Marphi 1138 Napisano Jun 18, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan kolega sa foruma je predlozio da bi mi kao vlasnici KLE-a mogli da se okupimo i provozamo,naravno,odmah smo se slozili da bi bilo lepo kad bi nam se prikljucile i kolege koje ne voze KLE.Prvi predlog je bio da se provozamo do Divcibara,medjutim,kako su ljudi odustajali,tako smo formirali drugu rutu,a to je tura po Homoljskim planinama...osmisljena ruta je izledala ovako : Sve je ugovoreno i samo cekamo da svane ta nedelja 03.06.2012 godine i da krenemo u 7:30 na put Kao dete kada ide na ekskurziju,ne mogu da zaspim,budim se...Jedva cekam Iako u Pancevu trebamo da se nadjemo u 7:30,mene sunce budi u 5:10 tada je "pala" i prva slika: U Pancevu sam sipao gorivo i na dogovorenom mestu cekao da dodju ostali pa da krenemo...Pojavio se samo Gale,sipao gorivo i tako smo krenuli ka Beogradu kako bi se nasli sa ostalima... Na putu ka BG-u skoro da nema nikog i brzo stizemo do OMV pumpe u Bulevaru gde smo se sreli sa Rolle2010 a zatim nastavili Smederevskim putem gde smo se kod Lestana sreli sa jos jednim kolegom,Bojanom (Pasa),tu smo se malo slikali pa nastavili dalje Rolle2010 : Pasa: Gale: Marphi: Posle slikanja smo krenuli dalje.Dok smo prolazili kroz Grocku,odusevio me je pogled ka Dunavu,zao mi je sto nemam ni jednu sliku odatle ,ali verujem da cu se vratiti kad tad i napraviti neku... prolazimo kroz Smederevo,zatim pored Pozarevca i idemo ka Petrovcu na Mlavi gde je u planu da se nadjemo sa Srle69 koji nam je bio vodic na ovom lepom putovanju...oko 10h smo se nasli sa njim na ulazu u Petrovac i otisli na kafu... Posle ispijene kafe,upoznavanja i price,resili smo da krenemo dalje..Svratili da za svaki slucaj dospemo malo goriva : Posle pumpe smo svratili do Zdrela, mesta gde se nalazi geotermalni izvor ,bazeni,smestaj...Tu smo se nasli sa Riletom a zatim krenuli dalje na put... Sledece stajanje nam je bilo mesto gde ce da se odrzava moto skup u Petrovcu,veoma lepo mesto,tik uz reku...A zatim smo svratili i do izvora vode gde smo se osvezili i pripremili za dalje pohode Sledeca mesto gde smo stajali je bio manastir Gornjak tu nam je Srle69 ukratko ispricao neke zanimljive stvari o manastiru... Inace,ako nekog interesuje... Mаnаstir Gornjаk se nаlаzi u dolini reke Mlаve, između Petrovcа nа Mlаvi i Žаgubice, 65 km jugoistočno od Požаrevcа, odnosno nа 18 km od Petrovcа kа Žаgubici. Izgrаđen je u periodu od 1376-1380. godine kаo zаdužbinа knezа Lаzаrа. Sudeći po mnogobrojnim pomenimа u istorijskim izvorimа, u mаnаstiru se živelo bez prekidа. Od srednjovekovnih grаđevinа sаčuvаle su se glаvnа mаnаstirskа crkvа, posvećenа Vаvedenju i kаpelа u pećini, posvećenа Svetom Nikoli. Posle obilaska manastira,paljenja sveca i slikanja,krecemo ka Krepoljinu... u Krepoljinu smo zastali da se javimo kolegi Aci Zikic koji je planirao da sa nama nastavi putovanje ali je odustao pa smo stali da mu se javimo i da nastavimo dalje... Sledeca stanica nam je bila obilazenje Krupajskog vrela... Krupajsko Vrelo se nalazi u podnozju planine Beljanica,sa desne strane Krupajske reke,izmedju sela Milanovac i Krupaja,oko 35km od Zagubice. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Jun 20, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta bih mogao pored sledecih slika da napisem...One ce vec same reci sve ... Posle ove prelepe prirode,odosmo da prezalogajimo nesto Nismo imali vremena za nesto vise slika,imali smo preca posla Posle klope,malo osvezenja,razgovora,iako nam je bilo tesko da uopste ustanemo sa stolice,a kamoli vozimo,ipak smo nastavili put... Krenuli smo nazad ka Krepoljinu a zatim ka Zagubici da posetimo vrelo Mlave..Put je malo losiji,ali je zato priroda lepa... dok smo kulirali,u blizini smo spazili i noviju,poboljsanu verziju V-strom-a Krenusmo dalje...Vozili smo kroz sumu ali jedan deo puta je bio strasno los..Mnogo rupa,sitnih kamencica...Ali zato kod smo prosli taj deo,bilo je extra! Ovaj predeo oko ovog mosta mi se posebno svideo a nazalost nisam siguran gde se on nalazi...Srle69? Stigosmo u Majdanpek i malo poziramo ispred rudnika... Odavde smo nastavili ka Donjem Milanovcu,tamo nas je sacekao Kole,sa kojim smo otisli na pice... Posto se blizio mrak,resili smo da krenemo ka kucama...Ispozdravljali se sa Koletom,zahvalili se na gostoprimstvu i krenuli da dospemo jos malo goriva... Na pumpi smo sreli jos jednog bajkera koji je krenuo ka Pancevu,pa je i on krenuo sa nama.. Iz Donjeg Milanovca smo krenuli,isli smo dunavskom magistralom koja je super za voznju...Sirok put,nema rupa,nije bilo saobracaja kad smo isli...Jedino to je poceo da nas hvata mrak pa smo malo pozurili...Prosli smo Golubac i krenuli ka Pozarevcu,pre Pozarevca smo se pozdravili sa Srletom koji je krenuo ka Petrovcu,mi smo nastavili ka Smederevu gde je Rolle2010 nastavio ka BG-u a ja i Gale preko Kovina ka Pancevu..Tad je vec bilo oko 22h..Kako je ko stizao kuci,tako je slao SMS-ove ostalima da su bez problema stigli kuci zivi i zdravi Drago mi je sto smo se organizovali,sto sam upoznao ove dobre ljude...Hvala svima sto ste pridodali da se ova tura organizuje i da prodje kako je prosla,lepo!Nadam se skorom vidjanju i nekoj novoj voznji... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...