Jump to content

Moto Zajednica

krpljenje plastika

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 228 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600 F , Honda Transalp 600 V

ljudi jel zna neko ko krpi plastike, otpale su mi zabice sa oklopa ili ako neko zna da mi kaze kako se to radi koji je postupak da probam sam

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

kolega plasticar koji krpi plastike koristi pistolj za vruc vazduh i odgovarajuci dodatak i sa tim rastapa plasticne elektrode,ne moze se svaka plastika topiti i mesati sa svakom,na svakom delu ima oznaka tj tip plastike i koristi se ista za zatapanje...mozes i sam lemilicom alio ne drzi bas najbolje,ja kada imam takvih problema ,nosim kod njega,,,i siguran sam da ce dobro uraditi.mada mozes i sa onim kineskim pistoljem sa vrucim lepkom,ali nije toliko cvrsto kao kada se plastika zavari

• Enduraš, 6405 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ne moze to sa lemilicom da se uradi. Uradi ovako: mesto oko zabice osmirgls grubom smirglom, uzmes poliester kit, namazes deo oko zabice, na samom mestu gde je zabica ostavis deblji sloj kita da bi mogao zabicu da utisnes. Kad je utisnes, navuces malo kita i na nju, ako preteras posle moze i da se osmirgla. vodi racuna da ne nalijes bas mnogo debelo da bi zabica posle mogla da upadne u gumu. To ce sigurno drzati bolje od letovanja lemilicom, ali opet nije cvrsto kao novo. Sacekaj jedan dan, pa tek onda montiraj plastiku.

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

decko se zove dejan,iz obrenovca je i krpi sve sto je od plastike,oklope ,branike ,prelivne boce,hladnjake,farove i sl nazovi pa se dogovori 0648041636

• U prolazu, 70 postova
  • Motocikl: Dominator

"Padobranac" Plasticar: 0637367013    0112260067

Medju boljima u gradu za varenje plastike ako ne i najbolji. Ako si na N.BG. onda ti je cak i blizu. Kada krenes iz Tosinog Bunara Prema Surcinu jedna ulica sa leve strane, mislim da se naselje zove Ledine. Meni je par puta nesto radio i super je ispalo.

Pozdrav.

• Zainteresovan, 599 postova
  • Motocikl: nema

Varenje lemilicom je dobro samo sa istom plastikom (znaci ako imas sve komade koji su otpali), i obavezno se (ako hoces da bude kvalitetno, jako, i da drzi) radi sa "armiranjem"...dakle, uzmes lepo cvrstu celicnu mrezicu (sitnu, ali ne toliko da kroz nju ne moze da prolazi istopljena plastika), iseces malo kvadratno parcence (ili drugog oblika, zavisi vec od pukotine), prislonis dva puknuta dela, stavis zicicu tako da prekriva jednom polovinom jedan, a drugom polovinom drugi komad plastike (naravno, sa unutrasnje strane), i pritisnes lemilicu na mrezicu...

Plastika se topi, i mrezica se utiskuje u plastiku...pustis da upadne do pola debljine plastike, malo poravnas lemilicom onu plastiku koja je prosla kroz rupice na mrezici i voila, zica utisnuta u plastiku, plastika lepo "armirana" :)

Nadam se da nisam bio nejasan, tesko je objasniti ovako...zao mi je sto nisam slikao kad sam to radio.

Imas i onu dvokomponentnu smolu (smesa se u jednakim delovima, bude kao plastelin), stavis je kada treba da napravis deo plastike koji fali...ona se jako stvrdne i posle se moze osmirglati-oblikovati...(ovo se koristi kad nemas sve puknute delove).

Za vece delove oklopa ako fale, mora se liti po kalupu...ili praviti od onih djakonija od kojih se prave plasticni camci...ne znam kako se to zove, nisam sa tim radio :). Ako neko zna vise o tome, nek' napise.

Eto...mislim da su to dva (tri) nacina kojima svako, uz malo strpljenja, moze sam da okrpi svoje plastike, bez da ih nosi kod majstora...a to sa "armiranjem" koliko ja znam niko ne radi...a plastika je cvrsca od prvobitne (provereno :D )...

Pozdrav :)

• дипл.инж.саобраћаја, 157 postova
  • Motocikl: R 1150 GS

izvinjavam se ako sam promasio pitanje, ali je vezano za istu pricu ...

gde naci mrezice na ususima na plastikama za hondu TA 600 v?

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

izvinjavam se ako sam promasio pitanje, ali je vezano za istu pricu ...

gde naci mrezice na ususima na plastikama za hondu TA 600 v?

par ljudi je za tu mrežicu koristilo kancelarijsku kantu za smeće  ;D

3115_IMG_1637-30-01.jpg

• Svrati ponekad, 370 postova
  • Motocikl: Honda cbr 600 f2

vidim da si sa novog beograda pa ti evo broj od momka koji je meni radio maltene sve plastike na motoru posle udesa i prezadovoljan sam decko je u 61 bloku,zove se slavisa 0643395293 i jako je korektan sa cenama

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja