aca-pn 6318 Napisano Avgust 14, 2013 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Odlican putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo-ona 219 Napisano Avgust 14, 2013 U prolazu, 56 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: suvozačica Prijavi odgovor kao problematičan 24 jun Da kažem u žargonu turističkih agencija: prvi dan vožnja od tu do tamo, drugi dan vožnja od tamo pa do taaamo, treći dan razgledanje ovoga i onoga i nečega i…četvrti dan slobodno za šoping…Mi smo dakle četvrti dan imali »slobodno«. Sve je bilo na »easy«od doručka pa na dalje. Doručak je "klasičan": čaj (ipak smo na severu i hladno je), slanina (kalorije za snagu), pašteta i još poneki jogurt za mene (linija...) Polako smo krenuli prema Bergenu, motorom, ipak je do grada nekih 15 kilometara. Nebo je obečavajuće, ali smo za svaki slučaj navukli moto odelo, iako smo od početka mislili ići u jeansu i laganoj jakni. U Bergenu smo kao prvo motorom napravili krug, da osetimo dimenzije grada. Nakon nekoliko krugova i osmica po ulicama Bergena, ostavili smo motor u samom centru i krenuli peške da malo osetimo i dušu tog lepog grada. Hodali smo tako po starom delu, zove se Bryggen, pa uz more po fish marketu, kupovali neke sitnice na štandovima. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo-ona 219 Napisano Avgust 14, 2013 U prolazu, 56 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: suvozačica Prijavi odgovor kao problematičan Oblaci su nestali, sunce je zagrejalo grad, a mi u našim odelima jedva da dišemo. Razmišljali smo, da se vratimo u kamping po farmerke i majice. Dobro da nismo rešili da idemo. Za pola sata evo opet oblaka i počinje kiša sa velikim K a temperatura padne do hladnoće. Ljudi su navikli na promenljivo vreme i stojički ga podnose. U kafiču konobarica nam kaže »dobrodošli u norveško leto«… Muvali smo se tako oko fish marketa i nismo mogli odoljeti da ne probamo nešto. Poslužuje nas mladi Španjolac, odličan trgovac, nudi sve, proda sve. Ubedio nas je da smo probali stejk od kita, pa salatu od morskih plodova pa kozice na ražnjić štapiću (dao nam ještapić više) a uz to i ono njihovo »kao« pivo. Inače momak je interesantan, vozi bicikl po Sibiru, u septembru planira rutu po Grenlandiji, ako pronađe sponzora, ići će na Antarktiku. Svaka čast!! Kaže on, evo malo maslinog ulja, vi ste od Mediterana, pa znate šta je dobro... Za P "ono" pivo, on ga zove "blei frei" Još malo fish marketa... Još malo Bergena... His master¨s voice... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo-ona 219 Napisano Avgust 14, 2013 U prolazu, 56 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: suvozačica Prijavi odgovor kao problematičan Još u Ljubljani, dok je P planirao putovanje u Norvešku, uspostavio je kontakt sa Dakijem, momkom iz Novog Sada, koji je pre godinu i po krenuo za poslom u Norvešku. Nešto su se dopisivali pute mmaila i na kraju dogovorili, da ako nas put privede do Bergena, da se sretnemo. I evo nas u Bergenu, zovemo Dakija i dogovorimo da se nađemo u kafiču preko puta fish marketa. Čekamo ga tamo i on naiđe u zakazano vreme. Prepoznali smo se odmah. On nas je »znao« iz naših putopisa i fotografija, mi smo »znali« njega iz njegovog B_loga (http://norway.dakipro.com/), tako da smo počeli pričati (iako po prvi put u životu) kao da se znamo godinama. Rečenica na rečenicu, tema na temu i kaže, da nas zove na večeru u stan gde živi sa simpatičnom i vrednom suprugom. Odazvali smo se ljubaznom pozivu, ukucali adresu u GPS i rastali se. Vozili smo po jakoj kiši, on biciklom pravac kući, mi u kamping po farmerke, da možemo normalno da sedimo u stanu. Biljana nam je spremila divnu večeru: supu, musaku (kako je prijala nakon naše svakodnevne doze makarona), salatu, tortu od jagoda. Razgovor je stao samo u momentima dok smo mazili njihove podstanare, dve mace. Rastali smo se kasno, uz želju, da se opet sretnemo. Ne znam kada, ne znam gde, možda u Ljubljani, možda u Novom Sadu, možda… Rastanak kasno u noć (ne sme svetlo da vas zavara) Bergen ostao nam je u lepom sećanju, družili smo se sa divnim ljudima! 2 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dakipro 182 Napisano Avgust 16, 2013 U prolazu, 49 postova Lokacija: Bergen, Norway Motocikl: Yamaha fazer fzs600 1998 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo izgleda taj Bergen kad ne pada kisa i bas nam je drago da ste se lepo proveli. Iskreno mislim da kisa kroz koju ste vozili (najjaci pljusak ove godine btw) daje poseban hard-core smek celoj avanturi, jer to je ustvari ono pravo Norvesko iskustvo, lepi i kisoviti predeli Do sada je putopis bio fantastican i uzbudljivo ocekujemo nastavak avanture! Pozdrav 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo-ona 219 Napisano Avgust 20, 2013 U prolazu, 56 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: suvozačica Prijavi odgovor kao problematičan 25. jun Uobičajena procedura: spremanje, doručak, pakovanje Eeee, ova kišovitaNorvegija…krenuli smo ujutro iz Bergena i ceo dan vozili po kiši, a temepraturaizmeđu 9 i 14. Vozili smo mimo snega koji se je održao još od zime, bilo je isunčanih razdoblja ali sve u svemu teeeeško sam izdržala. Nekako sam prihvatilaTO norveško vreme, to je u stvari ono PRAVO vreme, to je Norveška. Onefotografije u prospektima, pune sunca, sve je to u neku ruku prevara. Da, da, imai sunca, ali to nije tipično norveško vreme, taj Vikingland je ipak kišovit, aopet lep je. Eto, malo se teštim, lakše mi je izdržati. Između drveća, kojileti mimo nas tražim dobre vile da ih zamolim da zaustave kišu, da otvore oblakeza malo više sunca, da malo zagreju divlju pokrajinu… Pravimo pauzu da malo odmorimo, ja idem po "svoju" kafu, razgovaramo sa interesantnim likom. Čim je video odakle smo, odmah je počeo nabrajati "naše" krajeve: Ljubljana, Bovec, Postojna, Rijeka, Poreč... Sledeće zaustavljanje je uz stado ovaca. Pitome su skroz, simpatično su radoznale a pomalo i agresivne. Po svaku cenu hoće nešto da dobiju. Na parkingu neki Šveđanin ugurao mi je nekoliko keksa u ruku, e pa da vidite kako su ovce navalile na mene Norveške kamikaze, bez kočnica jure niz brdo Doza za sledećih 100 kilometara Pljusak u blizini Taj dan nikako da prođe 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo-ona 219 Napisano Avgust 20, 2013 U prolazu, 56 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: suvozačica Prijavi odgovor kao problematičan Kiša i oblaci su naši saputnici i na trajektu... Na momente sunce pobedi oblake Pink boja je veoma popularna... License to kill: ja ubijam pogledom... Da bude puna kapa, P je promašio na raskršću, tako da smo na kraju umesto PREKO najdužeg fjorda Gairanger išli trajektom UZDUŽ. To nam je uzelo više od sat vremena pa smo kasno stigli u kamping u Eisdalu. Bele noći su varka. Uopšte nemaš osećaj koliko je sati, svetlo je pa nekako misliš da još nije kasno. Brzo ti se desi, da zakasniš u kamping. Recepcija se obično zatvara u 22, i snađi se tada. Jeste, ima zvono na vratima, samo mi ga je »teško« pritisnuti. Usamljena sestra... blizankinja je tamo negde mnogo južno U kampingu imali smo rezervaciju kućice, ali za prethodni dan, pošto smo pauzirali u Bergenu. Sve u svemu, na kraju smo ipak dobili hytte, sladku kućicu. P kaže da hytte nije ništa posebno, a meni se nakon kišovite vožnje po hladnoči činila baš sladka. Radijator je slabo grejao pa smo uključili i oba rešoa na struju. Trebalo je osušiti opremu ko zna šta nas čeka sledeći dan. Tuševi su na nekolikokoraka, idemo tamo! Ovi Norvežani trude se na svakom koraku. Sve je lepo sređeno, kupatilo kao kod kuće, sve čisto i sve radi. Na vratima su simpatični crteži, kako gosti ne bi zalutali pa ko se uputio u WC ne bi slučajno skrenuo u vešeraj ili obrnuto… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Avgust 21, 2013 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Vala vas je kiša okvasila ljudski , ako nije problem kako vam je oprema izdržala takve pljuskove ja sam već u fazi promena trećeg para čizama koje izdrže tri do četiri kiše i onda polako počinju da propuštaju nikako da naletim na prave koje mogu da drže suvu nogu slike odlične kao što smo navikli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ceperko 192 Napisano Avgust 22, 2013 (promenjeno) Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Draganici, Raška Motocikl: BMW R 850 R Prijavi odgovor kao problematičan Naprosto ne znam sta je lepse. Ovo pisanije ili slike putopisa. Promenio Avgust 22, 2013 član Ceperko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikapostar 21 Napisano Avgust 22, 2013 Svrati ponekad, 161 postova Motocikl: honda cbf600 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo dobro.Fenomenalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Avgust 24, 2013 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan Ovo ce biti jedan od onih putopisa koje treba sacekati da budu potpuno gotovi pa procitati u jednom dahu. Fantasticno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4463 Napisano Avgust 24, 2013 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan predobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo-ona 219 Napisano Avgust 27, 2013 U prolazu, 56 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: suvozačica Prijavi odgovor kao problematičan 26.jun Budimo se u sveže jutro, oblaci lenjo klize sasvim nisko iznad pokrajine, iz daljine čuje se buka floss-a (vodopada) i što je najbitnije… NE PADA KIŠA J. Još juće smo na recepciji poručili male hlebiće, P ide da jih donese. U hytte miriše na doručak. Nakon obilnog doručka (jedan od dva obroka dnevno) na redu je pakovanje. Sada smo več izvežbani i radimo po sistemu, da su »gore« stvari koje nam trebaju preko dana: kišni kombinezoni, rukavice, a najbliže na dohvat ruke rešo i oprema za kafu, đezva, kafa, šećer, kašičica, šoljica i naravno boca vode. P me tera da redovno pišem dnevnik, kaže, stavićemo ga na BJB. OK, evo me, pišem... Na recepciji čekiramo vremensku prognozu, nije loša, možda će nas čak grejati sunce. Jao kako bih željela, da imamo tu sreću, ispred nas je slikovit put uz obalu Atlantika (Atlantic road), cilj je stići do Trondheima. Kafa pred polazak i ajmo… Do Trondheima imali smo oko 450 kilometara, stigli smo OK. Ceo dan nismo trebali kišne kombinezone, konačnoooo, temperatura od 14-16, također OK, ali polako počne da me nagriza hladnoća, pogotovo u ruke. Nisam ponela tople rukavice pa koristim njegove, a on vozi u svojim letnjim. Sreća što ima grejanje rućica. Čak smo tražili da meni kupimo tople rukavice, ali leto je i nude samo »laganu kolekciju« Vozili smo Atlantic Road, prelepo, neko vreme baš uz okean, pa se udaljili da bi se opet našli uz obalu i tako nekih 300 kilometara. Put je dobar, asfalt grabi, vozimo brzo. Popeli smo se na poznateTrolove stepenice (Trollstigen), to je savijen put, podseća na Alpe samo što mi se Alpe više sviđaju. Trajektom smo prečili tri fjorda, vozili se kroz tunel ispod mora, nema kraja lepim predelima i iznenađenjima…samo nama fali malo sunca da se zagrejemo Naišao je i poneki blizanac... Još malo pa Trolove stepenice Evo nas na vrhu. Kaže P, da se mnogo promenilo od 2009. Izgrađena je nova platforma, most, dućani... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo-ona 219 Napisano Avgust 27, 2013 U prolazu, 56 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: suvozačica Prijavi odgovor kao problematičan Spuštanje niz stepenice... Trolove stepenice su put koji se spušta od prilike 6 kilometara u dolinu. Ima dosta serpentina, bukvalno okretanja za 180 stepeni, prilično je uzak, obično zatrpan autobusima i kamperima. Evo nas opet u dolini Počela je kaciga da žulja... vreme je za "nešto" iz automata, treba koristiti godišnju vinjetu na lončiću Preko mosta, fascinantno... U predgrađu Trondheima pronašli smo kamping i uzeli hytte, nije nešto extra a postavljena je na 10 metara od željezničke pruge. Uuufff, svaki voz podseća me na autozug… Most preko željezničke pruge Evo, polako učimo veštine postavljanja slika. To je pređeni put od kampinga Eidsdal do kampingo blizu Trondheima, cirka 450 kilometara 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Avgust 27, 2013 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Prelepa zemlja, ali nikako za bajkere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkorsa85 200 Napisano Avgust 28, 2013 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda crf300l rally Prijavi odgovor kao problematičan pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo-ona 219 Napisano Avgust 28, 2013 U prolazu, 56 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: suvozačica Prijavi odgovor kao problematičan Atlantic Road, kratak video po lepom vremenu Evo, kako izgleda u oluji... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo-ona 219 Napisano Avgust 28, 2013 U prolazu, 56 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: suvozačica Prijavi odgovor kao problematičan 27 jun Ujutru opet doručak i brzo pakovanje. Cilj nam je Bodo, odakle ide trajekt za Lofotska ostrva. Pokrajina je lepa, nema više fjorda, trajekta, vodopada… teren se polako sravnao, vozimo kroz šume od jele i breze, ponegde naiđemo na jezero ili reku koja polako teče. Sela su lepo sređena, travnjaci pokošeni, lepo… Asfalt je divan, put nema oštrih krivina, saobraćaj relativno gust, ali moglo se… Vozimo brzoooo. Brzooo dok ne čujemo policijsku sirenu iza nas. P zaustavi motor na parkingu i čekamo šta će da se desi. Iz kola iskoči nešto puniji policajac, dolazi do nas i iznerviran, tresučih ruku počne nabrajati naše prekršaje: brza vožnja (140 na ograničenju 70), preticanje preko pune linije, kako nas je jedva stigao itd… Nekako se smirio, pošto smo mi delovali smireno i samo ga slušali. Računali smo, da ćemo tako najjeftinije proći, ali prevarili smo se. Dakle došao je trenutak »obračuna«. Njegova »ponuda« je bila van svih proporca: 1) 20 dana zatvora ili 2) 8000 NOK (cca 1000€) i oduzimanje vozačke ili 3) samo novčana kazna od 9000 NOK (cca 1200€). P je pokušao da se na što pristojniji način cenka. Greška. Čovek nije mogao da veruje, bio je frapiran, očito u životu nije zaustavio nijednog poput nas. Videli smo, da nam nema spasa i »izabrali« smo treću ponudu, jedinu moguću za nas, da platimo onih 9000 NOK i teramo dalje. U tom momentu opet mi se smučilo, motivacija za putovanje pala je na nulu. Jedina varijanta u mojim mislima bio je povratak kući… Sledelo je pisanje zapisnika pa objašnjavanje svakog redka, svakog podatka i na kraju potpisivanje (priznanje) prekršaja. Dobili smo formular sa uputama za plaćanje, kazna se ne naplaćuje na licu mesta. Prilikom »uročavanja« policajac je počeo objašnjavati, da ga nije briga kako ćemo platiti u Slovačkoj (ceo svet Sloveniju brka sa Slovačkom), hoćemo li tražiti opraštanje kazne, hoćemona rate… P ga je pitao, da li hoće da mu kaže da uopšte ne treba platiti. Ne,ne, kaže on, samo nam je hteo objasniti naša prava i mogućnosti. Nekako nam je laknulo, razmišljali smo u stilu »nema šanse da ćemo puniti Norveški buđet, daleko je Norveška kada se mi vratimo tamo dole na jug…I tako smo se rastali od njega. Treba reći, da u Norveškoj svi voze polako, smireno, defenzivno. NIKO ne pretiče. Ako onaj na čelu kolone vozi 50, SVI će voziti 50, iako je ograničenje 70. Ima i dosta radara, onih fiksnih, na njih nismo obračali pažnju jer smo računali da slikaju samo frontalni deo. U nastavku vozili smo nešto laganije, ipak ne sme da se desi,da P izgubi vozačku. Nemam pojma kako bi to završilo… Lek za "smirivanje" Vozimo dalje. Na motoru smo od devet ujutro, daleko je Bodo, naš cilj. Pravimo pauze, kuvamo kafu, jedemo ponešto, punimo benzin… Približavamo se polarnom krugu. Drveće je sve ređe, hladno je... Celo vreme se polako penjemo, temperatura pada. Prelazimopolarni krug, lepimo klubsku nalepnicu preko znaka, skroz prelepljenog odputnika ispred nas. Nema problema, izdržaću još, vidi kako mi lepo stoji ova nova Vikinška burma Poznati spomenik Jugoslovenskim partizanima Sledi opet spuštanje, temperatura se podigla na prijatnih 25, sve je super. U Bodo smo stigli oko 8, dakle vozili smo 11 sati, prešli 698 kilometara. Ne mogu verovati, da sam izdržala, to je moja najduža etapa na motoru u životu (moja najduža etapa u autu je trajala bruto 26 sati, P je non-stop jurio od Edinburga do Ljubljane, pošto je sve izgledalo da imam upalu žučnjaka) Hytte u Bodo-u je skromna i mala. Nama to nije smetalo, bili smo umorni a i nećemo dugo u njoj, ujutru moramo se dizati u 5 da bi u 6 uhvatili prvi trajekt za Lofotska ostrva. P spremi večeru, ja trčim pod tuš… U 23h sunce sija visoko kao kod nas u pet posle podne. Neverovatno, hoće li uopšte zaći. Nikako da padne mrak samo je postalo malo hladnjikavo, uvukla sam se u vreću za spavanje i tonula u san bele noći… opet se probudila, vani svetlo, jesmo li zakasnili trajekt? Ne, ne, tek je 2, može još spavanjac. Da, da, na put smo nosili i fen Ovo je put koji smo prevalili u tom danu (698 km) 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Avgust 29, 2013 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Браво за слике , снимке , опис Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki 086 5 Napisano Avgust 29, 2013 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Cetinje - MNE Prijavi odgovor kao problematičan Njegova »ponuda« je bila van svih proporca: 1) 20 dana zatvora ili 2) 8000 NOK (cca 1000€) i oduzimanje vozačke ili 3) samo novčana kazna od 9000 NOK (cca 1200€). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikapostar 21 Napisano Avgust 29, 2013 Svrati ponekad, 161 postova Motocikl: honda cbf600 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast.Slike, pisanje sve je odlicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
priest77 26 Napisano Avgust 29, 2013 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Piaggio Beverly 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Jako lepo iskustvo. Cekamo nastavak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanjastruja 19 Napisano Avgust 29, 2013 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bmw r1200gs adv Prijavi odgovor kao problematičan sa svakim nastavkom sve bolje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo-ona 219 Napisano Avgust 30, 2013 U prolazu, 56 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: suvozačica Prijavi odgovor kao problematičan 28 jun – Lofotska ostrva Dakle, nakon noćno-dnevnog dremanja, kada stvarno ne znaš da li je prepodne, poslepodne, jutro ili većer, dižemo se u 4 i brzo pakujemo te pičimo u gradič Bodo gde je trajektna luka. Imamo sreću, vreme je prilično lepo, po malo mistično, toplo… e, pa da vidimo več jednom te Lofote. Čekanje na trajekt... Evo ga, dolazi Nije skupo, 270 NOK (cca 35€) Vezanje za svaki slučaj, iako je vreme lepo i nema valova Isplovimo tačno na vreme Na trajektu popila sam nešto crno-smeđe-sivo (za4€ - još me danas boli srce za one evriće) što oni zovu kafa. Što bi dala za jedan dobar esspresso, mmmmmm. Trajekt plovi više od tri sata, šetamo malo po palubi, malo po salonu, ja pišem dnevnik. U daljini se polako naziru konture čuvenih ostrva. Jedva čekam da se iskrcamo i da u živo vidim ta ostrva, toliko puta hvaljena, uslikana na posterima i prospektima Još malooo... Stižemo u Moskenesoyu, malu lučicu za trajekt. Vreme je divno, sunce osvetljava svaki kutak čarobnog kopna. More zelene boje kao na Karibima, a pozadi kulisa od planina pokrivenih mahom, oštrih vrhova, ispod su kućice u glavnom crveno-bele boje. A miris… bakalar. Da, da, suše se ribe, pročitali smo negde da Norveška najviše bakalara izvozi u Italiju i Hrvatsku. OK, porućićemo bakala tamo kod Dinka i sečati se Lofota. Iskrcavanje, u luci već čekaju putnici za Bodo 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo-ona 219 Napisano Avgust 30, 2013 U prolazu, 56 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: suvozačica Prijavi odgovor kao problematičan Dosta dugo zadržali smo se u muzejskom selu Å, najkrače ime koje znam. Skoro svaka kuća je muzej nekog zanata. ribe, ribe, vidimo se u Dalmaciji... Navaliliu smo u pekaru, od svih dobrota nismo znali, šta uzeti. Pobedile su oči, pa kad više nismo mogli da jedemo, hranili smo njih... Ajde, okice, jedite, ja više ne mogu... Deda vrabac iz Lofota 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...