longy 0 Napisano Februar 14, 2013 U prolazu, 42 postova Prijavi odgovor kao problematičan zdravo svima!! cemu sluze ovi srafovi na menjacu kod r 25/2? imam problem sa ovim menjacem...,nece da izzubi na prazan hod(ler)...,nego je vratilo stalno ukopcano i okrece se(mislim na vratilo koje prenosi na kardan) ima li neko da pomogne....oduzicu se pivom....;-) pozdarav!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Februar 14, 2013 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Okreci ulaznu osovinu dok pokusavas da ga izbacis na ler. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
longy 0 Napisano Februar 14, 2013 U prolazu, 42 postova Prijavi odgovor kao problematičan Okreci ulaznu osovinu dok pokusavas da ga izbacis na ler. pa okrecem je,ali uvek okrece i zlaznu osovinu! neznam dal mozda nisam pomesao one viljuske,kad sam pakovao menjac....ali koliko sam primetio one u iste,nisam video razlike...,pa tako da i ako sam ih pomesao,nebi trebalo da je to problem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Februar 14, 2013 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Položaj viljuške se podešava eksentrom (18) da bude na sredini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
longy 0 Napisano Februar 14, 2013 U prolazu, 42 postova Prijavi odgovor kao problematičan Položaj viljuške se podešava eksentrom (18) da bude na sredini. nisam primetio da tu ima podesavanja....ima samo onaj zljeb u koji mora da upadne ispust na cauri koja drzi viljusku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Februar 15, 2013 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Ti si znači rasturao menjač. Ako je sve čitavo, ispravno, na svom mestu, nauljeno, onda koliko ja vidim problem može da bude u podešavanju viljuške ili selektora. Pipci viljuške (19) i ivice žljeba u koji ulaze (14) moraju da budu bez oštećenja i ne previše pohabani. Položaj pipaka viljuške (19) koji ulaze u žljeb prstena (14) se fino podešava ekscentrom (18) koji ima prihvat za ključ. Ovo podešavanje se radi kada je otvoren poklopac kućišta, a pomaže se malim zglobnim ogledalom. Pri tome osovina mora da bude fiksirana u istom položaju kao što stoji kada se stavi poklopac kućišta. Kada se pipci viljuške postave tako da su podjednako udaljeni od susednih zupčanika ekscentar se zadrži u tom položaju i stegne se šrafom (21). Teško je to ovako, ima mnogo detalja, a i zaboravilo se nešto. Ako ćeš bilo šta da radiš po menjaču nađi nekoga ko je to radio ili se snabdej literaturom, dobro je prouči pa onda polako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Februar 15, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan To sto je @spredrag napisao imam u slikama kod kuce. Strpi se dok dodjem sa posla... ekscentar se zadrži u tom položaju i stegne se šrafom (21). Ali se obavezno pre stezanja uveri da nisi zaboravio plocicu oznacenu brojem 22 ili ce biti belaja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Februar 15, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan @longy ´leba ti, smanji slike jer se izgubim kad treba da vidim nesto na tako ogromnim slikama. Ako ne znas kako posalji mi PP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Februar 15, 2013 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno. Ja kad naidjem na velike slike obicno odmah zatvorim temu. Dzaba gledam kad nista ne mogu da vidim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Februar 15, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Обећах слике данас. Пошто, на жалост, ја нисам аутор и власник тих слика већ мој пријатељ из Немачке са којим се повремено дописујем ево линка па погледајте слике директно од њега. Ако нешто није јасно око коментара питајте помоћи ћу колико знам. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...