thelord 97 Napisano Decembar 19, 2007 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko punjac za akumulator sa podesivom strujom punjenja da pozajmi za jedno punjenje ili jos bolje da li neko zna gde to ima da se kupi kod nas i koliko je cca. para i sta jos treba gledati tj. sta je vazno za jedan takav uredjaj? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Decembar 19, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Kod punjaca mozes da podesavas 2 stvari. Jacinu struje - "amperazu" i napon punjenja "voltazu". Onaj moj puni 6 ili 12v po izboru a jacina je const. i iznosi 650mA. Ako se ne varam, akumulatoru treba manje vremena da se napuni ako se puni jacom strujom i obrnuto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6100 Napisano Decembar 19, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ali je bolje kad se puni manjom amperazom ;D ;D,tp jest sporije,jer sto ga brze punis brze crkava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Decembar 19, 2007 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje ga je puniti bas onom koja je propisana od proizvodjaca. Recimo na mom pise puniti 5h na 0,75A ili 1h na 3A. Svakako da je bolja ova prva varijanta ali mi zato treba sa podesivom jacinom struje jer ce mozda drugi akumulator imati neke druge vrednosti. Naravno 12V. Jel znate ko inace kod nas prodaje punjace? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6100 Napisano Decembar 19, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan e ma slobodno ga puni bilo kojim punjacm,,akumulator je sporedna stvar,,n ije skup ni ako crkne 20e,,,puni ga bilo cime nece nista da mu zafali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Decembar 19, 2007 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan A gde ima da se kupe punjaci? Jel video to neko negde? Jel ima neko neki visak na prodaju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 19, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vidjao EINHELL punjace (rzalicite modele) dosta povoljno u radnjama WOBY koje prodaju alat. Evo ti par linkova pa potrazi sta ti odgovara: http://www.wobyhaus.co.yu/html/kontakt.htm Ovde imas i cenovnik gde imas i nekliko punjaca: http://flexima-sm.com/CENOVNIK%20%20EINHELL%20PROIZVODA.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Decembar 20, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam neki flajer iz metroa sa einhell punjačima od 20-50 eura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladimir J 23 Napisano Decembar 20, 2007 U prolazu, 70 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo Boki. Evo kako sam ja resio punjenje akomulatora u zimskim mesecima. Jedini uslov je da imas neki prozor na garazi (dnevno svetlo). Ovaj solarni punjac sam kupio u "CONRADU" i prezadovoljan sam. Motor mi uvek pali i posle mesec dva stajanja u garazi. Zimi je akomulator uvek svez - kao da sam tog trenutka dosao sa voznje. Ovo je naziv i kataloski broj:BATTERY SAVER SE 135, 2 WATT Article No.: 857030 - I5 Ovako izgleda: By vla123 A ovako izgleda na mom motoru: By vla123 Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6100 Napisano Decembar 20, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo Boki. Evo kako sam ja resio punjenje akomulatora u zimskim mesecima. Jedini uslov je da imas neki prozor na garazi (dnevno svetlo). Ovaj solarni punjac sam kupio u "CONRADU" i prezadovoljan sam. Motor mi uvek pali i posle mesec dva stajanja u garazi. Zimi je akomulator uvek svez - kao da sam tog trenutka dosao sa voznje. Ovo je naziv i kataloski broj:BATTERY SAVER SE 135, 2 WATT Article No.: 857030 - I5 Ovako izgleda: By vla123 A ovako izgleda na mom motoru: By vla123 Pozdrav. posto je bio,,i kako da dodjemo do njega to jext do konrada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Decembar 20, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Cena 34,95 eur http://www.conrad.de/Auto/solar_batterieschutz_2.sap U halo oglasima je bio ranije neki telefon za katalosku prodaju iz Conrada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Decembar 20, 2007 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan A jel neophodno dnevno ili moze neonsko svetlo? Mada bi to kod mene ako nema nekog nacina da se osigura verovatno dobilo noge jer mi je motor u zajednickoj garazi. Kad si to uzeo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
čein 3 Napisano Decembar 21, 2007 U prolazu, 27 postova Lokacija: sabac Motocikl: honda ft 500 Prijavi odgovor kao problematičan JA sam to resio na vrlo jednostavan nacin, koristim punjac od bezicnog telefona, koji ima na izlazu 12v sto pise na njemu.Punjenje traje malo duze ali takodje i akomulator.Imam i punjac za velike baterije, ali ga nikada ne koristim za malu bateriju. Napomena mozda i nije potrebna, da moze bilo od cega punjac samo da je 12v. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladimir J 23 Napisano Decembar 24, 2007 U prolazu, 70 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo Boki. Bio sam par dana na putu pa ti nisam odgovorio. Dakle, moj drugar ovaj uredjaj ima jos duze od mene - dva zimska perioda otprilike, i koristi ga na zirokopteru koji ima mnogo jaci akomulator od motorcikla (oko 55Ah) i zadovoljan je. Mislim da se firma koja radi katalosku prodaju za "CONRAD" kod nas zove Mons, ako ti bude trebalo, naci cu ti njihov telefon. Sto se tice neonske sijalice, ne znam, ali mogu da donesem punjac kod tebe u garazu, pa da probamo. Na punjacu ima taster i kada ga stisnes, ako ima dovoljno svetlosti za punjac, to jest ako puni, onda plava lanpica na njemu svetli. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paperinos 1203 Napisano Decembar 24, 2007 Drug član, 203 postova Lokacija: Patkovgrad Motocikl: Yamaha Virago Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pazario Bosch punjac. Imas izbor da puni 6 i 12 volti. Onda imas opciju brzog i sporog punjenja. Uredjaj je potpuno automatski, sam odredi potrebnu jacinu struje punjenja. Idealan je za sve tipove akumulatora. Poseduje i skalu na kojoj ti pokaze koliko je napunjen akumulator i trenutno stanje punjenja. Cena je bila oko osamdeset evra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Decembar 24, 2007 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo Boki. Bio sam par dana na putu pa ti nisam odgovorio. Dakle, moj drugar ovaj uredjaj ima jos duze od mene - dva zimska perioda otprilike, i koristi ga na zirokopteru koji ima mnogo jaci akomulator od motorcikla (oko 55Ah) i zadovoljan je. Mislim da se firma koja radi katalosku prodaju za "CONRAD" kod nas zove Mons, ako ti bude trebalo, naci cu ti njihov telefon. Sto se tice neonske sijalice, ne znam, ali mogu da donesem punjac kod tebe u garazu, pa da probamo. Na punjacu ima taster i kada ga stisnes, ako ima dovoljno svetlosti za punjac, to jest ako puni, onda plava lanpica na njemu svetli. Pozdrav. Idem sad na put i vracam se tamo posle bozica pa ako ne nadjem nesto cujemo se za ovo, a ako nadjem cujemo se ovako Ja sam pazario Bosch punjac. Imas izbor da puni 6 i 12 volti. Onda imas opciju brzog i sporog punjenja. Uredjaj je potpuno automatski, sam odredi potrebnu jacinu struje punjenja. Idealan je za sve tipove akumulatora. Poseduje i skalu na kojoj ti pokaze koliko je napunjen akumulator i trenutno stanje punjenja. Cena je bila oko osamdeset evra. A gde si ga kupio? Ima neki sajt? Oznaka modela? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paperinos 1203 Napisano Decembar 24, 2007 Drug član, 203 postova Lokacija: Patkovgrad Motocikl: Yamaha Virago Prijavi odgovor kao problematičan U prodavnici autodelova i kozmetike u ns, ulica Temerinska. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...