Jump to content

Moto Zajednica

Ko se razume u karbove?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Pitanje je sledece : Da li iglu treba da gura feder prema dole ili ne ?

Naime kad sam rastavio karb prsten je bio iznad zegera na igli , znaci da feder gura prsten odnosno iglu ka dole !

Medjutim na svim semama koje sam nasao prsten ide ispod zegera sto znaci da iglu nista ne drzi sa gornje strane i da ima slobodan pad i naravno stoji puno vislje !!???

U prvom slucaju ima pucanje iz auspuha koje nisam siguran da je od toga a u drugom svecice se preliju i pocrne!!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

prsten mora da gura iglu na dole,nemoze igla da radi na slobodan pad...da je tako...i da ta mala plastika na federu koja je trenutno dole stoji,svcice bi ti bile crne crne..

znaci ne,bas tako stoji...ta predpostavljam mala bela okrugla plastikica i treba da stoji na kraju federa...

• Podržavam 2

Isto je na oba!!

Onda druge nema nego da opet budu prstenovi iznad zegera !

Hvala puno jos jednom na brzom odgovoru 0takoje.gif

i mitru na preporuci 0takoje.gif

Eto to je sema i samo takvu nalazim na celom netu i razbijam glavu i treci put skidam i stavljam karburator ! Jedino dobro u tome je sto sad znam kako da ga lako skinem i vratim za razliku od prvo puta kad mi je trebalo 8 sati da resim japansku misteriju 1lol.gif

• Zainteresovan, 641 postova
  • Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250

Kako kaze bokilic iglu mora gurati feder u svim varijantama,stim sto ima situacija kada igla ima samo jedan zljeb za seger tada ispod segera dolaze ili metalne ili plasticne da kazem plocice kojima se steluje visina iglice ali i tada odozgo na iglu ide kapica preko koje feder gura iglu.Ovo je jako retka situacija i sretao sam je uglavnom na 2T masinama tipa kosacice,trimera i sl. na motorciklu se nesto bas i nesecam.Mozda na starijim karburatorima Weber za 2T skutercice ali nisam bas siguran.Mada u sustini nebitno,feder mora da gura iglu,

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 647 postova
  • Motocikl: ZXR 750 R

trebao bi da imas 2 plastike...manja plastika ide ispod zegera a veca ide na zeger i opruga se oslanja na tu plastiku....

... a inace je greska u manualima i u katalozima rezervnih delova ...sto je i yamaha "priznala" ;)

"""YAMAHA FACTORY MANUAL

Carberator needle assembly

The blowup of the Mikuni carb shows the needle with the collar slipping up and on below the e-clip. If the needle is assembled this way, the coil spring above will have nothing to push against, and the needle will float in the slide and cause major running problems. When removing needles from slides, always note the order in which the springs, collars, etc.go on. The spring must be pushing down on the needle so that it will go up and down with the slide, and not float. The collar goes above the e-clip."""

• Podržavam 2

Svaka cast momci ! Hvala vam sad bar znam u kom pravcu da idem 0takoje.gif

Da , Mcm racing imam dve plastike,(dva prstena) delovi su kao na semi samo sto ne idu redom kao na semi i sto na ovo Yamahino priznanje nisam niasao 1neznam.gif

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

uvek kad skidas user manuel trazis i suplement... dodatak,tu je obicno i ukazano na greske nedostake ili ti ispravke user manuela,nisam komjuterski obrazovan al za toliko znam :lol:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja