Djordje.Rad 274 Napisano Januar 25, 2013 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam se pre par godina upustio u sličnu avanturu. Čak je i kombinacija ista RF600/900. Evo par sličica kako je to kod mene išlo. Nisam baš imao sve uslove za rad, sve sam radio sam, sa priručnim sredstvima, i na kraju sam zadovoljan kako je ispalo. Najviše sam se zezao sa šarom na donjem delu oklopa, a kada sam sklopio motor ona se gotovo i ne primećuje! Ali sam se prošle godine žestoko zezao da je ponovo uradim, kada sam prilikom izvlačenja motora iz garaže zakačio prag i polomio zadnji donji deo oklopa. Na slikama se vide i kacige ofarbane u istu boju. Zašto bi menjao satove kada su isti, jedino što crveno polje kode RF900 počinje 1000 RPM ranije? Ja sam ugrađivao pokazivač stepena prenosa, pa sam se malo igrao sa pozadinom. Na jednoj slici se vidi i ubačen zadnji blatobran od nekog K modela. A, da falila mi je jedna "škrga" pa sam napravio sve 4 nove na CNC glodalici od "alubonda" (kompozit Al-PA). Pozdrav i puno sreće u radu! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10460 Napisano Januar 26, 2013 Hronični Motociklopata, 7312 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Djordje.Rad motor ti fantasticno izgleda, posebno mi se svidjaju te sare u donjem delu oklopa, super je ispalo jedino sto bi ja jos dodao to bi bila metalna mrezica ispod skrga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano Januar 26, 2013 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan jedino sto bi ja jos dodao to bi bila metalna mrezica ispod skrga Hvala! A ima i mrežicu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10460 Napisano Januar 26, 2013 Hronični Motociklopata, 7312 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan jedino sto bi ja jos dodao to bi bila metalna mrezica ispod skrga Hvala! A ima i mrežicu... na prvoj slici ih nema, ali sad vidim da ima na ostalim jos jednom, odlican posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ClarkKent 0 Napisano Januar 26, 2013 U prolazu, 15 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki RF900R Prijavi odgovor kao problematičan Djordje.Rad motor stvarno izgleda fenomenalno. Da li bi mogao da nam objasnis kako si napravio pokazivac stepena prenosa? Ako imas jos neku sliku vezanu za taj poduhvat bio bih vise nego zahvalan, pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano Januar 26, 2013 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih više da spamujem temu, o pokazivaču stepena prenosa sam već pisao ranije (2007-08.) u temi "Uradi sam", ima i slika - pokušaj da nađeš. A trenutno postoji i aktivna tema o tome. Suština je ugradnja dodatnih kontakata na postojeći davač od neutrala, a za sam indikator postoji više rešenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa boldor 7 Napisano Januar 27, 2013 U prolazu, 60 postova Motocikl: hondacb 750f,suzuki gsx 750f,gsr750,srad 750 fi Prijavi odgovor kao problematičan Lepo si ga uradio,svaka cast,svidja mi se i pokazivac brzina. Da mozda nemas neki scan pozadine za satove? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano Januar 28, 2013 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Evo našao sam nekoliko varijanti, pošto je ovo tvoja tema postaviću ovde, možda još nekome zatreba. Verovatno odgovara i drugim tipovima suzukija. Nažalost, osim PDF formata, ništa drugo ne mogu da prikačim. Za štampu su zgodniji DXF, corel. Treba proveriti veličinu odštampanih pozadina pre konačne štampe na foliji, jer postoji mogućnost da su se prilikom konverzije u PDF promenile! Instrumenti suzuki 1.pdf Instrumenti suzuki 2.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ClarkKent 0 Napisano Januar 29, 2013 U prolazu, 15 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki RF900R Prijavi odgovor kao problematičan Djordje.Rad koliko je komplikovano bilo zameniti podlogu na satovima? jel bilo kakvoh problema ili samo odvrni, zameni pa zavrni ? Hvala.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano Januar 30, 2013 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Djordje.Rad koliko je komplikovano bilo zameniti podlogu na satovima? jel bilo kakvoh problema ili samo odvrni, zameni pa zavrni ? Hvala.. Nije, ali ako ne moraš, ništa ne diraj. Bila je već gomila postova na tu temu. Potrebno je pažljivo raspertlati prstenove koji drže staklo, obeležiti tačno položaj kazaljke u odnosu na mehanizam da bi izbegao posle lažno očitavanje brzine i obrtaja i baždarenje. Pažljivo skinuti kazaljku da se ne iskrivi osovina... A za samu podlogu, zavisi šta hoćeš, uglavnom je potrebna digitalna štampa na kvalitetnoj foliji, kako oznake ne bi bledele na suncu. I naravno posle sve to pažljivo sklopiti i zadihtovati kako ne bi ulazila voda. Ja sam na providnu podlogu lepio skalu odštampanu na beloj mat foliji, to izgleda otprilike ovako: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ClarkKent 0 Napisano Januar 30, 2013 U prolazu, 15 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki RF900R Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne moram, sve je u fabrickom stanju, ceo motor. Poslusacu te, bolje da ne pipam nista. Hvala u svakom slucaju, pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa boldor 7 Napisano Februar 22, 2013 U prolazu, 60 postova Motocikl: hondacb 750f,suzuki gsx 750f,gsr750,srad 750 fi Prijavi odgovor kao problematičan Malo da osvezimo temu...........privodimo radove kraju 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa boldor 7 Napisano Februar 23, 2013 U prolazu, 60 postova Motocikl: hondacb 750f,suzuki gsx 750f,gsr750,srad 750 fi Prijavi odgovor kao problematičan Konacno sklopljen,jos skrge da se ofarbaju i to je to. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10460 Napisano Februar 23, 2013 Hronični Motociklopata, 7312 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan extra odradjeno, kombinacija boja, sve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Februar 23, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Одлично! Честитам! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa boldor 7 Napisano Februar 23, 2013 U prolazu, 60 postova Motocikl: hondacb 750f,suzuki gsx 750f,gsr750,srad 750 fi Prijavi odgovor kao problematičan Hvala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ClarkKent 0 Napisano Februar 23, 2013 U prolazu, 15 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki RF900R Prijavi odgovor kao problematičan ispao je fenomenalno, svaka cast! a jel vizir farban ili zatamnjen? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa boldor 7 Napisano Februar 23, 2013 U prolazu, 60 postova Motocikl: hondacb 750f,suzuki gsx 750f,gsr750,srad 750 fi Prijavi odgovor kao problematičan Vizir je farban u metalik crnu,bice boljih slika samo da prestane kisa da ga slikam napolju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7117 Napisano Februar 24, 2013 Drug član, 2982 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Savršeno, boja je sjajna! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ClarkKent 0 Napisano Februar 24, 2013 U prolazu, 15 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki RF900R Prijavi odgovor kao problematičan jesi farbao vizir sa spoljne ili unutrasnje strane? i ja se kanim da ofarbam na mom RF-u ili da zatamnim ali nikako.. pitam zato sto sam cuo negde da neki viziri ne mogu da se ofarbaju kako treba vec da se farba "izbora". koja je procedura? matiranje, spric, farba pa lak ili nesto ipak drugacije? hvala unapred? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa boldor 7 Napisano Februar 24, 2013 U prolazu, 60 postova Motocikl: hondacb 750f,suzuki gsx 750f,gsr750,srad 750 fi Prijavi odgovor kao problematičan Matiranje,plastik prajmer ,pa spric kit,pa matiranje i onda farbanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Februar 24, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Matiranje,plastik prajmer ,pa spric kit,pa matiranje i onda farbanje. Pa lakiranje na kraju ili... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa boldor 7 Napisano Februar 24, 2013 U prolazu, 60 postova Motocikl: hondacb 750f,suzuki gsx 750f,gsr750,srad 750 fi Prijavi odgovor kao problematičan Pa zavisi cime se farba,ako je metalik ili boja u bazi,onda lakiranje,a ako je akrilna boja onda samo farbanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Februar 24, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Ma znam kako ide,bolje je metalik pa dobar lak preko bar dva sloja.Ja sam to odradio sa PPG sve na mom motoru.Akrilna lako puca od kamencica,to je problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa boldor 7 Napisano Februar 24, 2013 U prolazu, 60 postova Motocikl: hondacb 750f,suzuki gsx 750f,gsr750,srad 750 fi Prijavi odgovor kao problematičan Tu si u pravu,akril je manje izdrzljiv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...