wice 84 Napisano Mart 7, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa bakarna cev se obmota oko grane,znaci spirala i napravi se kao izmenjivac toplote....onda se ta cev poveze sa isparivacem na mestima gde se povezuje voda a na najvisljoj tacki sistema se napravi cep i sistem se napuni vodom,isparivac treba biti vislji ud spirale i po nekoj logici topla voda bi trebala da ide gore a hladna voda da se spusta u spiralu dole i tako da kruzi....slicno kao centralno grejanje u kuci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Mart 7, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj Floyde da pogineš molim te, ja to pomenuo onako kao mogućnost u razvojnoj perspektivi čovečanstva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Mart 7, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Sve za covecanstvo nije to bas toliko opasno wice odlicna ideja samo bi ja po, potrebi u sistem dodao i malu elektro pumpu za vodu al prvo bi probao bez nje evo ovako imam sve uredjaje samo pumpu za ulje moram da vidim gde mi je i dal bi mogla bocu bi za pocetak stavio veliku i motor isprobavao u mestu jedini problem ostaje karburator i rasprskivac u njemu ajmo ideje ja razmisljam da sve to probam na tomosu jel ako i bez ulja probam nece biti preko 20e stete he he Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Mart 7, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan za rasprsivac mislim da je dovoljno da stavis cevcicu iza siber klipa ,a usisnu granu trebas izbusiti zbog vakuma...ali mislim da je na tomosu vakum suvise slab,da nece moci da aktivira isparivac....a pumpa se uvek moze ubaciti,ali mislim da bi trebalo da radi i bez nje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Mart 7, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Za vakum na tomosu se ne brinem valjda ako mogu membranski karburatori da rade moci ce i on membranske karburatore smo stavljali na tomose jel bi mogao vakum direktno iz kartera to sto kazes za cevcicu bi mozda i moglo ali tu bi trebalo dodati i neki ventil mali za podesavanje odnosa smese mada nije karb bas tako prost al vredi pokusati ovih dana cu da potrazim pumpu za ulje pa cu da vidim dalje samo treba uvatiti vremena za sve to za probu bi koristio samo vrucu vodu iz bojlera ;D ;D i aparat za gasenje mada sta sve to vredi kad ce i gas sad da poskupi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Mart 7, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan za probu ti uopste i ne treba topla voda ,posto je tomos tako mali potrosac tako da se isparivac nece skoro ni malo lediti...probaj slobodno bez vode,,,,vakum ne mozes iz kartera posto kada klip krene dole u karteru ce se stvarati pritisak...moras na usisnoj grani jer jedino tu imas vakum.... a cena plina ne zavisi od cene nafte.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 8, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan a za vazdusare inace ide drugaciji isparivac,koji radi na topli vazduh,,a podmazivanje ces tesko resiti kod cvaje sa plinom,jer je ulje tesko i gusto ,,,a i isparivac od auta je prevelik za tomosa,inace za motore postoji plin,male boce,isparivac je maalecak malecak,,i ide oko 100e po karburatoru,plus boca,itd.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Mart 8, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Pa nisam ja mislio da to stavim na tomosa ni u ludilu :) nego samo za testiranje nebi taj motor ni metra napravio jedino da vucem bocu onu ogromnu za sobom znam da postoje i ti isparivaci sto ih vazduh iz izduva greje ali ja imam obican onaj veci a necu bas da ulazem u to e da za cenu plina kazu da ce svakako rasti cene za 20-30 posto bokilic jel znas gde inace to ima da se kupi jel imas neki kontakt sajt ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Mart 8, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Majstori su KRENULI ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D majstor Joker nanosi spric-git na rezervoar tako da se nadam da ce farbanje biti zavrseno u toku naredne nedelje.Ostaje jos tapetar da zavsri sediste...Jos malooooooooooooooooooo!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 8, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Pa nisam ja mislio da to stavim na tomosa ni u ludilu :) nego samo za testiranje nebi taj motor ni metra napravio jedino da vucem bocu onu ogromnu za sobom znam da postoje i ti isparivaci sto ih vazduh iz izduva greje ali ja imam obican onaj veci a necu bas da ulazem u to e da za cenu plina kazu da ce svakako rasti cene za 20-30 posto bokilic jel znas gde inace to ima da se kupi jel imas neki kontakt sajt ... znam,al mora da se naruci i ceka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Mart 8, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Posle 2 sata trazenja po supama nasao sam 2 isparivaca kompletna ,veliku bocu neznam kolko litara , 2 el ventila za gorivo i jedan za gas potpuno nov nikad nije koriscen nasao sam cak i one prekidace lovato sto idu kabinu za prebacivanje sad ne mogu da se setim gde sta ide na isparivacu al probacu da vidim na caletovom jugicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Mart 8, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan a za vazdusare inace ide drugaciji isparivac,koji radi na topli vazduh,,a podmazivanje ces tesko resiti kod cvaje sa plinom,jer je ulje tesko i gusto ,,,a i isparivac od auta je prevelik za tomosa,inace za motore postoji plin,male boce,isparivac je maalecak malecak,,i ide oko 100e po karburatoru,plus boca,itd.... Da li to znači da je plin moguće staviti na 4T motorcikl i da takav uređaj postoji dok na 2T nije zbog podmazivanja pa ga zato nema? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Mart 8, 2008 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Video sam pre par dana u nisu trabanta sa plinom, za one koji neznaju: 2t masina vazdusno hladjena sa dva cilindra i karburatorom slicnim mz-ovom. Razgovarao sam sa rodjakom koji ugradjuje plin o toj mogucnosti, kaze da je izvodljivo i da to bugari rade godinama, jedini problem je velika potrosnja. Po njegovim recima je neisplativo voziti cvaju na gas jer trosi mnogo vise nego sto bi trosio benzin, pa ni upala manja cena gasa nije dovoljna da nadoktnadi tu razliku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 8, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan a za vazdusare inace ide drugaciji isparivac,koji radi na topli vazduh,,a podmazivanje ces tesko resiti kod cvaje sa plinom,jer je ulje tesko i gusto ,,,a i isparivac od auta je prevelik za tomosa,inace za motore postoji plin,male boce,isparivac je maalecak malecak,,i ide oko 100e po karburatoru,plus boca,itd.... Da li to znači da je plin moguće staviti na 4T motorcikl i da takav uređaj postoji dok na 2T nije zbog podmazivanja pa ga zato nema? postoje specijalni rasprskivaci za 2t za ulje ali su uzasno skupi,sve ostalo je dzaba unistavanje masine,na 4t je to prosto staviti,inace i dizeli mogu da rade na plin ali trose uz plin uporedo i naftu negde oko 20% NAFTE A 80%PLINA,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Mart 8, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Hm sad ne znam dal ista da radim ako previse trosi i ne isplati se onda necu da se zezam sa time Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Mart 9, 2008 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nigde ni jedan novi odgovor u celom pod forumu,pa nije niko lud da sedi pored kompjutera kada vreme dozvoljava da se sedi na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Mart 10, 2008 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan 2 Vuja Evo uputstva za kacenje prikolice na BMW R 25,moze da bude od koristi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Mart 10, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vec stavio upustvo za etz 251 ali vuja izgleda nije ni video :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano Mart 10, 2008 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan @Picasso Shta je sa bobber-om. Ja chekam ishod te priche. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Mart 10, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno vam hvala na uputstvima za prikolicu, koliko god isto izgledaju nisu, sasvim se dobro međusobno dopunjavaju i treba sve, mislim da ustvari neka podataka da se dupliraju. Ja se nisam pojavljivao ovde par dana, mislio sam da biste možda želeli da se odmorite malo od mene dosadnog @Picasso Shta je sa bobber-om. Ja chekam ishod te priche. Ovo je suština priče, svi smo radili oko motora i dobro bi bilo da se sada zna ko je dokle stigao i šta je preostalo od radova. Loše je da svako radi sam za sebe, možda ima boljih načina, treba razmenjivati iskustva... Moji radovi na koje se spremam su: 1. Joskino paljenje (teško mi je da čekam 1. maj...) 2. Sijalica fara od 100w (Wice zna foru kada dođe vreme za to) 3. Desni semering viljuške + ulje 4. Štelovanje kvačila 5. Narezati navoj i ušrafiti štitnik kontakt brave za nosač satova 6. Popravka puža brzinomera (da radi već jednom ) 7. Zamena šrafova levog dekla u šrafove sa inbus glavama 8. Namazati posudu AT ulja hermetikom (curi na spoju jer je posuda nova) 9. Zamena zadnjeg fara (istog je oblika a nema cijalice sa 2 vlakna) 10. Zamena ručica volana 11. Podmazati lanac 12. Možda prednja guma, zavisi od para... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Mart 11, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan @Picasso Shta je sa bobber-om. Ja chekam ishod te priche. Cekam na majstore... Tockovi, upravljac, elektorinstalacija, masina...POSTAVLJENI i came u radionici cekajuci na zavrsetak farbarskih radova (koje farba majstor Joker) i tapacirskih radova odnosno sediste koje mi radi majstor Mile iz Svilajnca. Tako da CEKAM!! Kao sto sam i rekao kada masina izadje na drum postavljam ceo dnevnik rada (od oktobra prosle godine) sa fotkama!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Mart 14, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Kao i obično, ispao sam naivan... Otišao sam na pumpu u Francuskoj da vidim taj silni izbor 2T ulja, to čudo od Evropske ponude na samo jednoj jedinoj pumpi u zemlji... Stanje isto samo su dodali Modričin Sint sa testerom na etiketi. Pakovanje je od 0,2 ima cenu od skoro 250 dinara što bi za litru bilo 1.250. Poređenja radi, po stranim pumpama se prodaje jeftinija čista sintetika već u intervalu od 880 do 1.000 dinara. Onda nazovem uvoznika Stihl testera i opreme i dobijem jako korisan podatak: uvoznik ne želi da razgovara sa bilo kim ko nije disrtibuter, odbija da prima pozive. :-[ Dalje tražim na kom delu sajta ima spisak distributera međutim nema nigde a kada sam već uporan onda će da mi izdiktiraju telefonom par njih u Bgd-u. Jedva dođem do telefona. Svi imaju isto ulje u beloj kanti a ono crvene boje, tog ulja na Internetu nema jer je model koji proizvođač više ne prodaje, ima ga samo ovde... Od distributera zavisi i cena, svi su različiti. Najsličnija im je cena tog ulja u pakovanju od 0.1 i kreće se od 120 do 130 dinara. Pakovanje za koje sam bio zainteresovan je od 10 litara a za to zadovoljstvo postoji interval od 6.000 do 7.500 dinara. Obilazeći pumpe po gradu video sam da najboljeg domaćeg polusintetičkog ulja Galax Ditaktol Ultra ima samo u Francuskoj po nešto nižoj ceni od 150 dinara za pakovanje od 0.25l. Na drugim pumpama ga nema i od kako su Rusi kupili NIS sve stoji, nema redovnih isporuka. Po ostalim puma tragedija, baš je stvar čiste kocke, na šta naletiš... Na Bogosloviji Valvoline polusintetika oko 800 dok je mineralno 660 za litru. Zato onaj najgori Dvotaktol u žutim flašama a i kantama od 10 litara ima gde hoćeš, džabe je ali ga opet niko ne kupuje... Od domaćih ulja po kvalitetu se ističe jedino FAM-om Dvotaktol skuter, to nam je sem pomenutog jedina polusintetika koja ima značajne specifikacije a da ga ima na nekim pumpama... Sve ovo pišem jer je izbor jako loš, sezona još nije počela pa da se zna da DOBRO I UVEK ISTO ulje na pumpi teško da može da se nađe, uglavnom loš i promenljiv izbor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Mart 14, 2008 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sipam italijanski Tamoil,litar minerala kosta oko 300 din i vrlo malo dimi i kada se napravi jaca mesavina od 2,5% a do 2,5% ne dimi uopste.Tamoil koristim vec godinama za kola isto kosta oko 300 din SAE 15-40,mineralno i super se pokazalo.Imaju 2T i polusintetiku i sintetiku koja isto nije preskupa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Mart 14, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Duki, gde pazaris taj Tamoil ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Mart 14, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kod nas (svilajnac) na privatnoj pumpi nasao neku sintetiku po 70din. za 100 grama, . dve flasice na 10l , magarence ide monogo veselo, ne dimi, a auspuh ne mrlja vec pocinje da sivi kao da nema mesavine, odnosno kao da je cist BMB jerbo se ja vozim iskljucivo na bezolovni, bez problema! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...