Jump to content

Moto Zajednica

Potreban savet

Recommended Posts

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: sprint

Molba za savet,

vozim raptora 125, svi znaju da njemu filter za vazduh stoji ispod sedista, ja sam to izbacio i kupio kompletan filter sa kucistem od yamahe, mada svi znate kako izgleda postavicu sliku. Posto hocu da to kuciste skrojim prema prohromskom delu filtera gubim otvor za dovod vazduha u filter, odvod do usisa u karburatore cu resiti cevima od prohroma. Interesu je me da li bi ako izbusim nekoliko rupa sa prednje strane oboda ukrasnog poklopca dobio dovoljnu kolicinu vazduha. Ako je neko to radio ili ako zna da necu imati problema sa dovodom vazduha neka napise par reci. Kuciste hocu da isecem da bude istog oblika kao prohromski deo filtera da bi lakse sve to ubacio ispod rezervoara...........ja ga zapetlja u tri lepe, nadam se da neko razume sta ja ustvari hocu, hvala pozz.

post-27590-0-46531400-1362248307_thumb.jpg

post-27590-0-96254500-1362248317_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

Vala si ga bas zapetljao. <_< Je`l bas neophodno da filter zraka bude ispod rezervoara izmedju cilindara. :zbunjen: Ako je u pitanju samo "estetska hirurgija" ostavi sve kako je, a samo napravi nosace sa usisa za taj ukrasni lim i pricvrsti ga da stoji kao na slici. :moto3:

• U prolazu, 53 postova

Branko, cilj cele ove "operacije"je da zatvorim ovu rupu ispod rezervoara jer ja imau samo jedan cilindar,u pravavu si sve je radi ''esteteke hirurgije'' sto se tice posla i materijala to je izvodljivo samo me interesuje da li ce biti dovoljno vazduha ako to uradim, pozz.

post-27590-0-25352800-1362251338_thumb.jpg

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

Ako hoces da pokrijes ( sakrijes ) karburatore koji ce i dalje vuci zrak iz postojeceg kucista sa filterom neces nista poremetiti. :takoje: Ako mislimo na istu stvar. :stabre:

fotografija0119.jpg

• U prolazu, 53 postova

Branko, hvala i svaka ti cast, imam jos jednu molbu, posto vidim da baratas kompjuterom kao sa igrackom, hajde molim te prebaci to kuciste na prednju stranu gde se nalaze ove cevcice za vodu, da vidim kako ce izgledati, zivio hvala.

• U prolazu, 53 postova

Hvala prijatelju, ja sam ovaj motor kupio prosle godine u septembru, malo se vozikao i onda po staroj navici krenuo sa rastavljanjem, motor je presao 7000 km bukvalno nov motor ja sam kompletno rastavio, ponekad se zamislim da li mi je bitnije da se vozim ili da cackam oko motora, ako te ne davim da ti dam samo jedan primer, na njemu su vec treci retrovizori, kupim drzim na motoru par dana i promenim a zmigavci i ostale gluposti da ne nabrajam, hvala ti u svakom slucaju, sada ako mi zatereba neka ideja znam kome da se obratim....... jbg.sam si kriv.............:takoje:

• čeka dobru titulu, 1377 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Svakako ti je bolje (mislim - isplativije) da naučiš da radiš u programu kojim Branko očigledno jako dobro barata.:takoje:

Jedino ako si planirao da otvoriš prodavnicu opreme jednog dana pa već skupljaš delove?;)

• U prolazu, 53 postova

Drustvo hvala na savetima, sto se tice otvaranja prodavnice nije to losa ideja - salim se naravno, a da sam nakupovao svega to si u pravu nesto sam prodao , nesto podelio ali k..j. samo neka se vrti i neka se nesto radi, imam jos jednu kombinaciju sto se tice filtera doduse taj filter je u oglasima za prodaju ali lako cu ga povuci ako se predomislim, ali nema se jos puno vremana za razmisljanje jos malo pa ce motori na asvalt, pozz.

post-27590-0-20066000-1362396551_thumb.jpg

post-27590-0-22028400-1362396570_thumb.jpg

• U prolazu, 53 postova

Kad vas vec davim da vas pitam jos nesto, problem mi je zadnji kraj tacnije zadnji blatobran, postavicu slike kako izgleda moj motor(ustvari kako je izgledao jer sam ga raskopao kompletno) i sliku kako zelim da izgleda, sve sam nabavio metalne zmigavce, stop lampu, sediste samo me muci taj blatobran, posto ja bas nisam strucan sa brusilicom i tim limarskim poslovima ako neko zna nekoga ko to pravi ili ako vec ima nesto ovako neka javi, hvala pozz.

post-27590-0-23237400-1362397157_thumb.jpg

post-27590-0-59216100-1362397539_thumb.jpg

post-27590-0-96516300-1362397557_thumb.jpg

post-27590-0-01364000-1362397563_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Ducati SFT

:Mina:

Ako si mislio na ovo.

fotografija01191.jpg

@amstel

Ovo super izgleda a probaj (ja bih to uradio) od kartona, da napravis prakticno pregradu, uzduznu koja ce da popuni profil tako da se nista nece videti. Pa ako valja to onda od lima, pa nosaci, pa farba, pa .....

• U prolazu, 53 postova

Milane brate u pravu si da ja nebi puno pametovao ostaje ovako samo sto ce mi kolega na poslu izabrati prhromsku cev koja ce ici od filtera preko cilindra do karburatora, ja sam mu rekao da napravi cev iz komada ali on ima bolju ideju nece da mi kaze sta je zamislio ali mi je nagovestio da ce cev biti iz par komada sa nekim prohromskim maticama i selnama i da ce bito siroka da bi koliko toliko zatvorila rupu ispod rezervoara ali tanak zid da ne bude teska, evo sada se spremam na posao pa odoh do njega da vidim sta je uradio, zaboravi reci i aspusi idu dole kupio sa slip on(otvorene) imaju bolji zvuk a i kraci su, isti su kao na slici, nisu novi ali malo glancanja i bece ovakvi. Odoh na posao cujemo se, pozz.

post-27590-0-44327800-1362400083_thumb.jpg

post-27590-0-19252400-1362400086_thumb.jpg

post-27590-0-86874300-1362400088_thumb.jpg

Promenio član amstel

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja