marinero MNE 78 Napisano Februar 25, 2013 U prolazu, 94 postova Lokacija: Cetinje Motocikl: VESPA PX200 1988 BMW R1200GS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, doslo je vrijeme da se makina vadi iz garaze... E sad, moj motorin je imao maaalo duzu pauzu ali sto se moze. Model F800R je u pitanju, 2010 god, presao nepunih 9900km. Evo sto sam ja uradio, napunio rezervoar, skinuo akumulator (koji je u medjuvremenu 3 puta isao na ctek punjac), ocistio i podmazao lanac, po prvi put u svojoj reziji. ugurao u hodnik u prizemlju, pokrio moto ceradom i pozelio lijep san... Preskocih da kazem da imam samo 2 mjeseca bajkerskog iskustva a motor je otisao na spavanje polovinom maja. E sad, treba mi sto vise savjeta sto cinjeti da ga pripremim za povratak na put. Kupljene su nove gume, zamjena i balansiranje se podrazumijevaju, kupio sam i ulje i filtere ali ne zamijenih jer sam ga parkirao poslije 20 dana, posavjetovase me da ne cinim duplu rabotu. Kako se vracaju kleme, mislim koja prvo, nedje vidjeh da je to bitno? Na sto jos da obratim paznju? Ima li moj model kakvih boljki o kojima treba povesti racuna? Kako da nabavim manual, volio bih ponesto i sam da majstorisem.. Pisite, ne stedite se, svaki dobronamjeran savjet je dobro dosao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tamburski 16 Napisano Februar 25, 2013 U prolazu, 67 postova Lokacija: DOLOVO KOD PANCEVA Motocikl: xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan prvo stavljas plus klemu pa onda minus proveris ulje i palis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MladenV 110 Napisano Februar 25, 2013 Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Nis Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Zasto je bitno da li prvo stavljas +/- ili obrnuto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4458 Napisano Februar 25, 2013 motoras, 2531 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Zasto je bitno da li prvo stavljas +/- ili obrnuto Zato sto ako prvo stavis "-" ,a nakon toga "+" moze ti se desiti da kljucem dotaknes ram pa da napravis kartak spoj. Ako prvo stavis "+",a nakon toga "-",ako prilikom stavljanja druge kleme dotaknes ram,nece se desiti nista. Ako stavljajuci "+" dotaknes ram,a "-" jos nisi stavio,takodje se nece desiti nista... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MladenV 110 Napisano Februar 26, 2013 Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Nis Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala druze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marinero MNE 78 Napisano Mart 2, 2013 U prolazu, 94 postova Lokacija: Cetinje Motocikl: VESPA PX200 1988 BMW R1200GS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Pocela je akcija. Akumulator vracen na svoje mjesto, u ponedeljak ce biti nove gume, zatim servis.. Cekam iskusnije da se jave sa jos savjeta.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...