Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Virago 535,Suzuki Ls savage 650,Kawasaki en500 ili Honda Shadow 500?

Recommended Posts

• U prolazu, 55 postova

Pozdrav svima!!!

Nameravam da kupim jedan od ovih motora na prolece,pa eto ako je moguce da dobijem neki savet tj koji je od ovih najbolji..

Sigurno svaki od njih ima svojih prednosti i mana,ali koji je najbolji sto se tice voznje,udobnosti,rezervih delova,servisiranja?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

pazi ovako...

virago 535 se izuzetno dobro pokazao, mnogo bolje od viraga 750... v2 agregat dosta lepo vuche i motor je skroz zhivahan na svim rezhimima, znachi shto se agregata i kvaliteta tiche nema greshke, ukratko... jedini problem je shto svima deluje kao zhenski motor jer pored en-a i vt-a deluje kao igrachka i uopshte je sav minijaturan... ne deluje 'opasno' i nekako je polozhaj na njemu skuchen, ako ti se bash svidja necesh pogreshiti ali imaj u vidu da ako si preko 180cm imacesh gadan problem da se spakujesh na njega...

ls 650 izuzetno mali potroshach, jedan cilindar (ako mene pitash gadna mana), jeftino odrzhavanje ali nije ni blizu ostalim navedenim motorima... da, takodje je izuzetno mali, kao virago tako da isto i za njega vazhi... mnogo je slabiji i loshije ide od konkurencije shto suvozach i teret su mali problem na njemu...

vt 500 meni lichno jedini pravi konkurent en-500, nisam je vozio na zhalost ali nju ne bih kupio iz razloga jer je dosta matora...

en 500 deluje veliko, robusno, komforan, 50ks lako trpi suvozacha i teret, odrzhavanje prilichno jeftino i model do '96. je fabrichki najslichniji chopperu dok su noviji model izduzheni i mallko shiri, pravi kruzeri... ja sam svog juche prodao...  :( :(

moj ti je savet ako si u finanskijskoj situaciji da kupish VT 600 koji je prava shmekerica, mnogo lep, komforan, V2 agregat, za nijansu slabiji od en-a ali veca zapremina ti nadoknadjuje zhivahnost pored v2 agregata... zadnja guma mu je 170 i lezhi kao pegla na putu, bolje od en-a...

moj predlog en 500 bilo koje godishte (stvar ukusa) ili vt 600 ako imash novca, najbolja stvar...

• Banned, 993 postova

poshto si mi poslao pm mislim da je bolje da ti ovde odgovorim jer ce mozhda josh nekog zanimati...

en 500 je paralelni dvocilindrash i zato ima vishe ks od motora iste zapremine koji je v2... zato v2 ima bolji obrtni moment... da ne davimo oko ovoga jer i ja nisam bash najstruchniji... mislim da je za chopper bolji izbor V agregat...

lichno vishe volim v2 ali to i koshta a poshto je tvoj budzet ogranichen na 2500e onda ti mogu reci slobodno da je en 500 najbolji izbor...

shto se zvuka tiche nisi u pravu da en 500 ima losh zvuk, fabrichki ima prigushivache ali ako si chuo LTD 440/450 njegovog prethodnika onda znash kako dobar zvuk mozhe da ima... (ima jedan izuzetno dobar ltd kod gagija u balosavi)

VT 600 (shadow) oko 1993.-4. koshta oko 3000e, dobro ochuvana i preko toga tako da ako skupish novac smatram da je ovo bolji izbor i shto se delova tichu u odnosu na VT 500... kao shto si mi napisao vec je problem i iz godine u godinu problem je samo veci...

en 500 ima isti agregat svih ovih godina bez ikakve promene tako da ako njega kupish i 15god. starog nemash shta da razmishljash...

ako te zanima josh neshto, pitaj...

• U prolazu, 55 postova

Boki,hvala ti na isrcpnim odgovorima.

Slazem se sa tobom sto se tice honde vt600.Ako budem mogao toliko da skupim kupicu hondu,mozda ne bas tu,ali mislim da je honda kao motor kvalitetnija od yamahe,kawasakija,suzukija.

Razmisljam cak i o nekom enduru,jer nameravam da dogodine bas putujem,sto je moguce vise.Ove godine sam isao sa princom i presao 3500km i nisam imao nikakvih problema,alli ipak mi je potrebno nesto jace....Svidja mi se aprilia pegaso650.Afrika twin mi je mnogo velika,kao i tdm850,ali kawasai kle500 mi ne izgleda lose,a i cena je povoljna,ne znam samo koliko je izdrzljiv,jer meni treba motor koji moze da lepo vuce mene,devojku i pune bisage ili koferi  :)))

• Banned, 993 postova

Boki,hvala ti na isrcpnim odgovorima.

Slazem se sa tobom sto se tice honde vt600.Ako budem mogao toliko da skupim kupicu hondu,mozda ne bas tu,ali mislim da je honda kao motor kvalitetnija od yamahe,kawasakija,suzukija.

Razmisljam cak i o nekom enduru,jer nameravam da dogodine bas putujem,sto je moguce vise.Ove godine sam isao sa princom i presao 3500km i nisam imao nikakvih problema,alli ipak mi je potrebno nesto jace....Svidja mi se aprilia pegaso650.Afrika twin mi je mnogo velika,kao i tdm850,ali kawasai kle500 mi ne izgleda lose,a i cena je povoljna,ne znam samo koliko je izdrzljiv,jer meni treba motor koji moze da lepo vuce mene,devojku i pune bisage ili koferi  :)))

imaj u vidu da ti je duplo skuplje odrzhavanje za vt600 nego za en 500... meni je uz moju putnu brzinu od oko 80km/h nije prebacivao 4.5l, a to o kvalitetu je rasprava bez kraja... sa en-om sam preshao oko 6000km za 5 meseci bez ikakvih problema...

btw. u kle-u i en-u su iste mashine kao i u gpz-u...

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82

Samo cu da dodam da sam vozio i viraga535 i vt500 i en500 i vozim Suzuki Savage-a,jedini motor (po meni) koji je bolji i kvalitetniji i rastereceniji od Savage-a je en 500,virago sitniji od savage i uopste nemam sigurnost kada ga vozim,sav je ne zgrapan (moje zapazanje),vt500 jeste dobar motor ali da je mladji 10godina ;),za en ne moram da pricam to je jedan odlican motor ,vozim Savage-a vec par m,eseci i prezadovoljan sam i uopste ne vidim "manu"jednog cilindra,pa cak kad stavim burazera od 90kg nema neke drasticne razlike,delovi su mu ultra jeftini,jednostavan motor i mnogo jeftiniji od konkurencije,moj ti je savet ili en500 ili savage

Pricam iz iskustva

• Drug član, 203 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago

Moj izbor bi bio virago 535.

Vozio sam ga i prezadovoljan sam bio.

Ekonomican, izdrzljiv, klasican dvocilindras vazdusno hladjen.

Nema vodene pumpe , hladnjaka i ostalih gluposti koje mogu da te muce pogotovo na starijim motorima.

Coper mora da ima spice na toskovima, klasicne karburatore, dobos kocnicu...

Klasika je proverena i ne zadaje muke.

To je pravi motor da se vozis i uzivas, da te sluzi i ne izneveri....Yamaha je zakon 535 je ekstra bajk.

• Rashodovani bajker, 1731 postova

... kao i  kardan , i nema zajebancije sa ciscenjem i podmazivanjem lanca na svakih 400-500 km ...    :)

• U prolazu, 88 postova
  • Motocikl: ...

Je se ne razumem bas u coperice,ali vozio sa sam ls 650 savage i mogu ti reci da to leti,ne znam za druge copere ali moj kum ga je nedavno prodao,imao ga je duze vreme i mogu ti reci da ga je samo terao i menjao ulje i to je to,(nije imao ni jedan kvar)!pozdrav!

• Drug član, 203 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago

... kao i  kardan , i nema zajebancije sa ciscenjem i podmazivanjem lanca na svakih 400-500 km ...     :)

Tacno i kardan...to je bas ekstra resenje.

Definitivno 535.

• Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82

ja moj kais ne podmazujem ;D ;D

Ni ja  ;D ;D ;D

i dalje mislim da ces za najmanje pare kupiti i najmanje para ulagati u Savage  ;)

• Banned, 993 postova

ja moj kais ne podmazujem ;D ;D

Ni ja  ;D ;D ;D

i dalje mislim da ces za najmanje pare kupiti i najmanje para ulagati u Savage  ;)

i dalje mislim da je savage klasa ispod svih gore navedenih motora...  ;)

• Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

A sad ochekujem Shorty-ja da se javi...Zna on zashto :).

@ Boki - Da ne otvaram novu temu bzvz,imam jedno pitanje.Posto KLE i ER-5 imaju isti Twister agregat,jer je taj isti i u EN500?

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Da: EN, KLE, ER5 i GPZ imaju iste motore. Snaga varira od modela i godista i restrikcije. Vizualno postoje male razlike u deklovima (bocnim), za ostalo nisam siguran.

• Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Hvala.Inace,hteo sam da pitam i za GPZ,ali zaboravih...Godine  ;D...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja