xopxe87 1 Napisano Jul 4, 2012 U prolazu, 6 postova Motocikl: Honda NTV 650 Revere Prijavi odgovor kao problematičan Elem, polozih i ja, pa je doslo vreme da se pazari prvi ljubimac (kapiram da mi je za pocetak do 250cc dosta). Posto sam guster, trenutno sam u sundjer fazi i upijam sve. Naime budzet mi je ogranicen na cirka 800 evropskih, a zelim da imam motor za koji necu morati da prevrnem Zemlju naopacke da bih nasao delove i koji ce biti pouzdan (koliko je to moguce za ove pare). Gledam oglase svaki dan i za oko su mi zapali: 1. Keeway Speed 125 - koga jedni hvale kao da je pobedio na Dakaru, a drugi govore da je kinesko djubre (njega bih mozda mogao i novog na rate) 2. MZ ETZ 250/251- jeftin, ali je mator i koliko sam shvatio delovi umeju da budu problem 3. Honda NSR 125 - ima ih toliko da mi se cini kao da svako u Srbiji ima po jedan 4. Aprilia Red Rose - kazu da je sranje sto je 2t 5. Honda custom 125 6. Honda Rebel... I tako ja sto vise gledam oglase to vise lutam. Hocu da suzim izbor na 1 ili 2 modela iz kojih mogu najvise da izvucem za te pare i tu mi trebaju vasi saveti. P.S. Ako sam lupio nesto, necete zameriti valjda jednom gusteru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QnRA 2 Napisano Jul 4, 2012 U prolazu, 26 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Sachs X-Road 125 Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi u obzir i Sachs X-road 125 koji verujem da se uklapa u tvoj budzet. Lagan, okretan, za ucenje i krace ture odlican! Vozikam ga vec 2 godine i u pocetku nisam imao nijednu zamerku, ali evo sada mi je nesto postao slab, i neudoban je za ture preko 50km [trne dupe od vibracija kad ga odvrnes, a moras ga malo odvrnuti da bi se kretao oko 80km/h sto smatram minimumom van naselja. takodje nisam vozio druge motore pa ne znam da li su te vibracije vece/manje/iste u odnosu na neki drugi model]. Kao prvi motor za nekoga je ekstra, a i posto vidim da si savesno odlucio da ti prvi motor bude 125/250cc onda znas da je to to i da za godinu-2-3 sledi nesto vece/jace. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Jul 4, 2012 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Za 800 evra zaboravi japance nema sanse da nadjes nesto uputno. Keeway nije kinez, po stoti put i hvale ga jer je zahvalan motor. Ne kvari se, ide, koci, ne pati od decijih bolesti kao kinezi. Posle toga ostaje ti MZ, nisam ljubitelj cvaja nikako ali nije los izbor. Opet, mislim da ces manje glavobolje imati sa keewayom a bice ti i manja potrosnja. Konacno jedan normalan pocetnik, sve neki Stoneri pocetnici ovih dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Jul 5, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Iz iskustva na forumima nisam siguran da ovakva tema tebi ikako moze da pomogne. Obicno ti napravi jos vecu zbrku u glavi jer funkcionise po principu "svaki ciga svoga konja hvali".Po meni ti je najbolje da zadjes dublje i u podforumu motocikli procitas o svakom modelu koji te zanima pojedinacno, o manama, vrlinama, nabavci delova itd... Nemoj slucajno da postujes tamo tipa svidja mi se taj i taj motor, vredi li ga kupiti. Barem troje ce ti reci da je to pravi izbor za tebe a da ga bas oni teskom mukom prodaju jer im je iskrsla kombinacija za veci motor. Zatim obavezno da suzis izbor jer si otisao presiroko po tipovima motora. Moras da shvatis da si ti taj koji odlucuje i da samo ti znas sta ti se dopada i kakve su ti zelje. Zelim ti srecu u potrazi, slatke su to muke ! 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolanixy 174 Napisano Jul 5, 2012 Zainteresovan, 550 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: Nemam ništa :( Prijavi odgovor kao problematičan stani šta ti voliš supermoto.crusier ili naked? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peconi 536 Napisano Jul 5, 2012 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750S Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao keeway exceed-a 125 i sit se navozao bez i jednog problema i prodao ga na kraju u super stanju za 600e. Speed ti je isto to samo u manjem naked pakovanju tako da ako si imalo krupniji ne savetujem ti da ga uzmes. NSR-a je imao moj drugar ,cvaja ,lepo ide ali lepo i trosi i koliko sam video i nije nesto izdrzljiv motor. Moje vidjenje je da je prilicno nefunkcionalan za prvi motor zbog heblova i polozaja vozaca. Moj predlog ti je da uzmes nesto jace od 125ccm jer ces se duze voziti. Pogledaj jos Sprint apolo 250 rx i Qingqi qm200 (SM, enduro i naked), pokazali su se kao zahvalni. A mz-a, jawu i slicne motore ti savetujem da uzimas iskljucivo ako si pravi ljubitelj i imas u planu da rasturas i sredjujes. Mozda se kolege sa foruma nece sloziti ali koliko sam ja video od ljudi koji su ih kupovali, to je rupa bez dna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr@g@n 345 Napisano Jul 5, 2012 Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Selo Vrbovno Motocikl: BMW R 1150 GS (2003) Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam od skoro vlasnik "A" kategorije pa sam imao slicne (slatke) muke samo sto je kod mene bila veca kubikaza u pitanju. 1.) Mislim da je za nas pocetnike najpametnije uzeti/kupiti sto mladji motor posto u pocetku sigurno zelimo vise da provodimo vreme u voznji nego u popravci. Vremenom ce izgubiti malo na ceni, ali ces kasnije sigurno lakse prodati mladje godiste. 2.) Jedno su zelje a drugo je stvarnost, treba prvom videti/probati kako ti zeljeni motor cuci/lezi. Ja sam npr. dosta visok i kada sednem na neku trkalicu izgledam stvarno smesan na njoj. 3.) Ako planiras motor za voznju sa devojkom/zenom ili za dalja/duza putovanja trazi nesto od 250 cm3, za samog i po lokalu ti je mozda dovoljno 125 cm3 ali za dvoje i dalje puteve ces brzo da se smoris sa tom kubikazom. Jos ako si ti ili vi malo tezi brzo ces izgubiti volju da se vuces po otvorenim putevima i gledas u retrovizoru kako te autobusi i kamioni "guraju". 4.) Zeleo sam sasvim drugi motor, ali kada sam video, seo i provozao sadasnji motor osecao sam se kao da je pravljen samo za mene i odluka je brzo pala. Zato ti predlazem da prvom probas vise motora kubikaze koju zelis i odlucis koji tebi najbolje odgovara/ju, zatim malo potrazis na netu komentare o njima, testove,potrosnja, njegove mane, itd.... Proveri dali ti odgovaraju troskovi za odrzavanje, registraciju, gume i delove da ne bude posle imas motor a nemas para za odrzavanje, gorivo itd.... Nemoj begati od necega samo zato sto mnogi tvrde da se "tesko prodaje", svaka roba ima svoga kupca i ti trazis motor da uzivas na njemu a ne za preprodaju i "neku" zaradu na njemu. 5.) Nemoj da zuris (zaleces) sa kupovinom, kupuj samo ono sto tebi odgovara i sto ti se svidja. "Novac je lovac" i ako to nije 100% ono sto zelis sacekaj malo ima/bice jos motora, sve dok imas pare u dzepu mozes da biras. Nadam se da sam bio od pomoci, srecno i javi sta si nabavio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6717 Napisano Jul 5, 2012 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan 100 X je rečeno, ali opet: "motor se kupuje srcem". Po onome što si naveo kao listu interesovanja, izgleda da ti budžet odredjuje izbor motora, a ne tip/vrsta koja ti se svidja po nekom kriterijumu - pogrešno ! Da si u dilemi oko kupovine četvorotočkaša, da li bi pitao ovako nešto: "Imam 5k eura, da li da kupim: 1.auto 2.džip 3.kamion ili 4.kombi?" Pitanje pre svih pitanja je ono koje ćeš postaviti sebi: "koje su moje potrebe (prvenstvene namene) i šta mi se svidja unutar kategorije koja najviše zadovoljava moje (ponovo) potrebe?". Još na celu "muku" dodati i onu o naknadnoj prodaji...(da svi tako razmišljaju, na ulicama Srbije bi se vozili samo golfovi II, beli.) Ti i kupuješ polovni motor pa ga u startu plaćaš manje ako, slučajno, spada u onu kategoriju koja se "teže prodaje", mada, danas, sve spada u tu kategoriju, sve se teško prodaje. Ali, posmatraj to ovako: kupiš za 800eur, voziš npr. 1 godinu pa ga pokloniš/zapališ/prodaš na kg - i - "izgubio" si 800e - neko na novijem/vrednijem izgubi i više za isto vreme, ništa strašno: kao da si ga iznajmio, a ipak si mnoogo manje u minusu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...