Jump to content

Moto Zajednica

A-kategorija, KONAČAN VODIČ ZA POLAGANJE - Ova upustva više ne važe

Recommended Posts

• U prolazu, 92 postova

Svim "novopečenim" vozačima čestitke ;D! A za napred želim puno sreče (koju na motoru stvarno trebate) in užitaka na svakom km.

M.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

polozio iz prve!!  ;D

Od nas petorice, 2 pala. Iskreno, ta dvojica su izgleda imali najduzi bajkerski staz. Medjutim, cini se da komisiji smeta preterano samopouzdanje.

• Svrati ponekad, 320 postova
  • Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600

Polagao sam u maju u Floyd-u. Jako sam zadovoljan uslugom... odličan instruktor, sve lepo objasni, prođu se sve moguće putanje koje dolaze u obzir na polaganju, snima te kamerom kako voziš da bi kasnije mogao da ukaže na eventualne greške, a i da komisija ne bi mogla da izmišlja nebuloze da te obore. Imaju i svoj skuter, neku Hondu od 125cc, ali sam ja polagao na svom motoru. Jedina zamerka je cena, ima i za manje para, al zato ovde znaš šta plaćaš. Posle takve obuke, teško je ne položiti iz prve. Evo tel pa se raspitaj za cene, ne sećam se tačno koliko me je sve izašlo. 021/400-888

• Mangulica, 627 postova

ma samo pitaj...

1. 40 moto casova (45min) zvanicno, ja sam oko 20-tak odvozo... (a ne znam ako imas PSP dal onda ide manje, ja nemam vec samo "B")

2. to je ispit, testovi + voznja

polazem 29-og okt.

• U prolazu, 10 postova

Sutra polazem za A kategoriju i instruktor mi je pokazao nesto, nije mi bas jasno sto treba tako, pitao sam par vozaca a oni nemaju pojma o tome...sta vi mislite?

to je raskrsnica, saobracaj se obavlja u oba smera, zvezdice su zmigavci, a strelica putanja motora...

post-1770-12879055253481_thumb.jpg

• Drug član, 1385 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Tako se treba kretati po zakonu....

Vozi se na pola metra od ivice puta, pa se zbog skretanja prestrojava uz belu liniju...skrece se opet uz belu liniju pa se vraca na pola metra od bankine...

::)

• Ne silazi, 6286 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Ne koristimo u praksi, posle polaganja jer je opasno po zivot...nase zivote !

Samo ti tako na polaganju a posle po iskustvu starijih...

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

pitao sam mnogo motorista a oni su davno polagali pa nemaju pojma... mada iskreno ovo niko ne koristi... mislim da ni nece:P

Na polaganju obavezno tako vozi... zašto ti to kažem, možeš da naletiš na policajca koji neće obraćati pažnju na tebe u toku polaganja (sedi u kolima ispred koja se voze ispred tebe) ali teško... po prioritetima na polaganju gledaju sledeće

• sigurnost vozača-na poligonu linije i u vožnji da radnje idu tečno
  • svesnost situacije u saobraćaju-manito okretanje glave na sve strane prilokom svakog skretanja, kretanja, okretanja... (karikiram ali kapiras poentu)
  • ulazak u raskrsnice na propisan način kao i polukružno okretanj (to je crtež koji si stavio)
  • duplo stajanje, na stop pa na liniju preglednosti (tj. ne zaleći se za autom u kome je policajac)

ja sam letos polagao i mogu ti reći da je razlog za obaranje prvi put bio nedovoljan nivo sigurnosti (prvi put seo na vespu sa menjačem na ručici) i prevashodno loše polukružno...

e sad kako loše, pošto devojka koja je polagala u kolima kad i ja je bila katastrofalna (zaista ne znam kako je prošla kad je pogazila sve linije i svašta pravila u saobraćaju) je zakočila na sred raskrsnice, pa dala migavac. Ja sam već bio iza nje (1m od desne ivice) kad je ona napravila polukružno ja lagano za njom... problem je bio što ja nisam imao mesta da se privučem uz srednju razdelnu liniju (izašao bi iz raskrsnice) nego sam to uradio normano...

nadam se da će ti ovo pomoći, puno sreće na polaganju i samo lagano  ;)

• Mangulica, 627 postova

ljudi i ja polozio, sad da kupim motor pa da se vozamo...

evo da vidite kako sam bio smesan na obuci i na polaganju... ko atomski mrav (mada nemam tezinu mrava :))

post-7912-12879055269913_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 109 postova

U Temerinu se polaze na kinezu sa automatskim menjacem?

A jel mogu da polazem istog dana testove  i voznju?

Na cemu se polaze u Novoj Pazovi?

Gde se sve polaze na skuteru (bez saltanja brzima)?

13.11 vracam L pa bi sto pre da polazem.

• Mangulica, 627 postova

hvala kolege...

ja sam danas polagao i testove i voznju

al ako si ti vozio na L tabli ti bi polagao na tvom motoru ne znam preko koje si auto skole

al mislim da ne bi sad mogao voziti njihov skuter automatik od 125cc npr. u skoli kojoj sam ja, da polazes...

mada sto da ne ti njima placas polaganje nazovi pa pitaj

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 1000

Citam sve ovo, i razmisljam o tome gde sam ja polazem za A... Poceo sam obuku pre koji dan, i bas sam se razocarao... Vozim neki Tomos T-14 star nekih 25-30 godina, klima mu se prednji tocak, kvacilo slabo hvata, kocnice slabe i da ne pricam dalje sta jos... Instruktor mi neki cica od preko 60 godina, mozete misliti kako se ponasa, kao da je najiskusniji na svetu. Inace, taj motor je jako mali za mene, posto sam visok oko 1.85... Pa onda sve ta neka pravila koja mi nikada nece trebati, jer vozim moderan motor, kad krecem leva ruka odrucena, pogledam nazad (a na mom imam retrevizore), pa ubacim u brzinu, pa onda opet pogled nazad, pa kad stajem treba da odrucim desnu ruku i da masem gore-dole (za sta ce mi onda stop svetlo)...

A u osmici ne mogu nikada najbolje da se odrzim, jer je rucica od gasa uzasno podesena, pa se gas ne povecava ravnomerno, jos mi cica kaze da ako dotaknem samo jednu liniju, padam... A inace, komplet polaganje, sa ispitima me dodje 14000... Uzas... Ali ako je to cena da postanem vas kolega, izdrzacu... :D

• Zainteresovan, 726 postova

Ti na polaganju možeš voziti svoj motor ili tuđi ali sa punomočjem. Rado bih ti dao moj ali to je Afrika tako da...Ne moraš voziti baš po liniji već možeš i unutar, samo je bitno da odradiš osmicu. Uostalom ovde možeš pročitati više iskustava forumaša!

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja