Jump to content

Moto Zajednica

MZ Caffe

Recommended Posts

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

Zapevala Honda tica juce... na sva cetiri cilindra :moto3: :moto3:

Tooooooooo ... uskoro cu do tebe pa da je vidim uzivo.. 0takoje.gif0takoje.gif0takoje.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

Zapevala Honda tica juce... na sva cetiri cilindra :moto3: :moto3:

:jee4: lepo, a kad ce zapevati na youtube? :muzicari: da cujemo i mi sto nismo blizu :D

jel to znaci da ce uskoro tema o radovima na hondi da osvane? mnogo volim takve teme, a citajuci tvoje teme o MZ-u, sigurno cu kao i mnogi uzivati u citanju i ove teme :takoje:

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Javi se Sumi kada dolazis,mozda i ja dodjem da se druzimo malo,a i ostali mi kod Darka neki "plekovi" od Falkonca na farbanju ali moze da se vozi i bez njih,zapevao i Falkonac sinoc,tacnije nije bas pevao,vise je nekako urlao,cisto da se javi komsiluku,dok nisam malo nastelovao karburator a posle samo kaze tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff tuff

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Obavezno da svratite... Samo smo je kresnuli slede jos neka sitna stelovanja i cekam limove i sediste i to bi bilo to!! Teme sa fotkama ce sigurno biti!!

• Drug član, 3087 postova

Мрзело ме да учим свих 14 падежа, па му се нисам посветио. :lol:

А "Аран" је код мене синоним за "бројање тактова".

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

E da ste culi mog BMW-a R 25/3 - kad sam ga imao ! Taj je znao da broji ko u prvom osnovne !

• Podržavam 1

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Falkonac moze zbog velikog zamjca da nastavi neko vreme da radi posto mu izvuces kontakt kljuc i ponovo ga vratis.

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Planiram sutra da čačkam malo pa me zanima odakle idu žice za zadnje migavce? Jedan se odvalio a žica je nastavljana 100 puta pa ako nije komplikovano ja bih to sve zamenio, i taj deo instalacije i migavce.

Ma i da je komplikovano ne sme da me mrzi, nemogu na nastavljane žice opet nešto da nastavljam, na sebi da fušerim...

Vidim da moram da skidam limeni deo za tablicu, to onako ovlaš bez detaljnijeg zagledanja...

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Ako si mislio na MZ - zice za zadnju kocnicu, zmigavce i stop svetlo idu sa ove bakelitne spojnice. Trebaju ti samo nove zive i one papucice za krajeve !

dsc00112.jpg

Hvala. :)

Raščupaću ga to je sigurno a da li ću da sastavim to ćemo videti. :D

uredne li instalacije...

Ovo sam shvatio tek kada sam video kako je kod mene: štrokavo, prašnjavo, blatnjavo, sve žice su iste usrane boje...

To je bre posao za nekog ko zna da radi.

Izbacio sam sve nastavke i sada ima samo jedan, to je moj maksimum. Radi, dobro je, ne čačkam više...

Zamenio sam i ulje. To uvek menjam, pred svaku sezonu. Staro je i dalje bilo žućkaste boje, verovatno redovna zamena ulja štiti prenos od crkavanja jer bi crko milion puta do sada zbog prikolice da nije svežeg ulja.

Ovaj put sam sipao Bergoline, od dve vrste odabrao sam kao bolju, za ekstremne uslove ekspolatacije.

Imao sam nameru da sipam Galax menjačko potpuno sintetičko ulje, video sam na sajtu. Zvao sam Galax i kažu da nema, da su pravili neku količinu ali se nije dobro prodavala zbog visoke cene iako je kvalitet najbolji. Tada su prestali da ga prave a na sajtu stoji kao mogućnost, ako bi neko npr. kupio 100.000 litara napravili bi oni, ne bi im bilo teško. Ta izrazito visoka cena nije problem za nas jer sipamo jedu flašu, verovatno su se bunili oni što kupuju na kante a sad zbog njih i mi da ispaštamo. No, džaba diskusija, potpuno sintetičkog menjačkog domaćeg ulja nema i kraj.

Kurbla mi je pukla, kupio sam drugu a nemogu da izbijem kajlu iz stare i da je skinem, verovatno mi je mali "ubeđivač".

Gume na fuzasterima treba da zemenim, valjda ću moći ovako da ih natakarim bez zezanja, da ne moram da ih kuvam.

• Drug član, 3087 postova

Јеси ли можда погледао имају ли они из Модриче неко уље које ти одговара? Мислим да свој пос'о раде поштено.

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

ma bilo koje menjačko ulje vršiće posao! ;) (sad kad nemaš prikolicu.)

Struju mogao bi da ti sredim, a za kurblu moraćeš da skineš deklo kvačila, i svo ulje da istočiš! ;)

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

uredne li instalacije...

Ovo sam shvatio tek kada sam video kako je kod mene: štrokavo, prašnjavo, blatnjavo, sve žice su iste usrane boje...

To je bre posao za nekog ko zna da radi.

Izbacio sam sve nastavke i sada ima samo jedan, to je moj maksimum. Radi, dobro je, ne čačkam više...

U mehanici jedna od boljih osobina je znati svoj limit.Svako prekoracenje istog, sa sobom donosi mehanicarske komplikacije i materijalne izdatke.

Što se tice noznog startera(kurble-lele) ti preporucuhem da kod zamene kupis i novu "kajlu".Nije skupa a znaći mnogo jer su stare skoro uvek deformisane i ostecene na bilo koji nacin.

Mislim da previse mozgamo o mazivima,uljima a velika vecina nas nije upucena ni u osnovne karakteristike (API klasifikaciju), Ljudi su `70,`80. vozili MZ na tadasnja ulja i nisu imali problema.Vazno je da ga ima i da se redovno ili cesce menja.Uvek sam vozio na hipenol ali sam ga menjao svake sezone.Ko bas hoce da se igra apotekara, moze staviti aditive ali samo od renomiranih firmi koje proizvode i zive samo od aditiva

tipa Liqui moly,STP,Wynn`s i sl.

Kao sto sam rekao, menjao sam ulje svake sezone i nisam tockirao MZ-a i nikada nisam imao problema sa menjacem. Imali su ga (probleme)ljudi koji nisu odrzavali motore ili su ih seksualno zlostavljali.Ne racunam one koji su kupili polovne koji su vec bili u losem stanju.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja