ShomyMura 4 Napisano Jun 24, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Honda CB500 prodat Prijavi odgovor kao problematičan U pitanju je CB500 a problem je sledeci: iz luisu su mi poslali champion F306 koji je zamena za F301 koji sam imao, ali posle stezanja koliko moze rukom curi pri dnu filtera, i posle stezanja kljucem na max opet curi, Da li je to bas meni zapao pokvaren ili je 306 neadekvatan za CB posto je manji u obimu za koj mm od 301? Da li ima neka drugi filter ili negde da se nadje 301. ili sta vi stavljate? Dihtovanje silikonma i sl nije u opciji. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10602 Napisano Jun 24, 2012 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan imao sam isti problem kad sam menjao filter na staroj VFR-ki ,i ispostavilo se da nisam dobro ocistio deo bloka gde naleze filter, pa sam morao da ispustim ulje, skinem filter, i malo presao najfinijom vodenom smirglom i posle pastom ispolirao i posle je savrseno naleglo. mada nebi mu nista falilo ni da stavis silikon, samo na sledecem menjanju moras malo bolje ocistiti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAJA 186 Napisano Jun 24, 2012 Svrati ponekad, 430 postova Lokacija: MLADENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja znam sve CB500 nose isti filter.Kod hiflo filtera je to HF303 umesto njega se moze staviti 204 malo je kraci ali je potpuno isti precnik filtera tamo gde lezi gumica.Tako da ako ti je taj filter uzi za neki mm,ko zna sta ti je to i mislim da je pametnije da taj filter zamenis odmah.Ako nemas pravi mogu ti ga poslati sitijem,posalji adresu i tel Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShomyMura 4 Napisano Jun 25, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Honda CB500 prodat Prijavi odgovor kao problematičan Pre stavljanja filtera prosao sam sa 1000 smirglom tako da neverujem da je prljavstina. Rajo ako mi prijatelj ne resi to sutra u Beogradu javljam ti se sigurno. Hvala na brzim odgovorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22394 Napisano Jun 25, 2012 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Mnogi pre zavijanja filtera ne namazu diht gumu uljem i ista pukne pri stezanju... Ako si druze taj korak propustio verovatno je to u pitanju. Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jun 25, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Danas su filteri podmazani...tj. ta guma...tj. ja vec dugo nisam vidio filter bez masne gume na gotovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22394 Napisano Jun 25, 2012 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko je filter kao sto kazu odgovarajucih dimenzija jedini krivac za curenje moze biti ta guma... Naprslinu na bloku bi covek verovatno primetio... Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShomyMura 4 Napisano Jun 26, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Honda CB500 prodat Prijavi odgovor kao problematičan Podmazan je i filter i leziste filtera na bloku, Leziste je ocisceno i blago ispolirano finom smirglom, problem mi je samo u fiteru, ili je bio falican ili je CHAMPION F306 neadekvatna zamena za F301. Nov filter mi ne gine. Da li imate preporuke za neki filter ili ste od onih koji kazu fiter je filter samo da je nov.. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule 0 Napisano Jun 26, 2012 U prolazu, 38 postova Lokacija: Beograd, Zaječar Motocikl: CBR 900 RRX Prijavi odgovor kao problematičan Louis kaze ovo Rado bih pomogao, ali ne znam. Ja kupio u Centru S Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1656 Napisano Jun 27, 2012 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako je precnik manji i gumica ne naleze na za to predvidjeno mesto nema druge nego da promenis filter... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Jun 27, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan A jes provjerio jel se guma poklapa sa ležižtem na bloku, možda je drugačiji prečnik? I jesi 100% siguran da je taj koji si dobio F306? Meni su u Guevari gledali po godištu i dali neki filter koji je naoko veći od H303 koji ide na gotovo svakog GPZa, pa me ubjeđivali da je pogrešno godište. Inače im je navoj isti ali je ovome tjelo malo šire i gumica nije na istom mjestu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShomyMura 4 Napisano Jun 27, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Honda CB500 prodat Prijavi odgovor kao problematičan A jes provjerio jel se guma poklapa sa ležižtem na bloku, možda je drugačiji prečnik? I jesi 100% siguran da je taj koji si dobio F306? Meni su u Guevari gledali po godištu i dali neki filter koji je naoko veći od H303 koji ide na gotovo svakog GPZa, pa me ubjeđivali da je pogrešno godište. Inače im je navoj isti ali je ovome tjelo malo šire i gumica nije na istom mjestu Dobio sam F306, jedino ako su na drugom filteru pogresno odstampali oznaku, i u Luisu i u Polo na bike database stoji F306. Ali sam problem resio (bar privremeno) tako sto sam zamenio gumicu jer gumica koja je dosla sa ovim filterom je polukruzna sa strane bloka a sa uglovima prema fiteru ( na svim do sada je presek pravougaonik). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...