Jump to content

Moto Zajednica

Homolje 03.06.2012

Recommended Posts

• bu!, 609 postova
  • Motocikl: Honda Deauville 650

Jedan kolega sa foruma je predlozio da bi mi kao vlasnici KLE-a mogli da se okupimo i provozamo,naravno,odmah smo se slozili da bi bilo lepo kad bi nam se prikljucile i kolege koje ne voze KLE.Prvi predlog je bio da se provozamo do Divcibara,medjutim,kako su ljudi odustajali,tako smo formirali drugu rutu,a to je tura po Homoljskim planinama...osmisljena ruta je izledala ovako :

homolje1.jpg

Sve je ugovoreno i samo cekamo da svane ta nedelja 03.06.2012 godine i da krenemo u 7:30 na put :D

Kao dete kada ide na ekskurziju,ne mogu da zaspim,budim se...Jedva cekam :)

Iako u Pancevu trebamo da se nadjemo u 7:30,mene sunce budi u 5:10 :D tada je "pala" i prva slika:

imag0396.jpg

U Pancevu sam sipao gorivo i na dogovorenom mestu cekao da dodju ostali pa da krenemo...Pojavio se samo Gale,sipao gorivo i tako smo krenuli ka Beogradu kako bi se nasli sa ostalima...

img0097.jpg

Na putu ka BG-u skoro da nema nikog i brzo stizemo do OMV pumpe u Bulevaru gde smo se sreli sa Rolle2010 a zatim nastavili Smederevskim putem gde smo se kod Lestana sreli sa jos jednim kolegom,Bojanom (Pasa),tu smo se malo slikali pa nastavili dalje :)

Rolle2010 :

img0099.jpg

Pasa:

img0098.jpg

Gale:

img0101.jpg

Marphi:

img01200.jpg

Posle slikanja smo krenuli dalje.Dok smo prolazili kroz Grocku,odusevio me je pogled ka Dunavu,zao mi je sto nemam ni jednu sliku odatle ,ali verujem da cu se vratiti kad tad i napraviti neku... :) prolazimo kroz Smederevo,zatim pored Pozarevca i idemo ka Petrovcu na Mlavi gde je u planu da se nadjemo sa Srle69 koji nam je bio vodic na ovom lepom putovanju...oko 10h smo se nasli sa njim na ulazu u Petrovac i otisli na kafu...

img0108.jpg

img0109.jpg

1040638.jpg

Posle ispijene kafe,upoznavanja i price,resili smo da krenemo dalje..Svratili da za svaki slucaj dospemo malo goriva :

1040640.jpg

Posle pumpe smo svratili do Zdrela, mesta gde se nalazi geotermalni izvor ,bazeni,smestaj...Tu smo se nasli sa Riletom

1040647.jpg

a zatim krenuli dalje na put...

1040652.jpg

Sledece stajanje nam je bilo mesto gde ce da se odrzava moto skup u Petrovcu,veoma lepo mesto,tik uz reku...A zatim smo svratili i do izvora vode gde smo se osvezili i pripremili za dalje pohode :)

1040663.jpg

img0132.jpg

:D

img0129.jpg

Sledeca mesto gde smo stajali je bio manastir Gornjak

img0133.jpg

img0134.jpg

tu nam je Srle69 ukratko ispricao neke zanimljive stvari o manastiru...

Inace,ako nekog interesuje... Mаnаstir Gornjаk se nаlаzi u dolini reke Mlаve, između Petrovcа nа Mlаvi i Žаgubice, 65 km jugoistočno od Požаrevcа, odnosno nа 18 km od Petrovcа kа Žаgubici. Izgrаđen je u periodu od 1376-1380. godine kаo zаdužbinа knezа Lаzаrа. Sudeći po mnogobrojnim pomenimа u istorijskim izvorimа, u mаnаstiru se živelo bez prekidа. Od srednjovekovnih grаđevinа sаčuvаle su se glаvnа mаnаstirskа crkvа, posvećenа Vаvedenju i kаpelа u pećini, posvećenа Svetom Nikoli.

1040671.jpg

Posle obilaska manastira,paljenja sveca i slikanja,krecemo ka Krepoljinu...

img0139.jpg

u Krepoljinu smo zastali da se javimo kolegi Aci Zikic koji je planirao da sa nama nastavi putovanje ali je odustao pa smo stali da mu se javimo i da nastavimo dalje...

img0146.jpg

Sledeca stanica nam je bila obilazenje Krupajskog vrela... Krupajsko Vrelo se nalazi u podnozju planine Beljanica,sa desne strane Krupajske reke,izmedju sela Milanovac i Krupaja,oko 35km od Zagubice.

img0151.jpg

1040676.jpg

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• bu!, 609 postova
  • Motocikl: Honda Deauville 650

Ne znam sta bih mogao pored sledecih slika da napisem...One ce vec same reci sve ...

img0154.jpg

img0157.jpg

1040689.jpg

1040698.jpg

1040696.jpg

Posle ove prelepe prirode,odosmo da prezalogajimo nesto :D

1040707.jpg

Nismo imali vremena za nesto vise slika,imali smo preca posla :D Posle klope,malo osvezenja,razgovora,iako nam je bilo tesko da uopste ustanemo sa stolice,a kamoli vozimo,ipak smo nastavili put...

img0185.jpg

Krenuli smo nazad ka Krepoljinu a zatim ka Zagubici da posetimo vrelo Mlave..Put je malo losiji,ali je zato priroda lepa...

img0188.jpg

img0189.jpg

img0195.jpg

1040712.jpg

img0200.jpg

img0201.jpg

dok smo kulirali,u blizini smo spazili i noviju,poboljsanu verziju V-strom-a :D

1040726.jpg

1040729.jpg

Krenusmo dalje...Vozili smo kroz sumu ali jedan deo puta je bio strasno los..Mnogo rupa,sitnih kamencica...Ali zato kod smo prosli taj deo,bilo je extra!

img0210.jpg

img0216.jpg

Ovaj predeo oko ovog mosta mi se posebno svideo a nazalost nisam siguran gde se on nalazi...Srle69?

img0219.jpg

img0222.jpg

Stigosmo u Majdanpek i malo poziramo ispred rudnika...

img0231.jpg

1040741.jpg

1040742.jpg

Odavde smo nastavili ka Donjem Milanovcu,tamo nas je sacekao Kole,sa kojim smo otisli na pice...

1040744.jpg

img0246.jpg

img0247.jpg

Posto se blizio mrak,resili smo da krenemo ka kucama...Ispozdravljali se sa Koletom,zahvalili se na gostoprimstvu i krenuli da dospemo jos malo goriva...

1040747.jpg

Na pumpi smo sreli jos jednog bajkera koji je krenuo ka Pancevu,pa je i on krenuo sa nama..

1040748.jpg

Iz Donjeg Milanovca smo krenuli,isli smo dunavskom magistralom koja je super za voznju...Sirok put,nema rupa,nije bilo saobracaja kad smo isli...Jedino to je poceo da nas hvata mrak pa smo malo pozurili...Prosli smo Golubac i krenuli ka Pozarevcu,pre Pozarevca smo se pozdravili sa Srletom koji je krenuo ka Petrovcu,mi smo nastavili ka Smederevu gde je Rolle2010 nastavio ka BG-u a ja i Gale preko Kovina ka Pancevu..Tad je vec bilo oko 22h..Kako je ko stizao kuci,tako je slao SMS-ove ostalima da su bez problema stigli kuci zivi i zdravi :) Drago mi je sto smo se organizovali,sto sam upoznao ove dobre ljude...Hvala svima sto ste pridodali da se ova tura organizuje i da prodje kako je prosla,lepo!Nadam se skorom vidjanju i nekoj novoj voznji... :moto3:

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja