Lomnica_city 12 Napisano Mart 25, 2013 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo, posle duzeg vremena... U povecoj sam nedoumici sta raditi, vec duze vreme mucim muku sta i kako, stalno mi nesto koci i pomera i... I sad moram da presecem sta dalje. Ko me se seca od ranije dok sam bio aktivan, pre par godina, mozda se seca da sam tada nabavio Transalp, XL600V, treba da je '88, i da sam poceo nesto da ga sredjujem, mozda nesto i pisao o tome/bacio koju sliku, ne secam se... Duga je prica sta se sve izdesavalo, uglavnom motor je kod mene 3 i po godine, ako ne i duze, i nije odmakao daleko, splet okolnosti je zasluzan sto je jos u tek solidnom stanju, prvo nema kinte a ima vremena, pa ima kinte a nema vremena, posle ni vremena ni kinte... E sad treba preseci, da li ga srediti kako treba ili jednostavno prodati, takoreci za u delove, dok ne postavim slike kraci opis sta je uradjeno do sad: - Prvo sam ocistio prljavstinu i rdju, rasklopio plastike da vidim sta im fali, tom prilikom zbog zardjalih srafova lomim 2 u vilama koje drze blatobran, buraz kasnije na svoju ruku rastavlja izduv i tad lomi skoro sve srafove u istom koji drze odstojnike za noge (da se ne opecete), amater... - Radio je cas na 1, cas na 2 cilindra, pa preko Joske uspevam da sredim 1 CDI i kupim jos 1 od preko bare, koriscen, prosekao sam leziste (uspravno) da ne bacam pare na polozeno, CDI-ci su upali jos 1+cm unutra, vise ih ne pritiska sediste. - Odneo sediste na presvlacenje izvesnom Dejanu, ako se dobro secam, u Trnavu kod Jagodine, dogovaram da sredi sundjer, da mi se ne penje lepsa polovine na ledja, a i malo napukao, da stavi eko kozu i keder zbog estetike, dogovor NIJE ispostovan, to sam kasnije otkrio... - Osmirglao plastike i poskidao nalepnice, ono sto je ostalo od njih, pokusao na svoju ruku da zatvorim malu pukotinicu na cosku prednje maske gitom sa fiberglas vlaknima, sa slabim uspehom, batalio pa dalje osmirglao rdju sa rezervoara, i prajmovao da ne krene opet... - Nabavio neke delove koje sam hteo da ugradim da motor osavremenim i prolepsam, lonac od Trandze 650, Race, mislim da je od onog lika iz Ade bese, pominjan je pohvalno na forumu, na vrh mi jezika ali... Od rodjaka gasterbajtera zatim dobio Givi kofercinu od 40+ litara, ali bez ploce za montazu, nesto i bravica mislim da zeki, kupio Scottoiler, neke sitnice za punjenje/koriscenje uredjaja na motoru... Sta mu fali, ovo ce vec biti poduzi spisak: - Neophodno je ili farbanje ili kvalitetne vinil nalepnice, boje je perla bele, rezervoar je imao kapljice rdje tu i tamo koje sam sredio i prajmovao, ima i malecno udubljenje na boku. Dok plastike imaju par pukotina, fali par zabica, buraz kaze da ima lika koji ce ofarbati gratis, samo moj materijal... - Zbice na felnama su zardjale, felne su anodizovane, valjda se tako kaze, tako da su u bas dobrom stanju, takodje koci "u mestu" pa bih rekao da su i kocnice, zupcanik deluje vrlo dobro, nije spicast, a o zakrivljenju da ne pricam, gume dobre ali bar 6-7 godina stare, mislim da sam negde citao da im rok trajanja 8 godina, znaci i one... - Ako zbice ne moram da menjam, ako mogu da osmirglam (treba mi i savet koliko je mnogo zardjalo/opasno, a koliko podnosljivo), za kusur koji ustedim bih zamenio dobos diskom, zato i igra reci u naslovu! Ne bih celu felnu jer koliko znam jos Afrika i mozda Dominator imaju anodizovanu, verovatno oko 100€ za to, jer drze cenu, malo ih. - Izduvne grane imaju pomalo korozije, ali deo gde se spajaju u jednu je u mnogo gorem stanju, ima rupu velicine klikera, ili zameniti samo taj deo, ili cele, posto je kao sto rekoh brat odlomio glave maltene svih srafova, skidao sa hladnog a zardjalog auspuha i... - Ako se vec grebem za farbanje gratis, pod moranje je i neki crash bar, znam da je Aca PN iz komsiluka radio iste ranije, mislim da nisu ni bili skupi, ne znam jel radi jos, ili neko drugi, ni kako se krecu cene, najradije bih sam radio, imam malo znanja o savijanju cevi. - Moooozda nabudziti opet sediste, samo ga je genije presvukao, ne svidja mi se sto je zakoseno ali ni moja gospodja, tada devojka, vise ne zeli da sedne na motor, gaaaadno se opekla na lonac u suknjici kad je sela i... - Posto sam 190cm visok ni vizir mi ne odgovara pa ce ili morati da padne nov, bar 15-ak cm vislji, ili da dodam onaj dodatak, da iskoristim moj za nesto bar, normalno montirati sve navedeno od nabavljenog, zameniti akumulator jer bas po isteku garancije crce nanu mu. Zasto sam u nedoumici, zato sto mi je finansijska situacija gora nego tad, i nema izgleda za poboljsanje, znaci ako ga prodam pare ce otici za koji mesec, "novi" motor ce doci mozda za koju godinu tek, ako i tad, ali opet bas zato sto para nema, mozda mogu da odvojim jedno 300€, mozda je to neko resenje da ne budem "pesak" (imam auto) do sledeceg motora... Motor je inace placen, mislim, 900€, stranac, pa zbog ulaza i prevoza i... Izasao preko 1200€, do sad ulozeno jos do 1400€, ako ulozim jos 300€ u sredjivanje, plus registracija... Mislim da kapirate, imacu 25 godina star motor koji ce me kostati tokom godina pristojnu sumu vise nego da sam duze skupljao pare i uzeo dosta mladji, a nece vredeti puno! Znaci ne raditi ga zbog kinte, ili ga raditi jer sam sentimentalno vezan za njega, kupio mi ga deda koji je nedavno poginuo, jako mi se svidja voznja njime, ide po zemlji/sljaci kao kros, po asfaltu kao bajk, iako nije nesto cuvan (gurnut bio u supu koja je otvorena) vidi se kvalitet svuda, cak i u ovom stanju... Takodje me vuce ka sredjivanju i to sto mi je poznata istorija motora, uvezen je posle bombardovanja, i kod gastarbajtera ciji je bio je vozen po 2-3-4 puta godisnje, napravio mozda 3-5 000km za tih 7-8 godina, sad ima oko 37 xxx km... Naravno ne sumnjam da je nesto verovatno cisto od starosti poluispravno ili cak na izdisaju, ali drug koji ga je vozio kaze da izvrsno ide, da je masina u savrsenom stanju, a zna o motorima! Usao je iz CH inace, pa ne verujem da je tamo stelovana kilometraza, ovde znam da nije, taj lik i njegovi klinci samo sipali gorivo i vozili, sva sreca bar servis tu i tamo radili. Napisao sam ceo roman ali mozda i bolje, izbeci ce temu oni koji nisu zainteresovani, sto znaci da takvi tesko da bi i bili od pomoci, oni koje ne mrzi da cita nek daju neki savet, napisao sam sta mora da se odradi, ugradio bih sve ona aftermarket cudesa sam, s'tim sto plocu za Givi moram da kupim (ako je ima), registracija otom potom... ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelenko Vilotic 1012 Napisano Mart 25, 2013 I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova Lokacija: Padova, Italy Motocikl: R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno jednostavno resenje postoji. Ako imas zivaca i para da dajes pomalo i da ne vozis motor, sredjuj polako da valja i pomiri se da nikad neces vratiti pare nazad. Ako nemas para, ne znam sta se uopste pitas sta da radis, ostavi ga da stoji. Ako imas pare na gomili, nemoj se drndati, nego lepo ti to prodaj, pa kupi motor kako valja, koji ces naravno opet morati srediti bar minimalno, tipa servis i redovne price i teraj.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Mart 25, 2013 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Nisi pazljivo citao, imam tesan budzet, ne znam koliko kosta nista od navedenih potrebnih stvari, tako da ne znam da li bi pokrio budzet sredjivanje, a posto ne pratim cene motora da znam isplati li se prodati pa stedeti, dodati to + budzet, i uzeti neki sa kraja 90-ih recimo. Pride imam malu cerkicu na kojoj NECU da stedim, i samo povremeno poslove, dok dovrsim studije dogodine, i nije sigurno da li mogu jos, recimo 600-700€ ustedeti za npr 9 meseci, ili mozda 2-3 godine!! Drugim recima ne da nije jednostavno "ovako ili onako", nego... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano Mart 25, 2013 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Ako prodaš taj motor, a finasnije su takve kakve kažeš da jesu, vrlo je verovatno i moguće da ćeš ostati bez bilo kakvog motora na neki duži period jer se prioriteti menjaju, a nažalost realnost nam je takva da za neke naše hirove i luksuze sve manje i manje imamo i moramo se odricati puno stvari zarad istih. Znam da kada god sam nešto vagao ovako ili onako da se to vrlo često završavalo time prodam (dam, poklonim, sklonim, promenim) a novo redje dodje Gledano iz gorenavedenog posta ne deluje mi tu da je potrebno preterano mnogo posla, uglavnom ti je ostalo farbanje, izduv i malo šminkerskog rada. Dobar deo svega toga možeš i sam ako imaš nešto alata i znanja. Možda bi najbolje bilo da uradiš sledeću stvar, da napraviš popis potrebnih radova/delova koji su neophodni i da staviš na papir(ili ovde u temu pa će sigurn neko od kolega procentini odokativnom metodom šta i koliko može da košta), zatim da na to dodaš raspoloživ budžet (naravno ako on postoji) i da uz sve to proceniš vrednost motora i da staviš sve to pod konačni zbir i vidiš gde se uklapaš- da li ideš u prodaju i nabavku drugog ili u sredjivanje. Po meni neke stvari su neprocenjljive i imaju težinu i vrednost upravo jer su nam ostavljene od nekih nama dragih ljudi. (ja sam zimus radio pušku koju mi je pradeda ostavio u nasledje-takve TOZovke se nalaze za 100-150e po oglasima a ja sam samo u sredjivanje iste uložio blizu 200 ali kao što i rekoh neke stvari su neprocenjljive i imaju vrednost koja se ne ogleda samo u novcu) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6732 Napisano Mart 25, 2013 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Prema ovome što si nabrojao, to i nije nešto strašno puno ni para ni posla, vredelo bi upustiti se u sredjivanje. 'Ajmo redom: - uvezen iz CH, prednost je i što znaš ko ga je i kako vozio a i papiri su čisti - ne vidim da mu je nešto neispravno (mehanika/elektrika) a ono što si naveo kao problem (CDI) već rešeno - svi navedeni zahvati koje planiraš nisu ni na koji način vezani pa da moraju da se istovremeno rešavaju i plaćaju - to što planiraš da odradiš sve sa (podugačkog) spiska i nije neophodno, bar ne u smislu tehničke ispravnosti, pre bih rekao da spada u reon "šminke i kozmetike" (ali potpuno razumem da ti neke stvari smetaju oku) - da ga prodaješ dobio bi znatno manju cenu (ovde se kupci prenemažu i pokušavaju na sve načine da skinu cenu pa makar i za ogrebotinu koja je jedva primetna, a da ne pričamo o tome u kakvom je vizuelnom stanju tvoj motor, bar po opisu) od odgovarajućeg modela sličnog godišta pa bi doplata jednog dana (ako uspeš da sačuvaš pare na gomilici do ponovne kupovine ) bila znatno veća nego što bi uložio u sve nabrojano a inače, da ponovim, te intervencije nisu vezane za isti rok (odloži nešto, npr. možeš neko vreme i bez kraš bara ili povišenog vizira). - to što kao opciju navodiš potencijalnu kupovinu slične sprave mladjeg godišta ne mora po automatizmu da znači i da je bolja, da ne zalazimo u problematiku da li bi i tad znao šta kupuješ - sentimentalno si vezan: još jedan razlog da ostane u tvom posedu Razmisli, a u medjuvremenu daj neke fotke da vidimo na šta liči sad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6732 Napisano Mart 25, 2013 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Preteče me zodini, ali očigledno imamo isti stav po tom pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Mart 25, 2013 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Hvala obojici, otprilike tako stoje stvari kako ste ih sveli, s'tim sto da bi to presekao konacno ne mogu neke od tih stvari... Konkretno, procena radova koje mogu da uradim da ne platim, ja mislim da mogu i sam da uradim crash bar, ja mislim da bih i sam znao da sredim zbice, i grane izduva, ako nije neophodna zamena i jednih i drugih, budzet jos nije formiran ali ocekujem uskoro jos neku lovu i vec imam 200€ koje sam ostavio za farbu i registraciju (koja ne mora dok ga ne zavrsim)... A od onog sto (verovatno) ne mogu sam, nemam pojma koliko bi izaslo kod masinca da sredi slomljene srafove, koliko bi izaslo da se zamene zbice i balansira tocak, ili cela felna za istu sa diskom, itd... A nemam ni pojma kako se krecu cene ovakvog motora, ni takvog koji bih imao na umu (isto Transalp) da znam bar o kolikoj doplati da razmisljam! Nesto sam tako i ocekivao zodini, da mi neko na osnovu spiska stvari kaze da to i to kosta toliko, ovo ovoliko, od - do bar, ne mora u dinar/euro, i da moj motor zbog stanja, papira, ocuvanosti masine vredi od __ do __ a motor kakav bih uzeo od __ do__, pa ako se uklopim za kintu nek ostane i zagrcem rukave, a ako sam preveliki optimista onda... Stvar je i u tome sto vremena slabo imam, ako bi i krenuo u restabudzaciju mozda bih morao da otpisem najveci deo ove sezone dok zavrsim bar ono osnovno krpljenje, farbanje i stelovanje, srecom buraz (Dejca sa foruma) ima KLE koji pozajmim kad mi se vozika... Slika ce biti za koji dan, u selu mi je jer u Jagodini nemam garazu za njega ni za leti, a kamoli zimi, ne znam jos kako to da vam docaram posto su oklopi spremni za farbanje na gomili, ne znam sta ce se videti, bar da mi procenite sa slika stanje ovih losijih stvari i posavetujete krpljenje ili zamena! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1643 Napisano Mart 26, 2013 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja glasam za sredjivanje i posle znas sta imas. Mnogo je krseva i 'zakrpljenih' motora samo za prodaju a posle kratkog vremena kuku lele a kad ulozis sve pare u kupovinu motora i nesto te, nedaj Boze, zezne onda si puko ko bas, niti imas da popravis, niti mozes da se vozis a da prodas izgubices dosta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1323 Napisano Mart 26, 2013 Vinyl rider, 824 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan JA sam uvek bio za to da se motor vozi, ako je loš ili u lošem stanju onda polako i sigurno - ali da se vozi. Zima je vreme za sređivanje, ima se najmanje para ali tad možeš motor u paramparčad da rasklopiš i da mudruješ. Većina Japanaca u mehanici se sastoji od ¨operi i vrati¨ jer ne crkavaju često, naročito transalpi afrike dominatori . Estetika je diskutabilna i zavisi od čoveka d čoveka, puuuno stvari možeš da odradiš sa ortacima kad ti dođu u MOBU i svako ima nešto što može da se iskoristi. Kad sam kupovao motor uzeo sam jednog koji je bio u generalno dobrom stanju (mehanički) ali mu je falila ¨ženska ruka¨ , nije pran i mušica i gluposti se nakupilo u svakoj mogućoj rupici i otvoru, zato je išao na kompletno pranje ali rastavljen do poslednjeg šrafa i kad sam sastavljao išlo se na kontrolu ispravnosti ( zamena opruga , ulja, gumica , sitnih detalja itd ). Polako, doći će samo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Mart 26, 2013 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Možda ti je malo mali motor za tvoje gabarite..ali gotovo sad, šta je tu je sređuj polako..dobra je to šklopocija.. Kreš bar je neophodna stvar..makar prednji.. to dobro radi Seba mislim da su 60e prednji a 50 zadnji, nisam siguran kontaktiraj čoveka.. Sam bez iskustva ćeš teško.. eventualno ako imaš neki dobar skinut pa da prekopiraš.. samo vrlo je važno gde se lomi kreš pri udaru..i kako se naslanja na ram.. da ne napravi veću štetu nego što su slomljene plastike.. Sedište Boban..činimi se oko 80e zavisi koji materijal izabereš.. al pošto ti je to već skarabudženo ili mu vrati na doradu..ili kuliraj do daljnjeg.. Vizir..Ivan viziri.. oko 40-50e.. Pominješ rđu na rezervoaru, a kakvo je stanje unutra..? to je mnogo bitnije.. ako je puno rđav, valja to srediti.. meni je to radio Dejan kod gradske bolnice.. takođe oko 40-50e.. Od tolikog stajanja valjaju i karburatori da se očiste..motor prešteluje i našteluje.. struja prekontroliše, kontakte i sve biksne podmažu i zamene po potrebi.. sajle takođe nauljiti iznutra.. Farbanje je već škakljiva stvar.. može to neko da ti isprska i za 50e.. sledeća cena je već 2-3 glave, al da valja.... ali razmisli o prelepljivanju folijom.. znam ko to radi.. ali neće svakom pa proguglaj malo.. recimo da bi to moglo za 100-200e.. U žice na felnama se ne upuštaj ako ne mora.. Doktor za to je Đunta.. samo to uopšte nije jeftin zahvat.. ja bi to očistio spolja kolko može i odneo na balansiranje.. recimo kod Ace, pre Plavog mosta levo.. pa ako on kaže da ne može da se izbalansira.. onda dalje.. Svaku žicu koju kreneš da odvijaš može se desiti da pukne..a nove i stare ne valja mešati..itd.. Puknuti šrafovi se relativno lako rešavaju.. razbušiš ih burgijom i dorežeš navoj ako treba.. kad sledeći zapekne a ti probaj da ga zagreješ pre odvrtanja.. Izduvne grane kod dobrog varioca da to zakrpi kolko može i teraj.. Tek sad vidim da nisi iz Bg.. ali tu je brza pošta, a ovi članovi su svi na forumu pa ih kontaktiraj.. ili me cimni na pp za kontakt.. Nadam se da sam bar malo pomogao..a prema priloženom šta ste dosad uradili.. bolje ne dirajte ono što ne znate..jer ako ne na Drini..onda platiš na ćupriji.. p.s. Motor može da se tera i neofarban i bez plastika.. ali bitnije su gume i agregat.. registracija takođe jer se nikako ne isplati da te navataju samo jednom u godinu dana.. ide i zabrana za to pored velike kazne.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 984 Napisano Mart 26, 2013 Very Funny Rider, 1127 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan kupio mi ga deda koji je nedavno poginuo, jako mi se svidja voznja njime Meni je ovo dovoljan razlog da zadrzis motor i sredis ga kako treba... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Mart 26, 2013 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan @Grnca: On ovako deluje ispravan, ide kao mecava, jos sad olaksan od plastika na malo jaci gas hoce na zadnji da se penje, masina ima prelep zvuk sa ovim izduvom, kilometraza je dobra, ali ja to sve u lokalu, uglavnom blazi ofroad, da bih ga vozio kako treba mora se registrovati, ne bih bas to prvo da radim pa onda... Sto se mobe tice, nemam tako dobre majstore ortake, imam skolskog druga koji je automehanicar, nesto je i radio na njemu ali nije on za to, vise se bavi poljoprivrednim masinama, dok smo bili klinci ja sam bio mehanicar za nase bajsove, ali bajs i motor nije isto ipak, mada bih pokusao... @vlajko: Jeste, malo si kasno primetio da sam 130km van BG-a ali za neke stvari bih i zrtvovao malo goriva i vremena, ako bih radio nov ceo vizir, zbicovanje svi pominju kao skupo, koliko je to ustvari skupo, kad bacim za par dana slike, ako su previse zardjale zbice i moraju nove, voleo bih da znam da li mi se isplati raditi to, ili potraziti felnu sa diskom i dobrim zbicama za slicne pare!? Koliko je uopste mnogo zardjalo (opasno, da pukne) a koliko je podnosljivo i OK za reparaciju, jel ima neki test, tipa uzmi tu i tu smirglu, prodji toliko puta, ako se pojavi sjaj ispod dobro je, ako ne previse je nagrizena rdjom, tog tipa? Rezervoar ima vrlo malo naslaga, bas sam se prijatno iznenadio, mislio sam da ce biti truo, sa prvim motorom sam imao gadan problem sa rdjom pa na osnovu tog poredjenja ne verujem da ovaj ima veci problem, razmisljam naravno da u nekoj buducnosti uradim i plastifikaciju istog! Izduvne grane su OK, imaju tackice od rdje, koje ne znam koliko su duboke i kako se mogu srediti, nije stvar samo u tome da ih ofarbam ako ce izgledati kao da je neko pucao sitnom sacmom u motor, dok onaj deo gde se 2 spoje u 1 sto ide posle u lonac lose izgleda, rupa da udje palac, da li variti zakrupu ili zatvoriti varom, videcu... @Marre: Bilo bi dovoljno ali moram da mislim i na troskove, ja sam strastveni ribolovac, smudjaros i somdzija, koji je godisnje znao da pukne lepe sume za pribor, varalice tek da ne pominjem, ali kako mi se rodila cerka smanjio sam 80% potrosnju, zato se dvoumim jer ne bih da moram da ga radim par godina i da me kosta 2-3 puta vise nego sto mogu da dam!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano April 21, 2013 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Ja sve kao sad cu, pa zaboravim, pa iduci put hocu ali je kisa napolju, pa onda dodjem vec uvece u selo i nista se ne vidi... Evo konacno par slika: Zanemarite par kila prasine, stojao u garazi (bez vrata) od proslog leta, plastike su kao sto sam vec napisao skinute zbog farbanja, ovo sivo na rezervoaru je prajmer... Lonce za koje mislim da je od ovog iz Ade, predobar zvuk ima, na zbicama se vidi ta rdja (neka ima polovicno a neka ni zrnce), pod prstima se kruni kao sitna zrna kafe, uzeo sam smirlu oko 100-tke neku, prosao gore-dole, i ispod zasija metal kao da su hromirane, znaci nije strasno. Jel zna neko sta je ovo, na plocici je usrafljenoj ispod fuzastera, jel svaka TA ima ovo, odozdo ima lezista za prste, izgleda da je namena podizanje oborenog motora??? Rezervoar 26 godina starog motora, pravo i komora levo iznad menjaca, misljenja??? Da se spasiti samo ne znam sa kojim ulaganjem, rekoste da bi se po slikama moglo proceniti pa izvolite, vredi li ulagati i koliko? Da dodam da sam pogledao gume, prednja ima ponegde ispucala mesta i 21 nedelja je 06 a zadnja 43 nedelja 08 i u mnogo boljem je stanju, a obratno vazi za zupcanike, prednji bolji od zadnjeg (nije ni on los ali kao da mi malo zubi idu unazad za par stepeni)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 21, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pa, ja bih rekao da je ova ručka sa plastikom od bicikla dodata da se olakša podizanje motora na centralni štender ( pogotovu ako je motor natovaren ). Što se celog motora tiče - moj ti je savet da to središ i to za početak - najjeftinija varijanta: Izduvne grane odneseš nekom limaru da ti lepo zakrpi tu rupu što ima, posle lepo ošmirglaš i ofarbaš u neku boju koja trpi temperaturu. Žbice na točkovima očistiš za početak nekom četkom, a onda pogledaš pravo stanje pa vidiš dal da upotrebiš neku hemiju ( sredstvo za poliranje ili neku finu šmirglu ) i potom neko sredstvo za zaštitu. Motor ofarbaš, sklopiš, registruješ i počneš da se voziš. Kad krene vožnja, počneš malo da se družiš sa ljudima, obiđeš par skupova, pa ćeš naletati tu i tamo na po nešto što ti treba ili želiš da imaš i to za pristojnu cenu ( vizir, kraš bar , kočioni sistem sa diskom za nazad, pa polako. Do iduće sezone možeš poprilično kompletirati motor kako ti hoćeš. Ovako ako ti čekaš da prvo sve nabaviš, pa tek onda da kreneš u vožnju - to će potrajati . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano April 21, 2013 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Podrazumeva se i za to da moze... Izduvna grana deo 2u1 je kaput, rupa nije velika, mislim da sam negde pomenuo da je duzine nokta a uza je od toga, ali je cev dosta zardjala, a i top je od 650-ke, treba mi duza cev za oko 5cm da ne stoji ovako ukoso drzac topa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 21, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam očekivao mnogo gori motor po onome što si ti opisao... aj ovako da ponovimo motor je mehanički ispravan, pali, radi, ide, koči --- > potrebni i dovoljni uslovi što se tiče felni kontaktiraj Đuntu ali generalno to što ima malo rđe na žbicama nije problem (žičane felne su pravljene da trpe sve i svašta, pa čak i par žbica da puknu neće se raspasti točak) koliko ja vidim, više je estetski problem nego realan... ako ti smeta što su rđave ne gledaj u njih (ionako ih ne vidiš kada se voziš) zadnji točak ima doboš a ti bi disk... pošto ti je finansijski momenat kao i kod većine, ne diraj ništa osim ako se pojavi u oglasima nešto vrlo povoljno, i zadnja doboš koči dobro kada je uštelovana kako treba sedište... odavde ne izgleda uopšte strašno.. ako ti je nizak motor, sedište nije krivo za to rđa u rezervoaru - očigledno nisi video kako izgleda fes izrđali rezervoar... low cost rešenje za tebe, stavi filter za gorivo (od yuga 130dinara) i gledaj da ima što više goriva u rezervoaru i da se bućka (tj. da se vozi motor) i rešen ti je problem ima tačkice i treba da se prefarba ? ošmirglaj i zaštiti da se ne širi... ne možeš očekivati da izgleda kao nov ukoliko ne uložiš u njega... mada je bela boja zahvalna, vidi da to uradiš sam sa prijateljima vizir... imaš kacigu na glavi, čekaj da se pojavi neki polovan povećan ili sam napravi dodatak (krilce) uz malo mašte i google saveta Sve u svemu, sedi na njega i teraj ga... gledaj da je tehnički ispravan a kad bude para lako ćeš ga promeniti Ako te više raduje da motor izgleda kao čaša i da uživaš perući ga i glancajući ga... onda ga prodaj i skupljaj pare za neki u biljem stanju... (moj glas je za vožnju i low cost sređivanje) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano April 22, 2013 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Ne, ne mora da bude kao casa, nego da bude estetski prijatan za oko, tehnicki ispravan da me ne ostavi negde 200km od Jagodine, a da sve to od ovoga do tog stanja postignem sa 300€, ako izbacimo za sad ideju dobos->disk, sta se moze sa ovim parama od toga? Rezervoar mi i ne izgleda uopste rdjav, nisam ni rekao da jeste, nego da ima vrlo malo naslaga, jer sam gorivo nasuo zelenkasto a posle godinu dana izvadio nesto blago braon, sad mi se ne cacka ono malo udubljence sa strane (bas malo, par mm dubine), da ne ostetim ovu zastitu unutra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1323 Napisano April 25, 2013 Vinyl rider, 824 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Ovako na prvu ruku mi se čini kao da je tvom motoru potrebno upravo jedno DOOOOOBROOOOO pranje, za čišćenje prljavih i masnih površina koristi Aksal sagreso , skida ubija , možeš i famin, za plastične delove koristi ono mleko za plastiku ili još jeftinije kupi GLICERIN u apoteci (50-60 din) i utrljaj , vratiće mu stari sjaj a sa glicerinom možeš i gume da središ. Uzmeš neku polir pasru za auto i malo ispoliraš ram i mašinu i videćeš 200 posto poboljšanje , sve je u sitnicama - ceo motor je u sitnicama i znam na motoru se sve vidi pa i najmanja falinka a to ćeš sve u hodu rešavati , jebiga na kolima središ farbu i usisaš i gotov posao - zatvoriš haubu i niko ništa nevidi a ovde je to malo drugačija priča. Ako su malo fuzasteri primili koroziju to se nebrini , svi ti delovi koji često dolaze u kontakt sa đonovima i non stop su u upotrebi brzo će se od upotrebe ponovo sami dovesti u red. Polako , nije nam krava stala na nogu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano April 25, 2013 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Imam glicerin, koristim za pecanje zimi za pletenicu (ko nije pecao smudja na -5 ne zna sta su muke), pa cu da upotrebim njega, ali jos kad sam uzeo motor, cackajuci jedan dzek (migavce) WD-om, iscureo mi isti na plastiku oko prekidaca, rezultat je bio DUPLO tamnija plastika, kao da je oprao bledilo od sunca... Za vikend krece akcija, sutra stize od Djunte (hvala za cimanje) Fusch ulje, MANN filter, u Jagodini uzimam Varta 12/12 akumulator, i nesto sitnije oko lickanja, mozda skinem tockove da sredim zbice (smrigla i malo spreja dosta), i taman da proverim plocice i paknove... Eh da, sa desne strane viljuske, znaci kontra od lanca, ona plocica koja ide na nju izgleda nije od mog motora, niza je nekoliko milimetara, znaci ima rupa! Jel zna neko, ili ima neko, tu plocicu viska, trazio sam po netu ali prodaju samo komplet osovinu, osigurace i te plocice, za ne bas jeftinih 30€... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoxbl 70 Napisano Septembar 19, 2013 Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova Lokacija: Banja Luka,Republika Srpska Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Lomnica_city i sta napravi? Ja isto planiram neko sredjivanje a nikada nisam to radio pa me zanima tvoje misljenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...