Jump to content

Moto Zajednica

MLJET 2012

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 318 postova
  • Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09

Izlaskom iz tunela ukazuje nam se i prvi pogled na more, ozarenih lica stajemo u mesto pod nazivom Sutomore gde

proveravam moje sposobnosti u cenkanju sa vlasnicima apartmana.

Pocetna cena za dvokrevetnu sobu je 14 e, ja odmahujem glavom, onda sledi ubedjivanje kako ima non stop vodu,

kako ima klimu i kako eto zato sto smo iz Nisa moze za 12eu, ja konstatujem kako je i to mnogo i dobijam od

vlasnika ponudu i to poslednju da uzmemo za 10 eu.Ja mu se zahvaljujem i kazem da je realna cena za Sutomore 7 eu.

Palim motor i polazim dalje ali lagano, i cujem kako mi dovikuje

evo dacu ti i za 8 eu, spustam vizir na kacigi dodajem gas i nastavljam dalje, naravno zadovoljan jer sam uspeo

u nameri da vidim koliko im je prva cena naduvana. Tako da ukoliko se potrudite moguce je DEBELO ubiti cenu.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Dok vozim ka Baru razmisljam o tome kako ustvari i neznam gde idemo, onako u glavi mi je bila Ada Bojana ali ona je

daleko i nisam siguran da li uopste tamo ima kampova, posle sipanja goriva u Baru zakljucujem da mi je prosecna

potrosnja 4,7 l. sto me je obradovalo a dodatno mi je popravila raspolozenje informacija koju sam dobio od jednog

lokalnog bajkera koji mi je preporucio kamp u mestu Utjeha.

Odlazimo tamo i dogovaramo se sa gazdaricom kampa OLIVA, motor, dve osobe i sator za cini mi se 9 eu, stim sto nam

je na kraju naplatila 8 eu po danu, odnosno motor nije racunala.

Tu smo se raspakovali namestili sator, istusirali i otisli malo da prosetamo.

Evo slike sa glavnog setalista, odnosno glavne ulice , gde je bukvalno sve prazno, lokal u kome sam uzeo nesto da pojedem je posle par minuta i zatvoren , kafici zatvoreni a jedan koji je jos uvek radio bio je potpuno prazan , to mesto vec posle 22 h postaje potpuno sablasno

dsc03582gx.jpg

Utisci o mestu su nikakvi, more je tih dana (18-19 avgust) po meni bilo hladno, samo mesto je preko dana O.K. ali

posle 22h bukvalno prazno, tih par lokala su uglavno zatvoreni ili rade ali u njima skoro nikoga, cak neki lokali ni preko dana ne rade. Inace na plazi nema guzve, cene su mnogo povoljnije nego u vecim mestima a lezaljku nisam platio , neznam da li zbog toga sto je besplatna ili zato sto sam imao srece

dsc03586h.jpg

plaza Utjeha

Sto se kampa tice, mali ali cist, osoblje ljubazno, postoji osvetljenje i elektrifikacija kroz ceo kamp,takodje

ceo kamp je pod maslinama tako da vam je sator uvek u hladovini.

Postoji nekoliko zajednickih frizidera, kuhinja, i par terasa sa stolovima i stolicama.

Ono sto me je odusevilo je kultura stanovanja u kampu, gde uvece nema nikakve buke, sve je mirno i bukvalno

mozete na miru da spavate.

Po tim pitanjima sam bio vrlo skeptican jer nikada do sada nisam spavao u uredjenom kampu, ali kasnije sam shvatio

da ustvari i nije svuda tako.

dsc03588di.jpg

Kamp OLIVA

dsc03727me.jpg

dsc03726v.jpg

Sledeceg dana smo otisli do Ade bojane i tamo uzivali na plazi, a usput obisli jos par kampova kako bih mogao

da uporedim cene i ambijent u drugim kampovima.

dsc03645v.jpg

dsc03687o.jpg

dsc03659py.jpg

ovo je detalj sa Ade kod Plaznog bara Ivana, gde sam pojeo prirodno susene masline, domaci sir i naravno domaci paradajz

sve je domace a ako jos probate domaceg Jastoga koji je ovde znatno jeftiniji nego na drugim mestima, kako kaze gazda kafane i bar duplo ukusniji i to za samo 50 eu osmeh vam nece silaziti sa lica sto zbog ukusne hrane, sto zbog dobrog pogleda koji mozete imati na talase i predivno more.

• Podržavam 2

Situacija sa kampovima je sledeca na velikoj plazi, tacnije negde na sredini se nalaze kampovi Safari koji poseduje svoj kafic

i restoran na plazi ali nije dobar za satore jer nema hladovine i cena je negde cini mi se oko 13-14 eu,

sledeci kamp je Tomi koji mi se dopao jer ima puno hlada, ljubazno osoblje , toalet solidan a cena je bila oko

10 eu, dobijate i internet, a za struju se nesto sitno doplacuje.

Treci kamp je Tropikana koji mi se nije dopao na prvu jer mi se cini da preferiraju uglavnom one velike kampere

i kamp prikolice tako da tamo nisam ni pitao.

Sve u svemu tamo je moguce i besplatno kampovati u blizini same reke jer sam video poprilicno satora postavljenih

u sumarku blizu plaze a odmah pored same reke Bojane.

Isao sam i u onaj deo koji predstavlja nudisticki kamp i sam deo za satore mi se uopste nije dopao jer je udaljen

od mora i nekako mi je sve u prasini i bez obzira na sve lepote koje postoje tamo uopste mi se nije dopalo da tamo

spavam. Neznam kakva je situacija sa bungalovima ali kamp je po meni uzasan.

Ovo je slika iz kafica koji se nalazi na samoj plazi u mestu Reka Rezevici, na pola puta izmedju Petrovca i Sv.Stefana, plaza je po mom misljenju extra, nema guzve, more cisto a uvece fina atmosvera u kaficu sa zivom svirkom

dsc03732q.jpg

20 Avgusta

smo napustili kamp OLIVA i krenuli ka Petrovcu, tu postoji kamp pod nazivom Maslina koji mi se dopao,

jer su toaleti cisti, ima hladovine, i puno mesta, sam kamp je ogroman i mnogo veci od predhodnog u kome smo bili

ali mi se nesto nije ostajalo tu pa smo nastavili do SV. Stefana i neposredno pre samog skretanja kada idete iz

pravca Petrovca postoji velika tabla sa leve strane na kojoj pise CRVENA GLAVICA, tu postoji istoimeni kamp u kome

smo se smestili. Posto sam ranije tu dolazio na kupanje i mnogo mi se dopala plaza koja se tu nalazi resih da tu postavimo i sator.

Inace da bi ste dosli do neke od tri plaze morate da prodjete kroz kamp i naravno platite ulaz, tu odmah na pocetku vodi pesacka staza do prve plaze koja je i najsredjenija, na njoj mozete iznajmiti lezeljku i suncobran (od ove godine, predhodnih je bilo besplatno), tu postoji i dobar kafic-restoran sa extra ljubaznim osobljem.

Dalje ako nastavite tim putem ali iskljucivo motorom jer je put na par mesta za automobile katastrofalan docicete do jedne uvale, tu je neka divlja i neuredjena nudisticka plaza, nakon te plaze postoji jos jedna nekad ranije uredjena plaza, ali iz nekog meni nepoznatog razloga ona nije vise u funkciji, odnosno niko je ne odrzava, kafic koji je nekad tu posojao vise ne radi, ali je zato more predivno, cinjenica da ima vrlo malo ljudi ( do 10-tak) meni je ovu plazu stavila na sam vrh, retko gde se vracam dva puta u toku jednog letovanja ali ovde sam dva puta dosao

dsc03801y.jpg

evo nekih slika odatle

dsc03806ow.jpg

dsc03807y.jpg

.

• Podržavam 2

Ovo je dan kasnije

dsc04009mx.jpg

ovo je put koji vodi do te plaze

dsc04011f.jpg

dsc04018f.jpg

dsc04020dr.jpg

• Podržavam 1

Da se vratim na kamp i desavanja prvog dana boravka u njemu.

Posto nisam iskusan u biranju lokacije za sator, izabrao sam mesto koje se nalazi sa leve strane od samog ulaska u kamp,

pomislih ovde je hladovina, toaleti su blizu , ima blagi pad u slucaju kise itd.

Koliko sam pogresio shvatio sam odmah prve noci kada su krenule horde nevaspitanih komsija da preskacu moj sator

vrlo cesto se saplicuci o konopce kojima sam ucvrstio isti,jer zaboga to im je bio najkraci put do toaleta koji su koristili svi, pa imao sam utisak po nekoliko puta u toku noci. Takodje se osecao uzasan smrad iz toaleta, a kada

sam se nekako i uspavao u toku noci, rano ujutru su me probudile zenske osobe koje su vristale pored mog satora

pricajuci nesto na nekom uzasnom jeziku. Nakon toga i ostale komsije su lupale tanjirima, serpama, deca su urlala,

tako da sam resio da odem do plaze i tamo pronadjem mir.

Neznam da li se secate ali u to vreme je harao neki virus gripa koji su prenosili komarci i jedan takav komarac je

resio da bas mene zarazi,ustvari nisam siguran da sam dobio bas taj virus i da je bas od tog komarca koji mi je u toku noci krvnicki ujeo za nogu ali posto sam uvece dobio temperaturu a znam kako sam predhodne noci prosao kad je spavanje u

pitanju, resio sam da iznajmim ljudski apartman , koji sam naso u obliznjem mestu pod nazivom Blizikuce.

Apartmani se nalaze u vlasnistvu porodice Dragisic, sama kuca poseduje sopstveni restoran, bazen,parking i prelepi

pogled na SV.Stefan i Budvu.

Tu sam se ponovo rodio, pa naspavao a ujutru mi je bilo mnogo lakse, iako ne potpuno zdrav odlucio sam da obidjem jos

neke plaze u okolini.

Narednih par dana sam koristio za obilazak raznih plaza

dsc03915i.jpg

CRVENA GLAVICA

dsc03903m.jpg

dsc03926tk.jpg

dsc03971hn.jpg

• Podržavam 2

Prilikom tih obilaska plaza sam iskoristio priliku da pogledam izbliza stvari koje su nekada bile vojna tajna.

dsc04269c.jpg

dsc04270c.jpg

dsc04273z.jpg

dsc04274kq.jpg

DELOVI NAPUSTENIH VOJNIH OBJEKATA

dsc04272x.jpg

POGLED NA PREVLAKU OKO KOJE SE RATOVALO A ONA SADA NICEMU NE SLUZI

Uvek me je fascinirala cinjenica da smo nekada kao stara Jugoslavija bili prava vojna sila i pored mnogih objekata o kojima sam samo slusao , poput cuvenog aerodroma Zeljava kod Bihaca, atomskih sklonista u Bosni, imao sam prilike da vidim uzivo i aerodrome na Ponikvama, u Batajnici , Somboru a sada i tunele koji se nalaze duz Bokokotorskog zaliva, iskoristio sam priliku da osmotrim i kasarnu u Radovicima, zatim podzemne tunele koji vode od nje do mora i crpne stanice za brodove i podmornice, napustenu kasarnu i napusteni radarski centar koji se nalazi preko puta Prevlake i moram da priznam da sve deluje zastrasujuce i prosto neverovatna cinjenica da je na tim mestima nekada hiljade vojnika davalo strazu i opsluzivalo razne jedinice a sada je sve to potpuno prazno.

Koliko je samo novca ulozeno u sve te objekte koji sada nicemu ne sluze.

Po nekoj informaciji samo za izgradnju tada najmodernijeg aerodroma u Evropi, podzemi aerodrom u Bihacu, koji je za vreme onog nesretnog rata srusen ulozeno izmedju 6 i 8 milijardi dolara, tada da je bilo vise pameti samo od tog projekta koji jeste bio impozantan, da su se te pare ulozile u izgradnju recimo auto puta mogao je jos jedan auto put da se izgradi od Slovenije do granice sa Grckom. Tadasnja Jugoslavija je imala vojnu moc koju nikada nije iskoristila, a sadasnje zemlje bivse Jugoslavije grcaju u dugovima i bore se sa ekonomskom krizom i nastavljaju da se zaduzuju. UH UPRAVO SAM SHVATIO DA POCINJEM DA DAVIM NEBITNIM STVARIMA. IZVINJAVAM SE.

• Podržavam 4

Nastavljam dalje

Nakon nekoliko dana provedenih u tom apartmanu dosao je trenutak tacnije 26 Avgust kada se trebalo otici za

Hrvatsku, prvo Dubrovnik a onda preko Stona na poluostrvo Peljesac gde se nalazi uvala Prapratno odakle polaze

brodovi za ostrvo Mljet.

Ujutru oko 6 smo krenuli sa pakovanjem

dsc04423ix.jpg

dsc04424dx.jpg

Putem preko Budve, Tivta dosli do trajekta, zaobisli kolonu i prvi se ukrcali na trajekt.

dsc04426n.jpg

dsc04427e.jpg

dsc04429h.jpg

dsc04431o.jpg

Trajekt plovi nekih 10-tak minuta i onda prelaskom na drugu stranu dajem po gasu u nameri da sto pre dodjem

do granice, posto je brod koji vozi na ostrvo Mljet polazio u 10 h bilo mi je frka da ne zakasnimo.

Tako u zurbi vozeci malo brze umalo ne ostadoh bez vece kolicine eura, kad shvatih da me u Zelenici ispred

tunela puca radar, i dan danas mi nije jasno zasto me nisu zaustavili, a bar sam duplo prekoracio brzinu.

Pomislih e ovih dana bas imam srece. Sto je najbitnije i na izlasku iz C.G. kao i na ulasku nailazim na ljubaznog

policajca koji me propusta preko reda i ja shvatam da su ljudi u C.G. postali za divno cudo vrlo ljubazni, naravno

sem onog odvratnog konobara u motelu Krstac.

Dolazim i do granicnog prelaza na kome pise Croatia i ispred tri reda po 20 automobila, pomislih pa sada cu sam

da zaobidjem, pa necu valjda da cekam, i stvarno ljubazna gospodja koja radi na punktu pozele mi dobar dan, i posle

pitanja kuda idemo pozele mi sretan put. Tada sam shvatio da je ustvari motor zakon za svaku vrstu guzve.

• Podržavam 2

Odmah nakon granice dodajem po gasu kad ono nema puta, samo sljunak i to dobrih 2-3 km ljudi u sred sezone ladno

digli ceo asfalt i rade novi put, to i ne bi bilo tako strasno da par njih nije proletelo iz suprotnog pravca

svojim dzipovima razbacalo kamenje na sve strane, tako da dobro da nas neki kamen nije pogodio.

dsc04433e.jpg

dsc04434wl.jpg

DEONICA NA KOJU TREBA OBRATITI PAZNJU , NEPOSREDNO POSLE GRANICNOG PRELAZA ( NADAM SE DA JE SADA ZAVRSENA)

dsc04435o.jpg

Nije mnogo duga deonica ali na pojedinim mestima od rupa koje su napravili kamioni i autobusi, bukvalno imate problem sa kontrolom motora, uglavnom je neka vrsta sljunka ali na par mesta su rupe popunjavali sitnim peskom gde mi je tocak propadao po nekoliko santimetara i jedva sam odrzavao pravac

dsc04437xu.jpg

dsc04438p.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja