Jump to content

Moto Zajednica

VI Skup MZ Svet-a - organizacija

Recommended Posts

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Odluka je pala, ove godine nauživaćemo se na jezeru Zaova. :takoje:

Sada slede aktivnosti koje nisu suviše interesantne za Forum. Ići ću do Katarana da prosastančimo šta gde treba a to bi moglo da bude ove ili sledeće nedelje, ne bi smelo da se čeka više od toga.

Za Požarevac idem kolima jer Crnca nisam sredio posle pada i pred registracijom je a Honda spava kod Bokilica preko godine kad nisam na putu. Za Požarevac samnom može da ide ko hoće, mesta u kolima ima i nema troškova, potrebna je samo dobra volja i dobro raspoloženje.

Sve što se tamo bude dešavalo biće prikazano tekstom i fotografijama a van toga nema mnogo poslova, manje više to je to, ostaje samo zdrava zajebancija i osmeh na licu.

Ko bi za Požarevac neka se javi, i taj "put" treba da bude dobro zezanje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 444 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1000 f

Daj Vujo da vidimo i spisak ljudi koji ce prisustvovati skupu!:moto3: Ja iz ovih komentara vidim nas samo 3-4 koji bi 100% doslo,čak i Kataran koji je tamo neće biti prisutan samo bi povremeno svratio!

• Zainteresovan, 819 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Daj Vujo da vidimo i spisak ljudi koji ce prisustvovati skupu!:moto3: Ja iz ovih komentara vidim nas samo 3-4 koji bi 100% doslo,čak i Kataran koji je tamo neće biti prisutan samo bi povremeno svratio!

Verovatno cu biti zauzet ali klempu mogu da ispecem :zvizduk:

Ok. Nije to nikad bilo precizno ali je ipak neki orijentir šta tamo da se radi, da li se traži mesto za 5 ili 100 ljudi.

Spisak:

1. Vuja

• Svrati ponekad, 147 postova

Odluka je pala, ove godine nauživaćemo se na jezeru Zaova. :takoje:

Sada slede aktivnosti koje nisu suviše interesantne za Forum. Ići ću do Katarana da prosastančimo šta gde treba a to bi moglo da bude ove ili sledeće nedelje, ne bi smelo da se čeka više od toga.

Za Požarevac idem kolima jer Crnca nisam sredio posle pada i pred registracijom je a Honda spava kod Bokilica preko godine kad nisam na putu. Za Požarevac samnom može da ide ko hoće, mesta u kolima ima i nema troškova, potrebna je samo dobra volja i dobro raspoloženje.

Sve što se tamo bude dešavalo biće prikazano tekstom i fotografijama a van toga nema mnogo poslova, manje više to je to, ostaje samo zdrava zajebancija i osmeh na licu.

Ko bi za Požarevac neka se javi, i taj "put" treba da bude dobro zezanje.

ako bude lepo vreme ja bih motorom dosao na dogovor oko skupa ,znaci moze da me obavestis o polasku za pozarevac

ako bude lepo vreme ja bih motorom dosao na dogovor oko skupa ,znaci moze da me obavestis o polasku za pozarevac

Ok

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Spisak:

1. Vuja

2.kukul cb 500s

3.Kataklinger

4.Scorpija

5.Zverinjak

6.Duki

• Zainteresovan, 819 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

ocel bit neka mapa kojim putem je najbolje da se dodje

Okacicemo vec nesto, ako ides na Svilajnac, nastavis prema Pozarevcu i na sam ulazak sa te strane ides desno Kucevo,Petrovac sve do Malog Crnica, prodjes kroz centar i nastavis za Toponicu i jezero.

Drugi pravac je Svilajnac,Petrovac,Malo Crnice, Toponica.

Ovo ti je malo ugrubo ali ima vremena !

Uostalom svi mozete naci to na google mapi

Potpuno si u pravu, to se dešava kada se koristi telefon umesto Foruma pa je kao sve jasno a ustvari ništa nije poznato.

Plan je sledeći: u Utorak 23. se ide za Požarevac. Ja bih išao kolima ako odavde hoće da ide još neko a ako to nije slučaj onda idem Crncem. Motor mi je bio spreman za bilo kakav put ali ga je zima načela, do Požarevca nema mnogo pa mi je svejedno. To kažem da se ne bi neko, ako bi išao, osećao neprijatno jer bi ja išao motorom ali zbog njega nemogu. Nije tako, navozaću se i ove godine, sezona je tek počela pa mi je svejedno kako ću donde.

Kukul je rekao da će ići, ostalo je da potvrdi zbog usklađivanja sa poslom. Nismo se čuli telefonom mada sam to čuo od Katarana pa ako se izbori sa obavezama onda ćemo se dogovoriti da idemo zajedno.

Ukratko, ovo je prilika za neobaveznu vožnju po prvom lepom vremenu. Idemo da se dogovorimo sa ljudima šta ćemo i kako ćemo a to će proći u dobroj atmosferi i lepom druženju. Nije obavezno da ide nas mnogo ali nije ni loše, zašto se ne bi provozali ako se prilika već pojavila?

Ja sam najavio da u Utorak neću raditi i pare sam za tu stvar sklonio na stranu. Obično se vozim sam ali bih više voleo da sam sa Kukulom u društvu. Još bi bilo bolje da je još neko sa nama a tamo nas čeka Kataran i gde ćeš bolje, milina.

Kad se vratimo podnosimo izveštaj sa fotografijama i onda je sve poznato.

Zbog gluposti mi se inficirao prst pa sam imao rutinsku hirušku intervenciju. Sada mi je ruka zamotana, ne staje u rukavicu i ne mogu da stežem kvačilo.

Nemam izbora, moram kolima. <_<

Vule i ja smo svratili do lokaliteta kao što je planirano.

Ukratko, utisci su takvi da je lokacija IDEALNA, i kada bi preterano izvoljevali stvarno ne znam šta bi mogli da tražimo a da tamo nema. Tu je šuma, voda kao jezero a sadržaj lokaliteta treba prihvatiti sa rezervom jer se u funkcionalnost ulaže pa će do našeg dolaska biti napravljeno još jedno mesto za roštilj sa klupama oko njega mada to sve i sada postoji ali eto, lovci su ambiciozni i imaju sasvim jasnu ideju kako ceo prostor treba da izgleda.

Izrazgovarali smo se najlepše, Predsednik lovačkog udruženja je super tip, gospodin u zrelim godinama koje su se nakačile na čoveka mladog i vedrog duha.

Ako sam tamo nešto trebao da dogovaram onda to definitivno nisam učinio jer je Kataran sve dogovorio na najbolji način, ostalo je samo da se upoznamo sa ljudima čisto da bi se videli, da se poznajemo lično i vidimo ko će se sve skupiti. A i onako, da se družimo malo, retke su prilike pa što da ne, eto povoda...

Sledi program dešavanja.

24. maj - PRIPREMA ZA OKUPLJANJE

Dolazak onih koji žele da budu tu radi "dočeka Skupa". :D

Dočekujemo Slovence i obrok usaglašavamo sa terminom njihovog dolaska.

Aktivnosti: raspakivanje, formiranje logora, postavljanje šatora, priprema hrane

25. maj - VI SKUP MZ SVET-a

Ustajanje je uvek u različitim terminima, ko je kako navikao i u kakvim je okolnostima zanoćio. :D

Doček onih koji dolaze na dan održavanja.

Aktivnosti: Imamo izbor, ko ne želi da se mrda iz logora ostaje u njemu i asistira u pripremanju u hrane a ukoliko se hrana pripremi u većoj količini pa je za nju dobro da odstoji kao što je bio slučaj sa ribljom čorbom onda tu i nema nekog posla, ako baš mora da se nešto radi onda ćemo nešto i da izmislimo mada ustvari nikakva obaveza nema.

Ko želi da nešto obiđe i vidi dogovorena je posteta manastiru u blizini od par stotina metara. Manastir datira od pre Kosovskog boja i u dogovoru sa bratstvom čućemo o njegovom istorijatu i značaju. Bratstvo broji 5 monaha koji su nam pored Predsednika lovaca i Načelnika policije prve komšije.

Detaljnije o manastiru a sa komšijama lično: http://www.manastiri.rs/eparhije/branicevska/zaova/zaova.htm

Drugi obilazak je arheološko nalazište Viminacijum. Udaljeno je tridesetak km., ostalo je da kontaktiram kustosa i zamolim ga za "skraćeni program" jer nam obilazak znamenitosti nije cilj mada je šteta ako smo već u tom kraju.

Detaljnije: http://www.viminacium.org.rs/Viminacium/TouristAttraction/?language=srpski

Od obilaska možemo uvek da odustanemo, manastir je izuzetno blizu pa se time ništa ne gubi a o Viminacijumu se dogovaramo kada se skupimo, mogućnosti postoje a nužde nema. I da idemo i da ne idemo u Viminacijum povratak bi trebao da bude ŠTO PRE, u terminu za zakasneli ručak ili raniju večeru, kako ispadne.

Tu strada životinja i konzumira se piće sa sadržajem alkohola po želji. :D

Napomena: Koliko god bili protiv izlaska iz logora treba računati i na goste. Izlazak iz kampa nije obavezan a goste do Viminacijuma može da povede i samo jedan od nas. Šteta je da ljudi pređu tolike kilometre a ne vide ništa sem šume, ima šuma i u Sloveniji. A što se nas domaćih tiče, sve je tu pa ko kako hoće samo povratak treba da je što pre jer je cilj u druženju a ne u vožnji.

26. maj - POVRATAK

Rasformiranje logora.

Teška, masna i nezdrava hrana pred put sa prepunim stomakom po rupetinama uz učestalo stajanje radi ispijanja kisele vode i prečestog mokrenja.

Aktivnosti: iza sebe treba da ostavimo uredan prostor. Priroda je lepa ali nije netaknuta, na zajebavanje mnogi dolaze ali čiste jedni isti, vlasnici - lovci, tako da je čistoća prostora rezultat njihovog rada a ne zatečeno stanje.

Tokom boravka imaćemo označena mesta za odlaganje otpada i rasečene flaše za opuške. U Botaniku se razumem ko Marica u.... ali je šuma sa žirom, valjda je to hrast, na zemlji ima suvog lišća koje se lako pali pa je opasnost od požara prisutna.

Sledi opis dolaska na lokalitet.

Prilaza ima više ali da ne bi komplikovali prikazaćemo onaj osnovni, od pristupne petlje ispred Požarevca a iz pravca grada Požarevca.

Na ovaj način najgore što može da se desi je vrtljanje po petlji dok se ne dođe u položaj kao sa fotografije, na putu sa pravcem prolaska ispod mosta a u pravcu Kučeva.

post-1452-0-89905900-1366749514_thumb.jpg

Nakon prolaska ispod petlje slede ova dva putokaza, jedan pa drugi.

Ko prati putokaze nema sekiraciju, ide u pravom smeru.

post-1452-0-51350200-1366749895_thumb.jpg

post-1452-0-27820800-1366749908_thumb.jpg

Prvi naredni putokaz je ovaj, na blagom uzvišenju. I dalje se prati pravac Kučeva samo bez prekomernog zaletanja na uzbrdici jer se ubrzo izlazi sa magistralnog puta.

post-1452-0-97077300-1366750083_thumb.jpg

Ovo je prvo mesto gde se kao odredište javlja Manastir mada je još rano očekivati obaveštavajuće znake za isti.

U nastavku se sledi pravac Kravljeg Dola.

post-1452-0-17897400-1366750196_thumb.jpg

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja