theSage 92 Napisano Decembar 8, 2012 MK Nameless Riders, 106 postova Motocikl: Kawasaki Z750s '06 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, imam dobru kacigu, ali uzetu davne 06 godine i već se na njoj vide tragovi starosti, u estetskom smislu najviše (tipa, ogrebotine i oštećenja od ispadanja na školjki i ogrebotine od kamenčića na viziru...). Hteo bih da se ponovim, ali mi se za kacigu ne daje više od 70EUR, za te pare ne vidim dobru novu kacigu (možda ne gledam dobro) pa razmišljam da li da kupujem polovnu i to preko interneta. Voleo bih da uzmem flip up varijantu sa ugrađenim naočarima za sunce i imam za te pare više ponuda. Najveći problem je što te kacige ne mogu ni da opipam a kamoli da probam, i ne mogu da vidim te sitne ogrebotine i oštećenja na slikama...pa me zanima kakva su iskustva sa uzimanjem polovnih kaciga preko interneta? Da li se to uopšte preporučuje? Mišljenja novo vs polovno i saveti u vezi ove tematike su dobrodošla. Takođe vidim jednu kacigu koja mi se sviđa, nova, ali je kros model, ima vizir ali ima i dugu bradu i "kačket", da li je to možda dobra varijanta za uličnog vozača? Vidim da momci na netu furaju taj izgled, ali se plašim da će udobnost biti užasna, zbog kačketa najviše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenooo 46 Napisano Decembar 8, 2012 pustolov :), 98 postova Motocikl: XT 660 R Prijavi odgovor kao problematičan pogledaj malo ovde http://www.e-mass.rs/index.php?LID=145l0bbwva3ozit 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1906 Napisano Decembar 8, 2012 Drug član, 2874 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=215001 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Decembar 8, 2012 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Imas puno telme o kacigama ovde, ali sve da bude i dobra ako ti ne odgovara obliku glave bacio si pare. Prvo procitaj sve o kacigama, tu je malo i problem velicina, ja npr. letos sam narucio novu kacigu Skorpion koja po merama M=57 meni je trebala da odgovara, kad je stigla jedva sam je na glavu stavio, sreca sto je bila nova i ljudi su mi je zamenili za broj vecu i sada L pase super. Upravo danas sam kupio Flip to je Kaberg duke smart velicina M isto stigla brzom postom, velicina bas za mene i na akciji je palto 130 eura, ima isuncani vizir i podbradak, extra sam zadovoljan, a isto sam pitao vracaju li novac ako ne odgovara i rekli su da. Jedva cekam lepo vreme da je probam Kad akupujes polovne neznas da li je nekom pala, spolja je kao nova ili malo grebnuta a unutra stiropor nagnjecen i nema vise funkciju na tom mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zajec 245 Napisano Decembar 8, 2012 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan Koji ti je obim glave, pa ti je M bila mala? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki_bg 38 Napisano Decembar 8, 2012 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Beograd-Dorćol Motocikl: Honda hornet, Fz6,f800gs Prijavi odgovor kao problematičan Bez probanja polovnu kacigu nikad ne treba uzimati. Novu mozes da kupis u LOUIS-u, probas negde kod nas a narucis preko Sekule ili Bere(ima ih na forum) Mislim da imas najjeftinije varijante flip up za oko 100e. Evo sad vidim da ti je gore kolega nasao kacigu za 70e i to novu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theSage 92 Napisano Decembar 8, 2012 MK Nameless Riders, 106 postova Motocikl: Kawasaki Z750s '06 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.louis.de/...artnr_gr=215001 Ova Probiker mi je odlična, taman takvu i tražim, našao sam kod nas u oglasima istu i lik je tražio 80EUR za polovnu nošenu jednu sezonu. Možda ovo i pazarim ako nije ugradnja isuviše velika za donošenje. Jel mogu dobiti profle ovih momaka što rade Luisa na PP? Video sam negde brojeve na forumu ali ko zna kad je to postovano. Za obim glave 58, koja bi veličina bila dobra (ove kacige). Inače ja nosim L broj i to mi je knap, kažu da je L 59-60. A šta kažete na kros kacigu, jel neko probao da vozi ulicom? Kaciga je Motowell CR6 http://km-3.jspcdn.com/p/12/0806/971462/72558.jpg Ja vozim do 160, ali se desi da pređem 200 kad se vozim u grupi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1906 Napisano Decembar 8, 2012 Drug član, 2874 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim probiker dve sezone i pokazala se bolje od Caberga kog ima drugar isti period.Malo susti al nista vise od ostalih klapova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theSage 92 Napisano Decembar 8, 2012 MK Nameless Riders, 106 postova Motocikl: Kawasaki Z750s '06 Prijavi odgovor kao problematičan Ja vozim do 160, ali se desi da pređem 200 kad se vozim u grupi. Reci mi da se salis za 200 u grupi Ne konstantno, ali zaletimo se ponekad na kratko. Zašto bih se šalio? Ovo kažem da bi uzeli u obzir da postižem i takve brzine pa da li je uopšte moguće nositi kros kacigu pri tim brzinama, ja se plašim da se ne polomi šiber. i držimo veće odstojanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theSage 92 Napisano Decembar 8, 2012 MK Nameless Riders, 106 postova Motocikl: Kawasaki Z750s '06 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim probiker dve sezone i pokazala se bolje od Caberga kog ima drugar isti period.Malo susti al nista vise od ostalih klapova Kako misliš šušti, jel pušta ili zviždi? Ili se samo čuje buka od vetra spolja? Pri kojim brzinama se to primećuje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1906 Napisano Decembar 8, 2012 Drug član, 2874 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Bucna je ko i sve klap,A nista ne podnosljivo. Ja do 120 vozim otvorenu Ne ide ti kros kaciga za takvu voznju i takav motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
b2man 236 Napisano Decembar 8, 2012 taraba, 612 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan 'kros' kacige mogu za grupne vožnje do 270km/h ili solo do 265 km/h. Htedoh da kažem da imaš fore dok ne unaprediš sebe. Kad postigneš ovaj limit skidaš kacigu i uživaš u brzini 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peconi 538 Napisano Decembar 8, 2012 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750S Prijavi odgovor kao problematičan Te kros kacige si mozda vidjao na ovim sto izvode stuntove na fighterima, ali su te kacige daleko neprakticne pri voznji bilo kakvog motora po putu. Moj savet je da skupis jos para i uzmes neku solidnu novu kacigu, za ove pare ne mozes da uzmes ni solidnu polovnu a pogotovo sto planiras da je uzimas na slepo. I naravno, integralna kaciga je integralna kaciga, a ja licno vise preferiram zatamljeni vizir od naocara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theSage 92 Napisano Decembar 8, 2012 MK Nameless Riders, 106 postova Motocikl: Kawasaki Z750s '06 Prijavi odgovor kao problematičan 'kros' kacige mogu za grupne vožnje do 270km/h ili solo do 265 km/h. Htedoh da kažem da imaš fore dok ne unaprediš sebe. Kad postigneš ovaj limit skidaš kacigu i uživaš u brzini Ali moj motor neide više od 240 . I još si dobio i plusić na ovo spemovanje, svaka ti čas' majstore! Sad si mi ga utero! Ja sam postavio temu da ozbiljno prodiskutujem o njoj a ne da se odmah napravi sprdnja od toga zato što vozim malo brže ili što pitam nešto što odskače od bajkerskog šablona. Zato i pitam da li je izvodljivo raditi tako nešto. Inače sam ovakve kacige video kod moto vlogera, npr. chaseon2wheels, lik vozi R6 a fura sličnu Icon-ovu kacigu, zato pitam. Ostalima hvala na savetima i trudu da mi olakšate ovu dilemu. Izgleda da je integral kaciga onda ipak najbolje rešenje za mene. Meni se najviše sviđa supermoto stil motora i kacige ali takav motor ne bih mogao da upotrebim s obzirom gde živim i sa kim se vozim, samo bi bio hendikepiran. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mouse0 551 Napisano Decembar 8, 2012 Svrati ponekad, 333 postova Motocikl: Suzuki GSX600F '01 Prijavi odgovor kao problematičan Kad pogledam moju kacigu koja je "svasta" prosla a izgleda "ocuvano" nikako ti ne bih preporucio da uzmes polovnu kacigu... Ja cu sada kupiti novu ali ovu staru ne bih ni da poklonim nekome,jer znam da je od udaraca sigurno izgubila cvrstinu i oni materijali su izgubili svojstva, iako deluje ok, ipak kaciga treba da sacuva glavu a ne da izbegne kaznu od pandura... Kada se setim kako se niz brdo kotrljala 40m,a na njoj samo par ogrebotina na viziru, uf... Neka, novo je novo, bar po tom pitanju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
b2man 236 Napisano Decembar 8, 2012 taraba, 612 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan zazvucao si mi poptuno infantilno. ukoliko si ozbiljan, nebi trebao da razmisljas o polovnoj. besparica nije argument za polovno. poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4323 Napisano Decembar 8, 2012 motoras, 2488 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora da bude Shoei ili Arai da bi valjalo. Moze i neka slabija marka da pruzi adekvatnu zastitu. Dosta nas je nekada nosilo polovne kacige,jer nekad kod nas nisi ni mogao da kupis novo. Nije bilo gde. Danas je sasvim druga situacija. Kaciga imas koliko volis,razlicitih cena,a danas i "mali" znaju da naprave dobru kacigu. Do sto Evra mozes da nadjes solidnu novu kacigu koja ce ti pruziti dosta zadovoljstva ,a pri tom ce biti odlicna zastita. Jedino ako nadjes bas povoljno od nekog drugara koji nije puno nosio. Onda mi je to ok da se kupi polovno. Ovako,ja bi se uvek opredelio za novo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mokl 90 Napisano Decembar 9, 2012 Old Fart, 86 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Honda NT700 VA Prijavi odgovor kao problematičan Obim moje tintare 58, 3 godine vozim sa Probiker KX4 broj L, odlična za prosečnog bikera, prekjuče naručio novu, belu, odlična za taj novac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theSage 92 Napisano Decembar 9, 2012 MK Nameless Riders, 106 postova Motocikl: Kawasaki Z750s '06 Prijavi odgovor kao problematičan Ne patim ja od marki i brendova ali mi je bitno da je kaciga udobna i da izgleda pristojno, moderno. Probiker mi se cenovno uklapa u budžet a i na papiru mi izgleda jako praktično jer ima sve što želim i može da se prilagodi različitim potrebama. Jedino me brine ono "šuštanje" vazduha. I jel neko padao na bradu u ovakvim kacigama, jel brada dovoljno čvrsta da se ne polomi pri padu ili da se mehanizam ne otvori pri jačem udarcu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale125 680 Napisano Decembar 9, 2012 Svrati ponekad, 363 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Varadero XL1000V '09 Prijavi odgovor kao problematičan Evo prave kacige za tebe i za Z-a!! http://www.motooprema.eu/sr/proizvodi/kacige/integralne/hjc/fg-15_solid_white http://www.motooprema.eu/sr/proizvodi/kacige/integralne/hjc/fg-15_metal_black Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Archi 37 Napisano Decembar 9, 2012 BadBoy, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hyosung GT250 RN Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, totalni sam laik sto se motora tice, ali sam dugo gledao opremu i naslusao saveta, a jedan od glavnih je da ne kupujem marku vec kacigu koja mi pase. Za te pare tesko da ces naci bilo sta dobro od flip up kaciga, ali full face ako nisi klaustofobican bi mogao nadjes novo bez problema. Takodje, polovnoj kacigi nista ne fali ako mozes da je probas, bacio si pare cak i da je mozes staviti na glavu, a da te zulja tokom voznje. Pogledaj Airoh, Nexx i idi do Yubca, tamo imaju neke nove, bas su jeftine :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pendula 1 Napisano Februar 3, 2013 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan Od kaciga sa vizirom samo full face,flip flup klik klak sam cuo razne prica da hoce da puknu pri padu....naravno opet sve zavisi Cross kaciga nijedna nije za duza ture,ali opet to zavisi od osobe do osobe ! sa cross kacigom prosto ti nije ugodno preko 130 kmh...vetar,aerodinamika,otvorena kaciga pa sve susti...lepa je za videti.... Imam drugara koji vozi samo sa cross kacigom enduro,iako mu je to problem, on to voli i ne mari za nedostatke kao sto su sustanje i ostalo....a i slabo prelazi 130 kmh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Octobar 3, 2013 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Vidi LS2 (kinesko-spanska marka). U svakom slucaju imaju ECE-atest. http://www.bellamoto...a.php?motori=30 Bilo ih je i kod Yamaha-Barela. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1227 Napisano Octobar 4, 2013 Zainteresovan, 924 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi LS2 (kinesko-spanska marka). U svakom slucaju imaju ECE-atest. http://www.bellamoto...a.php?motori=30 Bilo ih je i kod Yamaha-Barela. Kupio sam na pocetku sezone ovu LS2 FF351 i za sad je skroz o.k, jedino sto nema pin lock i magli kad je napolju hladno. Mislim da je za te pare odlican izbor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...