Jump to content

Moto Zajednica

Antifriz

Recommended Posts

• U prolazu, 19 postova

Zdravo drugari.. 1zdravo.gif imam jedno pitanje...kako da istocim na kawasaki zx6r njinju 2002god antifriz..i kako da ozracim..da sipam nov..jer sam motor skoro uzeo i u njemu je neki zeleni..pa me interesuje kako da ga zamenim..jer mi svi kazu da trebam da sipam rozi G12..a kod mene je neki zeleni i kao da on ne valja...pozdrav..hvala unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2915 postova

ja sam na versisu pre dve godine sipao basfov g 12,roza,bio zuti fabricki.nisam zadovoljan jer mi posle 500 metara kapljucka iz prelivnog creva iznad posude i to neki kondez,ovako se nevidi da ista kuva ,ali ima nekog isparenja.To jeProucavo temu ,zvao tehnologe u fabrikama i saznao da je to zbog niske tacke kljucanja.Zato moto antifrizi kljucaju na 25-30 stepeni vise,Najbolje je promesati koncetrat sa 80-20 u korist antifriza i dobicete -45 i plus 130, ili platite 5 puta skuplji moto antifriz i dobicete isto.Ili kupite valeo antifriz za kola ima crveni ali je g11, i zuti g12-nije kao kod drugih proizvodjaca,boje su obrnute.Oni imaju mnogo visu tacku kljucanja od ostalih oko 150 a oko 350 din je koncetrat od litre.Paraflu je isto bolji kljucanje na 125 ali je nesto skuplji.Kod antifriza krive smrzavanja i kljucanja nisu linearne ,nego idu gore dole,tako da cist antifriz mrzne na oko minus 15 pa cim se razblazi sa 10 posto oddma mu skoci i to ide jedno vreme pa onda pocne da pada.

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

U principu jeste. Ako ne mozes da nadjes sraf za ispustanje iz pumpe i bloka, a obicno imaju bakarnu podlosku i duzine su oko 10 mm, onda nadji najnize crevo na motoru, odvi selnu i skini cep sa hladnjaka obavezno da ne nahvata vakuum, kad tecnost izadje naravno vrati crevo i selnu stegni lepo. Sto se tice punjenja i obezvazd. ja to radim sistemom za infuziju kap po kap i sigurno nece nahvatati vazdusni cep.kad se hladnjak napuni, ostavi ga otvorenim jos jednu noc, ako nije hitno naravno. sve vreme gledaj da motor stoji pravo. Zatvoris cep hladnjaka, napunis posudu do oznake max i to je to. G-12 obavezno mesas sa destilovanom vodom i uopste ne mora da bude crvene boje. Svaki bolji mehanicar ima uredjaj za ispitivanje rashl. tecnosti, pa pokusaj da ga prekontrolises i ne valja ih mesati, mozes doliti malo dest. vode ako treba. Pozdrav

• U prolazu, 19 postova

Hvala druze..ja sam taj motor kupio i taj covek mi je rekao da su mu u servisu sipali antifriz i zamenili ulje u Bg...da ni on ne zna koji je antifriz u njemu...ja sam uzeo i proverio do -30 je jacinu u motoru...i zelene je boje...a svi mi kazu da moram da sipam rozi g12..i onda mi se boje ne poklapaju...a iskreno nisam imao nekih problema da mi kuva..cak ido 110 po gradu mi je dizao temperaturu dok ne ukljuci ventilator..pa me zanima da li smem ja na taj antifriz da vozim il ida kupim taj g12...

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Mozes voziti nije frka. G-12 ima drugaciji sastav, predvidjen je za motocikle zbog mnogo legure aluminijuma na motoru,bolje podmazuje vodenu pumpu,termo davac pokazuje tacnu temp. motora . . . Ako si u mogucnosti ipak ga zameni i jos jednom, boje rashladnih sredstava propisuje proizvodjac istih. Znaci ne mora G-12 biti roze. Pozdrav

• U prolazu, 3 postova

Поздрав,занима ме који антифриз треба да сипам у мотор,возим Kawasaki Z750 '06 годиште. Ценио бих одговор од неког ко може да помогне,хвала унапред 😄

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja