Boris_LION 1404 Napisano Decembar 10, 2007 Zainteresovan, 494 postova Lokacija: Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Fazera i Beverly-a sam sklonio u garazu ... i sada kako ih nisam obilazio 20ak dana (znam neodgovorno od mene ) nece da upale ... Na oba imam alarme i verovatno im je to doprinelo brzem troshenju akumulatora ... Krenu da zaverglaju malo i nece da upale nema shanse ... Sta da radim ? da kupujem nove akumulatore ili sta je najbolje ... Zelim da budem spreman za 29. Deda mraz akciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 10, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa probaj da ih malo dopunis,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Decembar 10, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan probaj na kablove sa auta pa ih provozaj malo da se dopune Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Decembar 10, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Samo ti se akumulator od hladnoće ispraznio... ništa strašno Imam novi punjač kupljen u louis-u, zvrcni na 064/129-39-39 pa ga uzmi i dopuni oba akumulatora A imam i kablove Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 10, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Samo ti se akumulator od hladnoće ispraznio... ništa strašno Imam novi punjač kupljen u louis-u, zvrcni na 064/129-39-39 pa ga uzmi i dopuni oba akumulatora A imam i kablove Pozdrav Upravo tako. Imam i ja punjac, kod vuka sam, ili prikaci na akumulator od kola kablovima, pa malo vozaj, ili skini, pa uzmi punjac ili donesi do mene da dopunimo, ja sam ti kod Vukovog spomenika. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Decembar 11, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Skini ih, usput proveri nivo tecnosti u njima i napuni ih punjacem "do vrha", bolje je nego da ih malo dopunis voznjom.I ako nemas potrebu za alarmom u toj garazi skini ih i ostavi negde na toplo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTenere 49 Napisano Decembar 11, 2007 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha XTZ 660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Skini ih, usput proveri nivo tecnosti u njima i napuni ih punjacem "do vrha", bolje je nego da ih malo dopunis voznjom.I ako nemas potrebu za alarmom u toj garazi skini ih i ostavi negde na toplo. Samo da podebljam i podvucem Skoro sam u svoj dolio skoro 3 dl Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano Decembar 11, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Samo ti se akumulator od hladnoće ispraznio... ništa strašno Imam novi punjač kupljen u louis-u, zvrcni na 064/129-39-39 pa ga uzmi i dopuni oba akumulatora A imam i kablove Pozdrav Ovo smatram pravim motoristom, kolegom, prijateljem itd Cestitam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Decembar 11, 2007 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Samo jedan savet. Kada garaziras motor, nemoj ga paliti s' vremena na vreme, da radi u leru, to mu vise steti nego korisit. Stekao sam utisak da to radis, iz tvog posta, ako sam pogresio, izvini, mada u svakom slucaju nekome ova info moze da koristi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Decembar 11, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Skini ih, usput proveri nivo tecnosti u njima i napuni ih punjacem "do vrha", bolje je nego da ih malo dopunis voznjom.I ako nemas potrebu za alarmom u toj garazi skini ih i ostavi negde na toplo. Samo da podebljam i podvucem Skoro sam u svoj dolio skoro 3 dl Ljudi se retko sete da to urade a akumulatori zbog toga mnogo brze riknjavaju... Samo jedan savet. Kada garaziras motor, nemoj ga paliti s' vremena na vreme, da radi u leru, to mu vise steti nego korisit. Stekao sam utisak da to radis, iz tvog posta, ako sam pogresio, izvini, mada u svakom slucaju nekome ova info moze da koristi. Ovo stvarno nisam znao, daj i neko objasnjenje...Nije mi logicno da je bolje ne paliti motor cca 3 meseca nego paliti ga svakih 3-4 dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Decembar 11, 2007 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Samo jedan savet. Kada garaziras motor, nemoj ga paliti s' vremena na vreme, da radi u leru, to mu vise steti nego korisit. Stekao sam utisak da to radis, iz tvog posta, ako sam pogresio, izvini, mada u svakom slucaju nekome ova info moze da koristi. Mislim da je negde neko pomenuo da je to zato sto se akumulator uopste ne puni dok motor radi na ispod 2000 rpm-a,ili koliko vec,valjda zavisi i od motora i od elektronike na njemu,i kad neko upali motor i ostavi ga 10 minuta na leru na oko 1000 rpm-a,ustvari nista ne radi sem sto trosi gorivo,jel sam u pravu,ili bar blizu!? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Decembar 11, 2007 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Podji od ovoga. Sta dobijas time sto ga palis svaka 3-4 dana? Razloga zasto je bolje ne paliti ima jako puno, a objasnjenje svega toga prilicno dugacko. Najbolje je da mi verujes na rec ;D Podji samo od hladnog starta, pa je i to dovoljno. Rad u leru, opet stetan. Zagadjivanje ulja kiselinam, kondezacija... Bila je i tema o tome http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=3474.0 Sve je to lepo sto su pojedini napisali' date='ali cini mi se da ste odmakli od teme.Sta su odgovori na temu?Povremeno paljenje.Da ili ne?[/quote'] Ne, nema potrebe, veæ je reèeno zašto. Ima jedna mala caka koju mnogi ne znaju po pitanju ulja. Ako ti je u motoru polusint ili sint koji u sebi ima estera, hladni start je puno bezbolniji nego sa PAO ili MC sintom ili mineralom ( koja je najlošija u tim uvjetima, i to debelo ). To je zato što se ester lijepi na metal i nema scurivanja ulja sa stijenki metala, što se kod ostalih uljnih baza dogaða. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejang 1 Napisano Decembar 11, 2007 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Alarmi cuda cine... koliko su mi samo puta ispraznili akumulator... I obavezno puni odgovarajucim punjacem (sa sto slabijom strujom)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Decembar 11, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Nemam vremena sad da citam ali sam sacuvao pa cu obavezno procitati ceo tekst. Stvarno nisam imao pojma za ovo. A sto se tice tih estara, to sam znao, ne znam tacno da li ima neka magnetna svojstva ili u cemu je fora ali od samog starta motora svi delovi se podmazuju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...