Jump to content

Moto Zajednica

Gilera Runner 125 pomoc ??

Recommended Posts

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Gilera Runner 125

Imam nekoliko pitanja, nadam se da sam pogodio gde da postavim temu posto sam nov na forumu :)

Imam Gileru Runner 125 2003 god pa me za pocetak zanima koja svecica fabricki ide za taj motor i koje bi ja ulje trebao da sipam...

Motor mi je registrovan na 50kubika, tako da ne znam pravu oznaku motora (Fx, St) inace rec je o 2t motoru...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8

Ja mislim da bi tvoj runner trebao da ima oznaku SP 125....ulje po izboru(naravno samo da bude za 2t motor)...ja u 180ticu sipam trenutno bardahl polusintetiku,a sipao sam i mobil racing full sintetiku...ali mislim da je polusintetika sasvim dovoljna (motul,ipone,bardahl....sta god,sta mozes da nadjes)....svecica NGK BR9ES ili DENSO W27ESR 1zdravo.gif

• U prolazu, 4 postova

E hvala puno, ja mislim da je bivsi vlasnik sipao Motul Scooter Power 100 % sintetika, mada bi ja sipao polu sintetiku ipone sa jagodom, posto se ceo umirisem posle jedne krace voznje :) (pogotovo kad je hladan motor) a sto se tice oznake SP ili FX ja ne znam koja je uopste i razlika izmedju ta dva modela??

Nemoj me drzati za rec ali mislim da su FX prvi modeli koji su pravljeni 98 ill 99 posle su SP...razlike su u mestu za akumulator(kod SP je ispod sedista),vecem rezervoaru(sa 9 na 12 litara) i zadnja kocnica promenjena sa dobosa na disk...

• U prolazu, 4 postova

Pa da onda bi trebalo da je SP posto je meni akomulator ispod sedista i imam disk pozadi...e sad sto se tice rezervoara to jos uvek ne znam nisam punio do vrha :)

Lik od koga sam uzeo kaze da je par puta sipao za 3000 dinara, rezervoar je 19 l , sto je meni skroz nelogicno , tako da cu sutra ili prekosutra da proverim ja to ...

a sto se tice ulja sta mislis da je bolje da sipam polu sintetiku ili full... razlika je u nekih 300 dinara nije to nikakav problem, dosta njih mi je reklo kao full ide u nove motore cim predju 20000 ide polu sintetika tako da ne znam sta da radim...

Ma kakvih 19l...9 litara od toga 3 rezerve...slobodno sipaj i full,nece mu nista skoditi,moze samo bolje da mu bude...I pokusavaj da da ga ne stezes mnogo dok je hladan,barem dok se skala od temperature ne odvoji od dna,...znacice mu puno...znaci prvh 1-2km laganeze 1zdravo.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja