Jump to content

Moto Zajednica

A-kategorija, KONAČAN VODIČ ZA POLAGANJE - Ova upustva više ne važe

Recommended Posts

• U prolazu, 88 postova

Meni je L tablica u dzepu, pa ako me zaustavi pandur pitacu ga bas kako da je okacim a da neostetim motor ( nemam ram za tablicu )  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 320 postova
  • Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600

Citiraću sebe:

U ovlašćenju mi piše sledeće... može da:

- upravljati motornim vozilom u zemlji i inostranstvu

- izvršiti tehnički pregled i registrovati ga

- prijaviti i/ili odjaviti

- izvršiti prenos vlasništva na svoje ime

- prodati ga i izvršiti prenos na ime kupca

- naplatiti osiguranje nastale štete kod osig. društva

- ugraditi u vozilo TNG uređaj

- ovo ovlašćenje je trajno i neopozivo

Da li je moguće da ja ne mogu na svom motoru da polažem vožnju zato što se ne pominje i ovlašćenje - "u svrhu obuke i polaganja A kategorije" ?

Čovek na šalteru mi nije pravio nikakvih problema, samo je bacio pogled na kopiju ovlašćenja i priheftao ga za ostale listove/uplatnice. On ćuti, ja ćutim i mirna Bačka.

Luzer tablica nema rupice na predviđenim mestima, pa sam ga pitao da li smem da ih probušim, na šta mi je on odgovorio da tablicu mogu nositi i u džepu i da se ne opterećujem time. Takođe pošto petnaesti dan pada na 1. maj, mogu da vratim tablicu koji dan kasnije, jer sup neće raditi za praznike. :D

• Svrati ponekad, 446 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R

Dom zdravlja kod Novog groblja 2400.

Ja bila danas u Domu zdravlja Stari Grad, u Siminoj, tamo su mi rekli da se ne radi u toj zgradi pregled, nego u Dzorzda Vasingtona br. 19

Pregled kod njih kosta 2700 dinara.

U Domu zdravlja Vracar ne rade preglede do 01. maja, jer su im u toku godisnji odmori.

Medicina rada Doma zdravlja Palilula se nalazi u Vojvode Vuka broj 10,

pregled je 2 400 din, i moze se obaviti do 12h svakog radnog dana i subotom.

• U prolazu, 77 postova

Ljudi trebaju mi informacije oko cuvene osmice ;)!Danas sam ceo dan vezbao na Talijinom poligonu crko sam ;D(ako je neko prosao Rimskom mozda me je i video :) ),pa me interesuje da li mora BAS po liniji?Da li ima odstupanja?I ako ima kolika su odprilike?

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

pa ovde kod nas ako zagazis liniju u osmici dobijas 5 negativnih  ... samo trebas da ides sto vise uz liniju da bi lakse izvukao tu osmicu  ;)

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

Ljudi trebaju mi informacije oko cuvene osmice ;)!Danas sam ceo dan vezbao na Talijinom poligonu crko sam ;D(ako je neko prosao Rimskom mozda me je i video :) ),pa me interesuje da li mora BAS po liniji?Da li ima odstupanja?I ako ima kolika su odprilike?

Na kojem motoru polažeš?

• Mistik, 297 postova
  • Motocikl: Honda CBF1000A 2007

Ja sam propisno izgazio osmicu (nisam ni uspeo da je izvezem ;D), al sam lepo vozio po gradu, tako da sam polozio !!

Skoncetrisi se ti lepo na voznju, i ne sekiraj se za osmicu !

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Honda VFR800F

Pazi, sto se tice poligona, onaj pravac moras dobro da uradis, a osmica nosi taman toliko negativnih bodova da mozes da prodjes i bez nje. A fora je u tome da ne smes da dotaknes liniju pravougaonika u kome je iscrtana osmica.

Ma bitno je da menjas brzine... Zadatak je pravac uz promenu stepena prenosa... Znaci sve jedno je...

Duzina ne znam kolika je. Pravac odvozas u jednom smeru, okrenes se, i vratis se tom trakom... Na polaganju ti je bitno da kod tog pravca ne dotaknes bocne linije, jer onda automatski padas, a ako ne uradis dobro osmicu, nemas vise prava na greske u voznji...

A jel' moze neko kome nije mrsko da kuca da mi objasni koja noga ide na asfalt kad stanem na semaforu.

Nisam bas najbolje pokapirala to - desna na kocnici, a leva dole, ili obe dole, ili kako?

Meni je instruktor rekao da uvek spustim obe noge kad trebam da stanem, da ne bih imao tih problema koja je noga trebala da se spusti, a i ako bi se desilo da npr. nisam potpuno stao, a spustio sam obe noge, onda bi mogao da me izvuce kao spustio sam obe noge... Inace ja sam u ZR-u polagao sa instruktorom, nisam se samoobucavao pa ti pisem kakve sam ja savete dobijao...

• U prolazu, 82 postova

Moze li se dobiti L tablica za obuku na motoru  koji je pre mozda 3 dana izdata L tablica? Tj mogu li dvoje zajedno da se obucavaju na istom motoru ?

• Ne silazi, 6308 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Ja mislim da moze, samo onom na koga se ne vodi motor treba i ovlascenje sa stavkom "za obucavanje i polaganje A kategorije"

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat

A jel' moze neko kome nije mrsko da kuca da mi objasni koja noga ide na asfalt kad stanem na semaforu.

Nisam bas najbolje pokapirala to - desna na kocnici, a leva dole, ili obe dole, ili kako?

Pa logicno bi bilo da treba desna da se spusti, jer kad ubacis u N pa spustis levu, pri ubacivanja u prvu bi trebala prebaciti teziste i spustiti desnu nogu, sto je nelogicno, ali ovo je cisto moj zakljucak, ipak ti spusti obe, sto je sigurno sigurno je :)

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Moze li se dobiti L tablica za obuku na motoru  koji je pre mozda 3 dana izdata L tablica? Tj mogu li dvoje zajedno da se obucavaju na istom motoru ?

Mislim da moze inace bi kola u auto skoli bila samo tvoja a ne po 8-ro da ga vozi dnevno .. (a i da ne moze ne verujem da imaju sistem provere  ::) )

inace ja vratio L tablice, dobio mur (stari srpski izraz za pecat) i sad mogu da polazem  ;D ;D ;D

• U prolazu, 77 postova
Na kojem motoru polažeš?

Na Rebelu 125!Gas me je cimao na osmici najvise ali sam mu nasao foru ;),uradim je ja ali nije perfektna....!Ljudi a jel se radi polukruzno na polaganju?Jer koliko sam ja cuo prati se auto u kome je kandidat za B a on mora da radi polukruzno ???

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

i to i kretanje pod rucnom  ;D ;D ;D zavisi sve gde polazes... razgovaraj sa ovima iz auto skole

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja