siny 139 Napisano Novembar 6, 2012 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Modrica Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine sam od Modrice do Pule isao trasom preko Splita. Bilo je bas, sto kazu, za sve pare!!! Uzivajte! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Novembar 6, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 22/06/2011 - Crikvenica (Croatia) do Bijela (Montenegro)........oko 600 km Jutro je, pakujemo.........jutarnja gimnastika .......... Na pocetku puta ti nekako tesko pada skidanje prtljaga i jutarnje ponovno pakovanje, posle nekog vremena ti to postane normalno i nije nimalo tesko. Covek je najcudnija zivotinja na ovoj kugli zemaljskoj.........navikne se na SVE........ Krecemo, danas cemo provozati celu Jadransku obalu. U pocetku idemo malo obalom (starom magistralom), zatim cemo ici novim autoputem koji je iza Velebita i onda se opet vracamo na magistralu negde oko Splita........... nemogu da se nagledam lepih zaliva kojih ima na hiljade.......... posto mi po obicaju vozimo malo preko dozvoljene brzine, uobicajeno je da sustizemo kolege koji se pridrzavaju ogranicenja.......moja deviza je voziti sigurno, onoliko koliko dozvoljavaju uslovi na putu i moje vozacke mogucnosti a to je jos uvek dosta preko organicenja od 60 km/h........... sta kazete na pogled .......... Skrecemo u planine kako bi se ukljucili u novi autoput, na putu mestani prodaju sir..... stajemo na kafu blizu mesta zvanog Gacko, koliko ja znam poznato mesto izmedju ostalog i po ucesnicima u "domovinskom ratu".......Verica me pita, jer bas moramo da stanemo.......ja kazem - normalno, sta fali.......... ljudi su ljubazni, nema ama bas nikakvih problema........ izlazimo na autoput............. sipamo gorivo, cigaret pauza......... Iza Velebita ima par jezera i po koja reka........ostalo je prava pustinja, vreo kamen, temperatura se popela na preko 40 stepeni ......... uzivanje i ......D O S A D N O..... PAUZA.............osvezavamo se umivanjem i hladnim sokovima + kafica.......na INA pumpi... nastavljamo......... i polako se vracamo na obalu preko zelenijeg krajolika...... ulazimo u dolinu gde se izlazi na grad Ploce (nekadasnje Kardeljevo)........ ima tu neka reka, zaliv...........nosi ime Neretva more i dalje ..............predivno........ i dolazimo na granicni prelaz izmedju Hrvatske i Bosne i Hercegovine.......i Bosna ima more......... Tu je NEUM, i odlucujemo da rucamo .......... silazimo u grad, pa cemo naci neki restoran da probamo malo kakvi su "plodovi mora"........ odabrali smo restoran na nizbrdici, deluje lepo......... seli i narucili....... Verica Dagnje, ja Prstace.......po 1 kg, za predjelo - salata od hobotnice......pijemo po obicaju, Verica pivo, ja kiselu vodu......... Jeli smo .......... kao na takmicenju i nastavili prelepom Bosanskom obalom, gledajuci u Hrvatska ostrva i polu-ostrva ...... do granicnog prelaza gde smo opet usli u Hrvatsku.........Bosna ima nekih 10 (deset) kilometara obale........ gaaaaaaassssssssssssss.................. priblizavamo se novom Dubrovackom mostu............. i evo ga...........DUBROVNIK........... uspomene samo tutnje po glavi........ Koliko puta sam bio u Dubrovniku, Cavtatu, Mlini, Kupari, Srebrno.........da, na plazi "kamen mali" u Cavtatu sam ogrebao ruku prilikom ronjenja pa mi se inficiralo tako da sam imao komplikacije sa lekarima tog leta.........kog leta.......nemam pojma, bilo je to tako davno...... pa pozar........veliki pozar, bilo je to mislim 85' kada smo kolima sa Vericinim mladjim bratom i njegovom tadasnjom devojkom bili u Cavtatu. Tada su nam policajci "uhapsili" kameru jer sam snimao pozar, vatrogasci me jurili sekirom.......bilo je zanimljivo...... gledam nesto ove jahte, nikad nisam bio na nekoj lepoj onako "bogatoj" jahti, mozda nikada necu ni biti.........ali izgledaju nekako mocne, lepe ovako parkirane...... Ma, dosta mastanja............idemo dalje, jos nismo stigli..........do odredista za danas. Krivine, levo - desno i eto nas na granici sa Crnom Gorom.......... Ono sto odmah covek primeti, cim prodje granicu je..........prljavstina, otpaci (kese, flase, konzerve) pored puta...........nije bas neka lepa slika...... Bilo kako bilo, rezervisali smo u jednom super lepom i super cistom - novom privatnom hotelu, istina okolina nije bas za neku hvalu..........brodogradiliste je vrlo blizu i stvarno je bez veze.......... Ali je zato vecera bila izuzetno ukusna - lignje punjene sa prsutom i sirom uz neko fino vince........i osoblje koje je bilo iznenadjujuce ljubazno, zaista su nas odusevili - hvala im. Posle vecere smo otisli u kracu setnju i u sobu na pocinak........soba je isto tako bila izuzetno udobna, cista i sve to nije bilo skupo........nekih pedesetak evra noc. i onda sta.............pa idemo na -_- -_- -_- Ciao, vidimo se u nastavku uskoro.......... :jee1: :jee1: 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3155 Napisano Novembar 6, 2012 Drug član, 1064 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Odličan putopis, čestitam! Sa posebnom pažnjom pogledao sam fotografije s puta po Jadranskoj magistrali. Žao mi je što ste propustili za mene najlepši deo magistrale od Senja, preko Karlobaga do Starigrada. Često vozim tamo. U Starigradu na ulazku u nacionalni park Paklenica zaustavljam se u divnoj bašti kod Dinka. On pravi najbolje škampe. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Novembar 7, 2012 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan samo tako marokanac, nemoj da se zuris, imamo mi celu zimu vremena da procitamo ovaj putopis, mogao bi nesto reci o tvom motoru kako se ponasa dali si imao nekih problema u vezi voznje i tako neke sitnice koje su po meni bitnije, takode pozdrav za nasu snimateljku Vericu, lepe slike je uradila , reci mi sa kojim aparatom slikate. havala unapred za odgovor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Novembar 10, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan samo tako marokanac, nemoj da se zuris, imamo mi celu zimu vremena da procitamo ovaj putopis, mogao bi nesto reci o tvom motoru kako se ponasa dali si imao nekih problema u vezi voznje i tako neke sitnice koje su po meni bitnije, takode pozdrav za nasu snimateljku Vericu, lepe slike je uradila , reci mi sa kojim aparatom slikate. havala unapred za odgovor Zdravo, sto se tice aparata za snimanje, Verica slika sa Sony Cybershot DSC-T700 dok ja ponekad snimam sa aparatom CANON EOS 50D, objektiv Canon EFS 18-200mm. Sto se tice mojih utisaka ponasanje motora .........slazem se, bice i toga tokom putopisa, mada bilo je toga u nekim ranijim putopisima (put za Maroko 2009. sa crvenim ADV.)....... Pozdrav, :zdravo: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Novembar 21, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drabotic 13 Napisano Novembar 28, 2012 U prolazu, 27 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: Z750 S Prijavi odgovor kao problematičan nastavak? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Novembar 28, 2012 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan ima se vremena za nastavak jos nije ni decembar poceo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Decembar 2, 2012 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan Za Tvoje () putopise uvek mi manjka pluseva....Samo tako nastavite.... I naravno jedva cekam nastavak.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 6, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 23/06/2011 - Bijela (Montenegro)do Nis (Srbija)........oko 600 km Jutro je vreme kada je more................mirno, a mi nastavljamo put kroz zaliv Boka Kotorska....... u Kotoru samo prolazimo i divimo se ogromnom brodu..........stvarno kada prodjes blizu tek onda sagledas velicinu jednog ovakvog plovila........ gasssssssssss...........idemo u planine........ kako smo se popeli iznad Kotora stadoh na jedan parking da slikamo pa da vam prenesemo prelep pogled.......... dok smo malo slikali, naidje kolega na ADV 1150, mislim da je bio iz Holandije........stade covek i on da se malo odmori i nagleda prelepe panorame...... idemo dalje, predeli su prelepi, Crna Gora mnoge stvari nema ali priroda je zaista prelepa....... stanemo, da se malo odmorimo, popijemo kaficu i sok.......... pored puta shushti reka Moratcha.........neverovatno cista i bistra........ Silazimo sa planina, blizi se granica sa Srbijom.............. Evo i mesta zvanog Rozaje, granica uskoro........... izlazimo iz Crne Gore........ i ulazimo u Srbiju..... kako smo usli u Srbiju put nas vodi prema Kopaoniku ali u nekom trenutku neka vozila, zandarmerija, policija......i zamalo da odemo na Kosovo, nismo videli skretanje u levo od autobusa punog policije. Penjemo se na Kopaonik........ Hoteli su potpuno pusti, nismo videli ni jednog gosta............ vidimo gradi se, sredjuje se polako za sledecu zimsku sezonu......... stajemo malo da se nadisemo ovog cistog vazduha....... sidjosmo polako u ravnicu i gaaasssssssssss.........put dobar... tu je i nasa vojska, odmaraju ili otklanjaju kvar, neznam.......... jos malo po gasu, prolazimo Prokuplje.......... i stizemo u Nis, mali odabrani hotel izuzetno cist, klima radi.........odlicno....... motor smo parkirali ispred, gde je prodavnica auto delova...........covek sagradio hotel iznad prodavnice auto delova........bas lepo........ Na spavanje posle lagane vecere...........nesto smo se ipak malo umorili kroz Crnogorske planine............ Sutra gaaassssssssss do Istambul-a 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maresh 160 Napisano Decembar 6, 2012 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Harley Davidson - FXDWG Prijavi odgovor kao problematičan Hajde Marokanac, docekasmo nastavak posle ohoho.,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K1200S 114 Napisano Decembar 6, 2012 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Düsseldorf / DE Motocikl: Pravi- Momacki Prijavi odgovor kao problematičan Marokanac Marokanac ti si ko friteza przis li nas przis. :zdravo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Decembar 10, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R1150GS, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 10, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 24/06/2011 - Nis (Srbija) do Istambul (Turska)........oko 760 km Ustali, spremili se i gaaassssssssss do granice gde smo stali na OMV pumpu da doruckujemo........... Na granici upoznali jedan bracni par iz Poljske na Adventure-u koji isto kao i mi putuju za Tursku. Pozdravili se i usli u Bugarsku. Kako smo prosli Sofiju, na autoputu je ubrzo bilo neko suzenje (radovi na putu), svi koce, kocim i ja.............kad jedan bugarski mamlaz gas i pored mene (u suzenju) i nesto ablenduje i gura neke turke koji su bili ispred nas kolima. Kad je proleteo pored mene, sreca pa sam ja bio malo desno tako da me nije zakacio...... Turci jadni, pomerise se maksimalno desno i kreten dade gas i odeeeeee......... iznervirao sam se, kako je proslo suzenje, dadoh i ja gas i posle desetak kilometara (vozeci oko 180 km/h) sam ga stigao i sta sad ??? ............. pa nista, kazem Verici slikaj kretena i evo fotografije...... pratio sam ga neko vreme, on smanji brzinu ja za njim, on ode u desnu traku, ja za njim..........nadajuci se da cu videti policiju negde pa da ga prijavim...........ali, nema policije kada ti treba........... Nastavili smo put....... Na sledecem stajanju, gorivo, kafica, vidim da ima policijska kucica..........ali nema pandura ni od korova.......... tu sam se i smirio, videli smo se opet sa Poljacima i resismo da malo putujemo zajedno....... dodjosmo tako i do granice za Turskom, punimo rezervoare na Shell-ovoj pumpi, ovde je gorivo jeftinije nego li u Turskoj. Verica se sprijateljila sa Agnieszka Zajdel....... kao i ja........ evo i Pavel sa Vericom....... Presli smo granicu i usli u Tursku, stali da popijemo caj i zamenimo pare...... Zatim se pozdravili sa poljacima i nastavili put za Istambul..... sve pravo........gas..........i eto nas u stigosmo u bivsi Konstantinopolj tojest Istambul...... Malo smo lutali do hotela, Garmin je govorio levo......desno, a nije se bas moglo uvek ici po njegovim savetima ........ na kraju smo ipak nasli hotel, gde nas je docekao pored ostalih i jedan clan Turskih "Hells Angels"...... Ovo je nas hotel, drvena fasada...........simpaticno......... idemo malo da se odmaramo........ovde cemo ostati dva dana (takav je plan), ispasce da smo ostali pet dana na kraju........ nastavak sledi.......... Ciao....... :zdravo: 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Decembar 10, 2012 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Lep putopis, kao i uvek, ali Agnješka je još lepša. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Decembar 11, 2012 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Док код нас веје добро дође овакав путопис где је време за медаљу Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hornetshooting 206 Napisano Decembar 11, 2012 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo štivo za zimske dane, samo što se dugo čekaju nastavci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Decembar 11, 2012 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, odlican putopis, pravo uzivanje kao i uvek do sada! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 12, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 25/06/2011 - Istambul (Turska)........ 1. dan Jutro je osvanulo suncano, verovatno je to stalna pojava ovde u Istambulu. Sinoc smo vecerali u jednom malom restoranu blizu hotela, riba na rostilju i velika salata..............+ 2-3 piva....... Danas imamo problem sa stomakom, malo cesce trckaramo do wc-solje........sta je u pitanju - ne znam. Ja na put uvek nosim i jednu malu "apoteku" u kojoj ima i tableta protiv dijareje (srpski receno - proliv), tablete Imodium. Dao sam Verici 2 kom., ja sam uzeo jednu i jeo crnu cokoladu......meni je tokom prepodneva vec bilo bolje, Verici.........onako. Zato je Verica ostala u sobi da malo odmara........ja otisao u setnju....... tu su i radnje sa nargilama....... Ceo kvart je u gradjevinama od drveta, ima dosta hotela..........vrlo lepo, bar meni. Nas hotel se nalazi jako blizu "Hipodroma" iz vremena rimljana i Cara Konstantina, istocni deo Rimskog Carstva je nosio tada ime Vizantija. Znaci nismo daleko od "Plave Dzamije koja se nalazi tik uz Hipodrom. Ono sto je super u Istocnim zemljama kao sto je Turska ili bolje receno u muslimanskom delu sveta na ovim prostorima je da covek moze da popije casu sveze cedjene pomorandze maltene na svakom cosku i to po ceni koja je zaista smesna....... Isto je ovako i u Iraku, Maroku, Tunisu, Alziru...........to su bar zemlje koje ja znam. Setnja je fizicka aktivnost, fizicka aktivnost znaci potrosnja kalorija, potrosnja kalorija znaci .............covek ogladni Videh simpatican restoran na ulici...........sedoh i narucih da jedem......... Doneli su mi odmah jedan vrlo cudan hleb To mu dodje kao neki "naduvani" somun.........kad ga stipnete i otkinete parce........on se izduva..... Jeo sam dobro, kao neko mesano meso sa dosta povrca, nisam cak ni mogao da pojedem sve....... I odoh dalje malo u setnju.........i vratih se polako prema hotelu Verici je bolje, radi predostroznosti ostali smo u hotelu i sutra je vec bilo odlicno i njoj i meni. Ja sam popodne odvezao motor u servis BMW da uradim servis na 20.000 km iako imam samo 18.650 km na cajgeru. Zamenio sam i gume, stavio sam Metzeler Tourance (to su imali), servis je super moderan i imam samo reci hvale........Icicu po motor u ponedeljak (danas je subota) u podne. Vratio sam se taksijem u hotel i pokusao da zapamtim put............servis je na oko 30 km od hotela..........nista nisam zapamtio 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 12, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 26/06/2011 - Istambul (Turska)........ 2. dan Verici je danas super............ Idemo da obidjemo Plavu Dzamiju, nasu Aja Sofiju, Hipodrom i sta vec vidimo usput....... Glupo bi bilo da ja sada nesto pricam o velicanstvenim kulturnim spomenicima Istambula, sigurno je da nisam strucan ...........zato cu vam prikazati kako smo mi videli ovaj deo Istambula. Plava Dzamija........sa zadnje strane.......(mozda ovu stranu redje vide turisti) ima ovde i nekih koji nisu zainteresovani za turizam..........od umora su malo prilegli.... Prodavnica suvenira za turiste......... Aja Sofija u daljini, u stvari nije daleko, deli ih samo park i jedna ulica....... krenusmo da je obidjemo malo i iznutra....... iznutra........ posle obilaska smo se umorili, pa smo seli da se odmorimo........ Kad videh ove ociscene lubenice............nisam mogao da odolim. Nastavili smo sa obilaskom "Hipodroma" koji se nalazi tik uz Plavu Dzamiju....... Natpis na Obelisku...... Umorni, seli smo u jedan mali "kafic" i narucili caj..........koji smo ispijali uz izuzetno prijatnu muziku "u zivo"........ zatim smo u jednom sokaku rucali..........opet sustret sa "naduvanim" hlebom.... zatim otisli u nasu sobicu u hotelu. Nasa soba je ................uostalom evo pogledajte kakva je.......nama se svidela....... a imamo i izlaz u da nazovemo dvoriste sa ligershtulom............koje pripada samo nama, bas mi se to svidelo....... normalno, iskoristili smo resetku na prozoru da osusimo opran ves.... i tako je prosao jos jedan dan......... Nastavljam uskoro sa putopisom........idemo dalje......... :zdravo: :zdravo: 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2618 Napisano Decembar 12, 2012 ODUSTO OD DIJETE, 2663 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na putopisu dali ste mi par ideja gde da odvozam ženče. Budite mi sećanja na lepe trenutke u Istambulu.Budi se želja da ga ponovo posetim ali ovog puta turistički. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 17, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 26-30/06/2011 - Istambul (Turska)........ 3. dan Eto nas, nastavljamo sa obilaskom Istambula, motor je bio u servisu BMW, promenjene gume i uradjen redovan servis, mi ...........se setamo i uzivamo...... Ujutru, normalno............prvo idemo na kaficu....... Motor drema ispred hotela, moramo da sacekamo ponedeljak da mi Garmin promeni zastitnu foliju na ekranu (bila je ostecena i posto su mi oprali motor u servisu usla voda pa ne reaguje na dodir)................. gume.........NOVE Verica se najzad spremila...........i evo je...... idemo u obilazak......... ovde gradska komunalna policija ima zanimljivo vozilo.......... Verica uziva u izlozima..... tramvaji su im moderni........lice malo na ove nase nove "Spance".......... pilici su im ...... lepi.........rumeni...... a sladoledzije...........interesantni i vrlo vesti....... ovde kada nose gajbice ..........onda stvarno nose gajbice.....gomilu...... isto vazi i za prodavca sesira..... interesantna kuca..........bar meni...... Tako stigosmo i do nase danasnje destinacije - AJA SOFIJA........... koja je danas pretvorena u muzej.... mere bezbednosti su na najvisem nivou.......... platili smo karte i ulazimo posle detaljne kontrole bezbednjaka u park koji okruzuje "Aja Sofiju"......... ja krecem da slikam, a mogu vam reci da ima sta da se uslika, za to vreme .........Verica slika mene ....... eh, sada da ja ne bi pricao sta je sta u ovoj ......... i nasoj "svetinji", ostavicu vas da uzivate u fotografijama koje ce vam, nadam se, docarati kako smo mi videli unutrasnjost ovog velelepnog zdanja.......... Uzivajte.......... cek da vas prekinem u razgledanju, da vidite kontrast tradicionalnog i modernog..........verovatno su brat i sestra........ i da nastavimo sa razgledanjem........ tragovi Hriscanstva........su sacuvani........ da bi se popeli na galeriju, isli smo nekim prolazima koji izgledaju ........ kao katakombe...... da bi onda pred nama se ukazao izuzetan pogled na prizemni deo .......... prelepi svodovi...... naleti covek i ovde na nadrealisticnu frizuru turistkinje u obilasku......... i opet nastavimo sa obilaskom........ pogled kroz prozorcic na Plavu Dzamiju......... neverovatan rad u kamenu......... i krenusmo laganica prema izlazu......... prolazeci pored prodavnice suvenira........ izasli smo na svetlost dana u parkic, opet vidimo ovaj kontrast izmedju tradicioanalnog i modernog, ovog puta dve mlade zene........... odlazimo, ostavljajuci iza nas ovo drevno zdanje, svojevremeno najveca Hriscanska svetinja, za nas Pravoslavce posebno znacajna.......... iz ove turisticke guzve ............. bezimo u poprecne ulice koje su pune restorana..........vrlo lepih i interesantnih...... Kurs po kome smo menjali evre u lokalnu Tursku Liru............ sladoled...........opet.......... i odabrasmo restoran gde smo seli i proveli ostatak dana......... I tako nam je prosao jos jedan dan...............koji nije bio "uzburkan ko more".....sto kaze pesma...... Zadovoljni i umorni otisli smo na pocinak, sutra bi trebalo da nastavimo put ako Garmin uradi svoj deo posla kako je dogovoreno.......... Mogu vam reci da jedva cekam da nastavim sa voznjom..........zazeleo sam se........ Aj Ciao..........nastavak sledi........ :zdravo: 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Decembar 17, 2012 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan Cekamo........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Decembar 17, 2012 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj dugo da cekamo za nastavak. Sent from my GT-P5110 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 18, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 26-30/06/2011 - Istambul (Turska)........ 4. dan Danas smo obisli Mauzolej, tojest ulaz u Mauzolej gde je sahranjen otac svih Turaka...........G-din ATATURK. Za njega vazi da je napravio modernu Tursku drzavu, verovatno je to tako, ima nesto drugo sto je vrlo zanimljivo bilo ........bar meni. Pocasna straza ili garda je vrlo interesantna za videti. Kada sam prolazio taksijem, ponosit taksista mi je objasnio da je garda sastavljena od vrlo slicnih (fizicki) momaka i oni totalno nepomicno stoje u kavezu od pleksija oko 45 minuta ili pola sata......... Elem, odosmo Verica i ja motorom (zapamtio sam put, Garmin navigacija je u servisu, menjaju ekran) da vidimo i da slikamo kako bi to podelili i sa vama....... bio sam u nedoumici jel su to lutke ili ljudi..............jer nekako lutkasto izgledaju. dok nije stigla smena ..............straze....... i "lutke" prohodase........... Ostao sam bez teksta, zaista je neverovatno kako straza ni ne trepce, bas sam gledao jedno dvadesetak minuta.......istina u tim pleksiglass kutijama imaju klimu i to im omogucuje da prezive......... Bacih jos jednom pogled na kapiju.............. i odosmo do obale.......... eh, tu naletesmo na super izbor grickalica......... Vericu to nije odusevilo, ona ne jede grickalice........ Ona voli ribu...............i zato odosmo dalje ....... do riblje pijace....... sve sto vidite na pijaci i sto vam se svidi, moze odmah da se "baci" na rostilj u izuzetno ukusan sendvich......... tu je cenovnik.............tojest Meni.......... bilo kako bilo, mi se dobro najedosmo...........i odosmo na kaficu u obliznji caffe-bar.........na Hipodromu iz vremena Rimskog carstva........ Verica je dobila Nes sa mlekom i cevcicu...........tojest CEV PVC .......... ko vodovodna cev....... Evo malo da vidite uobicajenu arhitekturu u ovom delu Istambula, to mu dodje kao neki Stari grad kod nas......... imamo jos vremena.......idemo do BashCharshije........... puto do BashCharshije vodi preko Alibabinog Sokaka......... Resih da probam lokalnu "brzu hranu"........... Verica je birala poklone u vidu nakita od srebra............uh, osedeo sam cekajuci..... Radnje pune zlata su otvorene i ..........nema nikoga unutra........tek kada udjete i pozovete, neko dodje........izgleda da ovde nema lopova........ umorismo se i obradovasmo se kada smo stigli do izlaza........ resismo da se odmorimo uz CAJ, koji je IZVRSTAN, ja crni caj, Verica zeleni caj (od jabuke)........ za neverovati je kakve prelepe prodavnice slatkisa imaju......... moderne tramvaje......... Posto smo imali desetak razglednica.............da, da.......Verica uvek obavezno salje razglednice sa nasih putovanja, jeste to prastari nacin komunikacije ali, siguran sam da je prijatno onima koji prime razglednicu....... Znaci imali smo razglednice popunjene, sa markicama i rekli su nam da je dovoljno da ih ubacimo u "Post-Box" i to je to..........jedva smo naisli na POSTBOX.......... u nekoj prodavnici....... i onda.............umrli od smeha kada smo videli STA JE TO POSTBOX, uostalom vidite sami.......... Posto smo ubacili razglednice, sa nevericom da ce stici (a stigle su .......bez problema), otisli smo dalje pored vrlo lepe fontane......... koja se nalazi u blizini Aja Sofije........ setali dalje preko Hipodroma i tu se nalazi jos jedna fontana - poklon Vihejma II turskom Sultanu Ahmetu............. nastavismo dalje ulicicom u izgradnji ili rekonstrukciji prema nasem hotelu........ gde smo stigli umorni ali zadovoljni.......... Pogledam u kesicu sta mi je ostalo od grickalica.........uh, dobro je ima malo......... odosmo na nocni odmor...........sutra idemo dalje, podizemo Garmin i odmah nastavljamo za Capadoccia............preko Ankare......... Juuuuuuhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..........opet voznja.........jedva cekam..... Ciao, do sutra......... :zdravo: 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...