak lika koji sa E verzijom koja ima 160kg razbija po cross stazi znaci skokovi i sve ostalo.Tako da nemora da znaci da preko 140 kg nije za hard enduro teren.Zavisi samo od vozaca koliko je iskusan. Da li si kad probao da izadjes iz ovakve rupe, moze da ima i sto konja, i ko zna kakvo ogibljenje kad je tezak i proklizava, a nemas gde da se zaletis, voze i BMW 1200 na Edzbergu i KTM super enduro, ali samo prvih par brzinskih ispita, najbolje im se poxazao EXC 300. (100 i neko kilo). Ja sam u takvu rupu poveo desetoricu Na kraju su me desetorica izvlačila odatle. Fruska Gora 2007 najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Decembar 27, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Eee... Eto vidis, da su bili laksi motori nebi zagoreo pasulj. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 27, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Enduristi, bravo za temu ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...