Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha fazer vibracije

Recommended Posts

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Suzuki SV650, Suzuki gsxr k7

Radi se o motoru mog prijatelja, i to o Fazeru 2009godiste. Naime, problem mu stvaraju vibracije u kormanu, sa desne strane gde je gas, pa mu ruka utrne, a vibracije se stvaraju na odredjenom broju obrtaja. Gume je stavio nove, izbalansirao ih je, sve je ok, sem tih vibracija.

Pa me zanima, da li se nekome to desavalo i kako da se otkloni taj problem?

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2777 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Nek proveri da li su mu svi vijci na motoru dobro zategnuti... Cudno je samo desna strani ali ok.

Kad je neki vijak nosaca agregata otpusten, vibracije znaju da budu da covek poludi!

Pozdrav!

• Zainteresovan, 501 postova
  • Motocikl: R 1250 GS ADV

Kod mene izmedju 3500-4000 o/min se javljaju te vibracije, u pitanju je Yamaha XJ 600 S, ali ceo motor uzdrhti i na ler na tim obrtajima, kazu da je kod ovog tipa tako fabricki :neznam: i mene to buni malo :stabre:, tako da uvek izbegavam te obrtaje.

• U prolazu, 36 postova

@abarth_maniac recicu mu da proveri sve srafove na nosacima

@Stendovac ne znam stvarno, motor nije mnogo presao i bas je tip top stanje. Kad ga je kupio bilo je ok, jednu sezonu bez problema, e druge sezone su mu se pojavile te vibracije

• U prolazu, 36 postova

Jel zna jos neko nesto o ovom problemu???

Drugar hoce da ga nosi u servis da menja nosace motora, pa da ne baca pare bezveze...

Kaze bas mu pravi problem kad se ide na neke duze ture, utrne mu cela ruka

• Ne silazi, 6571 postova
  • Motocikl: konzerviran

Naravno da je sve moguce...kazu dogodi se i u devojku dete...ali meni je krajnje neverovatno da motor iz 2009 godine ima tolike probleme.

Ako je kupljen polovan, napale bi me razne sumnje, ali ako je kupljen nov... :stabre:

Vrlo cesto, ako ne skoro uvek problemi sa ZADNJIM krajem dovode do vibracija na volanu, pa bi to vredelo pregledati bez obzira sto je tako mlad. Luft u viljusci (zadnjoj), lezajevi zadnjeg tocka, felna, guma, disk...itd.

• Podržavam 1

• U prolazu, 36 postova

gume su stavljene nove, obe balansirane. Citao sam sinoc na nekim forumima, kaze da imaju dosta fazera to godiste probleme sa vibracijama. Pa neki od njih nasteluju gas, menjaju svecice, pa kao smanjuje se nekih 60-70% . I kao kupuju rukavice sa podlogom od gela, i to im dosta pomaze :stabre:

• Drug član, 3000 postova
  • Motocikl: FleXeR

Cim je vezano za obrtaje, a ne zavisi o brzini kretanja agregat je uzrok vibracija...

Cudno je da oseca samo na desnoj strani volana?????

Za pocetak ima li tegice na kraju volana, i neka PREMERI da li su isti levi i desni po tezini.... :takoje:

• Svrati ponekad, 252 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS

Ako je menjao tegice na volanu (fabricki imaju odredjenu tezinu,sto aftermarket nema) ili ako su se odvrnuli ,99% da je to uzrok vibracijama.Imao sam isti problem na hondi pre par godina,ruke su mi toliko trnule da nisam mogao da vozim motor sve dok nisam vratio fabricke (ruznije) tegice!

• Zainteresovan, 805 postova
  • Motocikl: ktm

Ako je menjao tegice na volanu (fabricki imaju odredjenu tezinu,sto aftermarket nema) ili ako su se odvrnuli ,99% da je to uzrok vibracijama.Imao sam isti problem na hondi pre par godina,ruke su mi toliko trnule da nisam mogao da vozim motor sve dok nisam vratio fabricke (ruznije) tegice!

I ja sam prvo pomislio da je menjao fabričke tegice... :Mina:

• Svrati ponekad, 353 postova
  • Motocikl: Honda cbf 1000

Ako sam dobro razumeo menjao je gume. Ja sam imao slican problem kupim nove gume naglasavam pireli kako sam ih stavio poceli su problemi ,reklamiram vratim daju mi drugu ista stvar normalno svaki put balansirano , vratim staru verujte nepoznajem motor sve uredu mogu ga voziti 100 km bez ruku. Moj ti je savet obrati paznju na gume danas neveruj nikom ljudi cuda rade zbog novca ko zna koju klasu uzimaju a prodaju pod prvu.Nista te nekosta vrati staru i bices nacisto.

• Svrati ponekad, 134 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6S

Jel zna jos neko nesto o ovom problemu???

Drugar hoce da ga nosi u servis da menja nosace motora, pa da ne baca pare bezveze...

Kaze bas mu pravi problem kad se ide na neke duze ture, utrne mu cela ruka

Nosače motora??? :zbunjen::zbunjen::zbunjen:

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Nemam velikog iskustva sa Fazerima. Posto se to dogadja i na leru, onda nema veze sa delovima koji se okrecu u voznji. Ako je motor imao preturanje na desnu stranu, korman moze biti prenapet u svojim nosacima, a mozda ima i silen blokove u njima. Neka blago popusti sve srafove na nosacima kormana i neka proba, primetice razliku ako je to u pitanju. Pozz

• SuperStar, 1098 postova
  • Motocikl: MonsteR

skini sve kofere pa probaj?

i meni se javljaju veoma sitne vibracije kada pretičem, ali samo kada sam natovaren + suvozač, ali smatram to koliko toliko normalno.............isto sam čitao po stranim forumima da se često to javlja...............ali ne samo sa desne strane..............

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja