Čika Dule 152 Napisano Januar 17, 2010 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nije loša ideja, iako imamo ode virtuelnu berzu, ali moglo bi i uživo. Pa krka, pa cirka, pa sve... A, kupovina k'o kupovina, sporo ide, pa se razvija, pa onda neće, pa opet... neću da pričam, da se ne izbaksuzira, jer me uvek takva karma pratila. Čim lanem, ono propadne. Biće valjda, obnarodovaću svečano, kad bude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 17, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Vidieo sam sve to. Ne kontam sam princip rada,ovim sistemom karter se ne moze koristiti,ne moze da se stvori pritisak ako se ne varam? tako da mi nije jasno nikako,inace ako su podaci tacni,wau :o nisam ni ja u potpunosti razumeo ali,,,, (da nesto i pametni srbi izmisle)... xexexe ;D ;D ;D ma ovo je zakon... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Januar 17, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan To je princip rada obicnog 2t motora,a kod ovog karter ne moze da stvara pritisak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Januar 17, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam razmišljao o berzi, imamo potpuno drugačije probleme u vezi delova od ostalih. Specifični smo pa ćemo i o tome kada se budemo videli uživo - na Skupu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 17, 2010 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Gledam snimak vec 100-ti put i ne kontam :-\ nista vise ne mogu da nadjem evo sad pogledaj.... ;D Kako li ovo trese dok radi ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Januar 17, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Zar je bitno :D 22KS na 3000 obrtaja,sa 160ccm,to sto trese bi ne najmanje zanimalo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Januar 17, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Sala je blia,mada na snimku rada te masine sa tomosovim cilindrima se ne vidi bas da vibrira nesto posebno... Zasto mislis da ne moze imati primenu? Mene ovde zanima rad te masine,skontao sam u karter ide ulje,znaci nije u upotrebi sa smesom. Sa tih snimaka mi se cini da su i izdu i usis iznad klipa,pa mi nikako nije jasno kako usisava smesu? I sta je ono izmedju cilindara i karburatora,lamele ili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Januar 17, 2010 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sve pohvale nasim ljudima. Samo da napomenem da mi se izraz "MZ sekta" uopste ne dopada, bez ljutnje ;D Sa druge strane svidja mi se to sa berzom ali neznam koliko je to izvodljivo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Januar 17, 2010 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan @kataran i ostali kojima se ovo nije svidelo Odmah se izvinjavam za neobično ilustrativnom opisu grupe zaljubljenika u MZ motore, koji odskaču svojim međusobnim drugarstvom, požrtvovanošću i spremnošću da pomognu u bilo kom problemu i momentu. PS Već se uveliko osećam kao član te ... grupe! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Januar 17, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Cika Dule pazari mašinu što pre. Brzo će otopliti i cene će porasti, nemaš mnogo vremena. Februar je sjajan za kupovinu. Još ako udari neka hladnoća od oko -15 to je za kupovinu milina jer takvo vreme nizašta drugo nije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 17, 2010 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Zar je bitno :D 22KS na 3000 obrtaja,sa 160ccm,to sto trese bi ne najmanje zanimalo... Neke japanske 125-ice imaju duplo viecu snagu.... na kraju setimo se mz-a RE125 iz '65. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Januar 17, 2010 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan U pravu je Vuja, pazari masinu sto je moguce pre da bi ti ostalo vise vremena za eventualne popravke koje su u vecini slucajeva potrebne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Zar je bitno :D 22KS na 3000 obrtaja,sa 160ccm,to sto trese bi ne najmanje zanimalo... Neke japanske 125-ice imaju duplo viecu snagu.... na kraju setimo se mz-a RE125 iz '65. da,na 15 000 obrtaja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Da Vas obavestim da je stigao novi projekat... Buduci bobber je "sisao" u radionicu pa sada polako...Kada imam vremena i "$ vremena $"-jedno po jedno, znam da nece biti lako ali se ne dam zaplasiti. Bez obzira sto je korozija zestoko osvojila, ram nije nigde istruleo, motor sam juce skinu pa cemo videti sta se u njemu nalazi... Inace u pitanju je DKW iz '54 godine sa masinom od ES-a 150 ccm! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Koji je to DKW,jel 250 ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Koji je to DKW,jel 250 ? Nemam pojma, tip od koga sam ga uzeo mi je rekao da je iz '54 godine mada sumnjam, sudeci po prednjoj viljusci i po faru mislim da je stariji... PoGooglovacu danas malo pa cu videti! Masina je od ES-a 150! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan IzGooglo-ovao sam malko i jedino sto sam nasao da lici na ovo moje je DKW sb200 iz 1938 godine, ovaj moj ima neku plocicu alki se na njoj nis' ne vidi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan A papiri? Steta bi bilo prepravljati ga,mozda se moze naci masina negde... Jesu tockovi njegovi? Edit,pogledao sam sad bolje,nisu njegovi tockovi sigurno,es mozda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Januar 18, 2010 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Cika Dule pazari mašinu što pre. Brzo će otopliti i cene će porasti, nemaš mnogo vremena. Februar je sjajan za kupovinu. Još ako udari neka hladnoća od oko -15 to je za kupovinu milina jer takvo vreme nizašta drugo nije. U pravu je Vuja, pazari masinu sto je moguce pre da bi ti ostalo vise vremena za eventualne popravke koje su u vecini slucajeva potrebne. Hvala na brizi i preporuci! Imam u vidu sve što ste rekli. Biće, biće... Mož' biti čak i do kraja ovog meseca, ako se sve složi kako treba. ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Motor je mnogo bolji nego što izgleda i to samo zbog korozije. Mislim da neće trebati puno da se dovede u OK stanje. Koliko si ga platio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ima korozije kol'ko hoces ali nije nigde "progrizla" to je najbitnije tako da jedno dobro peskarenje moze da otkloni sve, najvise me brine rezervoar da nije negde probusen a da se ne vidi golim okom! Tockovi su od ES-a tako da ce to najverovatnije i ostati!! Inace javio mi se Bokilic pa rece da mozda ima papire od njega jer bio nekada njegov...! Ja sam ga prvenstveno uzeo zbog prednje viljuske, ali kada sam ga malo bolje pregledao javila mi se ideja da od njega napravim jos jednog bobber-a... Videcemo jos, DKW je "sisao" u radionicu a sta ce izaci...ko to zna :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Inace javio mi se Bokilic pa rece da mozda ima papire od njega jer bio nekada njegov...! Prvo sam se začudio kada sam ovo video a onda sam zaključio da to uopšte nije za čuđenje: nije Svilajnac imao 100.000 ovakvih motora pa da je nemoguće što se potrefilo. Otvori temu za taj motor, ne drži nas da čekamo da ga završiš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Picaso,imam tockove za ovaj motor,sad sam pregledao malo slike,za prednji sam 90posto siguran da je isti,a onda je verovatno i zadnji. Kompletni su,imaju osovine,pakne,lancanik zadnji,puz u prednjem tocku... Dosta su zardjali,ali mislim da se mogu srediti. Ako ti trebaju dogovoricemo se lako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Evo slike. To sam ostavio u Rumenci kod druga,nadam se da je i dalje sve na broju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ima tu "krtine" za lep projekat....Samo jos da se krene po malo para, ljubavi i neznosti....Nadam se da ce navedene komponente brzo da se nabave..Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...