Jump to content

Moto Zajednica

CBR 600RR 03/04 ili ZX6R 05/06

Recommended Posts

• U prolazu, 4 postova

Pozdrav svima...Vec duze vreme planiram da kupim motor i verujte da se dvoumim izmedju ova dva modela. Prijatelji me savetuju da je Honda u svakom pogledu bolji primerak od zx-a.Pa bih voleo da cujem i vase misljenje...Nisam bas iskusan bajker tj nemam veliku kilometrazu po drumovima vec duze vreme.Imam 25 godina, i vec pet godina ne posedujem motor inace od 18-te go 20-te godine sam vozio GPZ 900R, a naravno pre toga su se nizali motorcici tipa APN6, BT50N, MZ125...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: Yamaha R6

Gledaj koji je u boljem stanju ;) Sve ti je to slicno..Honda je dosta manja ali se bas lako vozi dok je kawasaki "nervozniji" ali i veci sto odgovara visim vozacima.

• U prolazu, 4 postova

Hvala na odgovoru, ja sam visok oko 183-4 i tezak oko 85kg, valjda Honda nece biti mala za mene, mislim na gabarit naravno. Ma da cu pogledati i jedan a i drugi pa cu odluciti. Da li je neko mozda imao iskustva sa ovim motorima? Kakvi su za odrzavanje, kako se ponasaju na putu.... 

• SuperStar, 1098 postova
  • Motocikl: MonsteR

Za tu visinu ti preporučujem kawu. Imao sam priliku da vozim 600rr, visok sam 188cm, nesto teži od tebe, ali 600rr nije bila opcija. U tom smislu, kawa je bolja.

Mada kao što partyman rekao, uzmi onaj motor koj je bolje očuvan.

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: Yamaha R6

Gledaj da probas i jedan i drugi, da vidis koji ti bolje lezi. Meni je zx6r tog godista jedan od najlepsih ninji od 600cc. Opet i honda je odlican motor, po meni bolji za odrzavanje,mada opet kazem sve zavisi kako je odrzavan motor. Ja sam gledao cbr pa sam na kraju uzeo R6 :moto3: Slicno ti je sve to biraj motor koji ti je lepsi i koji je u boljem stanju ;) Srecno sa kupovinom..

P.S Nece ti honda biti mala :takoje:

• U prolazu, 4 postova

Vidim da cu najverovatnije i ja sesti na R6 :D , ali ajde da ne govorimo u napred. Hvali mi jos malo para, pa kad ih skupim krecem u potragu za nekom babarogom :moto3:.Honda mi je nekako najlepsa i nekako me najvise vuce, gledam ovih dana oglase i mogu reci da im cene nisu mnogo visoke. Nadam se da cu za 3500-4000 naci Hondin motor u dobrom stanju.Nije mi toliko hitno da ga vozim ove sezone,bicu strpljiv i cekacu da naleti ono pravo. ZX6R mi je isto toliko privlacan kao i Honda, cak sta vise za tu cenu cu moci da kupim mladji ZXR od Honde.Bas se lomim izmedju ova dva primerka, ali kad budem probao i jedan i drugi nadam se da cu tada lako doneti odluku.

• Svrati ponekad, 377 postova

moje misljenje je da naspram tvojih dimenzija najvise odgovara kawa, model koji je po svojim dimenzijama najveci da tako kacem u klasi do 600 ccm, ustvari 636 ccm, sa 136 ks + ram-air koji povecava konjazu na 150 i kusur, sad ni to nije dovoljno al , kawasaki je jako udoban motor, uverio sam se jer sam ga vozio neko vreme, lud i na gasu kad treba, honda taj model tesko da ce prema tvojoj konstituciji da pristane, razmisljas li o tome kako ce tvoje telo reagovati ako se uputis u neku duzu voznju, putovanje,sve u svemu u kratkoj voznjici ni jedan neces 100 % upoznati, za to trebaju dobri kolimetri, a sto se odrzavanja tice , sve je to isto samo postoji razlika da li ces u ovlascenom servisu da li u nekoj privatnoj garazi ( self-service) da li kod nekog gradskog mehanicara prijatelja, izmedju ova drva motocikla nema neke velike razlike u odrzavanju

kawasaki 636 sa 150+ konja fabricki? to ne postoji. pa novi gsxr 750 2012 ima 150 konja sa ram airom a na zadnjem tocku 133. a ne 6 godina stariji kawasaki i to 636cc.

evo specifikacije za 636 2006.

• Engine type : 4-stroke, liquid-cooled In-line Four
  • Displacement : 636 cm3
  • Bore x stroke : 68.0 X 43.8 m
  • Compression ratio : 12.9:1
  • Valve/Introduction system : DOCH,16 valves
  • Maximum power : 95.5 kW 130 PS/14,000 rpm
  • Maximum power with RAM air : 100 kW 136 PS/ 14,000 rpm
  • Maximum torque : 70.5 N-m 7.2 kgf-m/11,500 rpm
  • Fuel supply/Carburettor : ø 38 mm x 4 (Keihin), twin injection
  • Ignition : Digital
  • Starting : Electric
  • Transmission : 6-speed, return
  • Frame type : Perimeter, pressed aluminium
  • Rake/Trail : 25°/106 mm
  • Suspension, front : 41 mm inverted cartridge fork with rebound and compression damping, spring preload adjustability and top-out springs.
  • Suspension, rear : Bottom-Link Uni-Trak with gas-charged shock, spring preload adjustability and top-out spring, stepless compression damping, stepless rebound damping.
  • Wheel travel, front: 120 mm
  • Wheel travel, rear : 135 mm
  • Tyre, front : 120/65ZR17M/C (56W)
  • Tyre, rear: 180/55ZR17M/C (73W)
  • Brakes, front : Dual semi-floating 300 mm discs, dual radial-mount, opposed 4-piston, 4 pad calipers.
  • Brakes, rear : 220 mm disc with single Single-bore pin-slide
  • Steering anle, left/right : 27° / 27°
  • Dimensions ( L x W x H ) :2,065 x 715 x 1,110 mm
  • Wheelbase : 1,390 mm
  • Seat height : 820 mm
  • Fuel capacity : 17 Litres
  • Dry weight : 164 Kg/ 361lb

• Ne silazi, 7366 postova
  • Motocikl: TDM 900

Da, max snaga je 136 sa ram air-om. Sto je na, 164 kg mnogo, odnosno dobar odnos snage i tezine. Sve u svemu, nesto sto (bez uvrede buducem vlasniku) na javnom putu pa verujem ni na stazi nikada nece iskoristiti u potpunosti, pa je to razbacivanje sa konjazom uglavnom za ispred kafica. Da se ogradim, ne poznajem toliko ''R'' klasu jer me nikada nije zanimalo, ali generalno mogu reci da je Kawasaki uvek bio najbolji po ulozenom/dobijenom, ali da u ovom slucaju polovnog motocikla trebas da izaberes onaj koji je u boljem stanju, ili da budes izuzetno strpljiv ako hoces nesto odredjeno.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja