Jump to content

Moto Zajednica

KAZNENI POENI ZA VOZACE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

alkohol jeste krivac ohoho al ce da zabranimo i pivo na moto skupovima,,,,al i ja se skrkah u par rupa na sred krivine,,,pa nikom nista,,a o brzoj voznji,,,pa cik sedi na brz motor pa ga vozi polako,,,,,zato ja vozim kornjace,,,mada dzaba dok se svest u narodu to jest vozacima ne preokrene nema nista,mada sto se mene tice nemam nista protiv zakona te vrste pa nek svako vozi kako oce al nemo posle da kuka kad ostane bez dozvole,,,,nemci udaraju mnogo bolno po dzepu al ce ovo da boli mnogo vise,,,a i 50odsto vozaca bi palo na testovima i voznji kad bi na putu bili zaustavljeni i na licu mesta ponovili polaganje,,

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 45 postova

Ja procitah sve komentare i nemogu da shvatim sta ljudi imaju protiv tog zakona?  Pre par dana sam postavio temu 60,000 udesa ima godisnje u Srbiji, 1000 ljudi pogine, neka taj zakon smanji broj za 10% to je 100 ljudi manje. 

Kakve veze ima zakon i postovanje propisa sa ekonomskim stanjem?  Pa i treba da oduzimaju dozvole za prebrzu voznju tako je ovde tako je svuda u svetu. 

Vozis motor od 1000ccm , za alkohol ok , ali nemoj mi reci da postujes ogranicenje brzine !!!!!!!!!!!!!! (na otvorenom putu izmedju 60-80 km/h prosecno) daj.............

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Ja procitah sve komentare i nemogu da shvatim sta ljudi imaju protiv tog zakona?  Pre par dana sam postavio temu 60,000 udesa ima godisnje u Srbiji, 1000 ljudi pogine, neka taj zakon smanji broj za 10% to je 100 ljudi manje. 

Kakve veze ima zakon i postovanje propisa sa ekonomskim stanjem?  Pa i treba da oduzimaju dozvole za prebrzu voznju tako je ovde tako je svuda u svetu. 

Vozis motor od 1000ccm , za alkohol ok , ali nemoj mi reci da postujes ogranicenje brzine !!!!!!!!!!!!!! (na otvorenom putu izmedju 60-80 km/h prosecno) daj.............

Ja nisam rekao da postujem ogranicenje ali se zna gde i kad mozes da vozis brzo.  Nije problem u ceni jer sam zadnju prijavu platio 170 dolara za prekoracenje od 15mph.  Uhvacen sam na 115mph ali mi je pisao 80mph u protivnom bi morao da me hapsi.  Ovde se sva prekoracenja od 30mph i vise tretiraju kao krivicno delo. 

alkohol jeste krivac ohoho al ce da zabranimo i pivo na moto skupovima

Netreba voziti kad se pije to je poenta a ne zabrana alkohola!

pa cik sedi na brz motor pa ga vozi polako

Ko koga ovde vozi?  Nezavrce motor sam gas. 

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: 2018 BMW C650 Sport

vidim da se polako stvara klima za peticiju za ukidanje saobraćajnih propisa, pogotovo za motore, supersonične mašine koje ne podležu zakonima fizike, i njihove vozače koji poseduju nadljudske sposobnosti, a pritom nemaju novac da plaćaju eventualne nametnute kazne.. ::)

ograničavanje i ugnjetavanje motorista bez ikakvog opravdanog razloga.

nepravda, pa to ti je..

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

vidim da se polako stvara klima za peticiju za ukidanje saobraćajnih propisa, pogotovo za motore, supersonične mašine koje ne podležu zakonima fizike, i njihove vozače koji poseduju nadljudske sposobnosti, a pritom nemaju novac da plaćaju eventualne nametnute kazne.. ::)

nepravda, pa to ti je..

Kad pošteno platiš motor skinut sa osiguranja, pa još kupiš i papire za njega, pa versaće/fila zaštitna oprema...onda ti i ne ostane previše za tamo neke kazne koje ugrožavaju tvoje ljudsko pravo da voziš sa vetrom u kosi. O promaji u glavi ćemo neki drugi put ;)

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

pa neginu svi od brze voznje,ima i onih koji se spotaknu na rupicu od 1metar sa jedan metar pa sekciju za puteve niko nedira,,,,,e tek kad se to sredi mozese udariti i po vozacima,,,,,,,,,

Ima i onih što ginu od tudje brze vožnje  :(

• U prolazu, 45 postova

nepravda, pa to ti je..

Procitaj poruke od pocetka, nisu pare u pitanju, i do sada su se placale kazne..........

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: 2018 BMW C650 Sport

Procitaj poruke od pocetka, nisu pare u pitanju, i do sada su se placale kazne..........

u pitanju su i kazneni poeni, i pare, čitao sam..

frapirale su me izjave pojedinaca i nihova obrazloženja, a koja su protiv ovakve restriktivne mere.

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Ja nisam ni protiv kaznenih poena, niti protiv plaćanja bilo koje kazne. Ali sam strogo protiv toga da se zakon selektivno primjenjuje i slobodno tumači od strane onih u plavim uniformama. Ako treba da me kazni, neka me kazni, ali neka mi ne kuka za 500 dinara!!

Do sada nijednu kaznu nisam platio, a ima me preko 10 godina za volanom, a od ove godine i na dva točka. Poštujem propise koliko to god mogu, ali nisam cvijetić, tako da ih i ja ponekad zgazim i prekršim. Ali, da me uhvate, pristajem na kaznu.

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ8

Trenutne kazne kakve jesu su i više nego dobre (možda čak i preterane u odnosu na standard), čak bi i prethodne (kad je kazna bila 1500din) bile veoma efikasne da nije korupcije među policijom... Umesto da je pravilo da poneka naletiš na nekog ko je korumpiran, ovde tek ponekad naletiš na nekog ko nije korumpiran, što je apsurdno... Taj novi zakon, kao i svi ostali neće ništa napraviti po pitanju bezbednosti u saobraćaju već će samo pomoći saobraćajcima da kupe još jedan stan ili da dignu treći sprat na kući...

Policija treba prvo da iskoreni korupciju u svojim redovima, pa se tek onda može staviti efikasnost samog zakona na dnevni red. Jer šta vredi 'kazna' od 1500 ili 5000 ili 50000 ili 10000+7 kaznenih poena +100 sati drušveno korisnog rada, kad ti staviš 1000 dinara policajcu u džep i nastaviš kao da se ništa nije ni desilo...

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

Jer šta vredi 'kazna' od 1500 ili 5000 ili 50000 ili 10000+7 kaznenih poena +100 sati drušveno korisnog rada, kad ti staviš 1000 dinara policajcu u džep i nastaviš kao da se ništa nije ni desilo...

1000 din sada, a kada uvedu vece kazne + 7 kaznenih poena, onda je 100e minimum.

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

a pa nisu ni toliko glupi jer sad prijava mora da vam stigne i nema vishe sklanjanje kazna od strane drugara sudije ili vezice u supu...

zato su i uveli da rade od procenta da bi iskorenili korumpiranost... a pice sve skuplje i skuplje kako rastu kazne...

oni gledaju da im pice koshta isto ili priblizhno koliko i procenat koji ima od odredjene kazne...

• Svrati ponekad, 147 postova
  • Motocikl: Yamaha XVS 650 classic

S obzirom na nivo saobracajne kulture gradjana ove zemlje,rad policije i pravosudja,mentalitet,socijalnu bedu i jos prilican broj faktora, sva je prilika da ce se i ovaj zakon pretvoriti u farsu, u svoju suprotnost, postati samo jos jedna mogucnost da drzava "navuce" pare od svojih gradjana. Jos smo mi jako daleko od prave primene ovog i ovakvih zakona i normi. Resenje lezi  pre svega u svesti o odgovornosti svakog pojedinca pa tako i vozaca. U ovakvoj drzavi govoriti o tome je vise nego tuzno.  :(>:(

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

sa svime se slazem osim sa ogranicenjem brzine na primer neko ko ima neko erinu od 1000cm treba da vozi 80km a ide na neki susret koji je udaljen 300km pa on kada stigne nije nizasta treba da je brzina za motore izmedju 120 i 140km/h i da bi placali te kazne prvo treba da nam povecajuu plate tamo u zemljam gde postoji taj zakon i plate su vesce i veci standardi

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

sa svime se slazem osim sa ogranicenjem brzine na primer neko ko ima neko erinu od 1000cm treba da vozi 80km a ide na neki susret koji je udaljen 300km pa on kada stigne nije nizasta treba da je brzina za motore izmedju 120 i 140km/h i da bi placali te kazne prvo treba da nam povecajuu plate tamo u zemljam gde postoji taj zakon i plate su vesce i veci standardi

Postoji plan da se i u Engleskoj standardizuje voznja desnom trakom. Taj plan predvidja da u prve dve godine desnom stranom voze samo sleperi i autobusi a kasnije da i putnicka vozila predju u desnu traku.

Kada to bude usvojeno bice usvojeno tada ce i motorima biti dozvoljeno da krse ogranicenja brzine... mislim stvarno...

• Drug član, 1388 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Postoji plan da se i u Engleskoj standardizuje voznja desnom trakom. Taj plan predvidja da u prve dve godine desnom stranom voze samo sleperi i autobusi a kasnije da i putnicka vozila predju u desnu traku.

Kada to bude usvojeno bice usvojeno tada ce i motorima biti dozvoljeno da krse ogranicenja brzine... mislim stvarno...

:D :D :D

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Kada to bude usvojeno tada ce i motorima biti dozvoljeno da krse ogranicenja brzine... mislim stvarno...

Ti si moj Idol, svaka ti cast.  Mada ja mislim da motoristima treba dozvoliti i da piju jer zaboga vracaju se sa skupa pa nije u redu da nemaju nijedan promil!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja