Jump to content

Moto Zajednica

ZAKON O NOSENJU ZASTITNE KACIGE

Recommended Posts

• U prolazu, 59 postova

Ne znam koliko ste upoznati o clanu 100.(cini mi se) saobracajnog zakonika.

on glasi ovako: Vozach bicikla sa motorom ili motocikla je duzan da u toku voznje nosi zastitnu kacigu!!!

Nesto fali???

Sto znaci mozete je nositi i na ruci...bitno da je imate uz sebe!

E sada druga stvar je sto to nije dobro za zdravlje. Ovo sam napisao u slucaju da vas cima murija zbog kacige na lakt! zasto im dati pare?

Kaciga je korisna stvar jel da?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Pad sa kacigom na laktu uzrokuje prelome zglobova, uvrtanje ligamenata i pucanje ostalih kostiju sa trajnim invaliditetom i posledicama.

• U prolazu, 59 postova

Pa kad je vec nosim na laktu stavicu je na glavu, manje zulja.

Inace ta fora ne pali, provereno kod sudije za prekrsaje.

i ja se slazem da kacigu treba nositi na glavi za to je napravljena...

to je za one kojima je vrucina ili sta god!

a vredi pokusati...ipak su saobracajci inteligentni ljudi :D

• Zainteresovan, 981 postova

Probaj pa ces popiti prijavu na jedan.

Postoji u ZOBS-u dopuna tog clana u kojoj pise da se zastitna kaciga mora nositi na glavi, jer je primeceno da je pojednici nose preko ruke kao modni detalj.

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Cak i ne znam kako se nosi na laktu, spada mi stalno... Mozda moja kaciga nije napravljena za lakat, jel postoji neki poseban model... ??? ;D ;D ;D

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Sad sam u nedoumici? Da li je bitno na kom laktu nosis kacigu ili treba nositi na levom laktu jer vozimo desnom stranom? Ili je bolje na oba lakta po kacigu?

Drugo pitanje, ja vozim choppera pa su mi ruke ispruzene i ne mogu da uglavim kacigu na lakat. Da li postoje posebne kacige za ovaj tip motora ili mogu stavim i na koleno? Ako moze i na koleno da li je bitno levo ili desno?

:)

Guest farbach

Cak i ne znam kako se nosi na laktu, spada mi stalno... Mozda moja kaciga nije napravljena za lakat, jel postoji neki poseban model... ??? ;D ;D ;D

i meni je stalno spadala dok nisam kupio integralnu. Jet nije za te stvari.

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Bila je tako ranije fora da kada zaustavljaju daš po gasu pa se parkiraš iza ćoška, važno da te ne vidi da si bio na motoru ili silaziš sa njega, staneš i zapališ cigaru.

Dobra fora, ali ne radi, možda je prošla jednom ali više nikad. Možda... ???

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Ne znam koliko ste upoznati o clanu 100.(cini mi se) saobracajnog zakonika.

on glasi ovako: Vozach bicikla sa motorom ili motocikla je duzan da u toku voznje nosi zastitnu kacigu!!!

Nesto fali???

E sada druga stvar je sto to nije dobro za zdravlje. Ovo sam napisao u slucaju da vas cima murija zbog kacige na lakt! zasto im dati pare?

Kaciga je korisna stvar jel da?

Ako nosis kacigu samo da ne bi placao kazne onda si u velikom problemu ;) Nosis je valjda zbog sebe da sacuvas lobanju :) :)

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Nesto fali???

Shorty, zašto si toliko "kratak"??  ::)    Što ti ne nosiš cipele u ruci??  ;D

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS
Nošenje kacige na laktu je kao da imaš seksualni odnos sa prostitutkom iz Kenije a kondom držiš u džepu, kondom štiti od side.

By Najzli  ;D

• Drug član, 2143 postova

Nošenje kacige na laktu je kao da imaš seksualni odnos sa prostitutkom iz Kenije a kondom držiš u džepu, kondom štiti od side.

By Najzli  ;D

Jel te jel to neko ima nesto protiv prostitutki iz Kenije ? Jel to neka diskrimiancija ?

;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 227 postova

prosle nedelje sam bio kod sudije za prekrsaj,nisam nosio kacigu,dok sam vozio skuter po kaldrmi i to u ratarskom delu naselja,jer sam vozio maltene pored njive,i to brzinom od 10 km/h....panduri sedeli na nekoj vikendici,navratili ne znam sto ...i samo cap STOP,a ja sta cu....stao....  >:( i eto kazne.To je bio prvi put,a drugi put su mi pisali letos,drugar me pokupio skuterom u centru ja naravno nisam nosio sa sobom kacigu,nisam ni znao da cu naleteti na njega....i par stotina metara opet meni pisali...a u  p.m....sad kakve sam kurate srece,nosim klacigu i do trafike,na 100 metara od kuce  ;)

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Šatro ne znaš...šminkeru... ;)...evo pa uči

album_pic-1.jpg

• U prolazu, 59 postova

OVO JE POPRIMILO SKROZ DRUGU KONOTACIJU!

to sranje o zakonu sam napisao da bih mozda nekome pomogao da ne olaksa sebe za koju hiljadu!

ja kacigu nosim

i eto bas sam danas kupio AGV GP-1 MAT crnu i mnooooooooogo je dobra

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

postoji da u zakonu da zastitna kaciga mora biti adekvatno postavljena. Sto moze da znaci da pandur moze to da protumaci kao da treba da je nosis na laktu, i naplati ti kaznu sto je nosis na glavi. Zeznuto je igrati se sa zakonom. Nekada nas dvosmislenosti mogu izvuci, ali nisu ni oni nazalost svi bas tako glupi...

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535 Virago

neznam da li gresim,ali mi se cini da i do sada zakon o nosenju zastitne kaciga po mom misljenju nije bas

najadekvatnije propracen kroz medije.

uglavnom je bilo pitanje:

koliko je novcana kazna,ukoliko neko ne nosi kacigu-znaci po meni uglavnom prica vodi u tom pravcu,koliko ce neko morati da

plati ako nenosi kacigu.

misljenja sam da bi trebalo kada je rec o kacigi,predstavljati je kao svoju licnu zastitu na motociklu,da bi je ljudi tako poceli

prihvatati.

a,ne da to bude moranje zato da nebi platili odredjeni iznos.

• Svrati ponekad, 113 postova

postoji vise tumacenja pravne norme a jedno od tih je i logicko i objektivno. to pravnici bolje znaju pa ako ima koji pravnik neka se javi da mu pojasni malo. to vam u prevodu znaci da tumac zakona logicki sagledava sta je zakonodavac hteo da kaze. a sto se nosenja kacige na laktu tice imao jedan kod nas nosio kacigu na laktu i zakaci retrovizor od vozila koje mu je dolazilo u susret, on pada na put i drugi ga gazi.

• Drug član, 1193 postova
  • Motocikl: Africa CRF1000L

Rešenje je da svi nosimo kacige na glavama. Ako je policajcu i značajno gde je nosiš, betonu je to potpuno nebitna stvar. Kada je motorista apsolutno siguran da nema šanse da on padne na zemlju, treba da ima na umu da može da se desi da zemlja padne na njega. A ona teeeška.

najzli

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

Rešenje je da svi nosimo kacige na glavama. Ako je policajcu i značajno gde je nosiš, betonu je to potpuno nebitna stvar. Kada je motorista apsolutno siguran da nema šanse da on padne na zemlju, treba da ima na umu da može da se desi da zemlja padne na njega. A ona teeeška.

najzli

BRAVO Najzli !!!

Ljudi prosto nece da ukapiraju da treba nositi kacigu zbog sebe a ne zbog policije !!!

Najzli, pa gde si nestao  ???

• Drug član, 1414 postova

Pod jedan, zakon nije izmisljen da bi stitio nas civile, vec da bi stitio vlastodrsce, tj. partije koje su na vlasti. Ne nadajte se da ce se zakon tumaciti nama na korist ako ima iole sanse da nam bude na stetu. Zasto? Pa iz vec pomenutog razloga da tumac zakona pripada i radi za vlastodrsce, a ne za nas i mora za njih da puni budzet.

Zlatar je dobar decko, skolovan policajac koji poznaje pozitivne zakonske propise iz domena saobracaja, ali na zalost, problem i nama i njemu (srozavanje ugleda) prave, tzv. kursasi koji nikada nisu prosli kroz skolski dril potreban i neophodan za dobrog i pre svega kvalitetnog i moralnog policajca. Ne mogu se drugi uciti postovanju propisa ako i mi sami, kao policajci, nemamo moralnu svest o postovanju istih. Tako se sve svodi na golu silu i ne koristi nikome, ni civilu ni policajcu koji se rukovodi devizom:"mene stiti zakon i mogu da radim sta hocu" i koji postaje gori, ili bar isti kao prestupnik koji bi trebalo da postuje zakon. I onda se sve vrti u krug....i tako unedogled. Ako hocemo da menjamo svet, pocnimo od SEBE :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja