bdada 14895 Napisano Januar 30, 2013 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me dali neko podmazuje lanac mascu ,nasao sam neku sintetičku litijumsku mast cija je tačka topljenja na 288c ,sprej mi se gadi jer sve zivo isprlja mada posle podmazivanja obrisem lagano visak (prskam posle voznje i nediram do sutradan) ipak felna,blatobran,leva nogavica dobiju malo a za scottoiler nemam novaca inace motor vozim uglavnom 120-140 km/h ,da je R nebi ni postavio ovakvo pitanje evo i mascure Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
begec 96 Napisano Januar 30, 2013 U prolazu, 94 postova Lokacija: begeč Motocikl: BMW R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan nisam probao,ali mislim da ce tek mast da leti na sve strane.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Januar 30, 2013 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Mast hoće da leti na sve strane ali samo u početku Ja stavljam mas', lanac je za zamenu pa mi je svejedno šta stavljam, samo da je podmazan. E, sad, kad zamenim lanac i lančanike... Videćemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14895 Napisano Januar 30, 2013 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan ova je dosta lepljivija od drugih masti,uostalom probacu ako nista lakse cu je oprati sa motora nego sprej kontam nekad nije bilo sprejeva a sad lanci imaju ringove da ne izlazi mast pa ono verovatno nisam u pravu ali kad se setim pranja lanca pa prskanje,okretanje tocka bez centralog stendera pa karton da ne isprskam tocak pa opet bude okolo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Januar 30, 2013 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Sto onda ne ugradis podmazivac lanca, evo teme: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/81819-podmazivac-lanca/page__p__1311654__fromsearch__1#entry1311654 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14895 Napisano Januar 30, 2013 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Sto onda ne ugradis podmazivac lanca, evo teme: http://forum.bjbiker..._1#entry1311654 ovim bi se mogao pozabaviti dok cekam tople dane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Januar 30, 2013 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan A da napravis sam neki od ovih podmazivaca? Ima ih dosta na forumu.... Malo love, malo truda a ucinak odlican... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Januar 30, 2013 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan MAST+ SAE 90 pola pola nekad se vrlo uspesno koristilo za te namene... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14895 Napisano Januar 30, 2013 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan A da napravis sam neki od ovih podmazivaca? Ima ih dosta na forumu.... Malo love, malo truda a ucinak odlican... Eto zanimacije kad zapada u februaru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AIeksandar 396 Napisano Januar 30, 2013 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: BEG Motocikl: ER6n Prijavi odgovor kao problematičan Kapiram da dok god je masno dobro je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKI 256 Napisano Januar 30, 2013 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: pored ZR Motocikl: cbr 500 f Prijavi odgovor kao problematičan Jedan starinski recept, kako smo to radili pre xxx god. Tovat mast ugrejes u metalnom loncetu do tacke topljenja i tako otopljenu cetkicom naneses po lancu sa unutrasnje strane (ona koja naleze na zupcanike) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djorke 270 Napisano Januar 31, 2013 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa (koliko znam, a ne znam mnogo) sprej je samo mast sa isparivačem , tako da ne bi trebalo biti problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Januar 31, 2013 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Nekada davno je bila posebna mast za lance. Grejala se do topljenja i onda se lanac potapao u nju. Nakon izvlačenja obesiš ga da se ocedi. Kad se mast stine obrišeš krpom višak. Ali tada nije bilo O idr. ringova. A i brzine i KS su bile malo (ili malo više) manje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1357 Napisano Januar 31, 2013 Vinyl rider, 825 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Nekada davno je bila posebna mast za lance. Grejala se do topljenja i onda se lanac potapao u nju. Nakon izvlačenja obesiš ga da se ocedi. Kad se mast stine obrišeš krpom višak. Ali tada nije bilo O idr. ringova. A i brzine i KS su bile malo (ili malo više) manje. Upravo to sam hteo da kazem, ali preduhitren sam , no nema ni veze. To je bio ritual , operes lanac pa grejes mast i potapas lanac a nadje se i poneki lezaj pa brisanje. Kul posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1386 Napisano Februar 1, 2013 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan U Haynes manualu za moju Hondu stoji da se pogonski lanac moze mazati sa Sae90 ili s' mas' Sae90 drzi oko 300km (po kisi duplo krace) a mast sam jednom mazao za probu i drzala je 1200km. Jedino sto je posle malo teze oprati lanac. Inace koristim obican lanac, bez gumica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1653 Napisano Februar 2, 2013 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan znam da mi je majstor rekao da kada sam menjao lezajeve na tockovima automobila uzmem onu LPD mast i nema da razmisljam 100000 km, cini mi se da tako nesto pise i na kutiji. Neuporedivo je bolja od obicne tovatne masti, kapiram da je dobra za podmazivanje bilo cega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grunph 11 Napisano Februar 2, 2013 U prolazu, 42 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ti ta mast sto se topi na 300 c nije najbolje resenj.Mast treba da se u toku voznje istopi ( zbog grejanja lanca) i da podmaze sve taruce povrsine lanca posebno izmedju karika.Ako ostane cvrsta nece uci nigde vec ce ostati na povrsini. Mast + duze traje + manje prska - teze se pere - lepi prasinu (ako vozis of rod bilo kakav tj van asfalta polepi prasinu pa onda to razmrlja i iznedju karika-osmirgla lanac I lancanike) Moje misljenje je da je SAE 90 najbolje resenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Februar 2, 2013 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Ја ланац на маторој yamahi мажем спрејем, али што јест јест - у упутству фабричком пише SAE90. Купи кило тог уља и заборавићеш да си икад дао паре за подмазивање ланца. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Februar 2, 2013 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan I na boldorci je fabrički podmazivač SAE90 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoLiBrI 233 Napisano Februar 2, 2013 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun-Ugrinovci Motocikl: suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan ja bas danas bio u guevari i kupio sprej za podmazivanje lanca...ipon za off road 1700 din cini mi se... pre toga sam oprao lanac naftom i cetkicom.lik sto tamo radi mi je napomenuo da prskam uvek na zagrejan lanac... eto naucio sam nesto...a ja uvek podmazivao pre voznje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1653 Napisano Februar 2, 2013 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan I ja koristim SAE 90, ali za kardan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6013 Napisano Februar 2, 2013 Drug član, 2780 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Po preporuci se lanac prska posle zavrsetka dnevne voznje, dok je lanac ugrejan, pa da ostane celu noc dok se ne ohladi, da bi se sprej nalepio... Ja to cuo pred kraj sezone, probao, kad ono: cista felna! A mnogi kazu da je SAE 90 najbolji za podmazivanje, ali je motor uvek prljav... P.S. Izmedju masti i ulja ne bi trebalo da je velika razlika, sto se podmazivanja tice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoLiBrI 233 Napisano Februar 2, 2013 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun-Ugrinovci Motocikl: suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan Po preporuci se lanac prska posle zavrsetka dnevne voznje, dok je lanac ugrejan, pa da ostane celu noc dok se ne ohladi, da bi se sprej nalepio... Ja to cuo pred kraj sezone, probao, kad ono: cista felna! A mnogi kazu da je SAE 90 najbolji za podmazivanje, ali je motor uvek prljav... P.S. Izmedju masti i ulja ne bi trebalo da je velika razlika, sto se podmazivanja tice... pazi ja ipak mislim da je mast zakon... jel u poljoprivredi ima jedna masina-berac za kukuruz koji ima mnogo prenosnih lanaca koji trpe veliko opterecenje, u prospektu slovenackok proizvodjaca te masine je izricito preporuceno lance podmazivati mascu!! pa kontam da je i za motor to najbolje,znaci prvo namazati pa prevuci krpom da se odstrani visak i nemoze da bude problema...ali muka je to ocititi!!!tako da za mene je sprej idealno resenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1357 Napisano Februar 2, 2013 Vinyl rider, 825 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Po preporuci se lanac prska posle zavrsetka dnevne voznje, dok je lanac ugrejan, pa da ostane celu noc dok se ne ohladi, da bi se sprej nalepio... Ja to cuo pred kraj sezone, probao, kad ono: cista felna! A mnogi kazu da je SAE 90 najbolji za podmazivanje, ali je motor uvek prljav... P.S. Izmedju masti i ulja ne bi trebalo da je velika razlika, sto se podmazivanja tice... pazi ja ipak mislim da je mast zakon... jel u poljoprivredi ima jedna masina-berac za kukuruz koji ima mnogo prenosnih lanaca koji trpe veliko opterecenje, u prospektu slovenackok proizvodjaca te masine je izricito preporuceno lance podmazivati mascu!! pa kontam da je i za motor to najbolje,znaci prvo namazati pa prevuci krpom da se odstrani visak i nemoze da bude problema...ali muka je to ocititi!!!tako da za mene je sprej idealno resenje... A koji su tek uslovi rada na beraču, to se pere samo kad se remontuje pa i tad svaki 100 to radi. Imam ja jednu mast specijalne namene, za nepristupačne delove veoma visoko opterećene i uslove rada za nepoželeti - nagađate - mast za podmazivanje glava za bušotine naftne. Deo koji se maže mora biti čist i odmašćen jer neće na prljavo i masno da se uhvati , a kad se zalepi za čist deo nepostoji tekućina koja to opere. Crna, teška, lepljiva, tegljiva, ma prava čorba za hard core motore, nema te centrifuge koja bi je razbacala na felnu - toliko je lepljiva da bi sama sebe povukla nazad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1386 Napisano Februar 3, 2013 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Gde ima to da se nabavi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...