Jump to content

Moto Zajednica

nece da pali na dugme, samo rucno????? ZASTO!!!!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 845 postova

e ovako motor mi je stigo iz Kalifornije nakon 3 meseca. i kad sam probao da ga upalim nije nikakve znake davao, kad sampogledao akumulator nije imao ni malo vode, nasuo sam destilovane vode dokle treba i stavio ga da se puni, nekih 4 sata, rekli su mi da netrena vise za te male akumulatore. i kad sam ga stavio na motor lepo se upalio displej i svetla kad sam dao kontakt, al kad sam stisno dugme za paljenje, cuje se kao da se vrti, al se necije da vergla, zasto? u cemu je problem? a mogu da ga upalim ladno na kurblu, nije bas kurbla, nego kao na motornim testerama sa onaj kanap. e da u pitanju je QUAD ARTIC CAT, a  agregat je KAWASAKI V TWIN 650.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

To je od prilike problem sa alnaserom tacnije sa bendiksom kako kazu nasi majstori propusta .

ili akumulator nema snage da zavrti anlaser, a ima napona da svetli tabla.

Ako je akumulator bio suv, najverovatnije si trebao da sipas destilovanu vodu i kiselinu, da ostavis da odstoji jedan dan, pa tek onda da ga punis, najverovatnije nije bio formiran.

motor mi je putovo oko 3 meseca kontejnerom itd,...kad sam ga dono, nije hteo na kljuc nikako, onda sam uzeo kablove i sa yuga prespojio i upalio je odma na dugme, a skino sam akumulator i pogledao, kad ono nema nimalo vode, suv je skroz bio, i ja sam uzeo destilovane i nasuo koliko treba, i stavio da se puni, posle 4 sata sam ga skinuo, malo je vode iscurilo, valjda tako treba, i kad sam ga stavio nekad se cije kako vergla, a nekad se cuje samo neko zvrjanje,....i onda dam kontakt pa na kurblu, mislim da je akumulator popusio, probacu da uzmem od druga njegov, pa da stavim na motor, i ako bude palio na kljuc, znaci da je problem do akumulatora, a ako ne, onda cu da vidim sta je, jer nemoguce da se sjebalo nesto samo od sebe za 3 meseca, a niko ga nije dirao tad, a pre je radilo sve, to je do akumulatora 100 posto!

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954

Sigurno je problem sa akumulatorom!

Da sigurno akumulator nema snage da izbaci bendiks...

To se i meni desavalo kad je akumulator bio pred crkavanje. Znaci nov akumulator, mislim da na tvoj motor ide 4A/h mislim da je oko 1500 din

ovaj akumulator sto je u njemu nema nikakve oznake, americki je, probacu sa ovim sto ima moj drug, on ima ispravan, a i stoji mu u SUZUKI SV 650, pa cu ga staviti kod mene, i ako radi kako treba onda cu uzeti nov akumulator.

• Drug član, 1414 postova

Idi kod ljudi u Dimitrija Tucovica (ispod bolnice 300m), kad ides ka centru sa leve strane puta, zove se Topla, odnesi im akumulator i povratice ga ako je moguce, ili kupi novi :)

ja sam iz NS-a. ima kod nas jedan servis i moze besplatno da mi lik pogleda koliko procenata radi akumulator, stavi neke zice i pokaze mu na skali. ma uzecu nov da se ne zajebavam i gotova stvar!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja